Matkavakuutus

Turvaa matkustajalle ja matkatavaroille
AJANKOHTAISTA

Matkavakuutus ja koronavirus

Moni matkaaja pohtii tällä hetkellä, kuinka matkavakuutus turvaa, jos matkakohteeseen iskee tautiepidemia tai matkalla sairastuu koronavirukseen. Voit tutustua matkavakuutusasiakkaillemme kokoamiimme ohjeisiin matkavakuutukseen ja koronaan liittyen alla olevasta linkistä.

Tutustu ohjeisiin

Olemme saaneet matkavakuutukseen ja koronaan liittyen myös useita ajankohtaisia kysymyksiä, joihin löydät vastauksemme Usein kysytyt kysymykset -osiosta.

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin

Lue lisää Sulje
1

Matkavakuutus sairauden ja tapaturman varalle

Matkustajavakuutuksen hoitoturvasta korvataan matkustajan matkan aikana alkavan sairauden ja matkan aikana tapahtuvan tapaturman aiheuttamia hoitokuluja ilman euromääräistä ylärajaa.

2

Erinomainen turva myös matkatavaroille

Lisää matkavakuutukseen matkatavaravakuutus, jolloin voit hakea vakuutuksesta korvausta, jos matkatavarasi rikkoutuu, vahingoittuu, katoaa tai se varastetaan matkan aikana.

3

Matkavakuutus korvaa matkan peruuntumisen aiheuttamia kuluja

Matkustajavakuutuksen peruuntumisturvasta korvataan enimmäiskorvaukseen saakka matkan peruuntumisesta aiheutuneita kuluja, joita matkanjärjestäjä ei ole velvollinen palauttamaan.

4

Valitse joko jatkuva tai määräaikainen matkavakuutus

Suosittelemme vaivatonta jatkuvaa matkavakuutusta, jos matkustat useamman kerran vuodessa joko kotimaassa tai ulkomailla. Tällöin matkavakuutus on aina voimassa matkalle lähtiessäsi.

5

Vahinkoapu ja matkahätäpalvelu aina apunasi

Pohjola Vahinkoapu -palvelusta löydät toimintaohjeet matkavahinkoihin, ja matkahätäpalvelusta saat avun yhdestä numerosta matkasairauden tai -tapaturman yllättäessä - 24/7 ja vuoden jokaisena päivänä.

Matkavakuutuksesta alennus etuasiakkaille

Kun olet Pohjola Vakuutuksen etuasiakas, saat alennusta jatkuvasta matkavakuutuksesta. Tarkista oletko jo etuasiakas ja pyydä tarvittaessa vakuutustarjous useammasta vakuutuksesta kerralla.

Matkavakuutus sinulle ja perheellesi

Matkalla arki jää kauas taa ja lomasta on lupa nauttia. Jos jotain sattuu, on Pohjola Matkavakuutus apunasi. Matkustajavakuutus korvaa esimerkiksi

  • matkasairauksien ja -tapaturmien hoitokuluja ilman ylärajaa tai omavastuuta
  • matkan peruuntumisesta tai keskeytymisestä aiheutuneita kuluja
  • vakuutusyhtiön etukäteen hyväksymän ambulanssilennon Suomeen, jos matkustajan terveydentila niin vaatii.

Säännöllisesti matkustavassa perheessä jokainen perheenjäsen, myös lapsi, tarvitsee oman jatkuvan matkavakuutuksen.

Ambulanssilento Thaimaasta voi maksaa jopa 150 000 euroa.

Matkavakuutusten vertailu - jatkuva vai määräaikainen?

Jos matkustat useamman kerran vuodessa, on aina voimassaoleva jatkuva matkavakuutus usein halvin vaihtoehto. Jatkuva matkavakuutus kannattaa varsinkin, jos matkustat myös kotimaassa – kun lisäät matkavakuutukseesi kotimaanmatkat, se kattaa myös mummolareissut ja pohjoisen hiihtomatkat.

Jatkuvan vakuutuksen voit muokata itsellesi sopivaksi, ja se on voimassa aina 100-vuotiaaksi asti. Kun jatkuva matkavakuutus on valmiiksi voimassa uusia matkoja varatessa, saat parhaan hyödyn sen kattavasta peruuntumisturvasta. Paras matkavakuutus on sellainen, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi.

Jos matkustat vain harvoin, on määräaikainen eli matkakohtainen matkavakuutus hyvä ja edullinen vaihtoehto.

 

Matkavakuutusten vertailu

  Jatkuva 
matkavakuutus
Määräaikainen 
matkavakuutus
Milloin paras? Kun matkustat useamman kerran vuodessa joko kotimaassa tai ulkomailla. Kun matkustat vain noin kerran vuodessa.
Missä voimassa? Ulkomaanmatkoilla. Voit lisätä vakuutukseen myös kotimaanmatkat. Valitsemassasi maassa tai maissa.
Miten pitkillä
matkoilla voimassa?
Kaikilla enintään valitsemasi enimmäiskeston pituisilla matkoilla. Suosittelemme vähintään 45 vrk enimmäiskestoa, mutta voit valita myös jopa 4 kuukauden enimmäiskeston. Jos tarvitset vakuutusta pidemmälle matkalle tai olet lähdössä vaihto-oppilaaksi, ota yhteyttä asiakaspalveluun. Valitsemasi alkamis- ja päättymispäivä.
Miten lapset vakuutettu? Lapset vakuutetaan omalla henkilökohtaisella matkustajavakuutuksellaan. Alle 15-vuotiaat lapset kuuluvat samalla matkalla olevan vanhemman tai isovanhemman vakuutukseen.
Miten korvaa peruuntumisia? Korvaa peruuntumiskuluja valitsemaasi enimmäiskorvaukseen asti. Voit valita enimmäiskorvaukseksi matkustustottumustesi mukaan myös enemmän kuin 3 000 euroa. Korvaa peruuntumiskuluja 3 000 euroon asti.
Miten voin muokata? Matkan enimmäiskesto ja vakuutuksen sisältö kattavasti muokattavissa tarpeisiisi sopiviksi. Pääosin kiinteät turvat, joita ei voi muokata. Halutessasi voit lisätä turvan pysyvän haitan tai kuoleman varalta.
Myöntö- ja päättymisikä? Myönnetään syntyvälle lapselle jo raskausaikana ja 99-vuotiaaksi asti. Päättyy 100-vuotiaana. Myönnetään 0–85-vuotiaalle, päättyy 86-vuotiaana.

Arvostan jatkuvan matkavakuutuksen helppoutta: ei tarvitse joka reissua varten erikseen ostaa vakuutusta ja täytellä siihen liittyviä lomakkeita. Jatkuva vakuutus sopii hyvin myös äkkilähtöihin - osa matkavalmisteluista on jo hoidettu, kun vakuutusasiat ovat valmiiksi kunnossa.

Kristiina Helsinki

Matkavakuutus - pieni hinta kattavasta turvasta

Jos sairastut ulkomailla tai sattuu vahinko, matkavakuutuksen hinta on pieni vakuutuksen tuomaan turvaan nähden. Ulkomailla tehtävien hoitotoimenpiteiden ja mahdollisesti tarvittavien lääkkeiden hinnat voivat nousta useisiin satoihin tai jopa tuhansiin euroihin. Kulut voivat siis ylittää moninkertaisesti kattavimmankin matkavakuutuksen hinnan.

Kun vertailet matkavakuutuksia ja matkavakuutusten hintoja, kiinnitä hinnan lisäksi huomiota siihen, mitä matkavakuutus korvaa. Mieti myös, miten saat itsellesi kattavimman turvan sairastumisen tai vahingon varalle. Matkavakuutusten hinnat vaihtelevat esimerkiksi sen perusteella, vakuutatko myös matkatavarat tai minkä summan valitset peruuntumisturvan enimmäiskorvaukseksi. Edullinen matkavakuutus ei aina välttämättä ole paras matkavakuutus juuri sinun tarpeisiisi.

Muista huomioida myös matkavakuutuksen hintaan kuuluvat palvelut. Kun valitset Pohjola Matkavakuutuksen, saat avuksesi esimerkiksi Matkahätäpalvelun, Pohjola Terveysmestarin ja Pohjola Vahinkoavun.

Matkahätäpalvelu auttaa ulkomailla, Pohjola Terveysmestari kotimaassa

Hätätapauksessa voit mennä mihin tahansa lääkäriin tai sairaalaan saadaksesi ensiapua. Pohjola Vahinkoavusta löydät sinua lähellä olevat lääkärikumppanimme Suomessa ja ulkomailla.

Ulkomailla voit myös soittaa Pohjola Matkahätäpalveluun, joka auttaa sinua löytämään luotettavan lääkärin tai sairaalan matkakohteestasi. Matkahätäpalvelun numerosta +358 102 530 011 saat apua suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Kotimaanmatkoilla saat sairauden tai tapaturman yllättäessä apua Pohjola Terveysmestari -palvelusta. Soita tai lähetä sovelluksella chat-viesti Pohjola Sairaalan asiantuntijalle, terveysmestarille, niin hän arvioi oireesi ja ohjaa sinut tarvittaessa suoraan oikeanlaiseen hoitoon. Pohjola Vakuutuksen asiakkaille palvelu on maksuton.

Muista vakuuttaa myös matkatavarat

Matkavakuutukseen on hyvä liittää myös matkatavaravakuutus, joka tuo turvaa matkatavaroillesi kaikkialla maailmassa. Korvaamme esimerkiksi, jos matkalaukkusi myöhästyy, kamerasi rikkoontuu tai lompakkosi varastetaan. 

Matkatavaravakuutukseen kuuluvat aina myös matkavastuu- ja matkaoikeusturvavakuutukset. Vastuuvakuutus korvaa, jos aiheutat matkallasi ulkopuoliselle vahinkoa, josta olet lain mukaan korvausvastuussa. Oikeusturvavakuutus taas auttaa riita-, rikos- ja hakemusasioihin liittyvissä lakimiesavun kustannuksissa.

Aiotko kokeilla riskialttiita lajeja?

Matka on loistava tilaisuus kokea ja kokeilla uusia asioita. Matkavakuutus ei kuitenkaan automaattisesti kata esimerkiksi kilpaurheilua tai riskialttiita urheilulajeja, vaan siihen tarvitaan laajennus. Ota siis yhteyttä asiakaspalveluumme, jos aiot matkallasi harrastaa vaikkapa kamppailulajeja, laskuvarjohyppyä, laitesukellusta tai laskettelua merkittyjen rinteiden ulkopuolella.

Mistä saan matkavakuutuskortin?

Jatkuvista matkustajavakuutuksista saat postitse kotiin matkavakuutuskortin. Mikäli kortti on kadonnut tai rikkoutunut, voit tilata uuden matkavakuutuskortin op.fi-palvelusta oman matkustajavakuutuksesi sivulta. Lähetämme sinulle uuden matkavakuutuskortin postitse kahden viikon kuluessa.

OP-mobiili on käytännöllinen myös matkoilla: löydät matkavakuutuskorttisi sähköisenä OP-mobiilista.

Määräaikaisissa matkustajavakuutuksissa vakuutuskirja käy todisteena voimassa olevasta matkustajavakuutuksesta.

Miten saan matkavakuutustodistuksen viisumia varten?

Matkavakuutustodistukseen ei tarvita viisumia varten vakuutusyhtiön leimaa eikä allekirjoitusta. Voit tulostaa todistuksen heti vakuutusten verkkopalvelusta sivulta: Vakuutukset - Matkustajavakuutus - Tilaa matkavakuutustodistus viisumia varten. Vaihtoehtoisesti voit tilata sen postitettavaksi maksutta kotiosoitteeseesi.

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja etuja. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, hyödyt vieläkin suuremmasta alennusprosentista ja vakuutusmaksuihisi käytetään OP-bonuksia.

Tällä sivulla esitellyt tuotetiedot koskevat myynnissä olevaa matkavakuutusta. Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

Voit tarkastella oman matkavakuutuksesi ehtoja helposti op.fi-palvelun Omat vakuutukset -osiossa.