Auton tuulilasista näkyy jalkapohjat - lepohetki.

Green Card eli vihreä kortti

Mikä on Green Card?

Green Card on vakuutusyhtiöltä tilattava todistus autosi tai muun ajoneuvosi voimassa olevasta liikennevakuutuksesta. Ulkomaille suuntaavalla ajomatkalla Green Card on esitettävä mahdollisen liikennevahingon yhteydessä sekä tarvittaessa rajaviranomaisille vierailtavan valtion rajalla. 

Green Cardin tilaaminen onnistuu helposti op.fi-palvelussa, OP-mobiilissa ja puhelimitse numerosta 0303 0303. Pohjola Vakuutuksen henkilö- tai yritysasiakkaana Green Cardin tilaaminen on sinulle maksutonta ja saat sen postissa noin viikon kuluessa.

Milloin Green Card on tilattava?

Kun ajoneuvollasi on suomalaiset rekisterikilvet, voit liikkua sillä vapaasti Pohjoismaissa ilman Green Card -korttia. Green Card ei myöskään ole pakollinen EU:n tai ETA:n alueella. Suosittelemme kuitenkin, että tilaat Green Card -kortin mukaan matkallesi aina kun ajomatkasi suuntautuu Pohjoismaiden ulkopuolelle.

Green Card on pakollinen seuraavissa maissa: Venäjä, Albania, Azerbaidžan, Bosnia ja Hertsegovina, Israel, Iran, Makedonia (FYROM), Marokko, Moldova, Montenegro, Tunisia, Turkki, Ukraina ja Valko-Venäjä. Liikennevakuutuskeskus suosittelee Green Cardin mukaan ottamista myös matkustettaessa Britanniaan.

Mikäli sinulla ei ole näihin maihin mennessäsi Green Card -korttia tai sen voimassaoloaika on umpeutunut, sinun on ostettava vierailtavan valtion rajalta ns. rajavakuutus.

Muihin kuin Green Card -järjestelmään kuuluviin sopimusmaihin mentäessä on kyseisen maan rajalta hankittava maassa voimassa oleva liikennevakuutus.

 

Tilaa ajoneuvollesi Green Card op.fi-palvelussa:

 

 • Siirry Omat vakuutukset -osioon (yritysasiakkailla Vakuutukset-osio)
  Palvelu edellyttää kirjautumista joko OP:n tai muun pankin tunnuksilla tai yrityspalvelutunnuksilla
 • Valitse ajoneuvosi liikennevakuutus
  Valitse sen ajoneuvon liikennevakuutus, jota koskevan Green Card -kortin haluat tilata.
 • Tilaa ajoneuvollesi Green Card
  Tilaus lähetetään, kun täytät avautuvaan lomakkeeseen matkasi tiedot.
 • Valmista tuli!
  Tilaamasi Green Card saapuu sinulle postitse noin viikon kuluttua.

                     

                     

Ulkomailla liikennevakuutuksen lainsäädäntö ja korvauskäytännöt voivat olla hyvinkin erilaisia kuin Suomessa. Vapaaehtoisella ulkomaan lisävastuuvakuutuksella voit turvata tilanteita, joissa moottoriajoneuvon kuljettaja on korvausvastuussa kolmannelle osapuolelle aiheutetusta henkilö- ja esinevahingosta kyseisen maan liikennevakuutuslain tai vastaavan lain mukaan.