Auringonkilo puiden välissä

Paras hinta metsätilasta

Oletko saanut metsän perintönä ja metsänomistaminen tuntuu vieraalta? Tai oletko huomannut, että perilliset eivät ole kiinnostuneita metsänomistamisesta? OPKK:n valtakunnallinen metsätilojen välittäjärinki huolehtii ammattitaidolla metsäsi myynnistä.

"Valitse viisaasti, metsä kiittää. OPKK." Mikko Rautiainen, myyntipäällikkö, Joensuun Seudun OP-Kiinteistökeskus

Metsätiloilla on hyvä kysyntä Suomessa. Metsän saa usein helposti myytyä. Varsinkin Etelä-Suomessa metsätiloista maksetaan niiden metsätaloudelliseen arvoon nähden paljon eli metsästä saa hyvän hinnan. Metsätilan hintaan vaikuttavat tilalla olevan puuston määrä ja metsätilan sijainti. Mitä enemmän tilalla on puuta, sitä arvokkaampi se on.

Metsätilojen hinnat vaihtelevat eri maakuntien välillä. Kalleimmat hehtaarihinnat maksetaan Etelä-Suomessa ja metsän hehtaarihinta halpenee mentäessä kohti pohjoista.

Metsätilavälityksen ammattilaiset palveluksessasi

OP-Kiinteistökeskuksissa toimii metsätilojen välittäjärinki. Välittäjärinkiin kuuluu noin 40 kiinteistövälittäjää eri puolilta Suomea. Välittäjät ovat välitystoiminnan huippuammattilaisia, joilla on myös kokemuksen ja koulutuksen tuomaa metsätietämystä.

Mikäli olet metsätilan myyntiaikeissa, ota yhteyttä metsäsi sijaintikuntaa lähinnä olevaan välitysringin välittäjään. Välittäjien yhteystiedot löydät tältä sivulta tai osoitteesta op-koti.fi/op-kiinteistokeskus. Yhteydenotto onnistuu myös oman osuuspankin kautta. Myytävien kohteiden esittelymateriaali julkaistaan OP Kodin sivuilla.

Mikäli olet ostamassa metsätilaa, löydät asiantuntijan avuksesi tähänkin OPKK:n välittäjäringistä. Voit ilmoittaa haluamallesi välittäjälle, mistä etsit metsätilaa.

Välityspalvelun lisäksi sekä myyjä että ostaja saavat meiltä kaikki metsätilakauppaan liittyvät lainopilliset palvelut ja myös rahoituksen.