Mies kiinnittää turvavyötä

Kasko ajoneuvolle

Kaskovakuutus on vapaaehtoinen ajoneuvovakuutus, jonka avulla varaudut omaan ajoneuvoosi kohdistuviin vaurioihin. Lue vinkit sinulle sopivan kaskon valintaan ja löydä itsellesi paras kasko!

Kasko on vapaaehtoinen vakuutus, joka korvaa ajoneuvosi vahinkoja. Koska kaikille moottoriajoneuvoille pakollinen liikennevakuutus korvaa ainoastaan sinulle ja vastapuolelle aiheutuneet henkilövahingot tai loukkaantumiset sekä vastapuolen ajoneuvoon ja omaisuuteen kohdistuneet vahingot, tarvitset kaskon korvaamaan vahinkotilanteessa omalle ajoneuvollesi aiheutuneet vahingot.

Kun otat liikennevakuutuksen ja kaskon, ovat ajoneuvosi vakuutukset kunnossa. Kaskovakuutus koostuu erilaisista turvista, joten oikean vakuutuksen valintaan on hyvä perehtyä etukäteen. Halvin kaskovakuutus ei välttämättä sisällä kaikkia turvia, jotka tarvitset ajoneuvollesi.

Mitä kasko korvaa?

Kaskosta korvaamme vahinkoja, jotka kohdistuvat omaan ajoneuvoosi. Korvausten laajuus taas vaihtelee valitsemasi kaskon mukaan - mitä kattavampi kaskovakuutus, sitä laajemmin se korvaa erilaisia vahinkoja. Kaskoa valitessa kannattaa siis miettiä, mitä vahinkoja toivot korvattavan. Jos vahinko sattuu, korvataan ajoneuvollesi aiheutuneet vahingot aina voimassa olevan kaskovakuutuksen laajuuden mukaisesti. Ajoneuvoosi kohdistuvien vahinkojen lisäksi kasko korvaa mm.

 • ajoneuvosi ohjehintaan sisältyviä kiinteitä tai ainoastaan ajoneuvossa käytettäväksi tarkoitettuja varusteita, sekä
 • säilytettävät talvi- tai kesärenkaat.

Kasko ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi

 • valmistusviasta, kulumisesta tai puutteellisesta kunnossapidosta johtuvia vahinkoja,
 • väärän polttoaineen aiheuttamia vahinkoja,
 • vahinkoa, joka korvataan takuun perusteella tai
 • vahinkoa, joka aiheutuu kilpailussa, kilpailun harjoittelussa tai moottoriradalla tai kilpailukäyttöön tarkoitetuille rakenteille.

Laaja kasko, täyskasko, superkasko - puhekielessä nimityksiä on monia

Täyskasko, superkasko ja laaja kasko ovat termejä, jotka saatat kuulla auton kaskovakuutuksista puhuttaessa. Useimmiten näillä, kuten täyskaskolla, viitataan kattavimmat turvat sisältävään kaskovakuutukseen. Olipa kyseessä nimitys mikä tahansa, täyskasko, superkasko tai laaja kasko, nimitystä käytettäessä on hakusessa juurikin se valikoiman paras kasko.

Pohjola Vakuutuksen kaskovakuutuksista kattavimmat turvat sisältävät auton Superkasko ja matkailuauton tai moottoripyörän Isokasko.

Superkasko, Kevytkasko vai Osakasko - mikä on paras kasko autolleni?

Kaskon valintaan vaikuttavat paitsi omat tarpeesi, myös autosi ikä ja arvo. Uudelle ja arvokkaalle ajoneuvolle kannattaa ottaa mahdollisimman laaja kasko, kun taas jo elämää nähneen menopelin turvaksi saattaa riittää pienempi määrä erilaisia turvia. Henkilö-, paketti- ja kuorma-autolle tarjoamamme kaskovaihtoehdot ovat Superkasko, Kevytkasko ja Osakasko. Näistä laajin kasko on Superkasko. Matkailuautolle taas voit valita joko Isokaskon tai Osakaskon, joista laajempi kasko on Isokasko.

 • Osakasko on kaskovakuutus, joka sopii iäkkäämmälle autolle tai matkailuautolle.
 • Kevytkasko soveltuu enintään 15 000 euron arvoiselle autolle, jonka ikä on 6-19 vuotta.
 • Superkasko on laaja kasko uudelle tai uudehkolle autolle, mutta myös kaikille korkeintaan 15 vuotta vanhoille autoille.
 • Isokasko puolestaan sopii niin uusille kuin korkeintaan 15 vuotta vanhoille matkailuautoille.

Valitse autollesi Superkasko tai matkailuautollesi Isokasko, kun haluat mahdollisimman laajan kaskovakuutuksen korvaamaan ajoneuvollesi aiheutuneita vahinkoja. Voit halutessasi liittää Superkaskoon ja Isokaskoon lisäturvia, jolloin vakuutusturvasi on entistä kattavampi.

Vertailun matkailuauton Isokaskon ja Osakaskon sisältämistä turvista löydät samasta yhteydestä moottoripyörän kaskovertailun kanssa.

Mitä kaskon turvat korvaavat

 

Superkasko

 

Kevytkasko

 

Osakasko

 

Pysäköintiturva

Saat korvauksen, jos tuntemattomaksi jäänyt osapuoli kolaroi pysäköityä henkilöautoasi ja voit yksilöidä tarkan vahinkopaikan ja -ajan. Kaskon omavastuu 150 €.

Valittavissa henkilöautolle

Ei

Ei

Lasiturva

Saat korvauksen, jos autosi ikkunalasi rikkoutuu siihen suoraan osuneesta iskusta. Kaskon omavastuu 150 €, jos ikkunalasi vaihdetaan ja 0 €, jos lasi korjataan sitä vaihtamatta.

Valittavissa henkilöautolle

Valittavissa henkilöautolle

Valittavissa henkilöautolle

Parempi lunastuskorvaus / Superlunastus

Saat normaalia paremman lunastuskorvauksen, jos autosi vahingoittuu niin pahoin, ettei sitä kannata enää korjata. Omavastuu siitä turvasta, johon vahinko liittyy.

Valittavissa

Ei

Ei

Sijaisauto / Keskeytysturva henkilöautolle

Jos matka keskeytyy autosi teknisen vian vuoksi, saat käyttöösi sijaisauton enintään 7 päiväksi alkaen siitä, kun vika on ilmennyt. Voit myös saada sijaisauton enintään 30 päiväksi tai 50 euron päiväkorvauksen, jos autosi on korjattavana vakuutuksesta korvattavan vahingon, kuten kolarin tai ilkivallan vuoksi. Ei omavastuuta.

Valittavissa

Ei

Ei

Keskeytysturva paketti- ja kuorma-autoille

Saat vakuuttamishetkellä valitsemasi päiväkorvauksen eli 40 tai 90 € enintään 30 päivältä, jos autosi on korjattavana vakuutuksesta korvattavan vahingon takia. Ei omavastuuta tai omavastuu 3 vrk, jolloin saat korvausta 4. päivästä alkaen.

Valittavissa

Ei

Ei

Kolarointi- ja törmäysturva

Saat korvauksen, jos esimerkiksi kolari, törmäys, tieltä suistuminen, tien sortuminen tai myrsky aiheuttaa vahinkoa autollesi. Kaskon omavastuu alkaen 150 €.

Kyllä

Kyllä

Ei

Ilkivaltaturva

Saat korvauksen, jos autollesi tehdään ilkivaltaa. Kaskon omavastuu 150 €.

Kyllä

Kyllä

Valittavissa

Hinaus / Autopalvelu

Saat palvelua matkan keskeytyessä tai sen jatkamiseksi, jos autoosi tulee vika tai vaurio tai lukittu autosi varastetaan. Korvaamme esimerkiksi hinaus- ja tiellenostokuluja, vahinkopaikalla tapahtuvan korjauksen sekä matkan keskeytymisen aiheuttamia ylimääräisiä matka- ja yöpymiskuluja. Jos automatkasi keskeytyy ulkomailla, henkilöauton Superkaskon autopalveluturvan avulla voit saada vuokra-auton. Ei omavastuuta.

Kyllä

Kyllä

Valittavissa

Oikeudenkäyntiturva

Saat korvauksen kohtuullisista asianajo- ja oikeudenkäyntikuluista riita-, rikos- ja hakemusasioissa, jotka liittyvät esimerkiksi auton omistukseen, kuljettamiseen tai hallintaan. Enimmäiskorvaus on 10 000 €. Omavastuu 15 % kuluista, vähintään 200 € / vahinkotapahtuma.

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Varkausturva

Saat korvauksen, jos lukittuun autoosi murtaudutaan, se on yritetty varastaa tai sitä on käytetty luvattomasti ja teet asiasta rikosilmoituksen. Kaskon omavastuu 150 €.

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Eläinkolariturva

Saat korvauksen, jos autosi vahingoittuu yhteentörmäyksessä eläimen kanssa. Kaskon omavastuu 150 €.

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Paloturva

Saat korvauksen, jos autosi palaa. Palon voi sytyttää esimerkiksi oikosulku auton sähkölaitteessa. Kaskon omavastuu 150 €.

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Vastuuturva ulkomaille

Saat korvauksen, jos käytät autoasi ETA-alueen ulkopuolisessa vihreän kortin sopimusmaassa, esimerkiksi Venäjällä, ja liikennevahingon syyllisenä osapuolena joudut henkilökohtaiseen korvausvastuuseen, jota ei kyseisen maan lakien mukaan korvata liikennevakuutuksesta. Enimmäiskorvaus henkilövahingossa on 100 000 € ja esinevahingossa 50 000 €. Kaskon omavastuu 150 €.

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Rahoitusturva

Korvaamme auton omistajalle kuten autoliikkeelle tai rahoitusyhtiölle auton menettämisen tai vaurioitumisen, jos vahinko ei ole ehtojen mukaan korvattava. Omavastuu siitä turvasta, johon vahinko liittyy.

Valittavissa

Valittavissa

Ei

 

 

Isokasko ja Osakasko moottoripyörälle, matkailuautolle tai muulle ajoneuvolle

Kun kyseessä on moottoripyörä, matkailuauto, mopo, mopoauto, mönkijä, moottorikelkka, matkailuperävaunu tai kevytperävaunu, voit valita ajoneuvollesi sopivan kaskon kahdesta eri laajuisesta vaihtoehdosta: Isokaskosta ja Osakaskosta.

 • Isokasko sopii parhaiten enintään 15 vuoden ikäiselle rekisteröitävälle moottoripyörälle, matkailuautolle, mopolle, mönkijälle, moottorikelkalle, mopoautolle sekä enintään 3500 kg matkailu- ja kevytperävaunulle.
 • Osakasko sopii kaikille enintään 25 vuoden ikäisille ajoneuvoille.

Lisäksi traktorin, jonka ikä on 0-50 vuotta ja joka ei ole tuotantokäytössä, voit vakuuttaa palon ja varkauden sekä oikeusturvavahingon varalta. Rekisteröimättömän moottoripyörän voit sen sijaan vakuuttaa Osakaskolla ilman valinnaisia lisäturvia.

Mitä kaskon turvat korvaavat?

 

Isokasko

 

Osakasko

 

Pysäköintiturva

Saat korvauksen, jos tuntemattomaksi jäänyt osapuoli kolaroi pysäköityä moottoripyörääsi tai matkailuautoasi ja voit yksilöidä tarkan vahinkopaikan ja -ajan. Kaskon omavastuu 150 €.

Valittavissa moottoripyörälle ja matkailuautolle

Ei

Lasiturva

Saat korvauksen, jos matkailuautosi ikkunalasi rikkoutuu siihen suoraan osuneesta iskusta. Kaskon omavastuu 150 €, jos ikkunalasi vaihdetaan ja 0 €, jos lasi korjataan sitä vaihtamatta.

Valittavissa matkailuautolle

Ei

Parempi lunastuskorvaus / Uusarvo

Saat normaalia paremman lunastuskorvauksen, jos yli 125 cm3 moottoripyöräsi tai matkailuautosi vahingoittuu niin pahoin, ettei sitä kannata enää korjata. Omavastuu siitä turvasta, johon vahinko liittyy.

Sisältyy matkailuautolle

Valittavissa moottoripyörälle

Ei

Keskeytysturva

Saat vakuuttamishetkellä valitsemasi päiväkorvauksen eli 40 tai 90 € enintään 30 päivältä, jos moottoripyöräsi tai matkailuautosi on korjattavana vakuutuksesta korvattavan vahingon takia.

Ei omavastuuta tai omavastuu 3 vrk, jolloin saat korvausta 4. päivästä alkaen.

Valittavissa moottoripyörälle ja matkailuautolle

Ei

Hinaus / Autopalvelu

Saat palvelua matkan keskeytyessä tai sen jatkamiseksi, jos ajoneuvoosi tulee vika tai vaurio, tai lukittu ajoneuvosi varastetaan. Korvaamme esimerkiksi hinaus- ja tielle nostokuluja, vahinkopaikalla tapahtuvan korjauksen sekä matkan keskeytymisen aiheuttamia ylimääräisiä matka- ja yöpymiskuluja. Ei omavastuuta.

Sisältyy moottoripyörälle, matkailuautolle ja mopoautolle

Valittavissa moottoripyörälle, matkailuautolle ja mopoautolle

Ilkivaltaturva

Saat korvauksen, jos ajoneuvollesi tehdään ilkivaltaa. Kaskon omavastuu 150 €.

Kyllä

Valittavissa moottoripyörälle ja mopoautolle

Kolarointi- ja törmäysturva

Saat korvauksen, jos esimerkiksi kolari, törmäys, tieltä suistuminen, tien sortuminen tai myrsky aiheuttaa vahinkoa ajoneuvollesi. Kaskon omavastuu alkaen 150 €.

Kyllä

Ei

Oikeudenkäyntiturva

Saat korvauksen kohtuullisista asianajo- ja oikeudenkäyntikuluista riita-, rikos- ja hakemusasioissa, jotka liittyvät esimerkiksi ajoneuvojen omistukseen, kuljettamiseen tai hallintaan. Enimmäiskorvaus on 10 000 €. Omavastuu 15 % kuluista, vähintään 200 € / vahinkotapahtuma.

Kyllä

Kyllä

Varkausturva

Saat korvauksen, jos lukittuun ajoneuvoosi murtaudutaan, se on yritetty varastaa tai sitä on käytetty luvattomasti ja teet asiasta rikosilmoituksen. Kaskon omavastuu 150 €.

Kyllä

Kyllä

Eläinkolariturva

Saat korvauksen, jos ajoneuvosi vahingoittuu yhteentörmäyksessä eläimen kanssa. Kaskon omavastuu 150 €.

Kyllä

Kyllä

Paloturva

Saat korvauksen, jos ajoneuvosi palaa. Palon voi sytyttää esimerkiksi oikosulku ajoneuvon sähkölaitteessa. Kaskon omavastuu 150 €.

Kyllä

Kyllä

Vastuuturva ulkomaille

Saat korvauksen, jos käytät ajoneuvoasi ETA-alueen ulkopuolisessa vihreän kortin sopimusmaassa, esimerkiksi Venäjällä, ja liikennevahingon syyllisenä osapuolena joudut henkilökohtaiseen korvausvastuuseen, jota ei kyseisen maan lakien mukaan korvata liikennevakuutuksesta. Enimmäiskorvaus henkilövahingossa on 100 000 € ja esinevahingossa 50 000 €. Kaskon omavastuu 150 €.

Kyllä

Kyllä

Rahoitusturva

Korvaamme ajoneuvon omistajalle kuten autoliikkeelle tai rahoitusyhtiölle ajoneuvon menettämisen tai vaurioitumisen, jos vahinko ei ole ehtojen mukaan korvattava. Omavastuu siitä turvasta, johon vahinko liittyy.

Valittavissa

Ei

 

 

Kaskon hinta on usean tekijän summa

Kaskon hinta perustuu ajoneuvon ominaisuuksiin sekä omiin tietoihisi. Kaskon hintaan vaikuttavia ajoneuvon ominaisuuksia ovat esimerkiksi ajoneuvon omapaino tai kokonaispaino, sylinteritilavuus, tehopainosuhde (kW/kg) sekä ikä ja käyttökunta. Lisäksi auton kaskovakuutuksen hintaan vaikuttavat auton merkki ja korityyppi. Kaskon hintaan vaikuttavia omia tietojasi sen sijaan ovat muun muassa ikäsi vakuutuksenottajana ja mahdollisesti kertyneet bonuksesi. Myös valitsemasi kaskon laajuus ja kolariturvan omavastuu vaikuttavat kaskon hintaan – laaja kasko on usein arvokkaampi kuin suppeammat turvat omaava kasko.

Lisätietoa kaskon hintaan vaikuttavista tekijöistä löydät kaskovakuutusten tuoteoppaista. Voit laskea vakuutuksen hinnan ajoneuvollesi nopeasti ja helposti verkkokaupassamme.

Vuodenaikahinnoittelu ajokauden mukaisesti

Moottoripyörän, mopon, mönkijän ja moottorikelkan liikennevakuutuksessa ja Isokaskossa sekä matkailuvaunun Isokaskossa noudatetaan vuodenaikahinnoittelua. Ajoneuvon tyypillisistä käyttökuukausista riippuen vakuutuksen hinta on osan vuotta alhaisempi.

Käyttäessäsi ajoneuvoasi vain sille tavanomaisena vuodenaikana, esimerkiksi moottoripyörää vain keväästä syksyyn, on se huomioitu vakuutusmaksussa. Sinun ei siis välttämättä tarvitse tehdä liikennekäytöstäpoistoa talviajalle, vaikka ajoneuvolla ei ajeta. Jos kuitenkin ajat erityisen vähän myös kesäkaudella, voit tehdä liikennekäytöstäpoiston ja saat siltä ajalta hyvitystä vakuutusmaksuista.

Kaskon bonus

Kaskon kolarointiturvan lähtöbonus on 70 %. Kaskon bonuksia kertyy vahingottomista vakuutuskausista 10 % vuodessa aina 70 % asti. Kertynyt kaskon bonus alentaa kolarointiturvan maksua.

Kaskon bonus nousee, kun auto on ollut vakuutuskaudella liikennekäytössä vähintään 120 päivää ilman kolarointiturvasta korvattuja vahinkoja. Vuoden aikana kaskon bonus voi nousta ylöspäin yhden kerran. Huomaathan, että kaskon bonukset pienenevät jokaisen kolarointiturvasta korvatun vahingon myötä 20%. Jos välittömästi ennen sattunutta vahinkoa kaskovakuutuksesi bonus on ollut Pohjola Vakuutuksessa 70 % viisi peräkkäistä vuotta ilman vahinkoa, alenee 70 % bonus vahingon sattuessa kuitenkin vain 60 %:iin. Esimerkiksi myrskyn tai raekuuron aiheuttama vahinko ei kuitenkaan alenna bonustasi.

Kasko ja OP-bonukset

OP:n omistaja-asiakkaana hyödyt useista eduista ja pankki- sekä vakuutusasioinnistasi kertyvistä OP-bonuksista. Myös kasko ja liikennevakuutus kerryttävät rahanarvoisia OP-bonuksia. Omistaja-asiakas voi kertyneillä OP-bonuksillaan maksaa vakuutus- ja pankkipalvelumaksujaan. OP-bonuksia voi käyttää siis esimerkiksi ajoneuvon vakuutusmaksun maksamiseen.

Omistaja-asiakas voi lisäksi saada autovakuutuksestaan alennusta. Kun olet omistaja-asiakkaamme ja sinulla on vakuutuksia kolmesta eri tuoteryhmästä, voit saada ajoneuvojesi vakuutuksista lähes 10 % ja autosi bonuksellisesta kaskovakuutuksesta lähes 18 % alennusta.

Kaskon voimassaolo ulkomailla

Kaskovakuutukset ovat voimassa kaikkialla Euroopassa ja sen ulkopuolisissa vihreän kortin eli Green Cardin sopimusmaissa joitain poikkeuksia lukuun ottamatta. Huomioithan, että kaskon omavastuu on suurempi ulkomailla. Kaskon ja sen turvien voimassaoloa koskevat poikkeukset sekä tiedon maakohtaisista omavastuista löydät sivun alalaidan tuoteoppaista.

Mietitkö kaskovakuutuksen kilpailuttamista? Tutustu, miten voit hoitaa kilpailutuksen mahdollisimman vaivattomasti.

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Osuuspankit toimivat Pohjola Vakuutuksen asiamiehenä.