Nainen ostamassa juustoja ulkomailla

Ostoksia ja valuuttaa ulkomailla – kätevästi kortilla

Suunnitteletko ulkomaanmatkaa? Tiesitkö, että kortti on käteistä kätevämpi ja turvallisempi vaihtoehto ostosten maksamiseen ulkomailla?

Sinun ei tarvitse vaihtaa matkavaluuttaa ennakkoon, vaan voit tarvittaessa nostaa rahaa edullisemmin kohdemaan automaateista.

Maksukortit mukaan ulkomaanmatkalle

Ostosten maksaminen ulkomailla on turvallisinta tehdä käteisen sijaan OP:n maksukorteilla. Matkalle on hyvä ottaa mukaan vähintään kaksi maksukorttia, joista toista pidät mukana ja toista vaikkapa hotellin tallelokerossa. Kaksi maksukorttia turvaa matkasi tilanteissa, joissa toinen maksukortti vioittuu tai katoaa.

Käsittelethän maksukorttejasi aina huolellisesti. Jos korttisi katoaa, ilmoita siitä välittömästi korttien sulkupalveluun. Näin varmistat huolettoman loman, koska vastuu mahdollisista väärinkäytöksistä siirtyy heti ilmoituksen jälkeen pankille. Tallenna OP Sulkupalvelun numero puhelimeesi muodossa +358 100 0555, niin sulkeminen ulkomailta sujuu vuorokauden ympäri.

Kortilla maksat edullisemmin

Kun maksat ostoksesi myös ulkomailla kortilla, saat edullisemmat valuuttakurssit verrattuna siihen, että vaihtaisit käteistä matkavaluutaksi. Jos haluat varata käteistä mukaan matkalle jo ennen lähtöä, sinun kannattaa varata sitä vain pienen matkakassan verran. Voit tilata yleisimpiä valuuttoja valitsemaasi noutopaikkaan op.fi-palvelussa. Voit tarvittaessa nostaa lisää käteistä valuuttaa automaatista tai valuutanvaihtopisteestä kohdemaassa.

CHF Sveitsin frangi
CZK Tsekin koruna
DKK Tanskan kruunu
GBP Englannin punta
HRK Kroatian kuna
HUF Unkarin forintti
JPY Japanin jeni
NOK Norjan kruunu
PLN Puolan sloty
RUB Venäjän rupla
SEK Ruotsin kruunu
THB Thaimaan baht
USD Yhdysvaltojen dollari

Kun tilaat valuuttaa Postista, varaa tilaus- ja noutopäivän välille vähintään neljä pankkipäivää. Tee siis tilauksesi ajoissa.

Valuutat toimitetaan tilauksessa ilmoitetun osoitteen perusteella lähimpään Postin toimipisteeseen. Saat Postilta sähköisen saapumisilmoituksen ilmoittamaasi puhelinnumeroon, kun lähetys on noudettavissa. Nouda tilaus henkilökohtaisesti.

Voit tilata matkavaluutan suoraan Helsinki-Vantaan lentokentälle parissa päivässä. Tilaa ajoissa niin, että tilaus- ja noutopäivän väliin jää vähintään yksi pankkipäivä. Varaathan tilillesi katteen hyvissä ajoin ennen ilmoittamaasi noutopäivää.

Nouda tilattu valuutta yhteistyökumppanimme Airpron palvelupisteestä. Palvelupiste on avoinna ympäri vuorokauden viikon jokaisena päivänä. Palvelupiste sijaitsee Terminaali 2:n palvelukerroksessa, jonne pääset tuloaulasta 2A. Palvelukerros sijaitsee ennen turvatarkastusta. Varaa noutamiseen riittävästi aikaa.

Huomaathan, että kaikkia valuuttoja ei ole mahdollista vaihtaa ja joidenkin valuuttojen viennissä ja tuonnissa maasta toiseen on rajoituksia.

Tuonti- ja vientirajoitukset koskevat henkilöitä, jotka eivät asu kyseisessä maassa pysyvästi ja matkustavat maahan Suomesta. EU:n sisällä käteisen valuutan maahantuonti- ja vienti on vapaata. EU-alueelle saapuvan ja sieltä poistuvan henkilön on ilmoitettava tulliviranomaiselle, jos hän kuljettaa mukanaan vähintään 10 000 euron arvosta käteistä valuuttaa.

Jos sinulla jää yli matkaa varten vaihdettua valuuttaa, sinun kannattaa käyttää ne kohdemaassa tai säästää seuraavaan kertaan. Valuuttapalveluissa on pankkikohtaisia eroja ja osa konttoreista ei osta valuuttaa lainkaan. OP Ryhmä ei vaihda ulkomaisia kolikoita.