Määräaikainen matkavakuutus

Määräaikainen matkavakuutus on oiva valinta, kun matkustat kerran vuodessa. Määräaikainen matkavakuutus koostuu henkilövahinkoja korvaavasta määräaikaisesta matkustajavakuutuksesta ja määräaikaisesta matkatavaravakuutuksesta, joista voit valita joko toisen tai molemmat tarpeesi mukaan.

Voit hakea määräaikaista matkavakuutusta, jos olet alle 86-vuotias, sinulla on vakituinen asuinpaikka Suomessa ja myös asut Suomessa yli puolet vuodesta. Lisäksi sinulla tulee olla voimassa oleva Kela-kortti.

Määräaikainen matkavakuutus pähkinänkuoressa

  • Vakuutus on voimassa matkakohtaisesti.
  • Voidaan myöntää alle 86-vuotiaalle henkilölle.
  • Myös alle 15-vuotias lapsi sisältyy matkavakuutukseen, jos hän matkustaa vakuutetun perheenjäsenen tai isovanhemman kanssa.
  • Vakuutus sisältää halutessasi kaiken turvan matkallesi eli matkustajavakuutuksen ja matkatavaravakuutuksen (sisältää matkavastuu- ja matkaoikeusturvavakuutuksen).
  • Mahdollista ottaa enintään kolmen kuukauden pituiselle matkalle.
  • Voimassa automaattisesti myös kotimaanmatkoilla, jotka teet linnuntietä vähintään 50 km etäisyydelle kodista, työpaikasta, opiskelupaikasta tai vapaa-ajan asunnosta.

Laske määräaikaisen matkavakuutuksen hinta ja turvaa matkasi

Määräaikaisen matkavakuutuksen hinnan laskeminen tulevalle matkallesi onnistuu helposti verkkokaupassamme. Huomioithan, että voidaksesi hyödyntää myös matkan peruuntumisturvan, osta ja maksa määräaikainen matkavakuutus vähintään kolme vuorokautta ennen matkalle lähtöä.

Milloin määräaikainen matkavakuutus kannattaa?

Määräaikainen matkavakuutus on kertaluontoinen matkavakuutus. Se kannattaa hankkia silloin, kun matkustat ulkomaille tai kotimaassa enintään yhden kerran vuodessa. Määräaikaisen matkavakuutuksen etuna on, että alle 15-vuotias lapsi sisältyy vakuutetun perheenjäsenen tai isovanhemman määräaikaiseen matkavakuutukseen. Mikäli matkustat useammin kuin kerran vuodessa - sisältäen myös kotimaanmatkat - suosittelemme jatkuvaa matkavakuutusta.

Ketkä ovat vakuutettuja määräaikaisessa matkavakuutuksessa?

Määräaikainen matkavakuutus turvaa vakuutuksenottajan. Lisäksi alle 15-vuotiaat lapset kuuluvat automaattisesti perheenjäsenen tai isovanhemman määräaikaiseen matkustajavakuutukseen, kun matkustatte yhdessä. Lapsen vakuutusturvaan sisältyvät samat korvauslajit kuin vakuutuksen ottaneella. Määräaikainen matkatavaravakuutus kattaa koko perheen matkatavarat yhteisellä matkalla.

Määräaikaisen matkavakuutuksen voimassaoloaika ja -alue

Määräaikainen matkavakuutus on voimassa enintään kolmen kuukauden pituisella työ- tai vapaa-ajanmatkalla. Voit valita vakuutuksen alkamis- ja päättymispäivät sekä voimassaoloalueen matkakohteesi mukaan vakuutusta ottaessasi. Vakuutus tulee voimaan siitä hetkestä, kun olet maksanut sen. Vakuutus on voimassa matkalle lähdöstä matkalta paluuseen, kun matka tapahtuu vakuutuksen voimassaoloaikana. Jos paluu kotimaahan myöhästyy sinusta riippumattomasta syystä, vakuutuksen voimassaoloaika pitenee 48 tuntia.

Mitä määräaikainen matkavakuutus korvaa?

Määräaikainen matkustajavakuutus

Määräaikainen matkustajavakuutus korvaa esimerkiksi matkasairauksien ja -tapaturmien hoitokuluja ilman ylärajaa sekä matkan peruuntumisesta tai keskeytymisestä aiheutuneita kuluja. Voit valita vakuutukseesi myös vapaaehtoiset lisäturvat pysyvän haitan tai kuoleman varalle.

Alle 15-vuotiaat lapset kuuluvat automaattisesti perheenjäsenen tai isovanhemman määräaikaiseen matkustajavakuutukseen, kun matkustatte yhdessä. Lapsen vakuutusturvaan sisältyvät samat korvauslajit kuin vakuutuksen ottaneella.

Tiesithän, että sinun ei tarvitse maksaa omavastuuta määräaikaiseen matkustajavakuutukseen kuuluvasta korvauksesta. Lisätietoa korvaavuuksista löydät määräaikaisen matkavakuutuksen tuoteoppaasta.

Määräaikainen matkatavaravakuutus

Korvaamme määräaikaisesta matkatavaravakuutuksesta matkatavaroiden särkymisiä, varkauksia ja muita äkillisiä ja ennalta arvaamattomia vahinkoja. Määräaikaiseen matkatavaravakuutukseen kuuluu automaattisesti myös matkavastuuvakuutus ja matkaoikeusturvavakuutus.

Määräaikaiset matkatavara-, matkavastuu- ja matkaoikeusturvavakuutukset ovat voimassa sinun ja samassa taloudessa asuvien perheenjäsentesi hyväksi, kun olette yhteisellä matkalla.

Tällä sivulla esitellyt tuotetiedot koskevat myynnissä olevaa matkavakuutusta. Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

Voit tarkastella oman vakuutuksesi ehtoja helposti op.fi-palvelun Omat vakuutukset -osiossa.

Siirry Omat vakuutukset -osioon