Vakuutukset ja laskutus

Vakuutuslaskun hoidat helpoiten e-laskuna ja voit muuttaa laskun eräisyyttä kätevästi verkossa. Tältä sivulta löydät nämä ja muut vastauksemme vakuutuslaskuja koskeviin kysytyimpiin kysymyksiin.

Mistä löydän saapuneet vakuutuslaskut?

Sinulle lähetettyjen laskujen kopiot löydät omasta arkistostasi, kun kirjaudut op.fi-palveluun. Omassa arkistossa voit tarkastella vakuutuslaskun kopion lisäksi myös vakuutuskautesi vakuutuskirjaa sekä sen mukana saapunutta saatetta.

Miten OP-bonukset huomioidaan laskullani?

Kertyviä OP-bonuksiasi hyödynnetään automaattisesti vakuutuslaskulla. Veloitamme hyödynnettävissä olevat OP-bonukset ennen kuin lähetämme laskun sinulle. Bonusten veloitus toteutuu hyvissä ajoin eli noin kuukautta ennen laskun eräpäivää. Jos bonusten jälkeen jää vielä maksettavaa, laskutetaan loppuosuus vakuutuslaskusta valintasi mukaan joko paperi- tai e-laskulla.

Miten tilaan vakuutuksestani e-laskun?

E-laskun tilaaminen onnistuu verkkopankissasi. Tieto e-laskun tilaamisesta päivittyy asiakastietoihisi automaattisesti noin viikon kuluessa tilauksesta, joten voit vielä saada viimeisimmän laskun paperisena. Seuraavat laskut saat suoraan omaan verkkopankkiisi.

Tarvitsen vakuutuslaskulle lisää maksuaikaa, mitä teen?

Jos et voi maksaa vakuutuslaskua eräpäivänä ja tarvitset lisää maksuaikaa, voit pyytää sitä helposti op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa lähettämällä viestin asiakaspalveluun.

Ilmoita viestissäsi sopimustunnus, laskun summa ja eräpäivä sekä toivomasi maksupäivä. Vastaamme viestiisi ja kerromme, onko toivomasi maksupäivä mahdollinen.

Alkuperäisen eräpäivän jälkeiseltä maksuajalta kertyy viivästyskorkoa, joka veloitetaan seuraavan laskun yhteydessä.

Voinko maksaa vakuutuslaskun useammassa erässä?

Voit maksaa vakuutuslaskun yhdessä erässä tai vaihtoehtoisesti jakaa sen 2, 3, 4, 6 tai 12 erään. Jos haluat maksaa laskun 12 erässä, tulee sinulla olla laskusta voimassa oleva e-laskusopimus. Muistathan, että jos maksat vakuutuslaskusi yhdessä erässä, saat vakuutuksesta maksutapa-alennusta 2,5 %.

  1. Kirjaudu op.fi-palveluun.
  2. Valitse omista vakuutuksistasi se vakuutus, jota koskevan sopimuksen maksuerien määrää haluat muuttaa. Muutos koskee kaikkia samalla sopimuksella olevia vakuutuksia.
  3. Avaa vakuutuksen tiedoista sopimus ja muuta maksuerien määrää.

Voinko muuttaa vakuutuslaskun maksajaa?

Voit muuttaa vakuutuslaskun maksajaa verkossa. Huomioi kuitenkin, että muutos astuu voimaan vasta seuraavan vakuutuskauden alusta. Jos olet juuri saanut kauden ensimmäisen laskun, lähetämme tilalle korvaavan laskun muutoksen jälkeen. Jos muutat maksajaa, uusi lasku lähetetään uudelle maksajalle ja edellinen saapunut lasku peruuntuu.

  1. Kirjaudu op.fi-palveluun.
  2. Valitse omista vakuutuksistasi se vakuutus, jota koskevan sopimuksen maksajaa haluat muuttaa. Muutos koskee kaikkia samalla sopimuksella olevia vakuutuksia.
  3. Avaa vakuutuksen tiedoista sopimus ja vaihda maksajaa.

Olen saanut useamman samanlaisen laskun samasta sopimuksesta, minkä niistä maksan?

Jos vakuutussopimuksessasi tapahtuu muutoksia, saat vakuutuksistasi korjatun vakuutuslaskun. Vakuutussopimuksia koskevia muutoksia ovat esimerkiksi olemassa olevan vakuutusturvan muokkaaminen, uuden vakuutuksen lisääminen sekä yllä mainitut vakuutuslaskun eräisyyden tai maksajan muuttaminen.

Saamallasi korjatulla laskulla kerrotaan, että se korvaa saman laskutuskauden aiemman laskun. Voit siis maksaa viimeisimmäksi saamasi laskun.

Huomaathan, että voit saada muutoksen takia myös useita laskuja samalla tai lähekkäisillä eräpäivillä. Tämä johtuu siitä, että korjatulle laskulle muodostuu aina uusi myöhempi eräpäivä, jolloin myös seuraavan laskutuskauden lasku voi tulla samalla maksuun. Verkkolaskusta saat automaattisesti peruutuslaskun, jos teet muutoksen vähintään viikkoa ennen eräpäivää. Jos muutos tehdään tätä myöhemmin, voit poistaa aiheettoman laskun itse verkkopankistasi.

Maksoin vahingossa liikaa vakuutusmaksua, mitä teen?

Jos maksat ylimääräistä vakuutusmaksua, palautamme sen sinulle automaattisesti takaisin noin kahden viikon kuluessa. Varmistathan, että asiakastiedoissasi on ajantasainen tilinumerosi mahdollista maksunpalautusta varten. Jos tilinumeroa ei ole ilmoitettu, saat palautuksen maksuosoituksena postitse.

Irtisanoin vakuutuksen, mitä tapahtuu saamalleni laskulle?

Jos irtisanot vakuutuksen, saat korvaavan laskun uusilla tiedoilla ja aiemmin saamasi lasku on aiheeton.