Pysäköintiturva – kaskon valinnainen pysäköintivakuutus

Pysäköintiturva on valinnainen lisäturva henkilöauton Superkaskoon ja moottoripyörän sekä matkailuauton Isokaskoon. Pysäköintiturvalla varaudut vahinkoon, jonka ajoneuvosi kohtaa sen ollessa pysäköitynä.

Mikä on pysäköintiturva?

Pysäköintiturva on ajoneuvovakuutuksen valinnainen lisäturva, joka on saatavilla henkilöauton kattavimpaan Superkasko-vakuutukseen sekä moottoripyörän ja matkailuauton Isokasko-vakuutukseen. Voit hakea pysäköintiturvasta vakuutuskorvausta, jos tuntemattomaksi jäänyt osapuoli kolaroi pysäköityä ajoneuvoasi ja voit yksilöidä tarkan vahinkopaikan ja -ajan. Pysäköintiturvasta korvattaessa omavastuusi on 200 euroa. 

Vahinkotilanne

Tuomas on pysäköinyt henkilöautonsa paikallisen ostoskeskuksen parkkitaloon. Palatessaan autolleen Tuomas huomaa, että auton vasemman kyljen maalipinnassa on noin kahdenkymmenen senttimetrin mittainen ilkeännäköinen naarmu. Joku on ilmeisesti osunut autoon pysäköidessään viereiseen parkkiruutuun. 

Korvaustilanne 1

Tuomas ei pysty tunnistamaan vahinkoa tehnyttä osapuolta. Syyllinen jää siis tuntemattomaksi. Tuomaksen auto on turvattu Superkaskolla, jossa on valinnainen pysäköintiturva-lisäturva. Tuomas ottaa yhteyttä Pohjola Korjaamomestariin. Korjaamomestari hoitaa auton korjauksen ja ilmoittaa vahingosta Pohjola Vakuutukselle. Vahinko korvataan Superkaskon pysäköintiturvasta ja Tuomaksen maksettavaksi jää 200 euron omavastuuosuus. 

Korvaustilanne 2

Tuomas pystyy parkkitalon turvakameroiden avustamana tunnistamaan vahingon tehneen osapuolen. Tuomas ottaa ylös vahingon aiheuttaneen ajoneuvon rekisterinumeron ja lähettää sähköisen vahinkoilmoituksen omalle vakuutusyhtiölleen, Pohjola Vakuutukselle. Hän liittää hakemukseen vahingon aiheuttaneen ajoneuvon tiedot. Vahinko käsitellään kyseisen ajoneuvon vakuutusyhtiössä ja korvataan lopulta syyllisen osapuolen ajoneuvon liikennevakuutuksesta. Tuomas ei maksa omavastuuta.

Hyvä tietää!

Jos pystyt tunnistamaan vahingon aiheuttaneen osapuolen, vahinkoon voi lähtökohtaisesti hakea korvausta vahingon aiheuttaneen osapuolen ajoneuvon liikennevakuutuksesta. 

Tällöin riittää, että teet sattuneesta vahingosta vahinkoilmoituksen ja yksilöit vahinkoilmoituksessa vahingon aiheuttaneen ajoneuvon rekisterinumeron ja ajoneuvon ajajalta mahdollisesti saamasi yhteystiedot. 

 

Miten saan lisättyä vakuutukseeni pysäköintiturvan?

Jos sinulla ei vielä ole Pohjola Vakuutuksen ajoneuvovakuutusta, voit laskea hinnan vakuutukselle ja valinnaiselle pysäköintiturvalle alla olevasta linkistä.

Jos sinulla on jo Pohjola Vakuutuksen ajoneuvovakuutus, mutta vakuutuksen kaskossa ei ole pysäköintiturvaa tai et tiedä onko vakuutuksessasi pysäköintiturvaa, pääset tarkistamaan ja tarvittaessa laajentamaan vakuutuksesi turvaavuutta kirjautumalla op.fi-palveluun ja siirtymällä omiin vakuutuksiisi. Kun avaat ajoneuvosi vakuutuksen, näet vakuutuksen sisältämät turvat ja voit halutessasi tehdä muutoksia turvan laajuuteen. 

Kuinka paljon pysäköintiturva maksaa?

Voit selvittää pysäköintiturvan hinnan siirtymällä laskemaan hintaa henkilöauton, moottoripyörän tai matkailuauton vakuutukselle alta löytyvistä linkeistä. Kerrottuasi ajoneuvon ja vakuutuksenottajan perustiedot, laskemme hinnan ajoneuvovakuutukselle. Kun vielä valitset ajoneuvollesi valinnaisen lisäturvan pysäköintivahingon varalle, vakuutuksen hinta päivittyy, jolloin näet välittömästi pysäköintiturvan vaikutuksen vakuutuksen kokonaishintaan.

Huomioithan, että turva on valittavissa vain henkilöauton Superkaskolle ja moottoripyörän sekä matkailuauton Isokaskolle. 

Miten toimin pysäköintivahingon sattuessa?

Jos toinen ajoneuvo kolhii ajoneuvoasi sen ollessa pysäköitynä, vakuutuskorvausta voi hakea joko vahinkoon syyllisen tahon liikennevakuutuksesta tai kaskosi valinnaisesta pysäköintiturvasta.

Jos tunnistat vahingon aiheuttaneen tahon, ota ylös hänen yhteystietonsa. Tällöin vahingosta ilmoitetaan kyseisen henkilön ajoneuvon vakuutusyhtiöön ja korvausta haetaan kyseisen ajoneuvon liikennevakuutuksesta.

Jos et tunnista vahingon aiheuttanutta tahoa, vie vahingoittunut ajoneuvosi lähimpään Pohjola Korjaamomestari -toimipisteeseen. Korjaamomestari hoitaa ajoneuvon korjauksen ja vakuutuskorvauksen hakemisen puolestasi. Käynnin yhteydessä saat korjaamomestarilta korvauspäätöksen, jolloin maksat korjaamolla vain mahdollisen omavastuun.

Katso tarkemmat ohjeet vahinkotilanteeseen Pohjola Vahinkoavusta.