Autovakuutus henkilöautolle tuo turvaa matkantekoon.

Autovakuutus

Vakuuta henkilöauto ja kuljettaja

Hinnan laskeminen ja vakuutuksen ostaminen eivät juuri nyt onnistu. Pahoittelemme häiriötä.

Yritä kohta uudestaan tai osta vakuutus ottamalla yhteyttä verkko-ostajan tukeen 010 253 6139 (ma‒pe klo 8‒18).

Hyödynnämme vakuuttamispäätöksessä automaattista päätöksentekoa. Lue lisää
AJANKOHTAISTA

Autojen lasivahinkojen riski on nyt korkeimmillaan

Teiden sulaessa autojen lasivahingot lisääntyvät. Tiesithän, että kun autosi turvana on OP:n autovakuutus, voit lasivahingon sattuessa suunnata suoraan lasinkorjauskumppanillemme.

 

Kumppanimme hoitaa korjauksen lisäksi myös korvausasiat puolestasi, jolloin sinun ei tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta jälkikäteen. Helppoa ja kätevää!

Katso suosituksemme autosi vakuutukselle syöttämällä autosi rekisterinumero yllä olevaan kenttään. Tarkemmat ohjeet auton lasivahinkoihin ja lähimmän lasinkorjauskumppanimme löydät tarvittaessa 24/7 palvelevasta OP Vahinkoavusta.

Tutustu lasivahinkojen ohjeisiin OP Vahinkoavussa
Lue lisää Sulje
1

Markkinoiden alhaisin omavastuu

Henkilöauton autovakuutuksessamme omavastuu on vain 150 euroa.

2

Paras kasko juuri sinun autollesi

Laajin Superkasko korvaa myös sijaisauton ja edullinen Kevytkasko tuo turvaa yli kuusivuotiaille autoille.

3

Omistaja-asiakkaan edut

Omistaja-asiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja OP-bonuksia.

Autovakuutukset tuovat turvaa matkantekoon

Liikennevakuutuksella ja vapaaehtoisella kaskolla varaudut erilaisiin tilanteisiin, kun liikenteessä sattuu kolari, tieltä suistuminen tai muu onnettomuus.

Jos auto kolhiintuu, lasi, pelti tai muoviosa menee rikki tai tarvitset käynnistys- tai hinausapua, autovakuutuksen avulla varmistat, että saat vahingon sattuessa apua autollesi heti ja helposti.

Kerro autosi rekisterinumero ja näet, mikä autovakuutus sopii sinun autollesi.

Uuden liikennevakuutuksemme lähtöbonus on jopa 40 %, ja saat nyt saman bonuksen sekä ykkös- että kakkosautoon.

Mikä kasko sopii sinun autollesi?

Kasko on vapaaehtoinen autovakuutus. Sen avulla varaudut omaan autoosi kohdistuviin erilaisiin pelti- ja lasivaurioihin ja varmistat, että saat vahingon sattuessa apua nopeasti. Voit valita autollesi sopivan vakuutuksen kolmesta kaskovaihtoehdostamme.

Superkasko korvaa monipuolisesti uuden tai uudehkon autosi vahingot lasivahingoista kolhuun parkkipaikalla. Kevytkasko puolestaan sopii 6–19-vuotiaalle autolle ja siitä korvattaviin vahinkoihin kuuluvat muun muassa kolarointi, varkaus ja ilkivalta. Osakasko sopii enintään 25-vuotiaalle autolle ja saat siihen esimerkiksi turvaa hinauksen varalta.

Tuntematon tyyppi kolhaisi autoani parkkihallissa. Onneksi minulla on Superkaskossani pysäköintiturva, joka korvasi kolhun ilman bonusmenetystä.

Kimmo Vihanti

Paras autovakuutus korvaa myös sijaisauton ja lasivahingot

Halvin autovakuutus ei välttämättä ole paras vakuutus juuri sinun tarpeisiisi. Kun haluat varmistaa parhaan mahdollisen turvan ja matkanteon jatkumisen lähes tilanteessa kuin tilanteessa, suosittelemme autollesi Superkaskoa. Superkasko on autovakuutus, jonka voit muokata tarpeisiisi sopivaksi neljällä valinnaisella turvalla: sijaisauto, pysäköintivahinko, lasivahinko ja parempi lunastuskorvaus.

Tuomme sijaisauton tarvittaessa suoraan vahinkopaikalle ja sen avulla pyörität arkea sillä välin, kun oma autosi on korjattavana. Korvaamme valinnaisista turvista myös tuntemattoman osapuolen parkkipaikalla aiheuttamat kolhut ja lasin vaihdon ilman kaskon bonusmenetystä ja lasin korjauksen ilman omavastuuta. Parempi lunastuskorvaus taas tarkoittaa nimensä mukaisesti normaalia korkeampaa korvausta auton lunastustilanteessa.

 

Miksi autovakuutuksen kilpailutus kannattaa?

Autovakuutuksen kilpailutus on aika ajoin suositeltavaa, sillä näin varmistat vakuutuksesi ajantasaisuuden ja sopivuuden juuri sinun tarpeisiisi. Autovakuutuksen kilpailuttamisen yhteydessä on kuitenkin hyvä muistaa, että vakuutusten välillä on usein eroja, kuten niihin sisältyvät turvat, korvaavuudet, omavastuut ja vahingon sattuessa apunasi olevat palvelut. Näin ollen halvin autovakuutus ei välttämättä ole kannaltasi paras vahingon sattuessa. Suosittelemmekin, että kilpailuttaessasi autovakuutuksesi vertailet vaihtoehtoja myös mahdollisen vahinkotilanteen näkökulmasta – mikä vakuutuksista tarjoaa sinulle silloin parhaan turvan ja avun.

 

Autovakuutuksen hinta - näistä se koostuu

Autovakuutusten hinnat määrittyvät sekä auton että kuljettajan perusteella. Hintaan vaikuttavat muun muassa auton merkki ja ikä sekä autolle valikoimasi turvat. Jos valitset autolle pelkästään pakollisen liikennevakuutuksen, on autovakuutuksen hinta maltillisempi, mutta tällöin autoasi ei ole turvattu esimerkiksi eläinkolarin, teknisen vian tai ilkivallan varalta.

Autovakuutuksen hintaan vaikuttavat myös auton kuljettajana kerryttämäsi liikennevakuutuksen ja kaskon bonus. Bonus palkitsee erinomaisen kuskin autovakuutuksen hintaan toteutettavalla vähennyksellä, jolloin voit turvallisella ja vahingottomalla ajotavalla vähentää autosi vakuutuksen hintaa seuraavan vakuutuskauden laskulle. Helpoiten hinnat selviää, kun syötät autosi tiedot, jolloin näytämme suosittelemamme turvat ja vakuutuksesi hinnan.

Henkilöauton liikennevakuutuksen bonus nousee entistä nopeammin ja laskee vahingon sattuessa aikaisempaa maltillisemmin. Liikennevakuutuksen lähtöbonus on vähintään 40 % ja maksimibonus 80 %. Saat kerryttämäsi hyvän bonusprosentin myös muihin autoihisi.

Kaskoon saat heti 70 % maksimibonuksen. Saat bonuksen Super- ja Kevytkaskoon eli kaskoihin, joissa on kolarointi- ja törmäysturva. Kaskon bonus alentaa kolarointi- ja törmäysturvan maksua, ja siitä korvattu vahinko puolestaan alentaa bonusta.

Vakuutus- ja vahinkohistoriatodistus

Jos tarvitset ajoneuvojesi vakuutus- ja vahinkohistoriasta todistuksen esimerkiksi ulkomaille muuton vuoksi, voit tilata sen Liikennevakuutuskeskuksesta. Todistuksella voit osoittaa ajohistoriasi ulkomaiselle vakuutusyhtiölle.

Omistaja-asiakkaan edut

Kun olet omistaja-asiakkaamme ja sinulla on vakuutuksia kolmesta eri tuoteryhmästä, saat useimmista vakuutuksista lähes 10 % alennuksen. Auton bonuksellisesta kaskovakuutuksesta alennus on lähes 18 %. 18–27-vuotias nuori saa 21 % alennuksen lähes kaikista kodin ja perheen vakuutuksista.

Muut edut

  • 40 % korotus henkivakuutuksen vakuutusmäärään
  • 200 € omavastuuetu Omakoti-vakuutukseen
  • alle 1-vuotiaan vauvan vanhemmille maksutonta henkivakuutusturvaa vuodeksi

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksujen lisäksi OP-bonuksia myös

  • lainoista
  • säästöistä ja sijoituksista
  • tileillä olevat varoista
  • OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista.

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Vakuutuksen myöntää OP Vakuutus Oy. Osuuspankit toimivat OP Vakuutuksen asiamiehenä. OP Vakuutus Oy:n nimi on Pohjola Vakuutus Oy 1.6.2019 alkaen.
Eikö sinulla ole rekisterinumeroa?