Nainen ostamassa juustoja ulkomailla

Ostoksia ja valuuttaa ulkomailla – kätevästi kortilla

Ulkomaanmatka suunnitteilla? Tiesitkö, että kortti on käteistä kätevämpi ja turvallisempi vaihtoehto ostosten maksamiseen ulkomailla?

Maksukortit mukaan ulkomaanmatkalle

Ostosten maksaminen ulkomailla on turvallisinta tehdä käteisen sijaan OPn maksukorteilla. Matkalle on hyvä ottaa mukaan vähintään kaksi maksukorttia, joista toiseksi sopii hyvin OP-Mastercard. Kaksi maksukorttia turvaa matkasi tilanteissa, joissa toinen maksukortti vioittuu tai katoaa. Muistathan käsitellä maksukortteja aina huolellisesti.

 

 

Jos kortti katoaa, riittää että ilmoitat siitä välittömästi korttien sulkupalveluun. Näin varmistat huolettoman loman, sillä vastuu mahdollisista väärinkäytöksistä siirtyy heti pankille. Tallenna OP Sulkupalvelun numero puhelimeesi muodossa +358 100 0555, niin sulkeminen ulkomailta sujuu 24h/vrk.

Valuuttakurssit ovat korttia käytettäessä edullisempi vaihtoehto kuin käteisen vaihto matkavaluutaksi. Käteistä valuuttaa voi nostaa matkakohteessa automaatista tai valuutanvaihtopisteestä.

Valuutat mukaan helposti Postista

Jos haluat varata pienen matkakassan jo ennen matkalle lähtöä, voit tilata yleisimpiä valuuttoja valitsemaasi noutopaikkaan OP-verkkopalvelussa. Kun noudat valuutat Postista, tulee tilaus- ja noutopäivän välillä olla vähintään neljä pankkipäivää, joten tee tilauksesi ajoissa. Käteistä valuuttaa kannattaa varata matkalle mukaan vain pienen matkakassan verran. Lisää valuuttaa voit nostaa matkakohteessa kortilla.

Tilatun matkavaluutan voi saada Helsinki-Vantaan lentokentälle parissa päivässä.

Varaathan tilillesi katteen hyvissä ajoin ennen ilmoittamaasi noutopäivää. Postista ja Osuuspankin konttorista noudettavat tilaukset veloitetaan pääsääntöisesti 4 päivää ennen noutoa. Helsinki-Vantaan lentokentältä noudettavat tilaukset veloitetaan noutopäivää edeltävänä pankkipäivänä.

Valuutat toimitetaan tilauksessa ilmoitetun osoitteen perusteella lähimpään Postin toimipisteeseen. Saat Postilta sähköisen saapumisilmoituksen ilmoittamaasi puhelinnumeroon, kun lähetys on noudettavissa. Tilaus on noudettava henkilökohtaisesti.

Tilaus- ja noutopäivän väliin tulee jäädä vähintään yksi pankkipäivä.

Tilattu valuutta on noudettavissa yhteistyökumppanimme Airpron palvelupisteestä. Palvelupiste on avoinna ympäri vuorokauden viikon jokaisena päivänä. Palvelupiste sijaitsee Terminaali 2:n palvelukerroksessa, jonne pääset tuloaulasta 2A.

Palvelukerros sijaitsee ennen turvatarkastusta. Varaathan valuuttojen noutamiseen riittävästi aikaa.      

Huomaathan, että kaikkia valuuttoja ei ole mahdollista vaihtaa ja joidenkin valuuttojen viennissä ja tuonnissa maasta toiseen on rajoituksia.

Tuonti- ja vientirajoitukset koskevat henkilöitä, jotka eivät asu kyseisessä maassa pysyvästi ja matkustavat maahan Suomesta. EU:n sisällä käteisen valuutan maahantuonti- ja vienti on vapaata. EU-alueelle saapuvan ja sieltä poistuvan henkilön on ilmoitettava tulliviranomaiselle, jos hän kuljettaa mukanaan vähintään 10 000 euron arvosta käteistä valuuttaa.

Matkaa varten vaihdetut valuutat kannattaa käyttää kohdemaassa tai säästää seuraavaan kertaan. Valuuttapalveluissa on pankkikohtaisia eroja ja osa konttoreista ei osta valuuttaa lainkaan. OP Ryhmä ei vaihda ulkomaisia kolikoita.