Moottorikelkkailija talvisessa metsässä ja moottorikelkan vakuutus kunnossa.

Moottorikelkan vakuutus

Moottorikelkkavakuutus tuo turvaa sinulle ja moottorikelkallesi

Hinnan laskeminen ja vakuutuksen ostaminen eivät juuri nyt onnistu. Pahoittelemme häiriötä.

Yritä kohta uudestaan tai osta vakuutus ottamalla yhteyttä verkko-ostajan tukeen 010 253 6139 (ma‒pe klo 8‒18).

Hyödynnämme vakuuttamispäätöksessä automaattista päätöksentekoa. Lue lisää automaattisesta päätöksenteosta
1

Kelkan vakuutus helposti ja vaivattomasti

Moottorikelkan vakuutus ja rekisteröinti on helppo hoitaa netissä samalla kertaa.

2

Moottorikelkkavakuutus tuo turvaa kelkalle vuoden ympäri

Vuodenaikahinnoiteltu moottorikelkkavakuutus on voimassa läpi vuoden, ja kesän hinta on automaattisesti talvea alhaisempi.

3

Osuuspankin omistaja-asiakkaan edut

Omistaja-asiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja OP-bonuksia.

Moottorikelkan vakuutuksesta alennus etuasiakkaille

Kun olet Pohjola Vakuutuksen etuasiakas, saat alennusta myös moottorikelkan vakuutuksesta. Tarkista, oletko jo etuasiakas ja pyydä tarvittaessa vakuutustarjous useammasta vakuutuksesta kerralla.

Nauti kelkkailusta aina halutessasi

Kelkkailusta on helppo nauttia, kun moottorikelkan vakuutus on kunnossa. Moottorikelkan liikennevakuutus ja kasko ovat voimassa läpi vuoden, joten voit suunnata kelkkareiteille aina kun haluat. Vuodenaikahinnoitellun moottorikelkkavakuutuksen hinta on kesällä automaattisesti talvea alhaisempi.

Mitä moottorikelkan liikennevakuutus korvaa?

Moottorikelkan lakisääteinen liikennevakuutus korvaa kelkkaillessa sattuneet kuskin ja kyydissä olijoiden henkilövahingot sekä syyttömän osapuolen vahingot ja vauriot. Omalle moottorikelkallesi sattuviin vahinkoihin voit varautua vapaaehtoisella kaskolla.

Pitääkö moottorikelkka vakuuttaa?

Jokaisella liikenteessä käytettävällä moottoriajoneuvolla tulee olla lakisääteinen liikennevakuutus, myös moottorikelkalla. Moottorikelkan liikennevakuutuksen ottaa moottorikelkan omistaja tai haltija. Myös yksityisellä alueella ja jopa jäällä liikuttaessa ollaan useimmiten liikennevakuutuslain mukaisessa liikenteessä, joten myös moottorikelkalla tulee olla liikennevakuutus. Jos moottorikelkka on vakuuttamaton, sillä ei saa ajaa lainkaan edes teiden ulkopuolisilla alueilla.

Moottorikelkan kasko kattaa kelkkaillessasi myös kypärän.

Moottorikelkkavakuutus korvaa törmäykset ja varkaudet

Voit vakuuttaa moottorikelkkasi joko Isokaskolla tai Osakaskolla. Isokasko on kattava moottorikelkan vakuutus, joka korvaa esimerkiksi kolarit, törmäykset sekä varkaus- ja ilkivaltavahingot.

Edullisempi Osakasko on hyvä vaihtoehto silloin kun haluat, että moottorikelkkavakuutus korvaa esimerkiksi varkaus- ja palovahinkoja. Kolarien, törmäysten tai ilkivallan aiheuttamat vahingot jäävät tällöin omalle vastuullesi.

Näppärää! Kelkan vakuutus on vuodenaikahinnoiteltu, joten voin heti lähteä ajelemaan, kun talvi yllättää!

Sami Kajaani

Moottorikelkan vakuutuksen hinta seuraa vuodenaikoja

Mietitkö, paljonko maksaa moottorikelkan vakuutus?  Moottorikelkan vakuutus on hinnoiteltu vuodenaikojen mukaan, joten vakuutuksen hinta kesäkuukausilta on talvikuukausia alhaisempi. Näin hinnoittelu huomioi sen, että moottorikelkkaa käytetään pääasiassa talvella. Kasko on kuitenkin moottorikelkalle tärkeä myös kesällä, sillä se tuo turvaa muun muassa varkauksien tai tulipalojen varalta. Muita vakuutuksen hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa moottorikelkan ikä sekä vakuutukseen valitsemasi turvat ja omavastuu.

Miten moottorikelkka poistetaan liikennekäytöstä?

Moottorikelkalle ei vuodenaikahinnoittelun ansiosta tarvitse tehdä liikennekäytöstäpoistoa kesän ajaksi. Et siis tarvitse moottorikelkalle erillistä seisontavakuutusta, koska moottorikelkan vakuutuksen hinta on kesällä automaattisesti halvempi kuin talvella.

Voit lähteä kelkkailemaan heti säiden salliessa, sillä moottorikelkan vakuutus on aina voimassa. Jos käy niin, ettei kelkalla ajeta jonain talvena ollenkaan, voit edelleen tehdä liikennekäytöstäpoiston ja saada hyvitystä vakuutusmaksusta.

Autovakuutus henkilöautolle
Autovakuutus henkilöautolle
Miehet vaeltamassa turvallisin mielin, kun terveysvakuutus on kunnossa.
Aikuisen terveysvakuutus

Ikäviä vahinkoja voi pyrkiä ehkäisemään noudattamalla huolellisuutta ja suojeluohjeita.

Moottorikelkka tulee säilyttää aina lukittuna tai lukitussa tilassa. Moottorikelkka on oikein lukittu, kun avaimet on poistettu ajoneuvosta ja ohjauslukko on lukittu tai ajonestolaite käytössä. Näiden puuttuessa moottorikelkka tulee lukita luvattoman käytön estämiseen tarkoitetulla jarru-, ketju- tai vaijerilukolla.

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja etuja. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, hyödyt vieläkin suuremmasta alennusprosentista ja vakuutusmaksuihisi käytetään OP-bonuksia.

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.