Liikennevakuutus

Lakisääteinen liikennevakuutus kaikille moottoriajoneuvoille

Korkea liikennevakuutuksen lähtöbonus - jopa 40 %

Saat ajoneuvosi liikennevakuutukseen jopa 40 % lähtöbonuksen, kun sinulla ei ole aiempaa vakuutus- tai vahinkohistoriaa. Korkeampaa lähtöbonusta et uutena kuskina löydä. 

Nopea bonuskehitys ja maksimibonus 80 %

Uutena kuskina ajotaitosi kehittyy nopeasti, samoin liikennevakuutuksesi bonus. Kolmen vuoden jälkeen liikennevakuutuksen bonus on jo 70 %, ja turvallisella ajotavalla ansaitset vakuutukseen jo viidessä vuodessa 80 %:n maksimibonuksen.

Parhaille kuskeille bonusturva suojaamaan bonusmenetykseltä

Saat bonusturvan liikennevakuutukseesi, kun olet ajanut kaksi vuotta maksimibonuksella ilman liikennevakuutuksesta korvattavaa vahinkoa. Bonusturvan ansiosta et menetä maksimibonustasi vahingon sattuessa.

Sama liikennevakuutuksen bonus ykkös- ja kakkosautoon

Liikennevakuutuksen bonus ei ole ajoneuvosidonnainen, vaan saat kaikkiin vakuuttamiisi autoihin tai moottoripyöriin saman ajoneuvolajikohtaisen bonuksen oman ajo- ja vahinkohistoriasi mukaisesti.

Laajempaa turvaa kaskolla

Liikennevakuutuksesta ei korvata, jos esimerkiksi kiveniskemä vahingoittaa ajoneuvosi tuulilasia tai ajoneuvoasi kolhitaan sen ollessa pysäköitynä. Tätä varten tarvitset ajoneuvollesi kaskon.

Liikennevakuutus – pakollinen turva kaikille ajoneuvoille

Liikennevakuutus on pakollinen vakuutus kaikille liikenteessä käytettäville moottoriajoneuvoille. Liikennevakuutuksesta korvaa vahingon sattuessa kaikki osapuolille sattuneet henkilövahingot sekä mahdollisen syyttömän osapuolen omaisuudelle sattuneet vahingot. Liikennevakuutus ei korvaa syyllisen osapuolen ajoneuvoon tai omaisuuteen kohdistuneita vahinkoja.

Jos haluat turvata ajoneuvosi esimerkiksi ilkivallan, varkauden, eläinkolarin tai pysäköintivahingon varalta, voit hankkia ajoneuvolle liikennevakuutuksen lisäksi vapaaehtoisen kaskon.
Lähtöbonus 40 % | Maksimibonus 80 % | Vikkelä bonuskehitys | Bonusturva | Sama liikennevakuutuksen bonus ykkös- ja kakkosautoon | Omavastuu 0 € | Pohjola Vahinkoapu apunasi 24/7

Liikennevakuutuksen bonus

Liikennevakuutuksen bonus on palkitsemisjärjestelmä, jossa korkealla bonuksella ansaitset alennusta vakuutusmaksuusi. Liikennevakuutuksen bonus määräytyy ajo- ja vahinkohistoriasi perusteella. Jos olet uusi kuski, saat Pohjola Vakuutuksen asiakkaana liikennevakuutukseesi jopa 40 %:n lähtöbonuksen.

Näin liikennevakuutuksen bonus kertyy

Kun hankit ajoneuvollesi liikennevakuutuksen, liikennevakuutuksen bonus määrittyy ajo- ja vahinkohistoriasi mukaisesti. Jos kyseessä on ensimmäinen liikennevakuutuksesi, saat liikennevakuutukseesi jopa 40 %:n lähtöbonuksen. Kokeneempana kuskina voit saada jo kättelyssä 80 %:n maksimibonuksen, jolloin sinulla on myös halvin liikennevakuutus.

Kun ajat yhden vakuutuskauden ilman liikennevakuutuksestasi korvattavaa vahinkoa, ansaitset seuraavalle vakuutuskaudelle korkeamman liikennevakuutuksen bonuksen. Esimerkiksi uutena kuskina ajoneuvosi liikennevakuutuksen bonus kehittyy seuraavasti:

  1. vakuutuskauden jälkeen 53 %
  2. vakuutuskauden jälkeen 64 %
  3. vakuutuskauden jälkeen 70 %
  4. vakuutuskauden jälkeen 76 %
  5. vakuutuskauden jälkeen 80 % 

Liikennevakuutuksen bonus vahingon sattuessa

Liikennevakuutuksen bonus nousee vakuutuskaudesta toiseen kohti maksimibonusta, jos vakuutuskauden aikana ei satu vahinkoa, joka korvataan liikennevakuutuksesta.

Jos vahinko sattuu, liikennevakuutuksen bonus laskee seuraavalle vakuutuskaudelle. Liikennevakuutuksen bonuksen muutos seuraavalle vakuutuskaudelle riippuu siitä, kuinka monta liikennevakuutuksestasi korvattavaa vahinkoa ajat vakuutuskauden aikana. Jos esimerkiksi bonuksesi on 80 % ja ajat yhden liikennevakuutuksestasi korvattavan vahingon, bonuksesi on seuraavalle vakuutuskaudelle 70 %. 

Bonusturva suojaa bonusmenetykseltä

Saat liikennevakuutukseesi bonusturvan, kun olet ajanut kaksi vakuutuskautta 80 %:n maksimibonuksella. Liikennevakuutuksen bonusturvan ansiosta ansaitsemasi liikennevakuutuksen bonus ei laske ja sinulla on edelleen halvin liikennevakuutus, vaikka ajat vakuutuskauden aikana yhden liikennevakuutuksesta korvattavan vahingon.

Pohjola Vakuutuksen liikennevakuutuksen bonus

Kertymä Bonusluokka Bonus % Ei vahinkoja 1 vahinko 2 vahinkoa 3 vahinkoa
  1 0 % 2 1 1 1
  2 10 % 3 1 1 1
  3 20 % 4 1 1 1
  4 30 % 5 1 1 1
Lähtöbonus 5 40 % 6 2 1 1
1. vuosi 6 53 % 8 4 1 1
  7 60 % 8 5 1 1
2. vuosi 8 64 % 10 5 1 1
  9 67 % 10 6 2 1
3. vuosi 10 70 % 13 6 2 1
  11 72 % 13 7 4 1
  12 74 % 13 7 4 1
4. vuosi 13 76 % 15 8 5 1
  14 78 % 15 9 5 1
5. vuosi 15 80 % 16 10 6 2
  16 80 % 17 11 6 2
  17 80 % + bonusturva 17 15 9 5

 

Liikennevakuutuksen hinta

Haussa halvin liikennevakuutus? Liikennevakuutuksen hinta perustuu ajo- ja vahinkohistorialla ansaittuun liikennevakuutuksen bonukseen ja muihin ajoneuvovakuuttamisen hinnoittelutekijöihin. Tällaisia liikennevakuutuksen hintaan vaikuttavia hinnoittelutekijöitä ovat mm. kuljettajan ikä sekä vakuutettavan ajoneuvon merkki ja malli.  

Pohjola Vakuutuksen liikennevakuutuksen hinta selviää helposti op.fi-palvelussa. Valitse vakuutettava ajoneuvo ja täytä pyydetyt perustiedot, ja laskemme henkilökohtaisen bonustasosi ja näytämme liikennevakuutuksen hinnan. On hyvä huomioida, että ajoneuvosi vakuutuksen hinta perustuu myös siihen, otatko ajoneuvon turvaksi liikennevakuutuksen lisäksi vapaaehtoisen kaskovakuutuksen. Halvin liikennevakuutus yksinään ei välttämättä aina ole ajoneuvollesi paras ja sopivin turva vahinkojen varalta.

Liikennevakuutuksemme palkitsee turvallisuudesta. Turvallisella ajotavalla saat kaikkien vakuuttamiesi autojen tai moottoripyörien liikennevakuutukseen todella hyvän bonuksen, mikä näkyy ajoneuvojen vakuutusmaksujen kokonaishinnassa.

Jukka Nykänen Vakuutuspäällikkö, Pohjola Vakuutus

Liikennevakuutusten vertailu – kiinnitä huomiota näihin

Liikennevakuutuksen vertailu on yleensä helppoa, sillä pakollinen liikennevakuutus korvaa vakuutuksen myöntäjästä riippumatta aina liikenteessä sattuneita henkilövahinkoja ja syyttömän osapuolen omaisuuteen kohdistuneita vahinkoja. Liikennevakuutuksen omavastuu on myös vakuutuksen myöntäjästä riippumatta 0 €. Liikennevakuutuksia vertaillessa vakuutusten korvaavuudessa ei siis ole merkittäviä eroja.

Liikennevakuutusten vertailu on kuitenkin mahdollista ja kannattavaa, sillä liikennevakuutuksen hintaan vaikuttavilla bonusjärjestelmillä on vakuutuksen myöntäjästä riippuvia eroavaisuuksia. Liikennevakuutusten vertailua voi tehdä mm. seuraavia liikennevakuutusten ominaisuuksia vertailemalla:

  • Liikennevakuutuksen lähtöbonus
  • Liikennevakuutuksen maksimibonus
  • Liikennevakuutuksen bonuskehitys
  • Sisältääkö liikennevakuutus bonusturvaa ja milloin bonusturva aktivoituu.
  • Liikennevakuutuksen hinta

Yllä mainittujen eroavaisuuksien lisäksi suosittelemme kiinnittämään huomiota myös vapaaehtoisten kaskovakuutusten eroihin sekä siihen, mitä palveluita vakuutus mahdollistaa vahingon sattuessa. 

Autovakuutusten vertailu ja kilpailutus

Pohjola Vakuutuksen vanha ja uusi liikennevakuutus

Pohjola Vakuutuksen liikennevakuutus on uudistunut. Auton liikennevakuutus uudistui 1.4.2020 ja moottoripyörän 1.4.2018. Yllä olevat tiedot koskevatkin myynnissä olevaa uutta auton liikennevakuutusta. 

Jos ajoneuvosi on turvattu liikennevakuutuksellamme ennen ajoneuvojen liikennevakuutusten uudistumista, pääset päivittämään ajoneuvollesi uuden liikennevakuutuksen kätevästi verkossa.

Kun ostat ajoneuvollesi uuden liikennevakuutuksen, vanha sopimus päättyy ja uusi liikennevakuutus astuu voimaan.

Liikennevakuutus ulkomailla

Liikennevakuutuksen on oltava voimassa, kun suuntaat ajoneuvollasi ulkomaille. Op.fi-palvelun kautta voit tilata ajoneuvollesi Green Card -kortin, joka toimii ulkomailla todistuksena voimassa olevasta liikennevakuutuksestasi.

Voit liikkua ajoneuvollasi Pohjoismaissa ilman Green Card -korttia, kunhan ajoneuvollasi on suomalaiset rekisterikilvet. Kortti ei myöskään ole pakollinen EU:n tai ETA:n alueella.

Liikennevakuutus ja useamman ajoneuvon talous

Liikennevakuutusuudistuksen myötä saat kaikkiin vakuuttamiisi autoihin tai moottoripyöriin samansuuruisen bonuksen kerryttämäsi vakuutus- ja vahinkohistorian mukaisesti. Jos siis olet kerryttänyt yhdellä autolla 80 %:n maksimibonuksen, saat vakuuttamaasi talouden uuteen kakkosautoon saman maksimibonuksen. Näin ollen saat halvimman liikennevakuutuksen jo kättelyssä. 

Ykkös- ja kakkosauton bonuksen säilyminen vahingon sattuessa

Yhdellä autolla tai moottoripyörällä ajamasi vahinko vaikuttaa seuraavan vakuutuskauden alusta alkaen vain kyseisen ajoneuvon liikennevakuutuksen bonukseen. Muiden autojen tai moottoripyörien voimassaoleviin vakuutuksiin vahinko ei vaikuta välittömästi, vaan vahingon vaikutus realisoituu vasta kun vaihdat ajoneuvoa. 

Liikennevakuutus henkilöautolle
Liikennevakuutus moottoripyörälle
Liikennevakuutus mopolle

Minulla on vanha liikennevakuutus. Onko uusi liikennevakuutus halvempi?

Uusi liikennevakuutus ottaa bonustason määrittelyssä sekä hinnoittelussa huomioon henkilökohtaisen vakuutus- ja vahinkohistoriasi sekä uudet hinnoittelutekijät. Vakuutuksen hinnan ollessa sidoksissa kuljettajan omaan taustaan, ei vakuutuksen kokonaishintaa ole mahdollista automaattisesti määritellä nykyistä liikennevakuutusta halvemmaksi tai kalliimmaksi.

Merkittävät erot vakuutusten hinnoissa muodostuvat tilanteissa, joissa taloudessa on useampi ajoneuvo. Uuden liikennevakuutuksen myötä saat kaikkiin omassa käytössäsi oleviin autoihin samansuuruisen bonuksen, millä voi olla merkittävä vaikutus ajoneuvojesi vakuutusten kokonaishintaan.

Siirry verkkokauppaan ja varmista, ettet maksa autosi vakuutuksista liikaa. Näet vakuutuksen hinnan syötettyäsi ajoneuvosi tiedot.

Tuleeko liikennevakuutuksien korvaavuuteen muutoksia?

Ei tule. Auton pakollisesta liikennevakuutuksesta korvataan totuttuun tapaan liikennevahingossa sattuneita henkilövahinkoja sekä mahdollisen syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja. Tarvitset edelleen autollesi kaskon halutessasi turvata sen esimerkiksi ilkivallan tai kolarin varalta.

Tarjolla on monenlaisia liikennevakuutuksia. Onko Pohjola Vakuutuksen liikennevakuutus paras ratkaisu kohdalleni?

Liikennevakuutuslain uudistuminen vuoden alussa on tuonut markkinoille ennätyksellisen määrän uusia, erilaisia auton liikennevakuutuksia. Liikennevakuutuksissa on myös paljon eroavaisuuksia, jolloin parhaan mahdollisen ratkaisun löytäminen voi tuntua haastavalta.

Pohjola Vakuutuksen liikennevakuutuksen korkea 40 % lähtöbonus, nopea bonuskehitys sekä korkea 80 % maksimibonus takaa, että teet hyvän diilin. Kun olet omistaja-asiakkaamme ja sinulla on vakuutuksia kolmesta eri tuoteryhmästä, saat vakuutuksista lähes 10 % alennuksen. Auton bonuksellisesta kaskovakuutuksesta alennus on lähes 18 %. Omistaja-asiakkaalle kertyy myös OP-bonuksia, joita käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Pohjola Vakuutuksen asiakkaana pääset myös hyödyntämään auton vahinkotilanteissa Pohjola Korjaamomestarin palveluita. Korjaamomestari hoitaa korjaamolla autosi korjaukseen ja vahinkoilmoituksen tekemiseen liittyvät asiat.

Taloudessamme on useampi auto. Mitä muutoksia uusi liikennevakuutus tuo useamman ajoneuvon talouteen?

Uuden liikennevakuutuksen myötä saat kaikkiin vakuuttamiisi autoihin samansuuruisen bonuksen vakuutus- ja vahinkohistoriasi mukaisesti. Turvallisen ajotapasi ansiosta voit tällöin saada kaikkiin käyttämiisi autoihin todella hyvän bonusprosentin, mikä näkyy vakuutusmaksujesi kokonaishinnassa.

Yhdellä autolla ajamasi vahinko vaikuttaa seuraavan vakuutuskauden alusta alkaen vain kyseisen auton liikennevakuutukseen. Muiden autojen voimassaoleviin vakuutuksiin vahinko ei välittömästi vaikuta, vaan vahingon vaikutus muihin ajoneuvoihin realisoituu vasta, kun vaihdat autoa.

Jokaisen kuskin onkin hyvä kerryttää oma bonus ja oma vahinkohistoria. Tarjoamme uudelle kuskille todella hyvän 40 % lähtöbonuksen, josta hän voi jo kolmen vahingottoman vakuutuskauden jälkeen nostaa bonustasonsa jo 64 %:iin.

Olen hankkimassa ensimmäistä mopoa lapselleni. Onko mopon liikennevakuutuksen lähtöbonus myös 40 % ja maksimibonus 80 %?

Liikennevakuutus on pakollinen vakuutus niin liikenteessä ajettavalle autolle kuin mopolle, mopoautolle ja mönkijällekin.

Kaikkien ajoneuvojen kohdalla liikennevakuutuksessa ei kuitenkaan ole bonusta. Mopoautolle, mopolle, mönkijälle, moottorikelkalle, matkailu- ja kevytperävaunulle, rekisteröimättömälle moottoripyörälle sekä traktorille ei ole liikennevakuutuksessa bonusta. Mopon vakuutus ei näin ollen kerrytä bonusta. Lisätietoa mopovakuutuksesta ja muista bonuksettoman liikennevakuutuksen omaavista ajoneuvoista löydät alta.

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.