Sijoittaminen ulkomailla asuville

Sijoittaminen vakituisesti ulkomailla asuville

Asutko vakituisesti ulkomailla tai harkitsetko muuttoa? Huomioi seuraavat asiat säästämisessä ja sijoittamisessa.

Tarjoamme sijoituspalveluita pääsääntöisesti vain Suomessa. Jos sinulla on vakituinen osoite ulkomailla, et voi tehdä kauttamme uusia sijoituksia tai saada sijoitusneuvontaa. Tämä perustuu sijoituspalveluiden tarjoamista koskevaan sääntelyyn sekä tarkentuneeseen linjaukseen sijoituspalveluiden tarjoamisesta vain Suomessa.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Kun asut vakituisesti ulkomailla

  • voit pitää nykyiset sijoituksesi kuten osakkeet, rahastot, kuukausisäästösopimukset ja OP Sijoituskumppani -palvelun. Jos haluat myydä sijoituksesi, ole yhteydessä asiakaspalveluun.
  • voit hoitaa nykyisten vakuutussäästämisen sopimuksia OP-mobiilissa, op.fi-palvelussa sekä OP-Henkivakuutuksen asiakaspalvelussa.
  • et voi tehdä OP-mobiilissa ja op.fi-palvelussa uusia sijoituksia tai muutoksia olemassa oleviin sijoituksiin.
  • et voi saada sijoitusneuvontaa.

Poikkeukset osake- ja ETF-kaupankäynnin palveluissa tietyissä ETA-maissa asuville

Olemme notifioineet eli ilmoittaneet toimiluvan tiettyihin ETA-maihin. Siksi tietyissä ETA-maissa asuvien on mahdollista käyttää osake- ja ETF-kaupankäynnin palveluita OP-mobiilissa ja op.fi-palvelussa. Myös uuden arvo-osuustilin avaaminen on mahdollista näissä ETA-maissa asuville asiakkaillemme asioimalla osuuspankin konttorissa tai olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme.

ETA-maat, joissa asuvia poikkeus koskee, ovat: Alankomaat, Italia, Itävalta, Kreikka, Latvia, Liettua, Luxembourg, Norja, Portugali, Ruotsi, Saksa, Tanska ja Viro.

Sijoitusneuvonnan saaminen ja rahastoja koskevat toimeksiannot eivät ole jatkossakaan mahdollisia digipalveluissa tai puhelinpalvelussa.

Milloin kotipaikka on ulkomailla?

Ulkomailla asumisen määrittelee väestötietojärjestelmään merkitty vakituinen osoite. Digi- ja väestötietojärjestelmä tulkitsee vakituiseksi asumiseksi yli vuoden pituisen asumisen ulkomailla.