Nainen ostamassa juustoja ulkomailla

Ostoksia ja valuuttaa ulkomailla – kätevästi kortilla

Suunnitteletko ulkomaanmatkaa? Tiesitkö, että kortti on käteistä kätevämpi ja turvallisempi vaihtoehto ostosten maksamiseen ulkomailla?

Sinun ei tarvitse vaihtaa matkavaluuttaa ennakkoon, vaan voit tarvittaessa nostaa rahaa edullisemmin kohdemaan automaateista.

Maksukortit mukaan ulkomaanmatkalle

Ostosten maksaminen ulkomailla on turvallisinta tehdä käteisen sijaan OP:n maksukorteilla. Matkalle on hyvä ottaa mukaan vähintään kaksi maksukorttia, joista toista pidät mukana ja toista vaikkapa hotellin tallelokerossa. Kaksi maksukorttia turvaa matkasi tilanteissa, joissa toinen maksukortti vioittuu tai katoaa.

Käsittelethän maksukorttejasi aina huolellisesti. Jos korttisi katoaa, ilmoita siitä välittömästi korttien sulkupalveluun. Näin varmistat huolettoman loman, koska vastuu mahdollisista väärinkäytöksistä siirtyy heti ilmoituksen jälkeen pankille. Tallenna OP Sulkupalvelun numero puhelimeesi muodossa +358 100 0555, niin sulkeminen ulkomailta sujuu vuorokauden ympäri.

Kortilla maksat edullisemmin

Kun maksat ostoksesi myös ulkomailla kortilla, saat edullisemmat valuuttakurssit verrattuna siihen, että vaihtaisit käteistä matkavaluutaksi. Jos haluat varata käteistä mukaan matkalle jo ennen lähtöä, sinun kannattaa varata sitä vain pienen matkakassan verran. Voit tarvittaessa nostaa lisää käteistä valuuttaa automaatista tai valuutanvaihtopisteestä kohdemaassa.

Matkavakuutus