Nainen ostamassa juustoja ulkomailla

Ulkomailla maksat ostokset ja nostat valuuttaa kätevästi kortilla

Tiesitkö, että luottokortti on käteistä kätevämpi ja turvallisempi vaihtoehto ostosten maksamiseen ulkomailla? Sinun ei myöskään tarvitse vaihtaa matkavaluuttaa ennakkoon, vaan voit tarvittaessa nostaa kortillasi rahaa edullisemmin kohdemaan automaateista.

Maksukortit mukaan ulkomaanmatkalle

 
Ostosten maksaminen ulkomailla on turvallisinta tehdä käteisen sijaan OP:n maksukorteilla. Matkalle on hyvä ottaa mukaan kaksi maksukorttia, joista toista voit pitää mukanasi ja toista säilyttää esimerkiksi hotellin tallelokerossa. Kaksi maksukorttia turvaa matkasi tilanteissa, joissa ensisijainen maksukorttisi vioittuu tai katoaa. 

Kortilla maksat edullisemmin

Kun maksat ostoksesi ulkomailla kortilla, saat edullisemmat valuuttakurssit verrattuna siihen, että vaihtaisit käteistä etukäteen matkavaluutaksi. Jos kuitenkin haluat varata käteistä mukaan matkalle jo ennen lähtöä, vaihda sitä vain pienen matkakassan verran. Voit tarvittaessa nostaa kohdemaassa lisää käteistä automaatista tai valuutanvaihtopisteestä. 

Lue lisää korttitapahtumien valuuttakursseista >

Huolehdi kortistasi ja ilmoita katoamisesta heti 

 
Käsittelethän maksukorttejasi aina huolellisesti. Jos korttisi katoaa, ilmoita siitä välittömästi korttien sulkupalveluun. Näin varmistat huolettoman loman, koska vastuu mahdollisista väärinkäytöksistä siirtyy heti ilmoituksen jälkeen pankille.  
 
Tallenna OP Sulkupalvelun numero puhelimeesi muodossa +358 100 0555. Maksukortin sulkeminen ulkomailla onnistuu vuorokauden ympäri. 
 

Matkustaja lähdössä turvallisin mielin reissuun, kun matkavakuutus on kunnossa.
Matkavakuutus