Kissavakuutus

Kissan vakuutus sekä kissan että omistajan turvaksi
MAKSUTON ETU

Rajaton määrä maksuttomia FirstVet-etäeläinlääkärikonsultaatioita

Pohjola Kissavakuutuksella saat käyttöösi maksuttoman FirstVet-etäeläinlääkäripalvelun. Jos kissasi tarvitsee etävastaanoton lisäksi käyntiä eläinlääkärin vastaanotolla, suosittelemme asioimaan eläinklinikkakumppaneillamme.

Näin FirstVet-etäeläinlääkäri auttaa

Suosittelemme, että luot tilin FirstVet-palveluun heti kun olet hankkinut kissavakuutuksen. Näin apu on aina käden ulottuvilla, jos kissasi sairastuu tai jotain sattuu.

1. Jos kissasi loukkaantuu tai sairastuu, ota ensimmäisenä yhteys FirstVet-etäeläinlääkäriin.

2. FirstVet-palvelun avulla pääset eläinlääkärin vastaanotolle virtuaalisesti videopuhelun välityksellä.

3. Etäeläinlääkäriltä saat arvion kissan terveydentilasta sekä tarvittaessa ohjauksen jatkohoitoon. Jos toimenpiteitä ei tarvita, saat selkeät ohjeet kotihoitoa varten.

4. Jos FirstVetin etäeläinlääkäri suosittelee käyntiä eläinlääkärin vastaanotolla jatkohoitoa varten, suosittelemme varaamaan ajan eläinklinikkakumppanillemme.

Tutustu FirstVet-palveluun >

Eläinklinikkakumppanit kissasi apuna

Kissan sairastuessa tai loukkaantuessa ja vaatiessa hoitoa, voit asioida suoraan eläinklinikkakumppanillamme. Kumppaniltamme kissasi saa tarvitsemansa hoidon, eikä sinun tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta jälkikäteen.

Kumppanimme hoitaa myös vakuutuskorvauksen hakemisen puolestasi. Maksat kissavakuutuksesta korvattavasta hoidosta paikan päällä vain vakuutuksesi omavastuun. Loppuosan klinikka laskuttaa Pohjola Vakuutukselta.

Katso lähin kumppani Pohjola Vahinkoavusta

Lue lisää Sulje
1

Parasta hoitoa kissallesi läpi elämän

Kissavakuutus korvaa kissasi eläinlääkärikuluja ja lääkkeitä läpi kissan elämän, ilman yläikärajaa.

2

Rotukissasi arvoinen vakuutus

Kissavakuutuksesta saat rotukissasi arvon mukaisen korvauksen, jos kissa menehtyy tai katoaa.

3

Osuuspankin omistaja-asiakkaan edut

Omistaja-asiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja OP-bonuksia.

Voinko saada alennusta kissavakuutuksestani?

Kun olet Pohjola Vakuutuksen etuasiakas, saat alennusta myös kissan vakuutuksesta. Tarkista, oletko jo etuasiakas ja pyydä tarvittaessa vakuutustarjous useammasta vakuutuksesta kerralla.

Kissavakuutus on lemmikkivakuutus niin rotu- kuin maatiaiskissoille

Kissavakuutus antaa turvaa rakkaalle lemmikillesi tapaturmien ja sairauksien varalta koko elämän ajan. Voit muokata kissan vakuutuksen juuri sinulle ja kissallesi sopivaksi. Kun vakuutat kissasi hoitokuluvakuutuksella, saat parasta hoitoa, kun kissasi sairastuu tai loukkaantuu. 

Mitä kissavakuutus korvaa?

Kissavakuutus korvaa laajimmillaan eläinlääkärikuluja, tutkimuksia sekä eläinlääkärin määräämiä lääkkeitä. Vakuutuksen turvin voit viedä kissasi parhaaseen hoitoon ilman huolta suurista kustannuksista.

Voit valita kissavakuutukseen kolme erilaista turvaa:

 • Hoitokuluvakuutus korvaa eläinlääkäri- ja hoitokuluja ilman ikärajaa, jos kissasi sairastuu tai loukkaantuu. Vakuutuksesta korvataan esimerkiksi laboratorio-, röntgen- ja ultraäänitutkimuksia, eläinlääkärin määräämiä lääkkeitä sekä tapaturmasta tai sairaudesta johtuvia hammashoitoja.
 • Rotukissan eläinvakuutus kattaa puolestaan kissan menehtymisen tai katoamisen, jolloin saat kissavakuutuksesta korvauksen rotukissasi arvon mukaan. 
 • Eläinvastuuvakuutus korvaa, jos rotukissasi aiheuttaa vahinkoa perheen ulkopuoliselle henkilölle.

Tiesitkö, että eläinlääkärikulut voivat kasvaa yllättäen jopa tuhansiin euroihin? Siksi suosittelemme kissasi turvaksi aina hoitokuluvakuutusta. Eläinklinikkakumppaneillamme on käytössä suorakorvaus ja maksat eläinlääkärin vastaanotolla vain omavastuun. Myös korvauksenhaku hoidetaan vastaanotolla puolestasi. 

Kun otat kissallesi hoitokuluvakuutuksen, saat käyttöösi myös maksuttoman ja rajattoman FirstVet-etäeläinlääkäripalvelun. 

Vakuutus niin kissanpennulle kuin aikuiselle kissalle

Kissavakuutuksen voi ottaa jo kuuden viikon ikäiselle kissanpennulle. Uteliaan pikkukissan on turvallista tutustua ympäristöönsä, kun vakuutus tuo turvaa ikävien yllätysten varalta.

Kun otat vakuutuksen kissalle, joka on nuori ja terve sekä valitset vakuutuksen enimmäiskorvaukseksi 3000 euroa, saat kissallesi kaikkein kattavimman turvan. 

Kissavakuutuksen voi ottaa myös aikuiselle, alle 7-vuotiaalle kissalle. Kissan hoitokuluvakuutus turvaa kissasi tapaturmien ja sairauksien varalta koko elämän ajan. Huomioithan kuitenkin, että kissavakuutuksen vastuuvahingot ja kuoleman kattavat turvat päättyvät, kun kissa täyttää 10 vuotta. 

Kissavakuutuksesta apua eläinlääkärikuluihin 

Viiru-kissan eläinlääkärikäynti maksoi 600 euroa. Käynti oli vakuutuskauden ensimmäinen, joten maksat siitä 70 euron omavastuun. Tämän jälkeen maksettavaa jää 530 euroa, josta maksat 40 % omavastuuta eli 212 euroa. Maksat eläinlääkärikäynnistä yhteensä 282 euroa ja Pohjola Vakuutus korvaa summasta loput eli 318 euroa.  

Jos Viiru käy uudestaan eläinlääkärillä saman vakuutuskauden aikana, maksat vain 40 % eläinlääkärikäynnin hinnasta. 70 euron omavastuu maksetaan vain kerran vakuutuskauden aikana.  

Kissavakuutuksen turvat

Valitse turvat ja räätälöi Pohjola Kissavakuutus kissallesi sopivaksi. 

Turva Mitä korvaamme? Enimmäis­korvaus Omavastuu
Hoitokulu­vakuutus Korvaamme kissan terveydenhoitoon liittyviä kuluja ilman yläikärajaa.

Korvaamme kissallesi eläinlääkärin tutkimukset ja hoidot sekä reseptilääkkeet, jotka ovat kissallesi välttämättömiä sairauden tai tapaturman hoitamiseksi.
Valitsemasi enimmäiskorvauksen mukaan joko 1 000 €, 2 000 € tai 3 000 €.

Valitsemasi enimmäiskorvaus alenee lähtötasostaan 20 % per vakuutuskausi 10 ikävuoden jälkeen.
70 € vakuutuskaudella ja sen ylittävistä kuluista valintasi mukaan joko 30 tai 40 %.
Eläin­vakuutus*

*Voimassa 10-vuotiaaksi.
Korvaamme rahallisen menetyksen, jos rotukissasi kuolee, katoaa, varastetaan tai joudutaan lopettamaan eläinsuojelullisista syistä. Valitsemasi vakuutusmäärä 0 €
Eläinvastuu­vakuutus*

*Voimassa 10-vuotiaaksi. Edellyttää myös eläinvakuutus-turvan ottamista
Korvaamme rotukissasi ulkopuoliselle aiheuttamat henkilö- ja esinevahingot, jotka olet velvollinen korvaamaan lain mukaan. Enintään 85 000 € 150 €

Mitä kissavakuutus maksaa?

Kissavakuutuksen hinta määräytyy valitsemasi vakuutusturvan laajuuden, kissan tietojen sekä kotikuntasi perusteella. Hintaan vaikuttaa muun muassa kissan ikä ja rotu sekä valitsemasi omavastuu ja enimmäiskorvausmäärä. Voit vertailla kissavakuutuksen turvia ja hintoja verkkokaupassamme.

Kun olet Pohjola Vakuutuksen etuasiakas, saat kissavakuutuksesta alennusta. Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat vielä lisäalennuksen ja vakuutusmaksuihisi voidaan hyödyntää OP-bonuksia. 

Kissan terveysselvitys on helppo täyttää verkossa

Myönnämme kissavakuutukset eläimen terveydentilan perusteella. Terveysselvitys on helppo täyttää op.fi-palvelussa kissavakuutuksen oston yhteydessä.

Kissavakuutus voidaan usein myöntää, vaikkei kissa olisikaan täysin terve. Ratkaisu vakuutuksen myöntämisestä tehdään aina täyttämäsi terveysselvityksen tietojen perusteella.

Kissavakuutuksesta korvataan tapaturmien ja sairauksien hoitokuluja. Jos sairaus on alkanut ennen vakuutuksen ottamista, sen hoitoa ei pääsääntöisesti korvata. 

Onko kissavakuutus voimassa ulkomailla?  

Kissavakuutus on voimassa Pohjoismaissa. Tilapäisesti ja enintään yhden vuoden ajan vakuutus on voimassa myös muissa EU-maissa, Sveitsissä ja Isossa-Britanniassa. Hoitokulu- ja eläinvakuutuksen voimassaoloaluetta voi laajentaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. 

Vie kissasi hoitoon paikalliselle eläinlääkärille, jos kissasi sairastuu tai loukkaantuu ulkomailla. Voit hakea jälkikäteen korvausta eläinlääkärikuluista joko OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa. 

Näin ostat Pohjola Kissavakuutuksen

1. Mieti, millaisen vakuutuksen kissasi tarvitsee

Tutustu kissavakuutuksen turviin, enimmäiskorvauksiin ja omavastuuseen. Perehdy, mitä vahinkoja vakuutus korvaa ja mitkä vahingot jäävät vakuutuksen ulkopuolelle.

2. Laske hinta ja tutustu suositukseemme

Syötä kissasi tiedot ja tutustu suosittelemaamme vakuutusturvaan. Voit muokata suositustamme ja katsoa, miten muutokset vaikuttavat vakuutuksen hintaan.

3. Kun sopiva vakuutusturva on selvillä, täytä terveysselvitys

Voit tehdä terveysselvityksen heti oston yhteydessä tai vaihtoehtoisesti myöhemmin. Jos et täytä selvitystä heti, Jos et täytä selvitystä heti, huomioithan, että se löytyy op.fi-palvelusta aikaisintaan vuorokauden kuluttua. 

4. Odota päätöstä

Saat vakuutuspäätöksen seitsemän päivän kuluessa. Älä irtisano lemmikkisi aiempaa vakuutusta ennen kuin olet saanut päätöksen. 

5. Kissasi on vakuutettu

Kissasi vakuutusturva astuu voimaan heti kun olet saanut myönteisen vakuutuspäätöksen. 

Vakuutus auttaa monessa tilanteessa, mutta ihan kaikkea se ei korvaa. Muista tutustua huolella eri vakuutusturviin ja vakuutusehtojen rajoitusehtoihin. Huomioithan, ettemme korvaa sairauksia tai tapaturmista aiheutuneita vahinkoja, jos ne ovat sattuneet ennen vakuutuksen voimaantuloa.
 
Kissavakuutuksesta korvataan esimerkiksi eläinlääkärin määräämiä lääkkeitä ja sidetarvikkeita, mutta esim. erityisruokavaliota ja lisäravinteita ei korvata.
 
Tapaturmista tai sairauksista johtuvia hammashoitoja korvataan, mutta emme korvaa hampaiden oikomishoitoa tai hammaskiven tai maitohampaiden poistoa.
 
Lisäksi kissan hoitokuluvakuutuksesta ei korvata esimerkiksi
 • ennaltaehkäiseviä rokotuksia tai anaalirauhasten tyhjentämistä, 
 • synnynnäisen tai piilevän vian hoitoa,
 • käyttäytymishäiriön hoitoa,
 • nivelten, luuston tai hengitysteiden kehityshäiriöiden hoitoa,
 • valeraskauden kuluja, sterilisaatioita, kastraatiota tai loislääkitystä,
 • fysioterapiaa, fysikaalista hoitoa, hierontaa, akupunktiota tai laserterapiaa
Eläinvakuutuksesta emme korvaa esimerkiksi:
 • jos kuolema johtuu synnynnäisestä tai piilevästä viasta tai nivelten tai luuston kehityshäiriöstä tai
 • jos lopettamisen syynä on käyttäytymishäiriö.

Asuinhuoneistossa pidettävän kissan tapaturmasta johtuva kuolema voidaan korvata kotivakuutuksen irtaimistovakuutuksesta 1 500 euroon saakka. Kotivakuutus ei kuitenkaan korvaa eläinlääkärikuluja eikä sairaudesta johtuvaa kuolemaa. Kotivakuutus ei korvaa myöskään kissan vahinkoja, jotka kissa on aiheuttanut esimerkiksi huonekaluihin ja pintarakenteisiin repimällä, raapimalla tai pureskelemalla.

Voit saada Pohjola Kissavakuutuksen, vaikka sinulla ei ole Pohjola Kotivakuutusta.

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja etuja. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, hyödyt vieläkin suuremmasta alennusprosentista ja vakuutusmaksuihisi käytetään OP-bonuksia.

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.