Matkavakuutus lapselle

Koko perheen kanssa matkustaminen luo muistoja yhteisistä hetkistä. Reissaaminen helpottuu, kun matkan suunnittelee vakuutuksista lähtien pienen ja isomman lapsen näkökulmasta.

Lasten kanssa lomalle lähtiessä matkavakuutuksen tulee kattaa kaikki tärkeät asiat. Lapsen turvaat matkustajavakuutuksella ja matkatavarat matkatavaravakuutuksella, jotka yhdessä muodostavat kattavan lapsen matkavakuutuksen. Lapsen matkavakuutus turvaa koko matkan kotiovelta takaisin kotiovelle.

Matkustajavakuutus osana vauvan ja lapsen matkavakuutusta

Jatkuva matkustajavakuutus tulee ottaa erikseen jokaiselle perheenjäsenelle, myös vauvalle. Mukana matkustavat lapset ja lapsenlapset eivät siis sisälly vanhempien tai isovanhempien vakuutuksiin.

Etuna on, että matkavakuutus lapselle räätälöidään täysin tarpeisiin sopivaksi, ja lapsen matkaa voidaan turvata hyvinkin laajasti. Lapsen matkavakuutus on voimassa huolimatta siitä, matkustaako lapsi yksin vai vanhempien kanssa. Kotimaassa tehtävät matkat vakuutetaan erikseen, mikäli sille on tarvetta.

Mikäli sinulla on jo voimassa oleva matkavakuutus lapselle, tarkista aina ennen matkalle lähtöä vakuutuskirjasta vakuutusturvan taso ja riittävyys suunnitellulle matkalle.

Määräaikainen matkustajavakuutus on matkakohtainen. Etuna on, että alle 15-vuotiaat lapset kuuluvat vanhempien tai isovanhempien vakuutukseen automaattisesti, kuitenkin samanaikaisesti vain yhden matkustajavakuutuksen perusteella. Lapselle ei siis tarvitse ottaa omaa määräaikaista vakuutusta, jos perhe matkustaa yhdessä. Kotimaan matkat yli 50 km päähän kotoa kuuluvat vakuutukseen.

Milloin lapselle pitää ottaa oma määräaikainen matkustajavakuutus?

  • Jos lapsi on 15-vuotias tai sitä vanhempi tai täyttää matkan aikana 15 vuotta.
  • Alle 15-vuotiaalle lapselle, jos tämä matkustaa yksin.

Matkatavaravakuutus lapselle

Mikäli lapsen kanssa mukana matkalla on oma vanhempi, hänen henkilökohtainen matkatavaravakuutuksensa kattaa myös lasten matkatavarat.

Jos lapsi matkustaa yksin, vanhemman matkavakuutuksesta ja muista kodin vakuutuksista riippuu, tarvitseeko lapsen matkatavaroille ottaa oma vakuutus. Jos esimerkiksi kotivakuutukseen on liitetty perhekohtainen matkatavaravakuutus, se turvaa kaikkien samassa taloudessa asuvien perheenjäsenten matkatavarat. Vakuutus turvaa vaikka perheenjäsenet olisivatkin samaan aikaan eri matkoilla.

Lapselle voi ottaa myös oman matkatavaravakuutuksen joko jatkuvana tai määräaikaisena.

Matkavakuutus - raskaus

Voit vakuuttaa lapsen jo ennen hänen syntymäänsä jatkuvalla matkustajavakuutuksella. Äidin jatkuva matkavakuutus raskausaikana ei kata syntyvää lasta tai raskaustilan yllättävää muutosta. Syntyvälle lapselle otetusta Matkustajan hoitoturvasta voidaan korvata kuluja, jos raskaudentila muuttuu äkillisesti matkan aikana ja raskaudentilan muutos vaatii välitöntä hoitoa syntyvän lapsen vuoksi.

Mikäli äidillä sen sijaan on voimassa oleva määräaikainen matkustajavakuutus, kattaa se matkan aikana myös syntyvän lapsen. Lisätietoa korvattavista kuluista ja vakuutusehdoista löydät vakuutuksen tuoteoppaasta.

Matkavakuutus perheelle - näin turvaat yhteiset seikkailut

Pohdi ensin, teetkö perheen kanssa vuosittain yhden vai useamman matkan. Mikäli matkustatte kahdesti tai useammin vuodessa, suosittelemme valitsemaan jatkuvan matkavakuutuksen perheelle. Jatkuva matkustajavakuutus tulee ottaa erikseen jokaiselle perheenjäsenelle. Mikäli suunnitelmissa on kotimaanmatka, muistathan sisällyttää kunkin perheenjäsenen vakuutukseen turvan myös kotimaanmatkoille.

Matkatavaroiden turvaaminen käy helposti perheen yhteisellä matkatavaravakuutuksella. Kun valitset jatkuvan matkatavaravakuutuksen koko perhettä kattavaksi, se turvaa kaikkien samassa taloudessa asuvien perheenjäsenten matkatavarat, vaikka olisitte eri matkoilla. Henkilökohtainen matkatavaravakuutus sen sijaan kattaa omat matkatavarasi ja kanssasi samassa taloudessa asuvien perheenjäsentesi matkatavarat, kun olette yhteisellä matkalla. Varmistathan kuitenkin, että vakuutusmäärä on riittävä kaikille mukaan otettaville matkatavaroille.

Kun turvaat yhden lomamatkan ja valitset määräaikaisen matkavakuutuksen perheelle, alle 15-vuotiaat lapset ja lapsenlapset kuuluvat automaattisesti vanhemman tai isovanhemman määräaikaiseen matkustajavakuutukseen. Tämä pätee silloin, kun matkustatte yhdessä - kuitenkin samanaikaisesti vain yhden matkustajavakuutuksen perusteella. Tällöin lapsen matkavakuutukseen sisältyvät samat turvat kuin vakuutuksen ottaneella, pois lukien haitta- ja kuolinkorvaukset. Haitta- ja kuolinkorvaukset ovat ehdoissa määritellyt, kiinteät summat alle 15-vuotiaille mukana matkustaville lapsille. Määräaikainen turva matkatavaroille sen sijaan kattaa valittuun vakuutusmäärään saakka kaikkien samassa taloudessa asuvien matkatavarat yhteisellä matkalla.

Matkavakuutus lapselle ja lapsen sairastuminen ulkomailla

Korvatulehdus, auringonpistos tai vatsatauti voi iskeä niin isolle kuin pienelle matkaajalle. Pohjola Vakuutuksen laaja palveluverkosto palvelee sairaus-, tapaturma- ja hätätapauksissa.

Syntyvälle lapselle tulee hankkia oma matkavakuutus, sillä raskaana olevan äidin vakuutus ei kata esimerkiksi raskaustilan yllättävää muutosta. Kysy lisää asiantuntijoiltamme.