Harrasteajoneuvon vakuutus

Vakuutus vähintään 20 vuotta vanhoille harrasteautoille ja muille harrasteajoneuvoille
1

Hyvät bonukset

Saat harrasteauton vakuutukseen saman liikennevakuutuksen bonuksen kuin muihinkin autoihisi.

2

Laaja Harrastekasko – paras turvamme harrasteajoneuvolle

Laajalla Harrastekaskolla turvaat harrasteajoneuvon niin kolarin ja törmäyksen kuin ilkivalta-, varkaus- ja palovahingonkin varalta.

3

Isompi omavastuuvaihtoehto Harrastekaskoon

Valitse isompi omavastuu kaskoon ja saat säästöä vakuutusmaksuun.

4

Osuuspankin omistaja-asiakkaan edut

Omistaja-asiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja OP-bonuksia.

Oma vakuutus harrasteautoille ja muille harrasteajoneuvoille

Harrasteajoneuvojen kunnostukseen voi kulua tuntikaupalla aikaa ja vaivaa, joten harrasteautot ja -moottoripyörät kannattaa vakuuttaa vahinkojen varalta. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja vakuuta harrasteajoneuvosi liikennevakuutuksen lisäksi myös Harrastekaskolla.

Harrasteajoneuvo voi olla moottoripyörä, henkilö- tai pakettiauto tai korkeintaan 6 000 kg painava kuorma-auto. Matkailuautoa ei voi vakuuttaa harrasteajoneuvona.

Harrasteajoneuvo on vähintään 20 vuotta vanha, rekisteröity ja tyypillisesti osan vuodesta poissa liikennekäytöstä.

Harrastekasko korvaa, jos vahinko sattuu

Harrastekasko korvaa harrasteajoneuvollesi sattuneita vahinkoja. Suosittelemme Laajaa Harrastekaskoa, joka korvaa kolari- ja törmäysvahinkojen lisäksi esimerkiksi varkaus-, palo- ja ilkivaltavahinkoja. Korvaamme Laajasta Harrastekaskosta myös hinauksen, jos matkasi keskeytyy ajoneuvon vian tai vaurion vuoksi.

Yli 25-vuotiaille harrasteautoille ja moottoripyörille voit valita myös Suppean Harrastekaskon. Suppea Harrastekasko ei korvaa kolarointi- tai ilkivaltavahinkoja, mutta tuo silti turvaa esimerkiksi varkaus- ja palovahinkojen varalle.

Harraste- ja museoajoneuvojen hankintaan ja kunnostukseen on usein käytetty paljon rahaa ja työtunteja. Siksi ne kannattaa vakuuttaa kattavasti.

Teuvo Kaipainen Product Specialist, Pohjola Vakuutus

Osta harrasteajoneuvon vakuutus asiakaspalvelustamme

Voit ostaa harrasteauton tai muun harrasteajoneuvon vakuutuksen ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Harrasteauton tai muun harrasteajoneuvon vakuutuksen hintaan vaikuttavat muun muassa ajoneuvon merkki, ikä sekä arvo. Lisäksi vakuutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi henkilökohtainen liikennevakuutuksen bonuksesi sekä valitsemasi kaskon laajuus ja omavastuu.

Harrasteajoneuvon vakuuttamista varten tarvitsemme aina myös kuvia ajoneuvostasi. Autoista riittää neljä kuvaa: vasen sivu etuviistosta kuvattuna, oikea sivu takaviistosta kuvattuna, sisätila kuljettajan avatusta ovesta kuvattuna sekä moottoritila konepelti avattuna. Moottoripyöristä tulee ottaa kaksi kuvaa – yksi kummaltakin sivulta.

Museoajoneuvon vakuutus

Kolarointiturva korvaa äkillisestä ulkopuolisesta tapahtumasta ajoneuvolla aiheutuneen vahingon.

Varkausturva korvaa, jos lukittuun ajoneuvoon murtaudutaan tai se otetaan luvatta käyttöön. Korvauksen saaminen edellyttää rikosilmoituksen tekemistä

Eläintörmäysturva korvaa, jos ajoneuvo törmää hirvieläimeen tai muuhun eläimeen.

Paloturva korvaa, jos ajoneuvo palaa esimerkiksi sähkölaitteen oikosulun seurauksena.

Ilkivaltaturva korvaa, jos ulkopuolinen tekee tahallaan ilkivaltaa ajoneuvolle.

Oikeusturva korvaa kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut ajoneuvoon liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Autopalveluturva korvaa hinaus- tai korjauskuluja, tiellenostokuluja sekä muita kuluja.

Ulkomaan vastuuturva korvaa, jos liikennevahinko tapahtuu ETA-alueen ulkopuolisessa Vihreän kortin sopimusmaassa, ja joudut syyllisenä osapuolena henkilökohtaiseen korvausvastuuseen, joka ylittää maan lakien mukaan liikennevakuutuksesta maksettavan korvauksen.

Harrasteautoon saat nyt saman liikennevakuutuksen bonuksen kuin muihinkin vakuuttamiisi autoihin. Uudessa liikennevakuutuksessamme bonusmenetys on aiempaa maltillisempi. Pitkäaikaisena hyvänä autokuskina voit saada saman tien harrasteajoneuvoosi bonusturvan, jolloin yksi vahinko ei pudota 80 % maksimibonusta. Harrasteauton liikennevakuutuksen lähtöbonus on 40 %, jos et ole aiemmin vakuuttanut yhtään autoa.

Moottoripyörällä ajamasi vakuutus- ja vahinkohistorian perusteella saat saman liikennevakuutuksen bonuksen kaikkiin moottoripyöriisi, myös harrastemoottoripyörääsi. Jos aiempaa historiaa ei ole, harrastemoottoripyörän liikennevakuutuksen lähtöbonus on 20 %. Jos vahinkoja ei satu, moottoripyörän liikennevakuutuksen bonus nousee 5 % vuodessa.

Kaikkien harrasteajoneuvojen kaskoihin saat aina 70 prosentin lähtöbonuksen. Jos kasko on voimassa viisi peräkkäistä vuotta Pohjola Vakuutuksessa ilman vahinkoja, 70 % bonus alenee vahingon sattuessa 60 %:in. Normaalisti vahinko alentaa bonusta 20 %.

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja etuja. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, hyödyt vieläkin suuremmasta alennusprosentista ja vakuutusmaksuihisi käytetään OP-bonuksia.

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.