Syksyisten puiden kuvajainen vedessä

Vakuuta metsäsi oikein

Metsä on arvokasta omaisuutta, joka kannattaa vakuuttaa.

Metsillä on merkittävä taloudellinen arvo omistajalleen. Kannattaa varmistaa, että saat metsäomaisuudesta sen tuoton, mitä olet tavoitellut. Vakuutuksella metsän tuotto voidaan turvata useimmissa vahinkotilanteissa. Kattava metsävakuutus sisältää korvauksen myös odotusarvolle eli niille menetyksille, joita tulee hakkuun toteutuessa vahingon takia liian aikaisin.

Metsän yhdeksän riskiä

  1. Myrsky
  2. Hyönteiset
  3. Huoleton metsänomistaja
  4. Ainaismetsävakuutus
  5. Myyrät
  6. Hirvieläimet
  7. Metsäpalo
  8. Varkaus
  9. Metsäkanalinnut

Lähde: Metsäraha 3/14

Sään ääri-ilmiöt lisääntyvät ja metsätuhot tulevat aina yllätyksenä, mutta niiden aiheuttamiin taloudellisiin tappioihin voi varautua. Maassamme tuhot ovat vaihdelleet huomattavasti vuosittain. Myrskyt ovat olleet riskeistä selvästi merkittävin, ne aiheuttavat keskimäärin 70-80 prosenttia metsävahingoista. Toiseksi pahin vahinkojen aiheuttaja on raskas lumi. Lisäksi metsätuhoja aiheuttavat mm. kirjanpainajahyönteiset, myyrät ja lumi.

Minkälaisia tuhoja vastaan haluat  omaisuuden turvata?

Vakuutusvaihtoehtoja löytyy kaiken kokoisille metsätiloille. Vakuutusmaksu riippuu metsän sijainnista ja halutun turvan laajuudesta. Metsävakuutusmaksu on verotuksessa vähennyskelpoinen kulu.

OP-bonuksia käytetään metsävakuutuksen maksamiseen. OP-bonuksilla maksettua osuutta metsävakuutuksesta ei voi vähentää verotuksessa.