Kotitalous työnantajana

Ota työntekijäsi turvaksi työeläke- ja tapaturmavakuutus, kun maksamasi palkat ylittävät 1 300 € kalenterivuodessa.

Turvaa työtapaturman ja ammattitaudin varalle

Työnantajan velvollisuus on vakuuttaa työntekijät tapaturmien tai ammattitautien varalta. Työtapaturmavakuutus on pakollinen myös yksityiselle työnantajalle, jos sinulla on palkattuja työntekijöitä.

Ilmarisen TYeL-vakuutus samalla tarjouspyynnöllä

Saat tarjouksen kaikista kotitalouden työntekijän vakuutuksista kätevästi yhdellä kertaa. Vakuutuksen tarjoaa kumppanimme työeläkeyhtiö Ilmarinen.

Nopeasti hoitoon ja takaisin työkuntoiseksi

Pohjola Sairaalan ja muiden lääkärikumppaniemme avulla varmistamme laadukkaan hoidon ja tuemme työntekijän työhön paluuta yhdessä työnantajan ja työterveyshuollon kanssa.

Milloin kotitalous on työnantaja?

Oletko palkkaamassa työntekijää avuksi esimerkiksi kodinhoitoon tai kodin rakennustöihin, ja maksamasi palkat ylittävät 1 300 € kalenterivuodessa? Silloin kotitalouskin on työnantaja, jolla on velvollisuus huolehtia palkkaamansa työntekijän turvasta tapaturmien ja eläkeajan varalle. Vakuuttamisvelvollisuus ja korvaukset perustuvat työtapaturma- ja ammattitautilakiin.

Kotitalouden työntekijän vakuutusmaksu määräytyy työnlaadun ja palkkasumman perusteella

Kotitalouden palkkaaman työntekijän vakuutusmaksu määräytyy työnlaadun ja palkkasumman perusteella. Maksu tarkistetaan vuosittain. 

Kotitaloudessa vakuuttamisvelvollisuuden alaisia tehtäviä voivat olla esimerkiksi kotiapulaiset, kotisiivoojat, lastenhoitajat, vanhustenhoitajat, kiinteistöhuolto, maalaustyö, metsätyö, puutarhatyö tai rakennustyö.  

Työnantajan vakuuttamisvelvollisuus koskee työtapaturma- ja työeläkevakuutusta

Kotitalouteen palkattava työntekijä tarvitsee vakuutuksen sekä työtapaturmaa että työeläkettä varten. 

Myös yksityisellä työnantajalla on velvollisuus huolehtia työntekijöidensä vakuutusturvasta työkyvyttömyyden ja työtapaturmien varalle. Työeläkevakuutus sekä työtapaturma- ja ammattitautivakuutus ovat työnantajan pakollisia, lakiin perustuvia vakuutuksia.

Työeläkevakuutuksen avulla huolehdit osaltasi työntekijäsi eläketurvasta. Vakuutus antaa turvaa työntekijän vanhuuden, työkyvyttömyyden ja kuoleman varalle.

Työtapaturma- ja ammattitautivakuuttaminen on osa suomalaista työntekijöiden sosiaaliturvaa. Vakuutuksesta maksettavilla korvauksilla turvataan työntekijän toimeentulo sekä hoito tapaturman aiheuttaman työkyvyttömyyden sattuessa.

TYeL on lakisääteinen työeläkevakuutus työntekijälle

Työntekijän lakisääteinen työeläkevakuutus on pakollinen, jos työllistät kotitaloutena vähintään yhden työntekijän ja maksat vähintään 1 300 € palkkaa kalenterivuodessa. Se antaa turvaa työntekijän vanhuuden, työkyvyttömyyden ja kuoleman varalle.

TyEL-maksu on tietty prosenttiosuus palkoista ja se määräytyy työntekijän eläkelain perustella. Osan vakuutuksesta maksaa työntekijä. Työnantajan tehtävänä on pidättää tietty osuus työntekijän palkasta ja tilittää se vakuutusyhtiölle.

TyEL-vakuutuksen tarjoaa kumppanimme työeläkeyhtiö Ilmarinen. Saat tarjouksen kaikista kotitalouteen palkattavan työntekijän vakuutuksista kätevästi kauttamme yhdellä tarjouspyynnöllä.

Työtapaturmavakuutus turvaa työssä ja työmatkalla tapahtuvien tapaturmien sekä ammattitautien varalta

Jos sovit tai arvioit, että tulet maksamaan yhteensä palkkaa yli 1 300 € kalenterivuoden aikana työntekijöille esimerkiksi siivoustyöstä, olet velvollinen vakuuttamaan työntekijät tai vaikka vain yhdenkin työtapaturmavakuutuksella. Vakuuta palkkaamasi työntekijä ennen töiden aloittamista heti kun tiedossasi on, että palkat ylittävät 1 300 euron rajan.

Vakuutus antaa turvaa kotitaloutesi työntekijöille. Se korvaa henkilövahingot, jotka sattuvat työssä, työstä johtuvissa olosuhteissa tai työpaikan ja kodin välisellä matkalla. Vakuutuksen avulla työntekijä saa nopeasti hoitoa loukkaannuttuaan työssä tai sairastuttuaan ammattitautiin.

Vakuutus ja siitä maksettavat korvaukset perustuvat työtapaturma- ja ammattitautilakiin. Vakuutuksesta voidaan korvata esimerkiksi sairaanhoito- ja kuntoutuskuluja sekä ansionmenetystä työkyvyttömyysajalta.

” ”
TyEL eli lakisääteinen työeläkevakuutus työntekijälle
TyEL-vakuutus on yksi yrittäjän pakollisista vakuutuksista.
” ”
Työtapaturmavakuutus
Turvaa työssä tai työmatkalla sattuvien tapaturmien ja työssä aiheutuvien ammattitautien varalle.

Rakennatko taloa vai järjestätkö talkoot taloyhtiössä?

Yrityksen vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.