Keskeytysturva – korvaus ajoneuvon korjauksen ajalta

Keskeytysturva on valinnainen lisäturva henkilöauton, pakettiauton ja kuorma-auton Superkaskoon sekä moottoripyörän ja matkailuauton Isokaskoon. Keskeytysturvasta saat päiväkorvauksen tai sijaisauton käyttöösi sille ajalle, kun ajoneuvosi on korjattavana esimerkiksi kolarin tai ilkivallan takia.

Mikä on keskeytysturva?

Keskeytysturva on kattavimpien kaskovakuutustemme valinnainen lisäturva. Keskeytysturva on saatavilla henkilöauton, pakettiauton ja kuorma-auton Superkaskoon sekä moottoripyörän ja matkailuauton Isokaskoon. Keskeytysturva on apunasi, jos ajomatkasi keskeytyy esimerkiksi kolarin, varkauden, lasi- tai eläinvahingon takia.

Onko vahinko jo sattunut? Katso alta Vahinkoavun ohjeet eri vahinkotilanteisiin:

Henkilöauton keskeytysturva ja sijaisauto

Henkilöauton keskeytysturvasta saat sijaisauton käyttöösi korjauksen ajalle, kuitenkin korkeintaan 30 päivän ajaksi, kun autosi on korjattavana kaskostasi korvattavan vahingon takia. Tällaisia mahdollisia vahinkoja ovat kolarointivahinko sekä eläin-, törmäys-, ilkivalta-, palo-, pysäköinti-, lasi- ja varkausvahingot.

Jos autosi joutuu vahingon myötä lunastukseen, keskeytysturvasta korvataan sijaisauto käyttöösi korkeintaan 14 päivän ajaksi. Jos taas matka keskeytyy auton teknisen vian takia, keskeytysturvasta korvataan sijaisauto korkeintaan 7 päivän ajaksi.

Jos vahinko ei johdu ajoneuvon teknisestä viasta ja et tarvitse sijaisautoa korjauksen ajalle, voit vaihtoehtoisesti vahingon sattuessa valita henkilöauton keskeytysturvan korvaukseksi päivärahan. Päivärahaa maksetaan siltä ajalta, kun auto on korjattavana. Tällöin voit saada 50 euron päiväkorvauksen sijaisauton sijasta.

Mistä hetkestä alkaen saan sijaisauton käyttööni?

Oikeus sijaisauton käyttöön vaihtelee vahinkotilanteen mukaan. 

Oikeus sijaisauton käyttöön voi alkaa vahingon sattumisajankohdasta, jos

  • ajoneuvo on vahingon takia liikennekelvoton tai
  • ajoneuvo on varastettu, eikä se ole enää hallinnassasi ja olet toimittanut vakuutusyhtiölle rikosilmoitusjäljennöksen
  • Kun ajoneuvo on liikennekelvoton teknisen vian takia, saat sijaisauton vian ilmenemispäivästä alkaen. Oikeutesi sijaisautoon päättyy, kun vika on korjattu tai viimeistään 8. päivänä vian ilmenemisestä

Jos ajoneuvo on sattuneen vahingon myötä liikennekelpoinen, sijaisauton käyttöoikeus alkaa korjaustyön aloittamishetkestä. 

Sijaisauton käyttöoikeus päättyy ja sijaisauto on palautettava, kun

  • vaurioituneen ajoneuvon korjaustyö on valmistunut,
  • anastettu auto löytyy tai
  • korvausaikojen enimmäismäärät (30 päivää, 14 päivää tai 7 päivää) tulevat täyteen.

Saanko vapaasti valita haluamani sijaisauton?

Kun vahinko sattuu ja tarvitset sijaisautoa käyttöösi, valittavaa sijaisautoa koskevat seuraavat rajoitukset:

  • Keskeytysturvasta korvataan vakiovarustellun ajoneuvon vuokrauskustannukset. Sijaisautona korvataan enintään autovuokraamon C-luokan tai sitä vastaavan kokoluokan farmarimalli, esimerkiksi Volkswagen Golf, Ford Focus tai Opel Astra.
  • Vakuutusyhtiöllä on oikeus nimetä se palveluntuottaja, jolta ajoneuvo vuokrataan. Jos ajoneuvo vuokrataan muulta kuin vakuutusyhtiön nimeämältä palveluntuottajalta, vakuutusyhtiö maksaa vuokrauskustannuksena enintään 50 euroa per vuorokausi.
  • Vakuutuksenottaja ei voi vaikuttaa valittavan sijaisauton voimansiirron, käyttövoiman tai vaihteiston valintaan, vaan ne ovat vakuutusyhtiön määriteltävissä.
  • Vakuutuksesta korvataan vuokrauskustannus vain, kun sijaisauto vuokrataan Suomessa.

Muiden ajoneuvojen keskeytysturva

Pakettiauton ja kuorma-auton Superkaskon sekä matkailuauton ja moottoripyörän Isokaskon keskeytysturvasta on mahdollista saada vakuuttamishetkellä euromääräisen päivärahakorvauksen (40 € tai 90 €) sijasta sijaishenkilöauto.

Korjattavasta ajoneuvosta maksetaan korvaus enintään 30 päivältä. Jos ajoneuvo anastetaan eikä sitä löydy, korvausta maksetaan enintään 30 päivältä. Jos ajoneuvo lunastetaan, maksetaan korvaus enintään 14 päivältä.

Voit valita ajoneuvon keskeytysturvan omavastuuksi joko 0 vuorokautta tai 3 vuorokautta. Huomioithan, että jos valitset omavastuuksi 3 vuorokautta, päiväkorvausta maksetaan vasta 4. vuorokaudesta alkaen. 

Miten saan lisättyä vakuutukseeni keskeytysturvan?

Jos sinulla ei vielä ole Pohjola Vakuutuksen ajoneuvovakuutusta, voit laskea hinnan vakuutukselle ja valinnaiselle keskeytysturvalle alla olevasta linkistä.

Onko sinulla jo Pohjola Vakuutuksen ajoneuvovakuutus, mutta vakuutuksen kaskossa ei ole keskeytysturvaa tai et tiedä onko vakuutuksessasi keskeytysturvaa? Pääset tarkistamaan ja tarvittaessa laajentamaan vakuutuksesi turvaavuutta op.fi-palvelussa. Kirjaudu op.fi-palveluun ja siirry omiin vakuutuksiisi. Kun avaat ajoneuvosi vakuutuksen, näet vakuutuksen sisältämät turvat ja voit halutessasi tehdä muutoksia turvan laajuuteen.