OP Sijoitusvakuutus

Pitkäaikaiseen säästämiseen sopiva säästöhenkivakuutus
1

Sijoitusvakuutus on joustava tapa säästää pitkäaikaisesti

Haluatko säästää itsellesi, lapsillesi tai vaikkapa sinulle tärkeälle hyväntekeväisyyskohteelle?

Sijoitusvakuutus antaa valinnanvapautta elämäntilanteesi mukaan ja voi olla voimassa siihen asti, kun täytät 100 vuotta. Voit kuitenkin tehdä muutoksia säästösummaan tai nostaa säästöjäsi milloin vain. Aloita esimerkiksi 100 eurolla kuukaudessa. 

2

Vaihda sijoituskohteita milloin vain ja hyödynnä veroetu

Valitse sijoitusvakuutukseesi tavoitteisiisi sopivia sijoituskohteita, joita voit myös vaihtaa digipalveluissa ilmaiseksi.  

Yksi sijoitusvakuutuksen eduista on se, että tuottoa verotetaan vasta, kun nostat säästöjäsi. Näin hyödynnät korkoa korolle -ilmiön tehokkaasti ja säästösi saavat parhaan mahdollisuuden tuottaa.

3

Sijoitusvakuutus sisältää myös henkivakuutuksen

Sijoitusvakuutuksen avulla voit siirtää varallisuutta ilman testamenttia valitsemallesi edunsaajalle. Kuolemantapauksessa säästösi maksetaan edunsaajalle nopeasti jo ennen perunkirjoitusta.

Voit vaihtaa edunsaajia digipalveluissa maksutta milloin vain.

Mikä on sijoitusvakuutus?

Sijoitusvakuutus ei nimestään huolimatta ole perinteinen vakuutus, vaan säästämisen ja sijoittamisen muoto, jossa saat valita sijoituskohteet laajasta valikoimastamme. Kun sinulla on sijoitusvakuutus, vertailu eri sijoituskohteiden välillä onnistuu kätevästi digipalveluissame. Sijoitusvakuutuksen etuna on, että sijoituskohteita vaihdettaessa kertynyttä tuottoa ei veroteta, vaan varat siirtyvät täysimääräisesti uuteen sijoituskohteeseen. Sijoitusvakuutuksen avulla pitkäaikainen säästäminen ja sijoittaminen on helppoa.

Pohditko, kannattaako sijoitusvakuutus avata? Sijoitusvakuutus sopii sinulle, joka etsit joustavaa tapaa kasvattaa varallisuuttasi tai haluat säästää elämäsi tärkeille henkilöille, kuten lapsillesi. Sijoitusvakuutus on hyvä vaihtoehto myös, jos haluat jättää mahdollisuuden vaihtaa vakuutuksen sisällä olevia sijoituskohteita, kun markkinatilanne tai elämäntilanteesi muuttuvat.

Millaisia sijoituskohteita vakuutukseen voi valita?

 • OP Premium -sijoituskorit
 • Vastuulliset rahastot
 • Säästäjän rahastot
 • Laaja, jopa 50 rahastoa sisältävä OP:n sijoitusrahastovalikoima

OP Sijoitusvakuutuksen kulut

Kulut koostuvat sijoitusvakuutuksen hoitokuluista ja sijoituskohteiden kuluista. Vastineeksi pääset kiinni laajaan tuotevalikoimaan, jota kehitämme aktiivisesti. Tuomme jatkuvasti mielenkiintoisia sijoituskohteita mukaan vaihtoehtoihin. 

Säästöjen nostaminen on maksutonta kolmen vuoden jälkeen.  

1. Hoitokulut

 • Hoitokulu 0,4 % vuodessa 82 500 €:oon asti
 • Hoitokulu 0,2 % 82 500 €:a ylittävältä osalta
 • Neljännestä vuodesta lähtien hoitokulu on vähintään 1,65 € kuukaudessa
 • Maksamistasi maksuista ei veloiteta erillistä kulua

2. Sijoituskohteiden kulut

Sijoitusvakuutukseen hankkimiesi sijoituskohteiden kulut vaihtelevat ja näkyvät säästösi arvossa päivittäin. Sijoituskohteiden vuosittaiset kulut ovat tyypillisesti 0,15–2,5 %.

3. Säästöjen nostaminen

Voit nostaa säästöjä sijoitusvakuutuksestasi maksutta, kun sopimuksesi on ollut voimassa kolme vuotta.

 
Tutustu hinnastoon (pdf)

Asiakkaidemme kertomaa

Seppo

”Säästän jälkipolvia varten”
Seppo 60 vuotta

”Mietin parhaillaan, laittaisinko sijoitusvakuutukseni edunsaajiksi lapset vai lapsenlapset. Voin kuitenkin vaihtaa edunsaajaa itse helposti vaikka verkkopalvelussa. Toisaalta vakuutussäästö toimii varavarastonani.”

Tiina

“Vähän kuin rahastojen osakesäästötili”
Tiina 45 vuotta

”Voin vaihdella rahastoja sijoitusvakuutuksen sisällä maksutta. Tämä ominaisuus on minulle tärkeä, sillä seuraan markkinoita aktiivisesti ja mukautan sijoitusstrategiaani tilanteen mukaan.”

Saija

”Haluan matkustella ulkomailla”
Saija 28 vuotta

”Aloitin säästämisen sijoitusvakuutukseen, koska unelmoin matkustamisesta. Säästän kuukausittain pienen summan ja silloin tällöin isompia kertasummia.”

Tietoa sijoitusvakuutuksesta

 

Millaiset verotukselliset edut sijoitusvakuutukseen liittyy? Sijoitusvakuutus on vakuutuskuori, jonka sisälle valitset sijoituskohteet. Sinun ei tarvitse maksaa sijoituskohteiden tuotosta veroa vaihtaessasi sijoituskohteita vakuutuskuoren sisällä. Tuotto verotetaan vasta, kun nostat säästöjäsi vakuutuskuoresta.

Voit valita sijoitusvakuutuksesi edunsaajaksi itsesi tai esimerkiksi lapsen, kummilapsen tai vaikkapa yhdistyksen, jolle haluat säästää.   

Sijoitusvakuutukseen kuuluu myös henkivakuutus, joten kuolemantapauksessa säästösi maksetaan valitsemallesi edunsaajalle nopeasti jo ennen perunkirjoitusta ja kuolinpesäselvityksiä.   

Voit halutessasi muuttaa vakuutuksen edunsaajaa digipalveluissamme maksutta milloin vain.

Vakuutussäästämisen yleisimpiin termeihin perehtyminen on hyvä tapa aloittaa tähän säästämisen ja sijoittamisen muotoon tutustuminen.

 • Säästövakuutuksella tarkoitetaan useimmiten samaa asiaa kuin säästöhenkivakuutuksella. Sijoitussidonnaisista säästöhenkivakuutuksista käytetään usein myös termiä säästövakuutus.

 • Sijoituskori on verrattavissa sijoitusrahastoon, mutta sijoituskoreihin voi sijoittaa vain vakuutussäästämisen tuotteiden kautta. Sijoituskorin tuotto perustuu sijoituskorissa olevien sijoituskohteiden arvonmuutokseen. OP Sijoitusvakuutukseen voit valita OP Premium -sijoituskorit.

 • Vakuutussäästäminen on säästämisen ja sijoittamisen muoto, kuten rahastosäästäminen ja osakesijoittaminen. Vakuutussäästämisessä vakuutus muodostaa kehyksen erilaisille sijoituskohteille. OP Sijoitusvakuutus on vakuutussäästötuote, johon vakuutussäästäjä pystyy yhdellä sopimuksella hajauttamaan säästönsä useisiin erilaisiin sijoituskohteisiin.

 • Vakuutuskuori tarkoittaa, että vakuutus muodostaa kehyksen tai kuoren erilaisille sijoituskohteille. Vakuutussäästäjä pystyy yhdellä vakuutussopimuksella hajauttamaan säästönsä monipuolisesti erilaisiin sijoituskohteisiin. Usein käytetään termiä vakuutuskuori, kun tarkoitetaan vakuutussäästämistä.
 • Säästöhenkivakuutuksella tarkoitetaan vakuutussäästämisen sopimusta, johon valitaan edunsaaja sekä säästösummalle että kuolintapausturvalle. Jos kuolet säästöhenkivakuutuksen voimassaoloaikana, säästösi ohjautuvat valitsemallesi edunsaajalle. OP Sijoitusvakuutus on säästöhenkivakuutus. Säästövakuutus tunnetaan myös nimellä sijoitussidonnainen säästöhenkivakuutus.
Sijoitusvakuutukseen voit valita vastuullisia säästämisen kohteita ja vaikuttaa omalta osaltasi kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseen.

Osuuspankin omistaja-asiakkaana säästösi kerryttävät OP-bonuksia.

Seuraavat vakuutussäästöihin liitetyt sijoituskohteet eivät kerrytä OP-bonuksia 1.4.2022 alkaen: JPM Russia A, JPM Emerging Europe Equity Fund ja BlackRock GF Emerging Europe Fund A. OP-bonuksia ei kerry R2 Crystal -rahastosta ja rahastojen instituutiosarjoista.

Lisäksi saat rahastojen ostot ja myynnit 0 €.

Verotuksesta annetut tiedot perustuvat 1.1.2024 voimassa olleeseen verolainsäädäntöön. Verotus voi muuttua ja noudattaa kulloinkin voimassa olevaa verolainsäädäntöä.

Vakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehinä osuuspankit toimivat.