Matkatavaravakuutus

Liitä matkavakuutukseesi matkatavaravakuutus, jolloin matkalle mukaan lähtevät tavarasi ovat turvattuna reissun ajan esimerkiksi rikkoutumisen, kastumisen, katoamisen ja varastamisen varalta. Mikä parasta, matkatavaravakuutus on mahdollista ottaa myös kotimaan matkoillesi.

Mikä on matkatavaravakuutus?

Matkavakuutus koostuu matkatavara- ja matkustajavakuutuksesta. Matkatavaravakuutus turvaa matkatavarasi sekä koti- että ulkomaanmatkoilla – kaikkialla maailmassa. Matkatavaroiksi lasketaan henkilökohtaiset matkavarusteesi, kuten vaatteet, matkapuhelin, kamera, silmälasit ja kannettava tietokone. Matkatavaroiksi lukeutuvat myös passi, matkaliput ja matkalle mukaan lähtevä käteinen raha. Vakinainen kotikuntasi ja asuinpaikkasi tulee olla Suomessa matkavahingon sattuessa, jotta voit hakea korvausta matkatavaravakuutuksesta.

Mitä matkatavaravakuutus korvaa?

Matkatavaravakuutus korvaa, kun matkatavarasi vahingoittuvat äkillisesti ja ennalta-arvaamattomasti. Korvattavia vahinkoja ovat mm. matkatavaran rikkoutuminen, kastuminen, varastaminen ja katoaminen. Matkatavaravakuutus korvaa myös, mikäli matkalaukkusi myöhästyy tai ei saavu matkakohteeseesi. Matkatavaravakuutus onkin korvaamaton turva matkalle mukaan lähteville arvoesineille, kuten kännykälle, tabletille, läppärille ja aurinkolaseille.

Matkatavaravakuutus itsellesi tai koko perheelle

Voit hankkia matkatavaravakuutuksen joko henkilökohtaisena tai koko perheen matkatavarat kattavana. Henkilökohtainen matkatavaravakuutus turvaa omat ja kanssasi samassa taloudessa asuvien perheenjäsentesi matkatavarat, kun olette yhteisellä matkalla. Jos taas valitset matkatavaravakuutuksen koko perheen matkatavarat kattavaksi, matkatavaravakuutus turvaa kaikkien samassa taloudessa asuvien perheenjäsenten matkatavarat, vaikka olisitte eri matkoilla. Tällöin ei tarvitse huolehtia, millä matkalla vahinko sattui ja kenelle perheenjäsenelle rikkoutunut tai kadonnut tavara kuului.

1.4.2020 alkaen pelkkä matkatavaravakuutus kattaa myös eri osoitteessa asuvan alle 18-vuotiaan lapsen tai lapsenlapsen matkatavarat, kun lapsi tai lapsenlapsi on yhteisellä matkalla vakuutuksenottajan kanssa. 

Varmistathan matkatavaravakuutuksen laajuutta valitessasi, että vakuutusmäärä on riittävä kaikille mukaan otettaville matkatavaroille.   

Matkatavaravakuutukseen kuuluu matkavastuu- ja matkaoikeusturvavakuutus

Matkatavaravakuutukseemme kuuluu automaattisesti myös matkavastuuvakuutus ja matkaoikeusturvavakuutus. Vakuutukset ovat voimassa sinun ja kanssasi matkustavien, samassa taloudessa asuvien perheenjäsenten hyväksi.

Matkavastuuvakuutus on voimassa matkoilla kaikkialla maailmassa. Matkavastuuvakuutus korvaa, jos aiheutat matkallasi ulkopuoliselle vahinkoa, josta olet lain mukaan korvausvastuussa. Vastuuvakuutuksesta voit siis hakea korvausta esimerkiksi, jos aiheutat vahingon tilapäisesti vuokraamallesi skootterille, mopolle tai polkupyörälle. Matkavastuuvakuutus ei tosin korvaa, jos vahinko on aiheutettu tahallaan tai jos tilanteessa on toimittu törkeän huolimattomasti.

Matkaoikeusturvavakuutus taas auttaa riita-, rikos- ja hakemusasioihin liittyvissä lakimiesavun kustannuksissa. Matkaoikeusturvavakuutus on siis taustatukesi oikeusjutuissa, joihin voit joutua tahattomasti.

Matkatavaravakuutuksen omavastuu ja ikävähennys    

Kun matkatavaravakuutuksesta korvataan sattunut vahinko, korvauksen määrään vaikuttaa valitsemasi matkatavaravakuutuksen omavastuu sekä vaurioituneen, kadonneen tai varastetun matkatavaran ikävähennys. Hankkiessasi matkatavaravakuutuksen, voit valita vakuutuksen joko täysin ilman omavastuuta tai vaihtoehtoisesti haluamallasi omavastuulla. Mitä suuremman matkatavaravakuutuksen omavastuun valitset, sitä pienempi on vakuutuksesi hinta.

Tietyistä matkatavaroista tehdään lisäksi korvaustilanteessa esineen ikään perustuva ikävähennys. Matkatavaran ikävähennyksen alaisuuteen kuuluvat mm. kodinkoneet, digitaaliset kamerat, älypuhelimet ja tietokoneet.

Matkatavaravakuutuksen hinta

Matkatavaravakuutuksen hinta vaihtelee sen mukaan, minkä vakuutusmäärän ja omavastuun valitset matkatavaravakuutukseesi. Vakuutusmäärää muuttamalla vaikutat siihen, kuinka paljon matkatavaravakuutuksesta enintään korvataan vahingon sattuessa. Omavastuu tarkoittaa puolestaan sitä summaa, jonka maksat itse vahingon sattuessa.
 
Halvin matkatavaravakuutus on vakuutus, jossa vakuutusmäärä on minimissä ja omavastuu maksimissa. Tällöin matkatavaravakuutuksen hinta saattaa olla halpa ainakin siihen pisteeseen saakka, kunnes vahinko sattuu. Halvin matkatavaravakuutus ei vahingon sattuessa ole välttämättä siis aidosti halvin. Korkealla omavastuulla ja pienellä vakuutusmäärällä vahinko saattaakin muodostua tarpeettoman kalliiksi. Arvioi siis tarkkaan vakuutusta ostaessasi, onko halvin matkatavaravakuutus oikeasti paras vaihtoehto matkatavaroittesi turvaamiseen.

Tällä sivulla esitellyt tuotetiedot koskevat myynnissä olevaa matkavakuutusta. Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

Voit tarkastella oman vakuutuksesi ehtoja helposti op.fi-palvelun Omat vakuutukset -osiossa.

Siirry Omat vakuutukset -osioon