Jokainen koti tarvitsee vakuutuksen

Kotivakuutus on tarpeellinen, asuit sitten vuokralla tai omistusasunnossa.

Asutko kerros-, rivi- tai paritalossa?

Kun kotisi on osakehuoneistossa, voit vakuuttaa omat tavarasi ja omalla vastuullasi olevat asunnon kiinteät koneet ja rakenteet. Vakuutus korvaa esimerkiksi astianpesukoneen äkillisen vuodon aiheuttamat vahingot sekä ukkosen aiheuttamat laitevauriot. Kotivakuutus korvaa myös kotieläimesi tapaturmaisen kuoleman.

Tarkistathan, että myös taloyhtiön vakuutukset ovat kunnossa. Taloyhtiö vakuuttaa itse rakennuksen ja siihen liittyvät talousrakennukset sekä yhteisen piha-alueen.

Turvaa omakotitalo jo rakennusvaiheessa

Vakuuttamalla omakotitalosi tai vapaa-ajan asuntosi varmistat, että äkilliset vahingot eivät vie sinua perikatoon.  Vakuutuksella turvaat rakennuksen ja tavaroiden lisäksi piha-alueella olevat pienet rakennukset, rakennelmat ja esimerkiksi puutarhasi.

Suunnitteilla olevalle omakotitalolle tai vapaa-ajan asunnolle kannattaa hoitaa vakuutukset kuntoon jo ennen rakennustyön aloittamista. Voit ottaa vakuutuksen myös talopaketille tai avaimet käteen -talotoimitukselle.

Kun talonrakennusurakka annetaan rakennusliikkeen tehtäväksi, on hyvä tarkistaa, että urakoitsijalla on voimassa oleva vastuuvakuutus.

Vakuuta myös rakennuksella työskentelevät

Jos rakennat itse, muista, että palkkaamasi vieras työvoima, kuten esimerkiksi kirvesmiehet ja maalarit, pitää turvata lakisääteisillä tapaturma- ja eläkevakuutuksilla.  Kaikki lakisääteiset vakuutukset saat hoidettua ottamalla yhteyttä OPhen.

Rakennuksella tehdään usein töitä ruokapalkalla, ja aina ei ole tietoa etukäteen, millaiset vakuutukset talkooväellä itsellään on. Hoida talkoovakuutus kuntoon ja varmistu, että tapaturmat korvataan sekä talkoissa että talkoisiin liittyvillä matkoilla. 

Perheenjäsenten kannattaa varautua tapaturmiin ja sairastumisiin ottamalla jokaiselle oma terveysvakuutus ja toimeentulovakuutus.

Jos otat rakennusta varten lainaa, kannattaa hoitaa kuntoon myös henkivakuutus. Henkivakuutuksen mitoituksessa on syytä huomioida velat, rakennuksen suunniteltu rahoitus ja rakennustyöhön suunniteltu oma työpanos.

Kotivakuutukseen kuuluu aina vastuu- ja oikeusturva

Kotivakuutukseen sisältyvät myös vastuu- ja oikeusturvavakuutukset. Vastuuvakuutus korvaa vahinkoja, jotka sinä tai joku perheenjäsenistäsi aiheuttaa omalla toiminnallaan ulkopuoliselle.

Oikeusturvavakuutus korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja yksityiselämään liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.