Paras hinta metsätilasta

Oletko saanut metsän perintönä ja metsänomistaminen tuntuu vieraalta? Tai oletko huomannut, että perilliset eivät ole kiinnostuneita metsänomistamisesta? OP Kodin metsätilavälittäjät huolehtivat ammattitaidolla metsäsi myynnistä.

Metsätiloilla on hyvä kysyntä Suomessa. Metsän saa usein helposti myytyä. Varsinkin Etelä-Suomessa metsätiloista maksetaan niiden metsätaloudelliseen arvoon nähden paljon eli metsästä saa hyvän hinnan. Metsätilan hintaan vaikuttavat tilalla olevan puuston määrä ja metsätilan sijainti. Mitä enemmän tilalla on puuta, sitä arvokkaampi se on.

Metsätilojen hinnat vaihtelevat eri maakuntien välillä. Kalleimmat hehtaarihinnat maksetaan Etelä-Suomessa ja metsän hehtaarihinta halpenee mentäessä kohti pohjoista. Metsätilan karkean arvioinnin apuna voit käyttää OP Metsän pika-analyysiä. Se kertoo sinulle metsän perustiedot ja arvioi puuston määrän ja kohteen arvon. Voit vertailla kahta eri tietolähdettä – Suomen Metsäkeskuksen kuviotietoja sekä Valtakunnan metsien inventoinnin puustotietoja. Pika-analyysin kautta voit myös jättää yhteydenottopyynnön OP Kodin metsätilavälityksen ammattilaisille.

Metsätilavälityksen ammattilaiset palveluksessasi

OP Koti on myös metsätilavälityksen ammattilainen. Välittäjät ovat välitystoiminnan huippuammattilaisia, joilla on myös kokemuksen ja koulutuksen tuomaa metsätietämystä.

Mikäli olet metsätilan myyntiaikeissa, ota yhteyttä metsäsi sijaintikuntaa lähinnä olevaan välittäjään. Välittäjien yhteystiedot löydät OP Kodin sivuilta. Yhteydenotto onnistuu myös oman osuuspankin kautta. Myytävien kohteiden esittelymateriaali julkaistaan OP Kodin sivuilla.

Välityspalvelun lisäksi sekä myyjä että ostaja saavat meiltä kaikki metsätilakauppaan liittyvät lainopilliset palvelut ja myös rahoituksen.

Tutustu myynnissä oleviin maa- ja metsätiloihin