Metsä

Metsäarvio kiinteistöstäsi alle kahdessa arkipäivässä

OP tarjoaa metsänomistajille ainoana finanssialan toimijana palvelun metsän arviointiin.

OP Metsäarvio on nopein ja edullisin tapa tilata kirjallinen selvitys kiinteistön metsätaloudellisesta arvosta. Se soveltuu käytettäväksi moniin eri elämäntilanteisiin kuten sukupolvenvaihdoksiin ja vakuusarvon määritykseen. Näet arviolta myös kuvaajan metsän tuottoarvosta.

OP Metsäarvion hinta on aina yhtä edullinen riippumatta kiinteistön koosta tai sijainnista, ja saat arvion alle kahdessa arkipäivässä. Ensimmäisen metsäarvion hinta on 124 euroa, ja seuraavat arviot samalla tilauksella 31 euroa kappaleelta. Tilaamiseen tarvitset vain kiinteistötunnuksen. 

OP Metsäarvio soveltuu muun muassa seuraaviin elämäntilanteisiin:

  • Lainan vakuusarvon määritykseen
  • Perintö- ja lahjaveroarvon määritykseen omistajanvaihdoksissa
  • Sukupolvenvaihdoksen suunnitteluun
  • Perunkirjoituksiin

Arvio on järjestelmän automaattisesti toteuttama ja se perustuu Suomen Metsäkeskuksen ylläpitämään metsävaratietoon, metsänkäyttöilmoitusten tietoihin sekä viimeisimpiin satelliitti- ja ilmakuva-aineistoihin. Asiantuntija käsittelee ja käy arvion läpi ennen sen lähettämistä asiakkaalle. Arvio perustuu summa-arvon laskentaan, joka on yleisin metsän arvonmäärityksessä käytettävä menetelmä.

Tilauksen voi tehdä mille tahansa metsäkiinteistölle ja sen voi kätevästi tehdä kuka tahansa. Myös pankin toimihenkilö voi tehdä tilauksen asiakkaan puolesta.