Naiset ajavat autovakuutuksella turvattua henkilöautoa

Autovakuutus

Vakuuta henkilöauto ja kuljettaja

Hinnan laskeminen ja vakuutuksen ostaminen eivät juuri nyt onnistu. Pahoittelemme häiriötä.

Yritä kohta uudestaan tai osta vakuutus ottamalla yhteyttä verkko-ostajan tukeen 010 253 6139 (ma‒pe klo 8‒18).

Hyödynnämme vakuuttamispäätöksessä automaattista päätöksentekoa. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä

Markkinoiden alhaisin omavastuu

Henkilöauton autovakuutuksessamme omavastuu on vain 150 euroa.

Paras kasko juuri sinun autollesi

Laajin Superkasko korvaa myös sijaisauton ja edullinen Kevytkasko tuo turvaa yli kuusivuotiaille autoille.

Omistaja-asiakkaan edut

Omistaja-asiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja OP-bonuksia.

Sattuiko autovahinko?

Pohjola Vahinkoavusta löydät toimintaohjeet vahinkotilanteeseen, sinua auttavien kumppaneidemme yhteystiedot sekä tietoa autovakuutuksen korvaavuudesta.

Autovakuutukset tuovat turvaa matkantekoon

Liikennevakuutuksella ja vapaaehtoisella kaskolla varaudut erilaisiin tilanteisiin, kun liikenteessä sattuu kolari, tieltä suistuminen tai muu onnettomuus.

Jos auto kolhiintuu, lasi, pelti tai muoviosa menee rikki tai tarvitset käynnistys- tai hinausapua, auton vakuutuksen avulla varmistat, että saat vahingon sattuessa apua autollesi heti ja helposti.

Kerro autosi rekisterinumero ja näet, mikä auton vakuutus sopii sinun autollesi.

Uuden liikennevakuutuksemme lähtöbonus on jopa 40 %, ja saat nyt saman bonuksen sekä ykkös- että kakkosautoon.
Näin autovakuutus korvaa kuvitus

Mikä kasko sopii sinun autollesi?

Kasko on vapaaehtoinen autovakuutus. Sen avulla varaudut omaan autoosi kohdistuviin erilaisiin pelti- ja lasivaurioihin ja varmistat, että saat vahingon sattuessa apua nopeasti. Voit valita autollesi sopivan vakuutuksen kolmesta kaskovaihtoehdostamme.

Superkasko korvaa monipuolisesti uuden tai uudehkon autosi vahingot lasivahingoista kolhuun parkkipaikalla. Kevytkasko puolestaan sopii 6–19-vuotiaalle autolle ja siitä korvattaviin vahinkoihin kuuluvat muun muassa kolarointi, varkaus ja ilkivalta. Osakasko sopii enintään 25-vuotiaalle autolle ja saat siihen esimerkiksi turvaa hinauksen varalta.

Halvin autovakuutus saattaa tulla kalliiksi

Halvin autovakuutus etsinnässä? Kokonaisuudessaan halvimman autovakuutuksen löytäminen voi olla haastavaa, sillä vahingon sattuessa kuluja kertyy paljon muustakin kuin auton korjaamisesta. Jos liikut autolla päivittäin ja vahinko sattuu, sijaisauton hankkiminen omakustanteisesti voi tulla kalliiksi ja viedä aikaa. Halvin auton vakuutus jättää usein korvauksen ulkopuolelle myös vahingot, joissa tuntematon osapuoli on naarmuttanut tai törmännyt autoosi parkkipaikalla ja poistunut paikalta. Autovakuutusta ottaessa kannattaakin miettiä kokonaiskustannuksia, jotka vahingon sattuessa itselle koituvat. Halvin ei välttämättä oikeasti ole halvin vahinkotilanteessa.            

Tuntematon tyyppi kolhaisi autoani parkkihallissa. Onneksi minulla on Superkaskossani pysäköintiturva, joka korvasi kolhun ilman bonusmenetystä.

Kimmo Vihanti

Paras autovakuutus korvaa myös sijaisauton ja pysäköintivahingot

Kun haluat varmistaa parhaan mahdollisen turvan ja matkanteon jatkumisen lähes tilanteessa kuin tilanteessa, suosittelemme autollesi Pohjola Superkaskoa. Superkasko on autovakuutus, jonka voit muokata tarpeisiisi sopivaksi neljällä valinnaisella turvalla: keskeytys-, pysäköinti- ja lasiturva ja Superlunastus. Näistä valinnaisista turvista lasiturva on ollut saatavilla myös muihin henkilöauton kaskoihimme 1.4.2019 alkaen.

Keskeytysturvasta tuomme sijaisauton tarvittaessa suoraan vahinkopaikalle. Sijaisauton avulla pyörität arkea sillä välin, kun oma autosi on korjattavana. Pysäköintiturva korvaa tuntemattoman osapuolen parkkipaikalla aiheuttamat kolhut, ja lasiturva korvaa lasin vaihdon ilman kaskon bonusmenetystä ja lasin korjauksen ilman omavastuuta. Superlunastuksen parempi lunastuskorvaus taas tarkoittaa nimensä mukaisesti normaalia korkeampaa korvausta auton lunastustilanteessa.

Miksi autovakuutusten vertailu kannattaa?

Autovakuutuksen kilpailutus ja vertailu on aika ajoin suositeltavaa, sillä näin varmistat autovakuutuksesi ajantasaisuuden ja sopivuuden juuri sinun tarpeisiisi. Tässä yhteydessä on kuitenkin hyvä muistaa, että vakuutusten välillä on usein eroja - halvin autovakuutus ei välttämättä ole paras autovakuutus. Suosittelemmekin, että vertaat autovakuutuksia erityisesti myös mahdollisen vahinkotilanteen näkökulmasta: mikä autovakuutuksista tarjoaa sinulle silloin parhaan turvan ja avun?

Autovakuutuksen hinta - näistä se koostuu

Autovakuutusten hinnat määrittyvät sekä auton että kuljettajan perusteella. Hintaan vaikuttavat muun muassa auton merkki ja ikä sekä autolle valikoimasi turvat. Jos valitset autolle pelkästään pakollisen liikennevakuutuksen, on autovakuutuksen hinta maltillisempi, mutta tällöin autoasi ei ole turvattu esimerkiksi eläinkolarin, teknisen vian tai ilkivallan varalta.

Autovakuutuksen hintaan vaikuttavat myös auton kuljettajana kerryttämäsi autovakuutuksen bonus, eli liikennevakuutuksen ja kaskon bonus. Autovakuutuksen bonus palkitsee erinomaisen kuskin autovakuutuksen hintaan toteutettavalla vähennyksellä, jolloin voit turvallisella ja vahingottomalla ajotavalla vähentää autosi vakuutuksen hintaa seuraavan vakuutuskauden laskulle.

Helpoiten hinnat selviävät, kun syötät autosi rekisterinumeron tämän sivun ylälaidassa olevaan kenttään, jolloin näytämme suosittelemamme turvat ja vakuutuksesi hinnan. Laskemme halutessasi myös sinulle kuuluvan autovakuutuksen bonuksen ja huomioimme sen autovakuutuksesi hinnassa. Voit tutustua autovakuutuslaskurin toiminnallisuuksiin alla olevasta linkistä.

Autovakuutuksen bonusetu muodostuu liikennevakuutuksen bonuksesta ja kaskon kolarointiturvan bonuksesta. Liikennevakuutuksen bonus muodostuu henkilökohtaisen vakuutus- ja vahinkohistoriasi mukaan, jossa huomioidaan, miten pitkään nimissäsi on ollut autoja vakuutettuna sekä vakuuttamillasi autoilla mahdollisesti sattuneet vahingot.

Henkilöauton liikennevakuutuksen bonus nousee entistä nopeammin ja laskee vahingon sattuessa aikaisempaa maltillisemmin. Liikennevakuutuksen lähtöbonus on vähintään 40 % ja maksimibonus 80 %. Saat kerryttämäsi hyvän bonusprosentin myös muihin autoihisi.

Kaskon kolarointiturvaan saat heti täyden 70 %:n lähtöbonuksen. Kolarointiturvasta korvattava vahinko pienentää kolarointiturvan bonusta 20 %. Esimerkiksi myrskyn tai raekuuron aiheuttama vahinko ei kuitenkaan alenna bonustasi. Vahingottomien vakuutuskausien jälkeen bonus nousee 10 % vuodessa ja alentaa kolarointiturvan maksua. Lisätietoa autovakuutuksen bonuksen kertymisestä löydät autovakuutuksen tuoteoppaalta.

Vakuutus- ja vahinkohistoriatodistus

Jos tarvitset ajoneuvojesi vakuutus- ja vahinkohistoriasta todistuksen esimerkiksi ulkomaille muuton vuoksi, voit tilata sen Liikennevakuutuskeskuksesta. Todistuksella voit osoittaa ajohistoriasi ulkomaiselle vakuutusyhtiölle.

Mietitkö autovakuutuksen kilpailuttamista? Tutustu, miten voit hoitaa kilpailutuksen mahdollisimman vaivattomasti.

Omistaja-asiakkaan edut

Kun olet omistaja-asiakkaamme ja sinulla on vakuutuksia kolmesta eri tuoteryhmästä, saat useimmista vakuutuksista lähes 10 % alennuksen. Auton bonuksellisesta kaskovakuutuksesta alennus on lähes 18 %. 18–27-vuotias nuori saa 21 % alennuksen lähes kaikista kodin ja perheen vakuutuksista.

Muut edut

  • 40 % korotus henkivakuutuksen vakuutusmäärään
  • 200 € omavastuuetu Omakoti-vakuutukseen
  • alle 1-vuotiaan vauvan vanhemmille maksutonta henkivakuutusturvaa vuodeksi

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksujen lisäksi OP-bonuksia myös

  • lainoista
  • säästöistä ja sijoituksista
  • tileillä olevat varoista
  • OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista.

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Osuuspankit toimivat Pohjola Vakuutuksen asiamiehenä.

Eikö sinulla ole rekisterinumeroa?