Mitä lemmikkivakuutus korvaa?

Pohjola Koiravakuutus ja Pohjola Kissavakuutus korvaavat eläinlääkärikustannuksia, lemmikin aiheuttamia vastuuvahinkoja ja pahimmassa tilanteessa lemmikin menettämisen. Tutustu esimerkkeihimme lemmikkien vakuutusten korvaustilanteista ja katso, mitä vakuutus korvaa ja mitä vahinkoja jää omistajan omalle vastuulle.

Näin lemmikkivakuutus korvaa

Olemme kuvanneet tälle sivulle kuvitteellisia esimerkkejä Pohjola Koiravakuutuksen ja Pohjola Kissavakuutuksen korvaustilanteista. Kerromme sivulla korvaustilanteen mukaan sen, korvataanko sattunut vahinko lähtökohtaisesti lemmikkivakuutuksesta. Muista kuitenkin huomioida, että käsittelemme jokaisen vahinkotilanteen aina tapauskohtaisesti. Vahinkotilanteen luonne voi siis vaikuttaa vahingon korvattavuuteen.

 

Korvaako lemmikkivakuutus: Koiran korvatulehdus

Katri viettää rauhallista syysiltaa kotosalla rakkaan Diego-koiransa kanssa. Illan mittaan Katri kiinnittää huomion siihen, kuinka lattialla temmeltävä Diego syystä tai toisesta ravistelee päätään ja hankaa korviaan sohvan kulmaan. Katri ottaa Diegon syliinsä tarkempaan tarkasteluun ja huomaa, kuinka koiran korvalehtien sisäpuolen iho punoittaa. Katri varaa Diegolle ajan FirstVet-etäeläinlääkärille, joka toteaa, että Diegolla on todennäköisesti molemmissa korvissa korvatulehdus. Tulehduksen hoito ei tällä kertaa onnistu kotikonstein, vaan Diegolle varataan aika eläinlääkärin vastaanotolle. Eläinlääkäri puhdistaa korvat ja määrää Diegolle lääkityksen korvatulehduksen taltuttamiseksi.

Ratkaisu: Korvatulehduksen kulut korvataan koiran hoitokuluvakuutuksesta, jonka Katri on valinnut osaksi Pohjola Koiravakuutusta

Hoitokuluvakuutuksesta korvataan koiran tai kissan terveydenhoitoon liittyviä kuluja ilman yläikärajaa. Terveydenhoitoon liittyviä kuluja ovat eläinlääkärin tutkimukset ja hoidot sekä eläinlääkärin sairauden hoitoon määräämät reseptilääkkeet. Voit valita hoitokuluvakuutuksen enimmäiskorvaukseksi joko 1 000 €, 2 000 € tai 3 000 €. Hoitokuluvakuutuksen korvauksesta vähennetään valittu omavastuu.

Hyvä tietää

Kun koirallasi tai kissallasi on hoitokuluvakuutuksen sisältävä Pohjola Vakuutuksen Koira- tai Kissavakuutus, käytössäsi on rajoittamaton määrä maksuttomia FirstVet-etäkonsultaatioita. Saat edun jokaiselle vakuuttamallesi eläimelle. Etu on voimassa toistaiseksi.

Mikäli lemmikin terveydentila edellyttää käyntiä eläinklinikalla, suosittelemme hyödyntämään eläinklinikkakumppaneitamme. Kun asioit kumppanillamme, kumppani hoitaa myös vahinkoilmoituksen puolestasi, jolloin voit täysin keskittyä lemmikkisi terveyteen. Lähimmän eläinklinikkakumppanimme löydät Pohjola Vahinkoavusta. 

 

Korvaako lemmikkivakuutus: Kissan katoaminen

Huhtalan perheen rotukissa Viiru on tottunut kuljeskelemaan omakotitaloalueen pihapiireissä vapaasti palaten aina takaisin kotikonnuille oman tahtonsa mukaan. Eräänä kesäiltana kissaa ei kuitenkaan näy eikä kuulu. Huhtalan perhe odottaa kissaa palaavaksi, mutta muutaman päivän päästä päätyvät ikävään lopputulokseen, että Viiru ei välttämättä ole tulossa takaisin. Kissa on kadonnut. Perhe tekee poliisille ilmoituksen kadonneesta kissasta, mutta kuukauden päästäkään Viirusta ei vielä ole tietoa.

Ratkaisu: Kissan katoaminen korvataan Eläinvakuutus-turvasta, jonka Huhtalat ovat sisällyttäneet Pohjola Kissavakuutukseen

Eläinvakuutus voidaan myöntää koirille ja rotukissoille. Turvasta korvataan rotukissan tai koiran menehtymisen, katoamisen tai varastamisen aina 10-vuotiaaksi asti, kun eläintä ei löydetä kuukauden kuluessa. Eläinvakuutuksesta korvataan myös, jos eläin joudutaan lopettamaan voimakkaiden ja jatkuvien kipujen vuoksi. 

Hyvä tietää

Lemmikin katoamisesta tai varkaustapauksesta on ilmoitettava aina viipymättä poliisille. Jäljennös poliisille tehdystä ilmoituksesta liitetään katoamis- tai varkaustapauksen vahinkoilmoitukseen. 

 

Korvaako lemmikkivakuutus: Koiran tassun vaurio

Olivia on perinteisellä myöhäisillan juoksulenkillä Eetu-koiransa kanssa. Parivaljakko etenee hyvää tahtia tutulla lenkkipolulla, kunnes Eetu yhtäkkiä vingahtaa. Olivia seisahtaa ja pyrähtää tassuaan varovan koiran luokse. Katulampun valossa Olivia näkee, kuinka Eetun tassuun on tullut haava. Kauhukseen Olivia huomaa, että parivaljakon lenkkipolulla kimmeltää rikkoutuneen pullon sirpaleet, jotka ilmeisesti ovat syypää koiran tassun vaurioon. Olivia toimittaa Eetun lähimmälle eläinklinikalle, missä tassu sidotaan ja hoidetaan onnistuneesti. Eetulle määrätään lääkitys, ja jo viikon päästä koira tekee paluun lenkkipolulle.

Ratkaisu: Koiran loukkaantuminen korvataan hoitokuluvakuutuksesta, jonka Olivia on valinnut osaksi Pohjola Koiravakuutusta.

Hoitokuluvakuutuksesta korvataan koiran ja kissan terveydenhoitoon liittyviä kuluja ilman yläikärajaa. Terveydenhoitoon liittyviä kuluja ovat eläinlääkärin tutkimukset ja hoidot sekä eläinlääkärin tapaturman hoitoon määräämät reseptilääkkeet. Voit valita hoitokuluvakuutuksen enimmäiskorvaukseksi joko 1 000 €, 2 000 € tai 3 000 €. Hoitokuluvakuutuksen korvauksesta vähennetään valittu omavastuu.  

Hyvä tietää

Kun koirallasi tai kissallasi on hoitokuluvakuutuksen sisältävä Pohjola Vakuutuksen Koira-, tai Kissavakuutus, käytössäsi on rajoittamaton määrä maksuttomia FirstVet-etäkonsultaatioita. Saat saman edun jokaiselle vakuuttamallesi eläimelle. Etu on voimassa toistaiseksi.

Mikäli lemmikin terveydentila edellyttää käyntiä eläinklinikalla, suosittelemme hyödyntämään eläinklinikkakumppaneitamme. Kun asioit kumppanillamme, kumppani hoitaa myös vahinkoilmoituksen puolestasi, jolloin voit täysin keskittyä lemmikkisi terveyteen. Lähimmän eläinklinikkakumppanimme löydät Pohjola Vahinkoavusta.

 

Korvaako lemmikkivakuutus: Koira vahingoittaa toisen omaisuutta

Sami lähtee raikkaaseen syyssäähän ulkoiluttamaan koiraansa Justusta. Tuttua ja vähänliikennöityä kotikatuaan talsiessaan Sami päättää päästää Justuksen pois talutushihnasta, jotta koira voisi vapaammin käyskennellä ristiin rastiin tuttua katua. Liiankin luottavaisin mielin Sami seuraa Justuksen käyskentelyä, kun koira yllättäen näyttää kiinnittäneen huomion naapurin etupihalla seisovaan autoon. Sami ehtii vain vilaukselta nähdä auton alle ryömivän naapurin kissan, kun Justus jo säntää täyttä vauhtia kohti autoa. Koira hypähtää auton konepellin yli kissan perään, jolloin auto naarmuuntuu. Kissa pääsee karkuun ja Sami saa koiran takaisin hihnaan. Naapurin auto on kuitenkin jo ehtinyt vahingoittua.

Ratkaisu: Vahinko korvataan eläinvastuuvakuutuksesta, minkä Sami on valinnut osaksi Pohjola Koiravakuutusta.

Eläinvastuuvakuutus on voimassa koiran ja kissan vakuutuksessa aina 10-vuotiaaksi asti. Eläinvastuuvakuutus edellyttää, että olet valinnut vakuutukseen myös eläinvakuutus-turvan. Vastuuvakuutuksesta korvataan vakuutetun eläimen ulkopuoliselle aiheuttamat henkilö- ja esinevahingot, jotka olet lain mukaan velvollinen korvaamaan. Enimmäiskorvauksen määrä on korkeintaan 85 000 € ja korvattaessa omavastuu on 150 €.

Hyvä tietää

Lemmikkisi ulkopuoliselle aiheuttama vahinko voidaan korvata eläinvastuuvakuutuksen lisäksi myös kotivakuutuksesi vastuuvakuutuksesta silloin, kun olet lain mukaan korvausvelvollinen vahingosta. Mikäli siis sinulla on Pohjola Kotivakuutus ja lemmikkisi aiheuttaa vahinkoa toisen henkilön omaisuudelle, voit hakea korvausta myös kotivakuutuksesi vastuuvakuutuksesta. Vastuuvakuutuksessa ei ole eläinvastuuvakuutuksen kaltaista päättymisikää. 

MAKSUTON ETU
Koiravakuutus
MAKSUTON ETU
Kissavakuutus
Omakotitalo