Sijoittaminen ulkomailla asuville

Sijoittaminen vakituisesti ulkomailla asuville

Asutko vakituisesti ulkomailla tai harkitsetko muuttoa? Huomio seuraavat asiat ja muutokset säästämisessä ja sijoittamisessa.

Tarjoamme sijoituspalveluita vain Suomessa. Jos sinulla on vakituinen osoite ulkomailla, et voi tehdä kauttamme uusia sijoituksia tai saada sijoitusneuvontaa. Tämä perustuu sijoituspalveluiden tarjoamista koskevaan sääntelyyn sekä tarkentuneeseen linjaukseen sijoituspalveluiden tarjoamisesta vain Suomessa.

Muutokset OP-mobiilissa ja op.fi-palvelussa

OP-mobiilissa ja op.fi-palvelussa et voi jatkossa tehdä uusia sijoituksia tai muutoksia olemassa oleviin sijoituksiin. Muutos astuu voimaan vaiheittain marraskuun 2022 alusta alkaen. Jos vakituinen osoitteesi on ulkomailla, et voi tämän jälkeen tehdä uusia sijoituksia edellä mainituissa kanavissa.

Ulkomailla asumisen määrittelee väestötietojärjestelmään merkitty vakituinen osoite. Digi- ja väestötietojärjestelmä tulkitsee vakituiseksi asumiseksi yli vuoden pituisen asumisen ulkomailla.

Mitä tehdä nykyisille sijoituksille?

Voit pitää nykyiset sijoituksesi kuten osakkeet, rahastot, kuukausisäästösopimukset ja OP Sijoituskumppani -palvelun. Jos haluat myydä sijoituksesi, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Huomioithan, että edellisestä poiketen nykyisten vakuutussäästämisen sopimusten hoitaminen onnistuu jatkossakin OP-mobiilissa, op.fi-palvelussa sekä OP-Henkivakuutuksen asiakaspalvelussa.

 

Jos haluat tehdä uusia sijoituksia, suosittelemme asioimaan asuinmaasi pankissa.