Vakuutuskuori osana tehokasta verosuunnittelua

Vakuutuskuori sopii pitkäaikaiseen säästämiseen ja sijoittamiseen. Vakuutuskuoren etuna on verotus, joka toteutetaan vasta säästöjen noston yhteydessä eli sijoituskohteiden vaihto kuoren sisällä on verovapaata.

Vakuutuskuori joustavaan säästämiseen ja sijoittamiseen

Mikä on vakuutuskuori? Vakuutuskuori tarkoittaa, että vakuutus muodostaa kuoren erilaisille sijoituskohteille. Voit hajauttaa säästöjäsi monipuolisesti erilaisiin sijoituskohteisiin yhdellä vakuutussopimuksella ja halutessasi vaihtaa sijoituskohteita vakuutuskuoren sisällä. Sijoituskohteiden vaihtaminen on ilmaista digipalveluissamme.

Voit valita sijoituskohteet laajasta valikoimastamme:

  • OP Premium -sijoituskorit
  • Vastuulliset rahastot
  • Säästäjän rahastot
  • Laaja, jopa 50 rahastoa sisältävä OP:n sijoitusrahastovalikoima

Tyypillisiä vakuutuskuoria ovat sijoitusvakuutus eli säästöhenkivakuutus ja säästösopimus eli kapitalisaatiosopimus, jotka kaikki ovat vakuutussäästämisen muotoja. Vakuutuskuoren kulut riippuvat valitsemastasi säästämisen muodosta.

Vakuutuskuoren avulla voit hyödyntää korkoa korolle -ilmiötä tehokkaasti

Sinun ei tarvitse maksaa sijoituskohteiden tuotosta veroa vaihtaessasi sijoituskohteita vakuutuskuoren sisällä. Mahdollista tuottoa verotetaan vasta, kun nostat säästöjäsi vakuutuskuoresta. Vakuutussäästäjänä voit siis hyödyntää myyntivoiton uudelleen sijoittamisen vakuutuskuoren sisällä. Hyöty syntyy korkoa korolle -ilmiöstä. 

Kun nostat vakuutuksesta varoja omaan käyttöösi, tuottoa verotetaan pääomatulona. Tekemäsi maksut eivät ole yksityishenkilön verotuksessa vähennyskelpoisia.

OP Sijoitusvakuutus
OP Säästösopimus

Vakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehinä osuuspankit toimivat.