Sporttiturva

Turvaa kausi määräaikaisella urheilijan vakuutuksella
1

Soveltuu yli 80 urheilulajiin

Sporttiturva korvaa loukkaantumiset harrastamasi urheilulajin otteluissa, kilpailuissa ja harjoituksissa.

2

Helposti lisenssin yhteydessä

Voit ostaa Sporttiturva-vakuutuksen kätevästi kauden alla urheilulisenssisi yhteydessä.

3

Maksuton Pohjola Terveysmestari apunasi tapaturmissa

Saat nopean avun Pohjola Terveysmestari -palvelusta, jos loukkaannut harrastamasi lajin parissa. Terveysmestari tekee puolestasi vahinkoilmoituksen ja varaa tilanteeseesi erikoistuneelle lääkärikumppanille vastaanottoajan. Lääkärikumppanimme ovat erikoistuneet urheiluvammojen ja -oireiden hoitoon.

Sporttiturva turvaa seuraurheilun

Sporttiturva on kausikohtainen urheiluvakuutus, jonka voit ostaa ennen kauden alkamista urheilulisenssin yhteydessä. Vakuutus korvaa harrastamasi lajin parissa sattuvien äkillisten tapahtumien aiheuttamia loukkaantumisia ja näistä aiheutuvia tutkimus- ja hoitokuluja. Sporttiturva on voimassa yhden peli-/harrastuskauden kerrallaan, jolloin voit helposti arvioida vakuutusturvan tarpeen aina kausikohtaisesti.  

Sporttiturvan piiriin kuuluvia äkillisiä tapahtumia ovat esimerkiksi erilaiset urheillessa sattuvat nyrjähtämiset, venähtämiset ja murtumiset. Sporttiturva korvaa myös tilanteissa, joissa vahinko ei johdu ulkoisesta tekijästä, vaan loukkaannut esimerkiksi oman voimanponnistuksen johdosta.

Sporttiturvan ostaminen onnistuu samalla kun hankit lisenssisi joko Suomisportista tai oman lajiliittosi verkkosivuilta. Valitse lajisi ja vakuuta!

Milloin Sporttiturva on voimassa ja mitä se korvaa?

Sporttiturva on voimassa harrastamasi lajin otteluissa, kilpailuissa, harjoituksissa ja välittömästi harrastukseesi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla. Vakuutus on voimassa myös lajiin liittyvillä urheiluleireillä. Useiden lajiliittojen kanssa on sovittu, että alle 12-vuotiailla Sporttiturva on voimassa myös muiden lajiliittojen alaisissa urheilulajeissa.

Sporttiturvasta korvataan vahinkoa kohden hoitokorvausta 15 000 euroon asti, haittakorvausta 30 000 euroon asti ja kuolinkorvausta 8 500 euroon asti. Vakuutuksesta korvataan kuluja, jotka ovat aiheutuneet kolmen vuoden sisällä vahingon sattumisesta. Poikkeuksena ovat hammasvammat, joissa ei ole enimmäiskorvausaikaa.

Voit turvata urheilun myös lisäämällä terveysvakuutukseesi urheilijan lisäturvia, jotka ovat voimassa jatkuvasti valitsemissasi lajeissa.

Hankin Sporttiturvan aina ennen salibandykauden alkua. Nopeatempoisessa lajissa tilanteet kehittyvät nopeasti, eikä loukkaantumisilta aina voi välttyä. Sporttiturvan avulla varmistan, että pääsen tarpeen vaatiessa pikaisesti hoidettavaksi ja mahdollisimman nopeasti takaisin pelikentille.

Santeri Saarikoski Viestintäasiantuntija, Pohjola Vakuutus

Jalkapalloturva ja Lentopalloturva

Jalkapalloilijan Sporttiturva kantaa nimeä Jalkapalloturva, ja lentopalloilijan Sporttiturva on puolestaan Lentopalloturva. Vakuutukset toimivat täysin Sporttiturvan ehtojen mukaisesti ja ovat hankittavissa suomisport-palvelun kautta. Kirjaudu palveluun, valitse "ostaminen" ja sen jälkeen vaihtoehto "pelkän vakuutuksen".

Mikäli olet kiinnostunut jalkapallosta tai lentopallosta, mutta et vielä aktiivisesti harrasta lajia, suosittelemme sinulle Try Out -vakuutusta. Vakuutus on voimassa 7 vuorokautta valitusta alkamispäivämäärästä, jolloin voit turvatusti kokeilla lajia ennen vakituisen turvan hankkimista.

Pohjola Terveysmestari -palvelu apuna tapaturmissa ja loukkaantumisissa

Saat käyttöösi Pohjola Terveysmestari -palvelun, kun olet hankkinut Sporttiturvan urheilulisenssin yhteydessä. Palvelu on maksuton ja käytössäsi joka päivä klo 7–23. Terveysmestareilla on myös laaja ammattitaito urheiluvammojen hoidontarpeen arvioimisessa.

Urheilussa loukkaantumiset ja tapaturmat ovat valitettavan yleisiä. Terveysmestarilta saat nopeasti neuvoja ja apuja, jos loukkaantuminen yllättää. Voit ottaa yhteyttä terveysmestariin puhelimitse 0100 5225 tai Pohjola Terveysmestari -sovelluksessa. Voit ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä, jos pohdit pitääkö lähteä loukkaantumisen vuoksi lääkäriin. Terveysmestari arvioi tilanteesi ja varaa sinun tilanteeseesi erikoistuneelle lääkärikumppanillemme vastaanottoajan tai antaa kotihoito-ohjeet.

Suosittelemme asioimaan Pohjola Terveysmestarilla, koska korvauksenhaku onnistuu mutkattomasti. Sinun ei tarvitse huolehtia vahinkoilmoituksen laatimisesta, sillä terveysmestari tekee sen puolestasi. Tiesitkö, että voit saada terveysmestarilta myös samalla korvausratkaisun? Jos terveysmestari antaa korvausratkaisun, maksat lääkärikumppanilla asioidessa vain mahdollisen omavastuun.

Sporttiturva tarjoaa käyttöösi ammattitaitoiset lääkärikumppanimme

Sporttiturvan ohella urheilijan turvana on lääkärikumppaniemme asiantuntijat, jotka ovat erikoistuneet juuri sinua vaivaavan oireen tai vamman hoitoon. Kun asioit lääkärikumppaneillamme, pääset nopeasti ammattitaitoiseen hoitoon ja saat käyttöösi parhaimman mahdollisen tiedon. Jos loukkaannut, ota ensimmäisenä yhteys Pohjola Terveysmestari -palveluun, josta sinut ohjataan sopivan lääkärikumppanimme vastaanotolle.

Agility, aikido, Suomen Aikuisurheiluliiton lajit, amerikkalainen jalkapallo, ampumahiihto, ampumaurheilu, autourheilu (AKK:n lajit), Suomen Biljardiliiton lajit, brasilialainen jujutsu, cheerleading, curling, defendo, FDO:n lajit, frisbeegolf, golf, hiihto, ilmailu (SIL:n lajit) ja ITF Taekwon-Don toiminta.

Jalkapallo, jousiammunta, judo, jääkiekko, jääpallo, karate, kaukalopallo, keilailu, kiipeily, koripallo, krav maga kriketti, kyykkä, käsipallo, lainelautailu, lentopallo, liitokiekko ja lumilautailu.

Maahockey, maastojousiammunta, melonta, miekkailu, moottorikelkkailu, moottorilentäminen, moottoripyöräily (SML:n lajit), muay thai, nyrkkeily, oriental moo do, painonnosto, padel, paini, paintball, pesäpallo, petanque, Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliiton toiminta, potkunyrkkeily ja pyöräily.

Raviohjastus, ringette, rugby, salibandy, savate, shukokai karate, soutu, squash, suppaus, suunnistus, taekwondo, taido, taitoluistelu, tanssi, tennis, triathlon, Suomen Urheiluliitto SUL:n lajit, vesihiihto, viisiottelu ja Kansainvälisen voimalajiliiton lajit (mm. tankotanssi, Highland games, vahvin mies/nainen ja otevoimailu).

Pohjola Terveysmestari -palvelu

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.