Auton tuulilasista näkyy jalkapohjat - lepohetki.

Green Card eli vihreä kortti

Mikä on Green Card?

Green Card on vakuutusyhtiöltä tilattava todistus autosi tai muun ajoneuvosi voimassa olevasta liikennevakuutuksesta. Ulkomaille suuntaavalla ajomatkalla Green Card on esitettävä mahdollisen liikennevahingon yhteydessä sekä tarvittaessa rajaviranomaisille vierailtavan valtion rajalla. 

Pohjola Vakuutuksen asiakkaana Green Card -kortin tilaaminen onnistuu veloituksetta ja sähköisesti op.fi-palvelussa. Tilattuasi kortin se toimitetaan sinulle postitse noin viikon kuluessa. 

Milloin Green Card on tilattava?

Kun ajoneuvollasi on suomalaiset rekisterikilvet, voit liikkua sillä vapaasti Pohjoismaissa ilman Green Card -korttia. Green Card ei myöskään ole pakollinen EU:n tai ETA:n alueella. Suosittelemme kuitenkin, että tilaat Green Card -kortin mukaan matkallesi aina kun ajomatkasi suuntautuu Pohjoismaiden ulkopuolelle.

Green Card on pakollinen seuraavissa maissa: Venäjä, Albania, Azerbaidžan, Bosnia ja Hertsegovina, Israel, Iran, Makedonia (FYROM), Marokko, Moldova, Montenegro, Tunisia, Turkki, Ukraina ja Valko-Venäjä.

Mikäli sinulla ei ole näihin maihin mennessäsi Green Card -korttia tai sen voimassaoloaika on umpeutunut, sinun on ostettava vierailtavan valtion rajalta ns. rajavakuutus.

Muihin kuin Green Card -järjestelmään kuuluviin sopimusmaihin mentäessä on kyseisen maan rajalta hankittava maassa voimassa oleva liikennevakuutus.

 

Tilaa ajoneuvollesi Green Card op.fi-palvelussa:

 

 • Siirry Omat vakuutukset -osioon
  Palvelu edellyttää kirjautumista joko OP:n tai muun pankin tunnuksilla
 • Valitse ajoneuvosi liikennevakuutus
  Valitse sen ajoneuvon liikennevakuutus, jota koskevan Green Card -kortin haluat tilata.
 • Tilaa ajoneuvollesi Green Card
  Tilaus lähetetään, kun täytät avautuvaan lomakkeeseen matkasi tiedot.
 • Valmista tuli!
  Tilaamasi Green Card saapuu sinulle postitse noin viikon kuluttua.