Nainen selvittää matkavakuutuksen tietoja

Matkavakuutus lapselle

Koko perheen kanssa matkustaminen luo muistoja yhteisistä hetkistä. Reissaaminen helpottuu, kun matkan suunnittelee vakuutuksista lähtien pienen ja isomman lapsen näkökulmasta.

Lasten kanssa lomalle lähtiessä matkavakuutuksen tulee kattaa kaikki tärkeät asiat. Lapsen turvaat matkustajavakuutuksella ja matkatavarat matkatavaravakuutuksella, ne yhdessä muodostavat kattavan turvan lapsen matkalle. Vakuutuksen tulee turvata koko matka kotiovelta takaisin kotiovelle.

Eurooppalaisen matkustajavakuutus lapselle tai vauvalle

Jatkuva matkustajavakuutus tulee ottaa erikseen jokaiselle perheenjäsenelle, myös vauvalle. Mukana matkustavat lapset ja lapsenlapset eivät siis sisälly vanhempien tai isovanhempien vakuutuksiin.

Etuna on, että matkavakuutus räätälöidään täysin perheen tarpeisiin sopivaksi, ja lapsen matkaa voidaan turvata hyvinkin laajasti. Vakuutus on voimassa huolimatta siitä, matkustaako lapsi yksin vai vanhempien kanssa. Kotimaassa tehtävät matkat vakuutetaan erikseen, mikäli sille on tarvetta.

Mikäli sinulla on jo voimassa oleva matkavakuutus, tarkista aina ennen matkalle lähtöä vakuutuskirjasta vakuutusturvasi taso ja riittävyys juuri sille matkalle, jolle olet lähdössä.

Määräaikainen matkustajavakuutus on matkakohtainen. Etuna on, että alle 15-vuotiaat lapset kuuluvat vanhempien tai isovanhempien vakuutukseen automaattisesti. Lapselle ei siis tarvitse ottaa omaa määräaikaista vakuutusta, jos perhe matkustaa yhdessä. Kotimaan matkat yli 50 km päähän kotoa kuuluvat vakuutukseen.

Milloin lapselle pitää ottaa oma määräaikainen matkustajavakuutus?

  • Jos lapsi on 15-vuotias tai sitä vanhempi tai täyttää matkan aikana 15 vuotta
  • Alle 15-vuotiaalle lapselle, jos tämä matkustaa yksin.

Matkatavaravakuutus

Mikäli lapsen kanssa mukana matkalla on oma vanhempi, hänen henkilökohtainen matkatavaravakuutuksensa kattaa myös lasten matkatavarat

Jos lapsi matkustaa yksin, vanhemman matkavakuutuksesta ja muista kodin vakuutuksista riippuu, tarvitseeko lapsen matkatavaroille ottaa oma vakuutus. Jos esimerkiksi kotivakuutukseen on liitetty perhekohtainen matkatavaravakuutus, se turvaa kaikkien samassa taloudessa asuvien perheenjäsenten matkatavarat, vaikka nämä olisivatkin samaan aikaan eri matkoilla

Lapselle voi ottaa myös oman matkatavaravakuutuksen joko jatkuvana tai määräaikaisena.

Syntyvälle lapselle tulee hankkia oma matkavakuutus, sillä raskaana olevan äidin vakuutus ei kata esimerkiksi raskaustilan yllättävää muutosta. Kysy lisää asiantuntijoiltamme.