Tapaturmavakuutus – turvaa tapaturman varalle

Pohjola Vakuutuksen asiakkaana voit räätälöidä Terveysvakuutuksen kattamaan pelkkiä tapaturmia tai tapaturmia ja sairauksia. Kun valitset vakuutuksen kattamaan vain tapaturmia tai tapaturmia ja tiettyjä tapaturman yhteydessä oireilevia sairauksia, on kyseessä tapaturmapaketti. Kun sisällytät vakuutukseen turvan myös muiden sairauksien varalta, on kyseessä kattavampi terveyspaketti. Tutustu tällä sivulla siihen, miten tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi mukautuva vakuutus tuo turvaa tapaturmien varalle.

Tapaturmavakuutus on osa Pohjola Vakuutuksen Terveysvakuutusta

Kun haluat turvata itsesi tai lähimmäisesi vapaa-ajalla sattuvan tapaturman aiheuttamien kulujen varalta, on ratkaisusi Pohjola Vakuutuksen Terveysvakuutus. Voit räätälöidä vakuutuksen korvaamaan joko pelkkiä tapaturmia, tapaturmia ja tiettyjä sairauksia tai kattavimmillaan tapaturmia sekä sairauksia. Vakuutus kulkee mukanasi läpi elämän, jolloin se soveltuu niin aikuiselle, lapselle kuin tulevalle pienokaiselle jo ennen syntymää.

Valitse alta sairaus- ja tapaturmavakuutus, joka kulkee turvanasi läpi elämän

 

Syntyvän lapsen vakuutus
Lapsivakuutus
Aikuisen terveysvakuutus

 

Mitä tapaturmavakuutus korvaa?

Tapaturmavakuutus antaa turvaa joko pelkkien tapaturmien tai tapaturmien ja yleisesti tapaturmien yhteydessä oireilevien sairauksien varalta. Tapaturmaksi lasketaan esimerkiksi liukastumisen, kaatumisen tai muun äkillisen tapahtuman aiheuttamat murtumat, venähdykset, revähdykset ja haavat. Tapaturmavakuutuksesta korvataan myös mm. paleltumisen sekä auringonpistoksen aiheuttamia kuluja. Vakuutus kattaa, jos tapaturma sattuu vapaa-ajalla tai esimerkiksi koulussa tai päiväkodissa. Vakuutus on voimassa aina 100-vuotiaaksi asti.

Vahingon sattuessa tapaturmavakuutuksesta korvataan esimerkiksi tapaturmasta aiheutuvia lääkärikäyntejä, lääkkeitä, tutkimuksia ja leikkauksia. Vakuutus mahdollistaa myös erilaiset loukkaantumisesta aiheutuvat tuki- ja liikuntaelinterapiat sekä toiminnalliset terapiat. Vakuutuksen turvin voit siis välttää vahingon sattuessa leikkauksen kokonaan.

Voit valita vakuutuksen korvaamaan myös tapaturman aiheuttamia hampaiden tutkimuksia ja hoitokuluja. Halutessasi vakuutus kattaa myös kodin muutostöitä, jos sinua kohtaa korvattavan vamman aiheuttama pysyvä haitta tai ohimenevä toimintakyvyn haitta. Tapaturmavakuutuksen korvaukset maksetaan kuolinturvaa lukuun ottamatta vakuutetulle, jollei vakuutuksenottaja ole ilmoittanut muuta edunsaajaa.

Tapaturmavakuutus korvaa halutessasi myös kuntotestien ja niihin liittyvien asiantuntijapalveluiden kuluja, jos terveydenhuollon ammattilainen suosittelee sinulle liikuntaa tapaturman aiheuttaman vamman vuoksi. Voit halutessasi laajentaa vakuutusta urheilijan turvilla, jolloin vakuutus korvaa valituista lajeista aiheutuvien tapaturmaisten loukkaantumisten lääkäri-, tutkimus ja leikkauskuluja.

Suosittelemme turvaamaan terveytesi tapaturmien ohella myös sairauksien varalta. Alta pääset tutustumaan, miten sairausvakuutus auttaa äkillisen sairastumisen yllättäessä.

Oletko opiskelija? Suosittelemme, että vakuutat itsesi mahdollisimman nuorena tapaturmien ja sairauksien varalta. Tutustu myös muihin opiskelijan vakuutuksiin.

Tapaturmavakuutuksen hinta

Tapaturmavakuutuksen hinta riippuu suurilta osin siitä, mitä turvia sisällytät vakuutukseen. Tapaturmavakuutukseen sisältyy aina hoitoturva lääkärikäyntien, erityistutkimusten, lääkkeiden ja leikkausten aiheuttamien kustannusten varalta, mutta voit valikoida vakuutukseen myös laajempaa turvaa. Laaja tapaturmavakuutus kannattaa, kun haluat turvata itsesi ja perheesi mahdollisimman kattavasti erilaisten elämän varrella yllättävien tapaturmien varalta.

Tapaturmavakuutuksen hinta perustuu myös valitsemiisi vakuutuksen omavastuisiin. Omavastuu tarkoittaa summaa, minkä maksat itse vahingon sattuessa.

Kun olet valinnut tapaturmavakuutukseen haluamasi turvat ja omavastuut, näet vakuutuksen alustavan hinnan. Hintaan vaikuttaa lisäksi valitsemasi vakuutuslaskun maksuväli sekä vakuutusasiointisi laajuus. Keskittämällä vakuutuksesi saman katon alle saatkin parhaat edut ja alennukset käyttöösi. Voit halutessasi pyytää Pohjola Vakuutukselta tarjousta kaikista taloutesi vakuutuksista kätevällä sähköisellä tarjouspyynnöllä.

Turvaako tapaturmavakuutus ulkomailla?

Tapaturmavakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa, mutta korvauksia maksetaan kuitenkin vain Suomessa syntyneistä kuluista. Jos tapaturma sattuu ulkomailla ja edellyttää lääkäriä tai muita kuluja aiheuttavia toimenpiteitä ulkomailla, on turvanasi Pohjola Vakuutuksen matkavakuutus. Matkavakuutus turvaa matkan aikana alkavien sairauksien sekä sattuvien tapaturmien varalta. Voit laajentaa vakuutuksen kattamaan myös läppärit, kamerat, puhelimet ja muut matkatavarat mm. rikkoutumisen, katoamisen sekä varastamisen varalta. Pääset tutustumaan vakuutukseen alta.

Vapaaehtoinen tapaturmavakuutus vai lakisääteinen tapaturmavakuutus?

Tällä sivulla esitellyt syntyvän lapsen, lapsen ja aikuisen tapaturmavakuutukset ovat vapaaehtoisia tapaturmavakuutuksia, joilla voit halutessasi varautua vapaa-ajalla sattuvaan loukkaantumiseen. Jos olet yrittäjä, voit puolestaan turvata työntekijäsi lakisääteisellä tapaturmavakuutuksella. Lakisääteinen tapaturmavakuutus antaa turvaa, kun yrityksessäsi työsuhteessa oleva työntekijä loukkaantuu työssä, työmatkalla tai töihin liittyvissä olosuhteissa tai sairastuu ammattitautiin. Vakuuttamisvelvollisuus perustuu työtapaturma- ja ammattitautilakiin.

Tapaturman sattuessa Pohjola Terveysmestari ja lääkärikumppanit apunasi

Kun terveytesi turvana on Pohjola Vakuutuksen tapaturmavakuutus, saat käyttöösi maksuttoman Pohjola Terveysmestari -palvelun. Jos terveytesi mietityttää tai sattuu tapaturma ja pohdit parasta kotihoitotoimenpidettä tai käyntiä lääkärissä, voit soittaa Pohjola Terveysmestarille. Terveysmestari arvioi oireesi ja ohjaa sinut suoraan sopivalle ammattilaiselle hoitoon. Mikäli lääkärikäyntiä ei tarvita, saat terveysmestarilta kotihoito-ohjeet, joiden avulla hoidat itsesi kuntoon.

Jos tilanteesi edellyttää lääkärikäyntiä, suosittelemme asioimaan lääkärikumppanillamme. Saat nopeasti ammattitaitoista apua ja vakuutusasiakkaanamme sinun ei tarvitse hakea vakuutuskorvausta itse jälkikäteen. Maksat käyntisi yhteydessä vain vakuutuksesi mahdollisen omavastuun.