OP Sijoitusvakuutus

Tiedät, mikä sinulle on tärkeää
1

Sijoitusvakuutus pitkäaikaiseen säästämiseen

Onko mielessäsi jokin unelma tai säästötavoite? Hyvä tapa ottaa askel sitä kohti on säästäminen säästöhenkivakuutukseen.

Sijoitusvakuutus on pitkäaikaiseen, vähintään kolme vuotta kestävään säästämiseen tarkoitettu säästöhenkivakuutus.

2

Yhdellä sopimuksella paljon hyötyjä

Saat valita yhden tai useampia tavoitteisiisi sopivia rahastoja ja sijoituskoreja yhdellä sopimuksella. Valikoimassa on jopa 50 OP:n sijoitusrahastoa. Vakuutussäästämisen sijoituskohdevalikoimasta voit valita esimerkiksi esimerkiksi OP Premium -sijoituskorit, vastuulliset rahastot ja säästäjän rahastot. Pääset alkuun esimerkiksi 100 eurolla kuukaudessa. Osuuspankin omistaja-asiakkaana säästösi myös kerryttävät OP-bonuksia.

3

Sijoituskohteiden vaihto on sinulle maksutonta

Voit vaihtaa sijoituskohteita digipalveluissa maksutta vaikka päivittäin. Et myöskään joudu maksamaan veroa säästöhenkivakuutukseen kertyneestä tuotosta, kun muutat sijoituskohteitasi. Maksat veron vasta, kun nostat säästöjäsi.

4

Säästä tärkeimpiäsi varten

Saat valita sijoitusvakuutukseen kerryttämiesi säästöjen edunsaajaksi itsesi tai läheisesi, jolle haluat säästää. OP Sijoitusvakuutukseen kuuluu myös kuolintapausturva. 

Se tarkoittaa, että kuolemantapauksessa säästösi maksetaan valitsemallesi edunsaajalle jo ennen perunkirjoitusta.

Mikä ihmeen sijoitusvakuutus?

Sijoitusvakuutus eli säästöhenkivakuutus ei nimestään huolimatta ole perinteinen vakuutus, vaan säästämisen ja sijoittamisen muoto. Sijoitusvakuutus on vakuutussopimus, jonka sisälle saat valita sijoituskohteet laajasta valikoimastamme:

 • OP Premium -sijoituskorit
 • Vastuulliset rahastot
 • Säästäjän rahastot
 • Laaja, jopa 50 rahastoa sisältävä OP:n sijoitusrahastovalikoima

Vakuutussäästäjänä et maksa sijoituskohteiden tuotosta veroa vaihtaessasi sijoituskohteita säästöhenkivakuutuksen sisällä. Näin hyödynnät korkoa korolle -ilmiön tehokkaasti ja säästösi saavat parhaan mahdollisuuden tuottaa. Sijoitusvakuutuksen tuotto verotetaan vasta, kun nostat säästöjäsi.

 

Voit kerryttää säästöjä sijoitusvakuutuksen pitkällä tähtäimellä, sillä sopimus on voimassa siihen asti kun täytät 100 vuotta. Voit kuitenkin nostaa säästöjäsi osittain tai kokonaan milloin vain, keskeyttää säästämisen tai aloittaa myöhemmin uudestaan.

Katso videolta, miten säästöhenkivakuutus toimii

 

 

Asiakkaidemme kertomaa

Seppo

“Vähän kuin rahastojen osakesäästötili”
Seppo 60 vuotta

”Voin vaihdella rahastoja sijoitusvakuutuksen sisällä maksutta. Tämä ominaisuus on minulle tärkeä, sillä seuraan markkinoita aktiivisesti ja mukautan sijoitusstrategiaani tilanteen mukaan.”

Tiina

”Säästän lapsiani varten”
Tiina 45 vuotta

”Vanhin lapsistani muutti juuri omaan kotiinsa. Halusin avata OP Sijoitusvakuutuksen, jonka edunsaajaksi valitsin poikani. Näin hän pärjää, jos minulle kävisi jotain.”

Saija

”Haluan asua ulkomailla”
Saija 28 vuotta

”Aloitin säästämisen sijoitusvakuutukseen, koska unelmoin asumisesta ja työskentelemisestä ulkomailla. Säästän kuukausittain pienen summan ja silloin tällöin isompia kertasummia.”

Sijoitusvakuutuksen verotus

Sijoitusvakuutuksessa et maksa sijoituskohteiden tuotosta veroa vaihtaessasi sijoituskohteita vakuutuksen sisällä. Sijoitusvakuutuksen tuotto verotetaan vasta, kun nostat säästöjäsi.

Tuotto on veronalaista pääomatuloa. Verotus määräytyy säästöhenkivakuutuksessa sen mukaan, paljonko nostettavasta summasta on tuottoa.

OP Sijoitusvakuutuksen kulut

Kulut koostuvat sijoitusvakuutuksen hoitokuluista ja sijoituskohteiden kuluista. Säästöjen nostaminen on maksutonta kolmen vuoden jälkeen.

Hoitokulut

 • Hoitokulu 0,4 % vuodessa 82 500 €:n asti
 • Hoitokulu 0,2 % 82 500 € ylittävältä osalta
 • Neljännestä vuodesta lähtien hoitokulu on vähintään 1,65 € kuukaudessa

Sijoituskohteiden kulut

Sijoitusvakuutukseen hankkimiesi sijoituskohteiden kulut vaihtelevat. Sijoituskohteiden pienin vuosittainen kulu on tällä hetkellä 0,08 % ja suurin 2,52 %.

Säästöjen nostaminen

Voit nostaa säästöjä sijoitusvakuutuksestasi maksutta, kun sopimuksesi on ollut voimassa kolme vuotta.
 
Tutustu hinnastoon 

Vaihtoehtona OP Säästösopimus

Valittavanasi on myös OP Säästösopimus, joka on kapitalisaatiosopimus. Tämä tarkoittaa sitä, että vakuutussopimus ei sisällä kuolintapausturvaa, joten vakuutuksenottajan kuoltua OP Säästösopimus siirtyy sellaisenaan kuolinpesän omistukseen. OP Säästösopimus on voimassa enintään 30 vuotta ja päättyy viimeistään 100-vuotiaana.

Säästäminen kannattaa aina, eikä aloittamiseen ole parempaa hetkeä kuin nykyhetki. Jos säästät suoraan rahastoihin ja vaihdat rahastosta toiseen, maksat kertyneistä tuotoista pääomatuloveroa.

OP Sijoitusvakuutuksen kautta säästettäessä voit vaihtaa sijoituskohteita vaikka päivittäin ilman ylimääräisiä kuluja. Voit myös antaa sijoituskohteiden vain kehittyä itsekseen. 

Nimestään huolimatta OP Sijoitusvakuutus ei ole perinteinen vakuutus, jossa vakuutusyhtiö korvaa esimerkiksi tapaturman. OP Sijoitusvakuutus on säästöhenkivakuutus, joka on tarkoitettu säästämiseen ja sijoittamiseen.

Vakuutuksen tästä säästämiseen tarkoitetusta sopimuksesta tekee se, että sopimusta avattaessa sinusta tulee vakuutettu. OP Sijoitusvakuutuksen avaamisen yhteydessä voit valita edunsaajan, jolle vakuutukseen säästämäsi varat maksetaan, kun säästöaika päättyy tai jos menehdyt.

Valitse kohde sen mukaan, milloin haluat ottaa sinulle kertyneen tuoton käyttöösi. Rahastot sijoittavat varoja korko- ja osakemarkkinoille ja tarjoavat säästöille hyvän hajautuksen ja mahdollisuuden parempaan tuottoon pitkällä ajalla.

Sijoitusrahastot: Sijoitusrahastot sijoittavat esimerkiksi osakkeisiin, raaka-aineisiin ja korkoihin. Kohteet muodostavat yhdessä sijoitusrahaston. Sijoitusrahastoja hoitavat ammattitaitoiset salkunhoitajamme.  

Sijoituskorit: Sijoituskohteena sijoituskori on verrattavissa sijoitusrahastoon, mutta siihen voi sijoittaa vain vakuutussopimuksen kautta. Sijoituskori on OP-Henkivakuutus Oy:n hallinnoima sijoitussidonnainen sijoituskohde, jonka tuotto perustuu sijoituskorissa olevien sijoituskohteiden arvonmuutokseen. Sijoituskorin riskitaso riippuu sijoituskorin sijoitusstrategiasta.

Omistaja-asiakkaana säästäminen ja sijoittaminen kannattaa erityisesti, koska saat siihen erinomaisia etuja.

Edut rahasto- ja vakuutussäästämiseen:

 • Ostat ja myyt lähes kaikkia rahastoja ilman kuluja.*
 • Rahastoista ja vakuutussäästöistä kerrytät 0,25 % OP-bonuksia vuodessa.** Lisäksi vuonna 2023 saat 30 % enemmän OP-bonuksia. 
 • Aloitat vakuutussäästämisen maksutta. 
 • Vaihdat sijoituskohteita, teet lisäsijoituksia ja vaihdat maksu- ja sijoitussuunnitelmaa OP Sijoitusvakuutukseen ja OP Säästösopimukseen maksutta digipalveluissa.  

Edut osake- ja ETF-sijoittamiseen:

 • Avaat osakesäästötilin ja arvo-osuustilin maksutta.
 • Saat alennusta osakekaupoista ja 1 prosentin palkkiokaton kotimaisiin osakekauppoihin arvo-osuustilillä. Edut ovat voimassa digipalveluissa.
 • Saat osakesuositukset ja -analyysit maksutta käyttöösi.
 • Saat alennusta säästäjän ja sijoittajan palvelupaketeista:
  Osakesäästötili: 
  Säästäjä 0 €/kk (norm. 2,99 €/kk)
  Sijoittaja 9,99 €/kk (norm. 14,99 €/kk)
  Arvo-osuustili: 
  Säästäjä 0 €/kk (norm. 2,99 €/kk)
  Sijoittaja 2,40 €/kk (norm. 5,39 €/kk)

Muut edut:

 • Vain omistaja-asiakkaana voit sijoittaa Tuotto-osuuteen.

Varmista, että saat kaikki edut ja hyödyt käyttöösi:

*Seuraavista erikoissijoitusrahastoista veloitetaan normaalit kulut: OP-Palvelukiinteistöt, OP-Metsänomistaja, OP-Vuokratuotto, OP-Alternative Portfolio ja OP-Private Equity.

**OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin. OP-bonuksia ei kerry R2 Crystal -erikoissijoitusrahastosta ja rahastojen instituutiosarjoista. Seuraavat vakuutussäästöihin liitetyt sijoituskohteet eivät kerrytä OP-bonuksia: JPM Russia A, JPM Emerging Europe Equity Fund ja BlackRock GF Emerging Europe Fund A. Sijoitussidonnaiset vakuutukset kerryttävät OP-bonuksia, pois lukien yksilölliset sijoitusvakuutukset ja yksilölliset sijoitussopimukset.  

OP Sijoitusvakuutuksen kulut koostuvat vuosittaisista hoitokuluista, sijoituskohteiden kuluista sekä mahdollisista säästöjen nosto- eli takaisinostokuluista.

Sijoituskohteiden vaihto on maksutonta verkossa. Kun haluat nostaa säästöjäsi, maksat niistä myös asiaankuuluvan veron. Nostetusta tuotosta maksetaan pääomatulovero.   

Vakuutussäästäminen on säästämisen ja sijoittamisen muoto, kuten rahastosäästäminen ja osakesijoittaminen. Vakuutussäästäminen tarkoittaa sitä, että vakuutus muodostaa kehyksen erilaisille sijoituskohteille.

Usein käytetään termiä vakuutuskuori, kun tarkoitetaan vakuutussäästämistä. OP Sijoitusvakuutus on vakuutussäästötuote, johon vakuutussäästäjä pystyy yhdellä sopimuksella hajauttamaan säästönsä useisiin erilaisiin sijoituskohteisiin.

Vakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy. Osuuspankit toimivat OP-Henkivakuutuksen asiamiehinä.