Mies kiinnittää turvavyötä

Liikennevakuutus

Liikennevakuutus on pakollinen turva kaikille liikenteessä käytettäville moottoriajoneuvoille. Tutustu liikennevakuutukseen ja turvaa ajoneuvosi vakuutuksella helposti verkossa.

Mitä liikennevakuutus korvaa?

Liikennevakuutus on pakollinen vakuutus kaikille moottoriajoneuvoille, sillä liikennevakuutuksesta korvataan vahingon sattuessa kaikki osapuolille sattuneet henkilövahingot. Lisäksi liikennevakuutuksesta korvataan mahdollisen syyttömän osapuolen omaisuudelle sattuneet vahingot. Liikennevakuutus ei korvaa syyllisen osapuolen ajoneuvon tai omaisuuden vahinkoja.

Olipa kyseessä sitten auton liikennevakuutus tai moottoripyörän liikennevakuutus, ajoneuvon turvaaminen liikennevakuutuksella onnistuu kätevästi verkossa. Siirry alta valitsemaan ajoneuvosi ja hanki liikennevakuutus menopelille kuin menopelille. Muistathan, että saat parhaimman turvan, kun liität liikennevakuutukseen myös haluamallasi kattavuudella varustetun kaskon, josta korvataan esimerkiksi ilkivallan, varkauden tai pysäköidessä sattuneen vahingon aiheuttamia kuluja.

Liikennevakuutuksen bonus

Liikennevakuutuksen bonus on palkitsemisjärjestelmä, jossa korkealla bonuksella ansaitset alennusta vakuutusmaksuusi. Liikennevakuutuksen bonus määräytyy ajohistoriasi ja vahinkohistoriasi perusteella. Jos olet uusi kuski, saat Pohjola Vakuutuksen asiakkaana liikennevakuutukseesi jopa 40 %:n lähtöbonuksen.

Liikennevakuutuksen bonuksen kertyminen

Kun ajat vakuutuskauden ilman liikennevakuutuksestasi korvattavaa vahinkoa, ansaitset seuraavalle vakuutuskaudelle korkeamman liikennevakuutuksen bonuksen. Esimerkiksi uutena kuskina bonuksesi on kolmen vahingottoman ajovuoden jälkeen jo 64 % ja viiden vuoden jälkeen jo 70 %. Liikennevakuutuksen maksimibonus on 80 %.

Sama liikennevakuutuksen bonus ykkös- ja kakkosautoon

Liikennevakuutus palkitsee erinomaisen kuljettajan korkealla bonuksella. Tästä syystä liikennevakuutus ei ole ajoneuvosidonnainen, vaan saat kaikkiin vakuuttamiisi autoihin tai vastaavasti kaikkiin vakuuttamiisi moottoripyöriin saman liikennevakuutuksen bonuksen oman ajo- ja vahinkohistoriasi mukaisesti.

Onkin tärkeää, että ajoneuvon kuljettaja on lähtökohtaisesti myös ajoneuvon vakuutuksenottaja. Kun esimerkiksi nuori kuljettaja toimii vakuutuksenottajana ajohistoriansa alusta alkaen, pääsee hän kerryttämään omaa henkilökotaista liikennevakuutuksen bonustaan. Tällöin hän ansaitsee hyvänä kuljettajana mahdollisimman nopeasti itselleen maksimibonuksen.

Liikennevakuutuksen bonus vahingon sattuessa

Jos ajat vakuutuskauden aikana liikennevakuutuksestasi korvattavan vahingon, laskee vahinko liikennevakuutuksesi bonusta. Liikennevakuutuksen bonuksen muutos seuraavalle vakuutuskaudelle riippuu siitä, kuinka monta liikennevakuutuksestasi korvattavaa vahinkoa ajat vakuutuskauden aikana.

Jos sinulla on esimerkiksi 67 %:n liikennevakuutuksen bonus ja ajat yhden vahingon, bonuksesi tippuu 53 %:iin. Jos taas ajat kaksi vahinkoa, liikennevakuutuksen bonus tippuu 10 %:iin. Voit tarkastella liikennevakuutuksen bonuksen kertymistä sekä vahingon sattuessa tapahtuvaa bonusmuutosta alla olevasta taulukosta.

Liikennevakuutuksen bonustaulukko

 

Liikennevakuutus ja bonusturva

Erinomaisena kuskina voit ansaita liikennevakuutukseesi bonusturvan. Bonusturva aktivoituu, kun olet ajanut kaksi vakuutuskautta 80 %:n maksimibonuksella. Liikennevakuutuksen bonusturvan ansiosta ansaitsemasi liikennevakuutuksen bonus ei laske, jos ajat vakuutuskauden aikana yhden liikennevakuutuksesta korvattavan vahingon.

Liikennevakuutuksen omavastuu 0€

Yksityiskäyttöisen ajoneuvon liikennevakuutuksen omavastuu on aina nolla euroa. Vahingon sattuessa ja liikennevakuutuksesta korvattaessa et siis maksa omavastuuta.

Pohjola Vakuutuksen liikennevakuutuksen bonus pähkinänkuoressa

•    Erinomainen 40 %:n lähtöbonus uudelle kuskille.
•    Nopea bonuskehitys. Kolmessa vuodessa bonus jo 64 % ja viidessä vuodessa bonus jo 70 %.
•    80 %:n maksimibonus erinomaiselle kuskille.
•    Sama liikennevakuutuksen bonus kaikkiin vakuuttamiisi autoihin tai vastaavasti kaikkiin vakuuttamiisi moottoripyöriin.
•    Bonusturva ansaitsemasi bonuksen suojaksi, kun olet ajanut maksimibonuksella 2 vuotta.

Liikennevakuutuksen hinta?

Liikennevakuutuksen bonustason ja vakuutuksen hinnan määrittelyssä huomioidaan kuljettajan henkilökohtainen vakuutus- ja vahinkohistoria sekä muut ajoneuvovakuuttamisen hinnoittelutekijät.

Liikennevakuutuksen hinta selviää helpoiten, kun kerrot verkkokaupassamme ajoneuvosi tiedot, jolloin laskemme henkilökohtaisen bonustasosi ja näytämme vakuutuksellesi hinnan. Tämän jälkeen voit ostaa liikennevakuutuksen verkosta.

Näin hoituu liikennevakuutusten vertailu

Liikennevakuutuksen vertailu on yleensä helppoa, sillä pakollinen liikennevakuutus korvaa vakuutuksen myöntäjästä riippumatta aina liikenteessä sattuneita henkilövahinkoja ja syyttömän osapuolen omaisuuteen kohdistuneita vahinkoja. Vakuutuksen korvaavuudessa ei siis ole merkittäviä eroja. Liikennevakuutusten vertailu on kuitenkin mahdollista ja kannattavaa, sillä liikennevakuutuksen hintaan vaikuttavilla bonusjärjestelmillä on vakuutuksen myöntäjästä riippuvia eroavaisuuksia.

Kun kartoitat ajoneuvollesi liikennevakuutusta, voit vertailla vakuutuksen hintaan vaikuttavaa liikennevakuutuksen lähtöbonusta ja maksimibonusta sekä bonuksen kehittymistä vakuutuskaudesta toiseen. Voit vertailla myös sitä, milloin saat ajoneuvosi liikennevakuutukseen bonusturvan suojaamaan bonusmenetykseltä vahingon sattuessa. 

Pohjola Vakuutuksen liikennevakuutuksen vertailu onnistuu helposti verkossa. Valitse ajoneuvosi ja katso suosituksemme ajoneuvosi vakuutukselle.

Vanha liikennevakuutus vai uusi liikennevakuutus

Olemme uudistaneet liikennevakuutustamme, ja yllä olevat liikennevakuutuksen tiedot koskevat uutta henkilöauton ja moottoripyörän liikennevakuutusta. Jos ajoneuvosi on turvattu Pohjola Vakuutuksen liikennevakuutuksella ennen ajoneuvojen liikennevakuutusten uudistusta, olethan jo päivittänyt ajoneuvon turvaksi uuden liikennevakuutuksen?

Liikennevakuutusten uudistumisen aikataulu

•    Auton liikennevakuutus uudistui 1.6.2017
•    Moottoripyörän liikennevakuutus uudistui 1.4.2018

Mikäli et ole vielä päivittänyt ajoneuvollesi uutta liikennevakuutusta, pääset tekemään sen kätevimmin verkosta. Kun ostat ajoneuvollesi uuden liikennevakuutuksen, vanha sopimus päättyy ja uusi liikennevakuutus astuu voimaan.

Alta löydät vielä vastauksia kysytyimpiin kysymyksiin koskien liikennevakuutuksen uudistusta.

Minulla on vanha liikennevakuutus. Onko uusi liikennevakuutus halvempi?

Uusi liikennevakuutus ottaa bonustason määrittelyssä sekä hinnoittelussa huomioon henkilökohtaisen vakuutus- ja vahinkohistoriasi sekä uudet hinnoittelutekijät. Vakuutuksen hinnan ollessa sidoksissa kuljettajan omaan taustaan, ei vakuutuksen kokonaishintaa ole mahdollista automaattisesti määritellä nykyistä liikennevakuutusta halvemmaksi tai kalliimmaksi.

Merkittävät erot vakuutusten hinnoissa muodostuvat tilanteissa, joissa taloudessa on useampi ajoneuvo. Uuden liikennevakuutuksen myötä saat kaikkiin omassa käytössäsi oleviin autoihin samansuuruisen bonuksen, millä voi olla merkittävä vaikutus ajoneuvojesi vakuutusten kokonaishintaan.

Siirry verkkokauppaan ja varmista, ettet maksa autosi vakuutuksista liikaa. Näet vakuutuksen hinnan syötettyäsi ajoneuvosi tiedot.

Tuleeko liikennevakuutusten korvaavuuteen muutoksia?

Ei tule. Auton pakollinen liikennevakuutus korvaa totuttuun tapaan liikennevahingossa sattuneita henkilövahinkoja sekä mahdollisen syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja. Tarvitset edelleen autollesi kaskon halutessasi turvata sen esimerkiksi ilkivallan tai kolarin varalta.

Tarjolla on monenlaista liikennevakuutusta. Onko Pohjola Vakuutuksen liikennevakuutus paras ratkaisu kohdalleni?

Liikennevakuutuslain uudistuminen vuoden alussa on tuonut markkinoille ennätyksellisen määrän uusia, erilaisia auton liikennevakuutuksia. Liikennevakuutuksissa on myös paljon eroavaisuuksia, jolloin parhaan mahdollisen ratkaisun löytäminen voi tuntua haastavalta.

Pohjola Vakuutuksen liikennevakuutuksen korkea 40 % lähtöbonus, nopea bonuskehitys sekä korkea 80 % maksimibonus takaa, että teet hyvän diilin. Kun olet omistaja-asiakkaamme ja sinulla on vakuutuksia kolmesta eri tuoteryhmästä, saat vakuutuksista lähes 10 % alennuksen. Auton bonuksellisesta kaskovakuutuksesta alennus on lähes 18 %. Omistaja-asiakkaalle kertyy myös OP-bonuksia, joita käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Pohjola Vakuutuksen asiakkaana pääset myös hyödyntämään auton vahinkotilanteissa Pohjola Korjaamomestarin palveluita. Korjaamomestari hoitaa korjaamolla autosi korjaukseen ja vahinkoilmoituksen tekemiseen liittyvät asiat.

Taloudessamme on useampi auto. Mitä muutoksia uusi liikennevakuutus tuo useamman ajoneuvon talouteen?

Uuden liikennevakuutuksen myötä saat kaikkiin vakuuttamiisi autoihin samansuuruisen bonuksen vakuutus- ja vahinkohistoriasi mukaisesti. Turvallisen ajotapasi ansiosta voit tällöin saada kaikkiin käyttämiisi autoihin todella hyvän bonusprosentin, mikä näkyy vakuutusmaksujesi kokonaishinnassa.

Yhdellä autolla ajamasi vahinko vaikuttaa seuraavan vakuutuskauden alusta alkaen vain kyseisen auton liikennevakuutukseen. Muiden autojen voimassaoleviin vakuutuksiin vahinko ei välittömästi vaikuta, vaan vahingon vaikutus muihin ajoneuvoihin realisoituu vasta, kun vaihdat autoa.

Jokaisen kuskin onkin hyvä kerryttää oma bonus ja oma vahinkohistoria. Tarjoamme uudelle kuskille todella hyvän 40 % lähtöbonuksen, josta hän voi jo kolmen vahingottoman vakuutuskauden jälkeen nostaa bonustasonsa jo 64 %:iin.

Olen hankkimassa ensimmäistä mopoa lapselleni. Onko mopon liikennevakuutuksen lähtöbonus myös 40 % ja maksimibonus 80 %?

Liikennevakuutus on pakollinen vakuutus niin liikenteessä ajettavalle autolle kuin mopolle, mopoautolle ja mönkijällekin.

Kaikkien ajoneuvojen kohdalla liikennevakuutuksessa ei kuitenkaan ole bonusta. Mopoautolle, mopolle, mönkijälle, moottorikelkalle, matkailu- ja kevytperävaunulle, rekisteröimättömälle moottoripyörälle sekä traktorille ei ole liikennevakuutuksessa bonusta. Mopon liikennevakuutus ei näin ollen kerrytä bonusta. Lisätietoa mopovakuutuksesta ja muista bonuksettoman liikennevakuutuksen omaavista ajoneuvoista löydät alta.

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Osuuspankit toimivat Pohjola Vakuutuksen asiamiehenä.