Vakuutussäästäjän digitaaliset palvelut

Digipalvelussa asioit helposti ja nopeasti, ilman turhaa odottelua

Pysy ajan tasalla digipalvelun avulla

Onko sinulla OP Sijoitusvakuutus tai eläkevakuutus? Digipalvelu helpottaa asioidesi hoitoa ja tarvittavien muutosten tekoa. Kun kirjaudut, voit esimerkiksi:

  • seurata vakuutussäästöjesi arvonkehitystä
  • muuttaa edunsaajia
  • tehdä lisäsijoituksia
  • muuttaa sijoitus- ja maksusuunnitelmaa
  • muuttaa säästön jakaumaa 

Seuraamalla säästöjesi kehitystä säännöllisesti, pysyt ajan tasalla. Digipalvelussamme voit tarvittaessa hajauttaa tai vaihtaa sijoituskohteita esimerkiksi maantieteellisen sijainnin mukaan. Myös lisäsijoitusten teko, maksusuunnitelman muutos tai edunsaajan vaihtaminen onnistuu kätevästi. Digipalvelussamme tekemäsi muutokset ovat sinulle maksuttomia. Helpota arkeasi digipalvelumme avulla. Voit asioida digitaalisessa palvelussa mobiilisovelluksella tai selaimella.

Edunsaajan muuttaminen

Lisäsijoituksen tekeminen

Sijoituskohteiden vaihtaminen

Maksusuunnitelman muuttaminen

Säästön jakauman muuttaminen

Jos haluat mieluummin käyttää OP-mobiilia, toimi näin:

  1. Avaa mobiilisovellus ja kirjaudu (jos sinulla ei vielä ole OP-mobiilisovellusta, katso tarkemmat ohjeet täältä).
  2. Kun olet kirjautunut, siirry Sijoitukset-välilehdelle ja valitse Vakuutussäästäminen.
  3. Valitse oikea sopimus.
  4. Tarkista vakuutuksesi tiedot ja tee halutessasi muutokset (alla olevasta kuvasta näet, kuinka teet esimerkiksi muutoksen maksusuunnitelmaasi).

Onko eläkeaikasi lähestymässä?

Kun sinulla on eläkevakuutus ja eläkkeelle siirtyminen alkaa häämöttää, voit esimerkiksi halutessasi laskea osakerahastojen osuutta ja siirtää eläkesäästöjä matalamman riskin korkorahastoihin. Jos sinulla on eläkevakuutuksessasi sijoitussidonnaisia säästöjä, sijoituskohteiden arvot voivat nousta ja laskea myös eläkkeen nostamisen aikana ja siten myös eläkkeen määrä tai maksuaika voivat vaihdella.  

Vakuutussopimusta tehdessä määriteltiin alustava eläkkeelle jäämisaika sekä eläketavoite. Ovatko nämä muuttuneet vai pysyneet samana? Entä ovatko edunsaajatietosi ajan tasalla vai haluaisitko tehdä muutoksia siihen, kuka saa henkivakuutuskorvauksen kuolemantapauksessa? Muistathan, että vakuutuksen edunsaajamääräys eli henkilö, jolle eläkesäästöt maksetaan kuolemantapauksessa, menee aina testamentin edelle. Näet myös nämä tiedot digipalvelustamme. 

Eläkkeen nostaminen alkaa sen jälkeen, kun olet tehnyt ilmoituksen eläkkeen nostamisen aloittamisesta. 

Mistä saan apua digitaalisten palveluiden käyttöön?

Soita asiakaspalveluumme, kysy asiaa chatissa tai soita omaan osuuspankkiisi.

Lue myös vinkit op.fi-palvelun käyttöön