Osakesäästötilin hinnasto ja tietoa markkinapaikoista

Osakesäästötilillä käyt kauppaa aina edullisesti, erityisesti omistaja-asiakkaana. Valitsemasi palvelupaketti määrittää kaupankäyntisi hinnat. Käyt kauppaa maksutta ensimmäiset 30 päivää eikä sinulta veloiteta kuukausimaksuja kuluvalta tai seuraavalta kalenterikuukaudelta.

Palvelupaketti Säästäjä Sijoittaja 
Omistaja-asiakas 0 €/kk 9,99 €/kk
Alle 26-vuotias 0 €/kk 14,99 €/kk
Ei omistaja-asiakas 2,99 €/kk 14,99 €/kk
Kaupankäyntihinnat Välityspalkkio 0,15 %,
kuitenkin vähintään 5 € 
Välityspalkkio 0,08 %,
kuitenkin vähintään 3 €

Palvelupakettimme sisältävät osakesäilytyksen, perusteelliset osake- ja markkina-analyysit sekä asiantuntijoiden osakesuositukset. Palvelupakettien kuukausimaksuihin ei voi käyttää OP-bonuksia. Huomioi myös, että 1 %:n välityspalkkiokatto ei ole voimassa osakesäästötilillä. 

Osakesäästötilin siirto OP:sta toiselle palveluntarjoajalle
(sisältää saldotietojen, kotimaisten osakkeiden ja rahavarojen siirron)
80 € (sis. alv 24 %) 
Muiden arvopapereiden siirto 25 €/per arvopaperilaji (sis. alv 24 %) 
Osakesäästötilin lopettaminen 50 € (sis. alv 24 %) 

Voit muuttaa palvelupakettia OP-mobiilissa, kun kaupankäyntitarpeesi muuttuvat. Muutos astuu voimaan seuraavana kuukautena. 

Tietoa markkinapaikoista 

Osakesäästötilillä voit käydä kauppaa suomalaisyhtiöiden pörssiosakkeilla, jotka on listattu Nasdaq Helsinki Pörssissä tai First North Suomi markkinapaikalla.  

Kauppaa ei voi käydä ulkomaisten yhtiöiden osakkeilla tai merkintäoikeuksilla. Lisäksi kauppaa ei voi käydä ulkomaisten yhtiöiden arvopapereilla, jotka on listattu Nasdaq Helsinki Pörssissä tai First North Suomi markkinapaikalla, ja joiden yhtiötapahtumat hoidetaan muussa valuutassa kuin EUR (esimerkiksi Telia, SSAB, Endomines ja Sotkamo Silver). Voit myydä omistamiasi merkintäoikeuksia osakesäästötililtä, mutta et voi ostaa niitä. Et voi merkitä osakkeita listautumisannissa tai toissijaisessa merkintäannissa. 

Lue lisää osakesäästötilistä 

Valitse säästäjän palvelupaketti, jos teet osakekauppaa satunnaisesti. Palvelupaketti on omistaja-asiakkaille maksuton, maksat vain kaupankäynnistäsi. 

Valitse sijoittajan palvelupaketti, jos haluat varmistaa edulliset hinnat aktiiviseen kaupankäyntiin. Suosittelemme tätä palvelupakettia, jos käyt kauppaa aktiivisesti yli 5 kertaa kuukaudessa tai yli 15 000 eurolla. 

Kauppasumma Säästäjä
Välityspalkkio 0,15 %,
kuitenkin vähintään 5 € 
Sijoittaja
Välityspalkkio 0,08 %,
kuitenkin vähintään 3 € 
100 €  5 €  3 € 
1 000 €  5 €  3 € 
5 000 €  7,5 €  4 € 

 

Osakesäästötili
Avaa osakesäästötili ja aloita sijoittaminen.
Omistaja-asiakkaan edut sijoittamisesta

Tutustu kattaviin etuihin säästämisestä ja sijoittamisesta.