Autovakuutus henkilöautolle

Autovakuutus

Laske autovakuutuksen hinta ja valitse paras vakuutus henkilöautollesi.

Hinnan laskeminen ja vakuutuksen ostaminen eivät juuri nyt onnistu. Pahoittelemme häiriötä.

Yritä kohta uudestaan tai osta vakuutus ottamalla yhteyttä verkko-ostajan tukeen 010 253 6139 (ma‒pe klo 8‒18).

Hyödynnämme vakuuttamispäätöksessä automaattista päätöksentekoa. Lue lisää automaattisesta päätöksenteosta
HYÖDYNNÄ ETU

Pohjola Autovakuutus verkosta -20 %

Saat uusista henkilöauton kaskoista 20 %:n verkko-ostajan edun ensimmäiselle vakuutuskaudelle. Etu koskee uusia kaskovakuutuksia, eikä sitä voi hyödyntää voimassa oleviin kaskovakuutuksiin. 

Miten saan verkko-ostajan edun?

Osta henkilöauton kasko verkosta, niin saat 20 %:n verkko-ostajan edun ensimmäiselle vakuutuskaudelle. Etu on ajoneuvokohtainen ja koskee uusia kaskovakuutuksia. Emme myönnä etua, jos:

  • vaihdat saman ajoneuvon kaskovakuutuksen toiseen kaskovakuutukseen
  • ostat saman vakuutuksen uudestaan tai
  • ostat nykyiseen kaskovakuutukseen uusia lisäturvia.


Tarkistamme oikeutesi etuun oston jälkeen.

Verkko-ostajan etu koskee henkilöautojen kaskoja: Superkasko, Kevytkasko ja Osakasko. Etu ei koske paketti-, kuorma-, matkailuautoja, harraste- ja museohenkilöautoja eikä vientirekisteröityjä autoja.

Verkko-ostajan edun lisäksi saat mahdolliset omistaja-asiakas-, etuasiakas- sekä maksutapa-alennukset. Etua ei voi yhdistää edellä mainittujen lisäksi muihin alennuksiin.

Verkko-ostajan 20 %:n etu on voimassa toistaiseksi.

Haluatko pyytää hinnan samalla myös muista vakuutuksista?

Pyydä tarjouspyyntö autovakuutuksesta ja muista tarvitsemistasi vakuutuksista. Autovakuutuksen verkko-ostajan etu huomioidaan tarjouksella.

Jätä tarjouspyyntö
Lue lisää Sulje
1

Liikennevakuutus vikkelällä bonuskehityksellä

Uudelle kuskille autovakuutuksen liikennevakuutukseen huima 40 %:n lähtöbonus – korkeampaa lähtöbonusta et löydä. Nopealla bonuskehityksellä ansaitset 80 %:n maksimibonuksen vain viidessä vuodessa.

2

Autollesi räätälöity vapaaehtoinen kaskovakuutus

Sisällytä autovakuutukseen vapaaehtoinen kasko, jolloin saat kattavamman suojan autollesi vahingon varalle. Kattavin Superkaskomme korvaa halutessasi myös, jos autoasi kolhitaan sen ollessa pysäköitynä parkkihallissa.

3

Auton vakuutus korvaa nyt aina halutessasi tuulilasin vahinkoja

Lasiturva on valinnainen autovakuutuksen lisäturva, jolla suojaat autosi tuulilasin ja muut ikkunalasipinnat kiveniskemän tai muun vaurion varalta. Lasiturva on nyt saatavilla kaikkiin henkilöauton autovakuutuksen kaskovaihtoehtoihin.

4

Pohjola Korjaamomestarilta välitön apu vahingon sattuessa - ilman turhia vahinkoilmoituksia

Kun asioit vahinkotilanteessa Pohjola Korjaamomestarilla, korjaamomestari hoitaa korjauksen ja korvauksen hakemisen puolestasi. Maksat korjaamolla vain mahdollisen omavastuuosuuden ja korjaamomestari laskuttaa loppuosan suoraan Pohjola Vakuutukselta. 

5

Ajokilometrit vaikuttavat nyt autovakuutuksen hintaan

Ajomääräsi näkyy jatkossa uusien kaskojen hinnassa. Jos ajat vuodessa vähän, huomioimme sen autovakuutuksen hinnassa. Mikäli ajomääräsi muuttuu, ilmoitat uudet ajokilometrit helposti op.fi-palvelussa. Voit ajella jatkossakin huoletta – ajomääräsi ei vaikuta vakuutuksen sisältöön.

Halvin auton vakuutus haussa? Keskitä ja hyödynnä pienempi hinta

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana ja osuuspankin omistaja-asiakkaana saat autovakuutuksen bonuksellisesta kaskovakuutuksen hinnasta jopa lähes 10 %:n vuosittaisen alennuksen. Kerrytät myös OP-bonuksia, joita voidaan käyttää vakuutusmaksuihin.

Tutustu etuihin ja pyydä tarjous kaikista tarvitsemistasi vakuutuksistasi kätevästi verkossa.

Pohjola Autovakuutus – räätälöityä turvaa autollesi

Pohjola Autovakuutus on erinomainen turva henkilöautollesi. Autovakuutukseen kuuluu aina pakollinen liikennevakuutus. Vakuutus sisältää parhaimmillaan myös vapaaehtoisen kaskovakuutuksen. Pohjola Autovakuutuksen kaskovaihtoehtoja ovat Osakasko, Kevytkasko ja kattavin Superkasko.

Syötä rekisterinumero ja laske hinta ajoneuvon vakuutukselle. Pääset tutustumaan vakuutussuositukseemme ja voit räätälöidä vakuutustasi vastaamaan tarpeitasi.

Mitä vahinkoja vakuutus korvaa?

Liikenteessä sattuvat vahingot ovat valitettavan yleisiä. Liikennevakuutus korvaa vahingon sattuessa kaikki henkilövahingot sekä mahdollisen syyttömän osapuolen omaisuuden vahingot. 

Kaskon laajuus vaikuttaa siihen, mitä vahinkoja vakuutuksesta korvataan. Kasko korvaa esimerkiksi ilkivallan, lasivahingon tai kolarin autollesi aiheuttamia vahinkoja. 

Mihin autovakuutuksen hinta perustuu?

Autovakuutuksen hinta perustuu muun muassa ajoneuvon tietoihin, kuten merkkiin, tehoon, painoon ja ikään. Vakuutuksen hintaan vaikuttaa siis se, millainen ajoneuvo sinulla on.

Myös vakuutukseen valitsemasi turvat, arviosi vuodessa ajamistasi kilometreistä sekä vakuutuksenottajan tiedot, kuten ansaitsemasi autovakuutuksen bonus, vaikuttavat hintaan. Lisäksi vakuutuksen hintaan vaikuttavat valitsemasi omavastuut sekä sinulle mahdollisesti kuuluvat alennukset.

Saat suosituksen ja hinnan autollesi sopivasta vakuutuksesta, kun syötät ajoneuvon rekisterinumeron sivun ylälaidassa olevaan hintalaskuriin.

Voinko saada autovakuutuksesta alennusta?

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat auton bonuksellisesta kaskosta 7 %:n alennuksen. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, saat 3 %:n lisäalennuksen kaskosta eli yhteensä lähes 10 %:n alennuksen.

Voinko hyödyntää OP-bonuksia autovakuutuksen maksuihin?

Osuuspankin omistaja-asiakkaana kerrytät kuukausittaisen asiointisi laajuuden mukaan OP-bonuksia, joita hyödynnetään automaattisesti vakuutusmaksuihin. Vuonna 2024 saat 40 % normaalia enemmän OP-bonuksia, jolloin esimerkiksi 100 000 euron asuntolaina kerryttää OP-bonuksia 350 euroa vuodessa.

OP-bonusten ansiosta autovakuutuksen hinta vuodessa voi olla hyvinkin edullinen, kun OP-bonusten jälkeen maksettavaksesi jää alkuperäistä halvempi autovakuutuksen lasku.

Onko halvin autovakuutus myös paras?

Autovakuutuksen hinta perustuu osittain autovakuutukseesi valitsemiisi turviin. Mitä kattavamman turvan valitset autollesi, sitä suurempi on auton vakuutuksen hinta.

Voit laskea hintalaskurilla auton vakuutuksen vakuutusmaksujen määrän. Pystyt vertailemaan helposti eri kaskojen turvatasoja ja näet, miten halvin hinta vaikuttaa autovakuutuksen sisältämien turvien määrään.

Vakuutuksesta korvataan vahinkoja sen perusteella mitä turvia olet valinnut. Halpa autovakuutus voi kuitenkin tulla yllättävän kalliiksi vahingon sattuessa, jos se ei korvaakaan sattunutta vahinkoa. Edullinen autovakuutus voi tällöin johtaa lopulta siihen, että joudut maksamaan halvasta autovakuutuksesta lopulta kalliin hinnan.

Jos esimerkiksi liikut autolla päivittäin ja vahinko sattuu, sijaisauton hankkiminen omakustanteisesti voi tulla kalliiksi ja viedä aikaa. Halvin henkilöauton vakuutus jättää usein korvauksen ulkopuolelle myös vahingot, joissa tuntematon osapuoli on naarmuttanut tai törmännyt autoosi parkkipaikalla ja poistunut paikalta.

Edullinen autovakuutus onkin vakuutus, josta saat avun, kun sitä eniten tarvitset. Kun olet vakuuttamassa autoa ja vertailet vakuutusten hintaa, kannattaakin miettiä kokonaiskustannuksia, jotka vahingon sattuessa itselle koituvat. Halpa autovakuutus ei välttämättä oikeasti ole halvin vahinkotilanteessa.

Mitä autovakuutus korvaa?

  Superkasko Kevytkasko Osakasko
Tuntematon osapuoli kolaroi pysäköityä autoasi. Valittavissa Ei Ei
Saat normaalia suuremman lunastuskorvauksen, jos autosi vahingoittuu eikä sitä kannata enää korjata. Valittavissa Ei Ei
Saat sijaisauton käyttöösi teknisen vian tai korjaukseen johtaneen kaskosta korvattavan vahingon takia. Valittavissa Ei Ei
Autosi tuulilasi rikkoutuu tai lasiin tulee paikattava särö siihen suoraan osuneesta iskusta. Valittavissa Valittavissa Valittavissa
Autosi vahingoittuu esimerkiksi kolarin, törmäyksen tai tieltä suistumisen takia. Kyllä Kyllä Ei
Automatkasi keskeytyy esimerkiksi auton teknisen vian takia ja sinulle aiheutuu tästä ylimääräisiä kuluja. Kyllä Kyllä Valittavissa
Autoasi naarmutetaan tahallaan tai sille tehdään muuta ilkivaltaa. Kyllä Kyllä Valittavissa
Sinulle aiheutuu asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja esimerkiksi riita-asioissa, jotka liittyvät auton omistukseen. Kyllä Kyllä Kyllä
Lukittuun autoosi murtaudutaan tai sitä yritetään varastaa. Kyllä Kyllä Kyllä
Törmäät autollasi hirveen, poroon tai muuhun eläimeen ja autosi vaurioituu. Kyllä Kyllä Kyllä
Autosi kärsii palovaurioista esimerkiksi auton sähkölaitteiden oikosulun takia. Kyllä Kyllä Kyllä
Pakollinen liikennevakuutus
Autokolarin aiheuttamat henkilövahingot sekä vastapuolen omaisuuden vahingot.
Kyllä Kyllä Kyllä

Autovakuutukset Superkaskolla - paras turva autollesi

Kun haluat varmistaa ajoneuvolle parhaan mahdollisen turvan ja matkanteon jatkumisen lähes tilanteessa kuin tilanteessa, suosittelemme autollesi Superkaskoa. Superkasko on vakuutus, jonka voit muokata tarpeisiisi sopivaksi seuraavilla neljällä valinnaisella turvalla.

1. Keskeytysturva

Keskeytysturvasta tuomme sijaisauton tarvittaessa suoraan vahinkopaikalle. Sijaisauton avulla pyörität arkea sillä välin, kun oma autosi on korjattavana.

2. Pysäköintiturva

Pysäköintiturva korvaa tuntemattoman osapuolen parkkipaikalla aiheuttamat kolhut.

3. Lasiturva

Lasiturva korvaa lasin vaihdon ilman kaskon bonusmenetystä ja lasin korjauksen ilman omavastuuta. Lasiturva on valinnainen myös muille henkilöauton kaskoille.

4. Superlunastus

Superlunastuksen parempi lunastuskorvaus tarkoittaa nimensä mukaisesti normaalia korkeampaa korvausta auton lunastustilanteessa. Lunastusperiaatteita on kaksi: uusarvolunastus ja lunastus käyvästä arvosta korotettuna jopa 30 %:lla.

Uusarvolunastuksen määrä on uuden samalaisen ajoneuvon käteismyyntihinta vahinkohetkellä tai silloin, kun sitä on viimeksi ollut myynnissä. Mikäli uusarvolunastuksessa edellytetyt ehdot eivät täyty, voidaan auto lunastaa sillä ennen vahinkoa olleesta käyvästä arvosta korotettuna jopa 30 %:lla. Tarkemmat tiedot lunastusturvasta ja sitä koskevista ehdoista löydät sivun alalaidasta kaskovakuutuksen ehdoista.

Millainen autovakuutus sopii minulle?

Jokaisella liikenteeseen käytettävällä henkilöautolla tulee olla lakisääteinen liikennevakuutus, jonka turvaa voit täydentää juuri sinulle ja autollesi sopivalla kaskolla. Kaskon valinnassa kannattaa ottaa huomioon autosi arvo, ikä sekä se, millaisiin riskeihin haluat vakuutuksella varautua.

Suosittelemme sinulle Superkaskoa, jos

  • autosi on uusi tai uudehko tai enintään 15 vuotta vanha
  • haluat turvata autosi mahdollisimman kattavasti esimerkiksi pysäköintivahinkojen, tuulilasin hajoamisen tai lunastuksen varalta

Suosittelemme Kevytkaskoa, jos

  • autosi arvo on enintään 15 000 euroa ja ikä 3–19 vuotta
  • haluat varautua vakuutuksella esimerkiksi kolaritilanteisiin, matkan keskeytymiseen ja ilkivaltaan

Suosittelemme Osakaskoa, jos

  • autosi on iältään korkeintaan 25 vuotta
  • sinulle riittää perusturvilla varustettu edullisin autovakuutus ja kasko, jolla varaudut muun muassa eläintörmäyksiin ja varkauksiin

Oletko tuore kuski tai etsitkö autovakuutusta nuorelle?

Lue, millaisia asioita autovakuutuksen valinnassa kannattaa huomioida, kun olet hankkimassa ensimmäistä autovakuutustasi.

Miksi juuri Pohjola Autovakuutus auton vakuutukseksi?

Pohjola Autovakuutus on erinomainen paketti niin uudelle kuin kokeneemmallekin kuskille. Tutustu alta, miten autovakuutuksemme soveltuu kuljettajalle kuin kuljettajalle.

Autovakuutuksen bonus

Uutena kuskina saat liikennevakuutukseesi jopa 40 %:n lähtöbonuksen. Turvallisella ajotavalla bonuksesi kehittyy nopeasti ja 2 vuoden päästä bonuksesi onkin jo 60 %. Kokeneemman kuskin palkitsemme jopa 80 % maksimibonuksella ja bonusmenetykseltä suojaavalla bonusturvalla.

Olitpa uusi tai kokeneempi kuski, kaskovakuutukseen saat heti täyden 70 % bonuksen.

Laske hinta auton vakuutukselle ja saat henkilökohtaisen autovakuutuksen bonuksesi helposti selville. Autovakuutuksen bonuslaskuri laskee sinulle tietojesi perusteella liikennevakuutuksen ja kaskon bonuksen. Samalla saat tietoosi, paljonko autovakuutuksen hinta vuodessa on.

Tutustu liikennevakuutuksen bonukseen

Tutustu kaskon bonukseen

Autovakuutuksen omavastuu

Paras autovakuutus auttaa vahingon sattuessa. Pohjola Autovakuutuksen kaskoissa omavastuu on jopa vain 200 €, jolloin et joudu maksumieheksi vahinkotilanteessa. 

Pohjola Vahinkoapu 24/7

Pohjola Vahinkoapu -palvelu on apunasi, kun vahinko sattuu. Vahinkoavusta löydät selkeät toimintaohjeet vahinkopaikalta aina vahinkoilmoituksen tekemiseen ja ajoneuvovakuutuksen korvaavuuteen. Pohjola Vahinkoavusta löydät myös korjaamokumppaneidemme yhteystiedot.

Pohjola Vahinkoapu löytyy myös OP-mobiilista, jolloin se kulkee mukanasi missä ikinä menetkin.  

Siirry Pohjola Vahinkoapu -palveluun

Veloitukseton Pohjola Korjaamomestari -palvelu apunasi autovahingoissa

Kun vakuutat autosi kaskon sisältävällä Pohjola Autovakuutuksella, saat käyttöösi veloituksettoman Pohjola Korjaamomestari -palvelun. Jos sinulle sattuu autovahinko, voit viedä autosi korjattavaksi lähimpään Pohjola Korjaamomestari -toimipisteeseen. Korjaamomestari hoitaa autosi korjauksen ja tekee samalla vahinkoilmoituksen puolestasi. Maksat korjaamolla vain mahdollisen omavastuun ja korjaamomestari laskuttaa loppuosan suoraan Pohjola Vakuutukselta. 

Pohjola Korjaamomestari -toimipisteitä löytyy ympäri Suomen. Etsi Pohjola Vahinkoavusta sinua lähimmän Pohjola Korjaamomestarin yhteystiedot.

Autovakuutuksen vaihtaminen toiseen vakuutusyhtiöön onnistuu helposti milloin vain – myös kesken vakuutuskauden. Kun ostat autovakuutuksen verkkokaupastamme, hoidamme vakuutusyhtiön vaihdon puolestasi ja irtisanomme vanhan vakuutuksesi. Välitämme päivitetyt tiedot automaattisesti myös Traficomin ajoneuvorekisteriin, kun olet auton omistaja tai haltija.

Autovakuutuksen bonusetu muodostuu liikennevakuutuksen bonuksesta ja kaskon kolarointiturvan bonuksesta. Liikennevakuutuksen bonus muodostuu henkilökohtaisen vakuutus- ja vahinkohistoriasi mukaan. Liikennevakuutuksen bonuksessa huomioidaan, miten pitkään nimissäsi on ollut autoja vakuutettuna sekä vakuuttamillasi autoilla mahdollisesti sattuneet vahingot.

Henkilöauton liikennevakuutuksen bonus nousee entistä nopeammin ja laskee vahingon sattuessa aikaisempaa maltillisemmin. Liikennevakuutuksen lähtöbonus on vähintään 40 % ja maksimibonus 80 %. Saat kerryttämäsi hyvän bonusprosentin myös muihin autoihisi.

Kaskon kolarointiturvaan saat heti täyden 70 %:n lähtöbonuksen. Kolarointiturvasta korvattava vahinko pienentää kolarointiturvan bonusta 20 %. Esimerkiksi myrskyn tai raekuuron aiheuttama vahinko ei kuitenkaan alenna bonustasi. Vahingottomien vakuutuskausien jälkeen bonus nousee 10 % vuodessa ja alentaa kolarointiturvan maksua. Lisätietoa bonuksen kertymisestä löydät autovakuutuksen tuoteoppaalta.

Vakuutus- ja vahinkohistoriatodistus

Jos tarvitset ajoneuvojesi vakuutus- ja vahinkohistoriasta todistuksen esimerkiksi ulkomaille muuton vuoksi, voit tilata sen Liikennevakuutuskeskuksesta. Todistuksella voit osoittaa ajohistoriasi ulkomaiselle vakuutusyhtiölle.

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja etuja. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, hyödyt vieläkin suuremmasta alennusprosentista ja vakuutusmaksuihisi käytetään OP-bonuksia.
Mietitkö autovakuutuksen kilpailuttamista? Tutustu, miten voit hoitaa kilpailutuksen mahdollisimman vaivattomasti.

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.