Autovakuutus

Laske hinta ja valitse paras autovakuutus henkilöautollesi

Hinnan laskeminen ja vakuutuksen ostaminen eivät juuri nyt onnistu. Pahoittelemme häiriötä.

Yritä kohta uudestaan tai osta vakuutus ottamalla yhteyttä verkko-ostajan tukeen 010 253 6139 (ma‒pe klo 8‒18).

Hyödynnämme vakuuttamispäätöksessä automaattista päätöksentekoa. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä
ALENNUS

Pohjola Autovakuutus -20 %

Osta henkilöauton kasko verkosta, niin saat 20 %:n alennuksen ensimmäiselle vakuutuskaudelle. Alennus on ajoneuvokohtainen ja koskee uusia kaskovakuutuksia. Alennusta ei voi hyödyntää voimassa oleviin kaskovakuutuksiin.

Alennus koskee henkilöautojen kaskoja: Superkasko, Kevytkasko ja Osakasko. Alennus ei koske paketti-, kuorma-, matkailuautoja, harraste- ja museohenkilöautoja eikä vientirekisteröityjä autoja.

Alennuksen lisäksi saat mahdolliset omistaja-asiakas-, etuasiakas- sekä maksutapa-alennukset. Alennusta ei voi yhdistää edellä mainittujen lisäksi muihin alennuksiin. 

Vakuutuksen voi ostaa 20 %:n alennuksella verkosta toistaiseksi. 

Haluatko pyytää hinnan samalla myös muista vakuutuksista?

Pyydä tarjouspyyntö autovakuutuksesta ja muista tarvitsemistasi vakuutuksista. Autovakuutuksen alennus huomioidaan tarjouksella.

Jätä tarjouspyyntö  

Lue lisää Sulje
1

Liikennevakuutus vikkelällä bonuskehityksellä

Uudelle kuskille autovakuutuksen liikennevakuutukseen huima 40 %:n lähtöbonus – korkeampaa lähtöbonusta et löydä. Nopealla bonuskehityksellä ansaitset 80 %:n maksimibonuksen vain viidessä vuodessa.

2

Autollesi räätälöity vapaaehtoinen kaskovakuutus

Sisällytä autovakuutukseen vapaaehtoinen kasko, jolloin saat kattavamman suojan autollesi vahingon varalle. Kattavin Superkaskomme korvaa halutessasi myös, jos autoasi kolhitaan sen ollessa pysäköitynä parkkihallissa.

3

Auton vakuutus korvaa nyt aina halutessasi tuulilasin vahinkoja

Lasiturva on valinnainen autovakuutuksen lisäturva, jolla suojaat autosi tuulilasin ja muut ikkunalasipinnat kiveniskemän tai muun vaurion varalta. Lasiturva on nyt saatavilla kaikkiin henkilöauton autovakuutuksen kaskovaihtoehtoihin.

4

Välitön apu vahingon sattuessa - ilman turhia vahinkoilmoituksia

Pohjola Vahinkoapu -palvelusta löydät toimintaohjeet vahinkotilanteeseen ja tietoa autovakuutuksen korvaavuudesta. Kun asioit vahinkotilanteessa Pohjola Korjaamomestarilla, Korjaamomestari hoitaa korjauksen ja korvauksen hakemisen puolestasi.

5

Ajokilometrit vaikuttavat nyt autovakuutuksen hintaan

Ajomääräsi näkyy jatkossa uusien kaskojen hinnassa. Jos ajat vuodessa vähän, huomioimme sen autovakuutuksen hinnassa. Mikäli ajomääräsi muuttuu, ilmoitat uudet ajokilometrit helposti op.fi-palvelussa. Voit ajella jatkossakin huoletta – ajomääräsi ei vaikuta vakuutuksen sisältöön.

Halvin auton vakuutus haussa? Keskitä ja hyödynnä pienempi hinta

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana ja osuuspankin omistaja-asiakkaana saat autovakuutuksen bonuksellisesta kaskovakuutuksen hinnasta jopa lähes 10 %:n vuosittaisen alennuksen. Kerrytät myös OP-bonuksia, joita voidaan käyttää vakuutusmaksuihin. Tutustu etuihin ja pyydä tarjous kaikista tarvitsemistasi vakuutuksistasi kätevästi verkossa.

Pohjola Autovakuutus – räätälöityä turvaa autollesi

Pohjola Autovakuutus on erinomainen turva henkilöautollesi. Autovakuutukseen kuuluu aina pakollinen liikennevakuutus. Liikennevakuutus korvaa vahingon sattuessa kaikki henkilövahingot sekä mahdollisen syyttömän osapuolen omaisuuden vahingot. 

Auton vakuutus sisältää parhaimmillaan myös vapaaehtoisen kaskovakuutuksen. Kasko korvaa valitsemiesi turvien mukaan esimerkiksi ilkivallan, lasivahingon tai kolarin autollesi aiheuttamia vahinkoja. Pohjola Autovakuutuksen kaskovaihtoehtoja ovat Osakasko, Kevytkasko ja kattavin Superkasko.

Mihin autovakuutuksen hinta perustuu?

Autovakuutuksen hinta perustuu muun muassa auton merkkiin ja ikään, ansaitsemaasi autovakuutuksen bonukseen, vakuutukseen valitsemiisi turviin sekä arvioosi vuodessa ajamistasi kilometreistä. Lisäksi autovakuutuksen hintaan vaikuttavat valitsemasi omavastuut sekä sinulle mahdollisesti kuuluvat alennukset.

Saat suosituksen ja hinnan autollesi sopivasta vakuutuksesta, kun syötät autosi rekisterinumeron sivun ylälaidassa olevaan hintalaskuriin.

Voinko saada autovakuutuksesta alennusta?

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat auton bonuksellisesta kaskosta 7 %:n alennuksen. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, saat 3 %:n lisäalennuksen kaskosta eli yhteensä lähes 10 %:n alennuksen.

Voinko hyödyntää OP-bonuksia autovakuutuksen maksuihin?

Osuuspankin omistaja-asiakkaana kerrytät kuukausittaisen asiointisi laajuuden mukaan OP-bonuksia, joita hyödynnetään automaattisesti vakuutusmaksuihin. Esimerkiksi 50 000 euron asuntolainasta kerrytät OP-bonuksia 125 euroa vuodessa.

Onko halvin autovakuutus myös paras?

Autovakuutuksen hinta perustuu osittain autovakuutukseesi valitsemiisi turviin. Mitä kattavamman turvan valitset autollesi, sitä suurempi on autovakuutuksen hinta. Auton vakuutuksen hintalaskuri kertoo hetkessä autosi vakuutusmaksujen määrän. Voit vertailla helposti eri kaskojen turvatasoja ja näet, miten halvin hinta vaikuttaa autovakuutuksen sisältämien turvien määrään.

Halvin autovakuutus voi kuitenkin tulla yllättävän kalliiksi vahingon sattuessa, jos se ei korvaakaan sattunutta vahinkoa. Tällöin voit joutua maksamaan halvasta autovakuutuksesta lopulta kalliin hinnan. 

Jos esimerkiksi liikut autolla päivittäin ja vahinko sattuu, sijaisauton hankkiminen omakustanteisesti voi tulla kalliiksi ja viedä aikaa. Halvin autovakuutus jättää usein korvauksen ulkopuolelle myös vahingot, joissa tuntematon osapuoli on naarmuttanut tai törmännyt autoosi parkkipaikalla ja poistunut paikalta.

Edullinen autovakuutus onkin vakuutus, josta saat avun, kun sitä eniten tarvitset. Autoa vakuuttaessa ja autovakuutusten hintaa vertaillessa kannattaakin miettiä kokonaiskustannuksia, jotka vahingon sattuessa itselle koituvat. Halpa autovakuutus ei välttämättä oikeasti ole halvin vahinkotilanteessa

Mitä autovakuutus korvaa?

  Superkasko Kevytkasko Osakasko
Tuntematon osapuoli kolaroi pysäköityä autoasi Valittavissa Ei Ei
Saat normaalia suuremman lunastuskorvauksen, jos autosi vahingoittuu eikä sitä kannata enää korjata Valittavissa Ei Ei
Saat sijaisauton käyttöösi teknisen vian tai korjaukseen johtaneen kaskosta korvattavan vahingon takia Valittavissa Ei Ei
Autosi tuulilasi rikkoutuu tai lasiin tulee paikattava särö siihen suoraan osuneesta iskusta Valittavissa Valittavissa Valittavissa
Autosi vahingoittuu esimerkiksi kolarin, törmäyksen tai tieltä suistumisen takia Kyllä Kyllä Ei
Automatkasi keskeytyy esimerkiksi auton teknisen vian takia ja sinulle aiheutuu tästä ylimääräisiä kuluja Kyllä Kyllä Valittavissa
Autoasi naarmutetaan tahallaan tai sille tehdään muuta ilkivaltaa Kyllä Kyllä Valittavissa
Sinulle aiheutuu asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja esimerkiksi riita-asioissa, jotka liittyvät auton omistukseen Kyllä Kyllä Kyllä
Lukittuun autoosi murtaudutaan tai sitä yritetään varastaa Kyllä Kyllä Kyllä
Törmäät autollasi hirveen, poroon tai muuhun eläimeen ja autosi vaurioituu Kyllä Kyllä Kyllä
Autosi kärsii palovaurioista esimerkiksi auton sähkölaitteiden oikosulun takia Kyllä Kyllä Kyllä
Pakollinen liikennevakuutus
Autokolarin aiheuttamat henkilövahingot sekä vastapuolen omaisuuden vahingot
Kyllä Kyllä Kyllä

Auton vakuutus Superkaskolla - paras turva autollesi

Kun haluat varmistaa parhaan mahdollisen turvan ja matkanteon jatkumisen lähes tilanteessa kuin tilanteessa, suosittelemme autollesi Superkaskoa. Superkasko on autovakuutus, jonka voit muokata tarpeisiisi sopivaksi seuraavilla neljällä valinnaisella turvalla.

1. Keskeytysturva

Keskeytysturvasta tuomme sijaisauton tarvittaessa suoraan vahinkopaikalle. Sijaisauton avulla pyörität arkea sillä välin, kun oma autosi on korjattavana.

2. Pysäköintiturva

Pysäköintiturva korvaa tuntemattoman osapuolen parkkipaikalla aiheuttamat kolhut.

3. Lasiturva

Lasiturva korvaa lasin vaihdon ilman kaskon bonusmenetystä ja lasin korjauksen ilman omavastuuta. Lasiturva on valinnainen myös muille henkilöauton kaskoille.

4. Superlunastus

Superlunastuksen parempi lunastuskorvaus tarkoittaa nimensä mukaisesti normaalia korkeampaa korvausta auton lunastustilanteessa. Lunastusperiaatteita on kaksi: uusarvolunastus ja lunastus käyvästä arvosta korotettuna jopa 30 %:lla. Uusarvolunastuksen määrä on uuden samalaisen ajoneuvon käteismyyntihinta vahinkohetkellä tai silloin, kun sitä on viimeksi ollut myynnissä. Mikäli uusarvolunastuksessa edellytetyt ehdot eivät täyty, voidaan auto lunastaa sillä ennen vahinkoa olleesta käyvästä arvosta korotettuna jopa 30 %:lla. Tarkemmat tiedot lunastusturvasta ja sitä koskevista ehdoista löydät sivun alalaidasta kaskovakuutuksen ehdoista.

Millainen autovakuutus sopii minulle?

Jokaisella liikenteeseen käytettävällä henkilöautolla tulee olla lakisääteinen liikennevakuutus, jonka turvaa voit täydentää juuri sinulle ja autollesi sopivalla kaskolla. Kaskon valinnassa kannattaa ottaa huomioon autosi arvo, ikä sekä se, millaisiin riskeihin haluat vakuutuksella varautua.

Suosittelemme sinulle Superkaskoa, jos

  • autosi on uusi tai uudehko tai enintään 15 vuotta vanha
  • haluat turvata autosi mahdollisimman kattavasti esimerkiksi pysäköintivahinkojen, tuulilasin hajoamisen tai lunastuksen varalta

Suosittelemme Kevytkaskoa, jos

  • autosi arvo on enintään 15 000 euroa ja ikä 3–19 vuotta
  • haluat varautua vakuutuksella esimerkiksi kolaritilanteisiin, matkan keskeytymiseen ja ilkivaltaan

Suosittelemme Osakaskoa, jos

  • autosi on iältään korkeintaan 25 vuotta
  • sinulle riittää perusturvilla varustettu kasko, jolla varaudut muun muassa törmäyksiin ja varkauksiin

Oletko tuore kuski tai etsitkö autovakuutusta nuorelle?

Lue, millaisia asioita autovakuutuksen valinnassa kannattaa huomioida, kun olet hankkimassa ensimmäistä autovakuutustasi.

Miksi juuri Pohjola Autovakuutus auton vakuutukseksi?

Pohjola Autovakuutus on erinomainen paketti niin uudelle kuin kokeneemmallekin kuskille. Tutustu alta, miten autovakuutuksemme soveltuu kuljettajalle kuin kuljettajalle.

Autovakuutuksen bonus

Uutena kuskina saat liikennevakuutukseesi jopa 40 %:n lähtöbonuksen. Turvallisella ajotavalla bonuksesi kehittyy nopeasti ja 2 vuoden päästä bonuksesi onkin jo 60 %. Kokeneemman kuskin palkitsemme jopa 80 % maksimibonuksella ja bonusmenetykseltä suojaavalla bonusturvalla. Olitpa uusi tai kokeneempi kuski, kaskovakuutukseen saat heti täyden 70 % bonuksen.

Saat henkilökohtaisen autovakuutuksen bonuksesi helposti selville samalla, kun lasket hinnan auton vakuutukselle. Autovakuutuksen bonuslaskuri laskee sinulle tietojesi perusteella liikennevakuutuksen ja kaskon bonuksen.

Tutustu liikennevakuutuksen bonukseen

Tutustu kaskon bonukseen

Autovakuutuksen omavastuu

Paras autovakuutus auttaa vahingon sattuessa. Pohjola Autovakuutuksen kaskoissa omavastuu on jopa vain 200 €, jolloin et joudu maksumieheksi vahinkotilanteessa. 

Pohjola Vahinkoapu 24/7

Pohjola Vahinkoapu -palvelu on apunasi, kun vahinko sattuu. Vahinkoavusta löydät selkeät toimintaohjeet vahinkopaikalta aina vahinkoilmoituksen tekemiseen ja autovakuutuksen korvaavuuteen. Pohjola Vahinkoavusta löydät myös korjaamokumppaneidemme yhteystiedot.

Pohjola Vahinkoapu löytyy myös OP-mobiilista, jolloin se kulkee mukanasi missä ikinä menetkin.  

Siirry Pohjola Vahinkoapu -palveluun

Pohjola Korjaamomestari

Pohjola Korjaamomestarit palvelevat ympäri Suomen jo yhteensä 18 paikkakunnalla. Kun autovahinko sattuu, voit Vahinkoavusta tarkistaa sinua lähimmän Pohjola Korjaamomestarin yhteystiedot.

Korjaamomestari hoitaa auton korjauksen lisäksi myös vakuutuskorvauksen hakemisen puolestasi, jolloin sinun ei tarvitse tehdä itse vahinkoilmoitusta jälkikäteen. 

Tutustu Pohjola Korjaamomestari

Autovakuutuksen bonusetu muodostuu liikennevakuutuksen bonuksesta ja kaskon kolarointiturvan bonuksesta. Liikennevakuutuksen bonus muodostuu henkilökohtaisen vakuutus- ja vahinkohistoriasi mukaan. Liikennevakuutuksen bonuksessa huomioidaan, miten pitkään nimissäsi on ollut autoja vakuutettuna sekä vakuuttamillasi autoilla mahdollisesti sattuneet vahingot.

Henkilöauton liikennevakuutuksen bonus nousee entistä nopeammin ja laskee vahingon sattuessa aikaisempaa maltillisemmin. Liikennevakuutuksen lähtöbonus on vähintään 40 % ja maksimibonus 80 %. Saat kerryttämäsi hyvän bonusprosentin myös muihin autoihisi.

Kaskon kolarointiturvaan saat heti täyden 70 %:n lähtöbonuksen. Kolarointiturvasta korvattava vahinko pienentää kolarointiturvan bonusta 20 %. Esimerkiksi myrskyn tai raekuuron aiheuttama vahinko ei kuitenkaan alenna bonustasi. Vahingottomien vakuutuskausien jälkeen bonus nousee 10 % vuodessa ja alentaa kolarointiturvan maksua. Lisätietoa autovakuutuksen bonuksen kertymisestä löydät autovakuutuksen tuoteoppaalta.

Vakuutus- ja vahinkohistoriatodistus

Jos tarvitset ajoneuvojesi vakuutus- ja vahinkohistoriasta todistuksen esimerkiksi ulkomaille muuton vuoksi, voit tilata sen Liikennevakuutuskeskuksesta. Todistuksella voit osoittaa ajohistoriasi ulkomaiselle vakuutusyhtiölle.

Mietitkö autovakuutuksen kilpailuttamista? Tutustu, miten voit hoitaa kilpailutuksen mahdollisimman vaivattomasti.
Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja etuja. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, hyödyt vieläkin suuremmasta alennusprosentista ja vakuutusmaksuihisi käytetään OP-bonuksia.

 

 

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

Eikö sinulla ole rekisterinumeroa?