Elämästä on helppo nauttia, kun sairausvakuutus on turvana.

Sairausvakuutus turvanasi sairastumisen yllättäessä

Pohjola Vakuutuksen asiakkaana voit räätälöidä terveysvakuutuksesi kattamaan niin tapaturmia kuin sairauksiakin. Kun valitset vakuutuksesi kattamaan sairauksien ja tapaturmien hoitokuluja, on kyseessä terveyspaketti.

Kattavimmillaan terveyspakettiimme sisältyy sekä sisältyy sekä sairasvakuutus että tapaturmavakuutus. Kattavin terveyspakettimme korvaa sairauksien ja tapaturmien hoitokuluja aina 100-vuotiaaksi saakka ja takaa nopean pääsyn tarvitsemaasi hoitoon. Terveyspaketilla varmistat myös, että saat monipuolista tukea toipumiseen ja kuntoutumiseen – aina kotiin asti.

Sairauden aiheuttamilta kuluilta turvaavalle vakuutukselle on puhekielessä monia nimityksiä. Yleisesti käytettyjä termejä ovat muun muassa sairausvakuutus ja sairauskuluvakuutus. Pohjola Vakuutuksen asiakkaana voit turvata itsesi sairauskuluvakuutuksella, kun sisällytät sairausvakuutuksen osaksi Pohjola Vakuutuksen terveysvakuutuksen terveyspakettia.

Sairausvakuutus osana Pohjola Vakuutuksen terveysvakuutusta

Kun haluat turvata itsesi tai lähimmäisesi sairauden tai tapaturman varalta, suosittelemme hankkimaan Pohjola Vakuutuksen terveysvakuutuksen, johon sisältyy myös sairausvakuutus. Sairausvakuutus on vakuutus sairastumisen varalle. Yksityinen sairaudet kattava vakuutus kannattaa, koska saat sillä turvaa myös vapaa-ajalle, jota mahdollinen työterveyshuoltosi ei kata.

Vakuutuksesta korvataan valitsemastasi kattavuudesta riippuen tapaturmista ja sairauksista aiheutuvia hoitokuluja sekä takaa parhaan mahdollisen hoidon, jos sairaus tai tapaturma sitä vaatii. Saat lisäksi monipuolista tukea toipumiseen ja kuntoutumiseen, tarvittaessa aina kotiin asti.

Sairausvakuutukset kulkevat sinun ja perheesi mukana läpi elämän ja muovautuvat vakuutetun iän perusteella. Vapaaehtoinen sairausvakuutus soveltuu niin aikuiselle, lapselle kuin tulevalle pienokaisellekin jo ennen syntymää.

On hyvä huomioida, että yksityinen sairausvakuutus kannattaa ottaa silloin, kun sitä ei vielä ajattele tarvitsevansa. Mitä terveempi olet vakuutuksen ostohetkellä, sitä laajemmin sairausvakuutus korvaa. Saat tällöin mahdollisimman kattavan turvan, josta ei ole rajattu mahdollisesti myöhemmin ilmeneviä sairauksia pois.

Tutustu ja laske hinta sairausvakuutuksen sisältämälle turvalle alta.

 

Mitä terveyspaketin sairausvakuutus korvaa?

Terveyspaketin sairausvakuutukseen sisältyvät aina hoitoturva, terapia ja kuntoutus sekä hammasturva. Sairausvakuutus korvaa siis esimerkiksi lääkärikäynneistä, tutkimuksista, lääkkeistä ja leikkauksista aiheutuvia kuluja, sekä mahdollistaa vakuutuksen korvauspiirissä myös mm. tuki- ja liikuntaelinterapian ja toiminnallisen terapian hyödyntämisen. Vakuutuksen piiriin kuuluvat hoitokulut ja tutkimukset niin yksityisellä kuin julkisella puolella. Sairauskuluvakuutuksesta korvataan myös tapaturman aiheuttamia hampaiden tutkimuksia ja hoitoja.

Voit halutessasi valita sairausvakuutuksen lisäturvaksi myös kotiapupaketin ja Kuntoturvan. Kotiapupaketti kattaa kotisairaanhoidosta, kodin muutostöistä, kotiavusta sekä lääkärin määräämien päivittäiseen toimintaan tarvitsemiesi välineiden hankinnasta syntyviä kuluja.

Kuntoturvan avulla edistät sairaudesta tai vammasta parantumista ja ennaltaehkäiset sairastumisia ja loukkaantumisia. Kuntoturvan voit valita, kun terveyspakettiisi on valittu hoitoturva ja kuluturva myös nimenomaan sairauksien varalta. Kuntoturva kattaa kulut lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen suosittelemista kuntotesteistä ja asiantuntijapalveluista, kuten ravitsemusterapeutin tai yksilöllisen kuntosaliohjauksen palveluista.

Mikäli kilpaurheilet ja osallistut tai valmistaudut urheiluliiton tai -seuran järjestämiin kilpailuihin tai otteluihin, suosittelemme että turvaat itsesi urheilulajikohtaisesti urheilijan lisäturvilla. Jos harrastat liikuntaa omaksi iloksesi esimerkiksi lenkkeillen tai hiihdellen, tavalliset sairaus- ja tapaturmavakuutukseen sisältyvät turvat riittävät kattamaan mahdollisesti sattuvat vahingot.

Mitä sairausvakuutus maksaa?

Sairausvakuutuksen sisältämän terveyspaketin hinta riippuu merkittäviltä osin siitä, mitä turvia sisällytät vakuutukseen. Laajimpaan terveyspakettiimme sisältyvät hoitoturva, terapia ja kuntoutus sekä hammasturva. Sairausvakuutus kattaa esimerkiksi lääkärikäynneistä, tutkimuksista, lääkkeistä ja leikkauksista aiheutuvia kuluja.

Voit sisällyttää vakuutukseesi myös valinnaisia turvia, kuten kotiapupaketin, kuntoturvan ja tapaturmaisen kuoleman turvan. Vapaaehtoisen sairausvakuutuksen hinta perustuu myös valitsemiisi vakuutuksen omavastuisiin, vakuutuslaskun maksuväliin ja vakuutusasiointisi laajuuteen. Sairausvakuutuksen omavastuu tarkoittaa summaa, minkä maksat itse vahingon sattuessa.

Kun olet valinnut vakuutukseen haluamasi kattavuuden, lisäturvat ja omavastuut, näet sairausvakuutuksen alustavan hinnan. Sairausvakuutusmaksujen hintavertailu on helppoa verkkokaupassamme, olitpa hankkimassa sairausvakuutusta lapselle, syntyvälle lapselle tai itsellesi.

Voinko saada alennusta sairausvakuutuksesta?

Kun keskität vakuutuksesi meille ja olet sekä Pohjola Vakuutuksen etuasiakas että osuuspankin omistaja-asiakas, saat käyttöösi parhaat edut ja alennukset. Voit halutessasi pyytää Pohjola Vakuutukselta tarjouksen kaikista taloutesi vakuutuksista kätevällä sähköisellä tarjouspyynnöllä.

Onko sairausvakuutus voimassa myös ulkomailla?

Terveyden turvamme ovat voimassa kaikkialla maailmassa. Sairauskuluvakuutuksista korvauksia maksetaan kuitenkin vain Suomessa syntyneistä kuluista, jos ulkomailla syntyneiden kulujen korvaamisesta ei ole erikseen sovittu ja merkitty vakuutuskirjaan.

Mikäli tällaisista kuluista on kuitenkin erikseen sovittu ja vakuutuskirjaan merkitty, korvaamme ulkomailla syntyneitä sairaalan hoitopäivämaksuja vuorokaudessa enintään 400 € / vuorokausi.

Jos sairastut ulkomailla ja tarvitset lääkäriä tai muita kuluja aiheuttavia toimenpiteitä ulkomailla, on turvanasi Pohjola Vakuutuksen matkavakuutus. Matkavakuutus turvaa matkan aikana alkavien sairauksien sekä sattuvien tapaturmien varalta. Voit laajentaa vakuutuksen kattamaan myös arvotavarat ja muut matkatavarat mm. rikkoutumisen, katoamisen sekä varastamisen varalta.

Sairastumisen yllättäessä Pohjola Terveysmestari ja lääkärikumppanimme ovat apunasi

Kun turvaat itsesi Pohjola Vakuutuksen terveyden turvilla, eli sairausvakuutuksella, saat käyttöösi maksuttoman Pohjola Terveysmestari -palvelun. Jos terveytesi mietityttää ja pohdit parasta kotihoitotoimenpidettä tai käyntiä lääkärissä, voit soittaa tai lähettää chat-viestin terveysmestarille.

Terveysmestari arvioi oireesi ja tarvittaessa ohjaa sinut suoraan oikean ammattilaisen hoitoon. Mikäli lääkärikäyntiä ei tarvita, saat terveysmestarilta kotihoito-ohjeet, joiden avulla hoidat itsesi kuntoon.

Mikäli tilanteesi edellyttää lääkärikäyntiä, suosittelemme asioimaan lääkärikumppanillamme. Saat ammattitaitoista apua ja vakuutusasiakkaanamme vakuutusasiat hoituvat samalla kertaa kuntoon.

Sairauskuluvakuutus helpottaa myös korvaustenhakua: maksat käyntisi yhteydessä vain vakuutuksesi mahdollisen omavastuun, eikä erillistä korvaushakemusta tarvitse tehdä jälkikäteen.