Tapaturmavakuutus tuo turvaa elämänmenoon.

Tapaturmavakuutus

Pohjola Vakuutuksen asiakkaana voit räätälöidä terveysvakuutuksen kattamaan pelkkiä tapaturmia tai tapaturmia ja sairauksia. Kun valitset vakuutuksen kattamaan vain tapaturmia tai tapaturmia ja tiettyjä tapaturman yhteydessä oireilevien sairauksien hoitokuluja, on kyseessä tapaturmapaketti. Kun sisällytät vakuutukseen turvan myös muiden sairauksien varalta, on kyseessä kattavampi terveyspaketti.

Tapaturmavakuutus on osa Pohjola Vakuutuksen terveysvakuutusta

Kun haluat turvata itsesi tai lähimmäisesi vapaa-ajalla sattuvan tapaturman aiheuttamien kulujen varalta, on ratkaisusi Pohjola Vakuutuksen terveysvakuutus. Voit räätälöidä vakuutuksen korvaamaan joko pelkkiä tapaturmia, tapaturmia ja tiettyjä sairauksia tai kattavimmillaan tapaturmia sekä sairauksia.

Löydät meiltä sopivan tapaturmavakuutuksen kaikkiin elämän vaiheisiin. Tapaturmavakuutuksen voi ottaa niin aikuiselle, lapselle kuin tulevalle pienokaiselle. Lasten tapaturmavakuutus kulkee nimellä Pohjola Lapsivakuutus, kun taas syntymättömän vauvan voit vakuuttaa jo raskausaikana syntyvän lapsen vakuutuksella.

Mikä lasketaan tapaturmaksi?

Tapaturmaksi lasketaan esimerkiksi liukastumisen, kaatumisen tai muun äkillisen tapahtuman aiheuttamat murtumat, venähdykset, revähdykset ja haavat.

Vakuutus kattaa, jos tapaturma sattuu vapaa-ajalla tai esimerkiksi koulussa tai päiväkodissa. Tapaturmien varalta otettu vakuutus on voimassa aina 100-vuotiaaksi asti.

Mitä tapaturmavakuutus korvaa?

Tapaturmavakuutus antaa turvaa joko pelkkien tapaturmien tai tapaturmien ja yleisesti tapaturmien yhteydessä oireilevien sairauksien varalta. Tapaturmavakuutuksesta korvataan myös mm. paleltumisen sekä auringonpistoksen aiheuttamia hoitokuluja enintään valitsemasi laajuuden enimmäiskorvaukseen asti.

Jos sattuu vahinko, tapaturmavakuutus korvaa esimerkiksi tapaturmasta aiheutuvia hoitokuluja, kuten lääkärikäyntejä, lääkkeitä, tutkimuksia ja leikkauksia. Vakuutus mahdollistaa myös erilaiset loukkaantumisesta aiheutuvat tuki- ja liikuntaelinterapiat sekä toiminnalliset terapiat. Vakuutuksen turvin voit siis välttää vahingon sattuessa leikkauksen kokonaan.

Voit valita tapaturmavakuutuksen korvaamaan myös sellaisia hampaiden tutkimuksia ja hoitokuluja, joita tapaturma aiheuttaa. Halutessasi vakuutus kattaa myös kodin muutostöitä, jos sinua kohtaa korvattavan vamman aiheuttama pysyvä haitta tai ohimenevä toimintakyvyn haitta.

Tapaturmavakuutuksen korvaukset maksetaan kuolinturvaa lukuun ottamatta vakuutetulle, jollei vakuutuksenottaja ole ilmoittanut muuta edunsaajaa.

Tapaturmavakuutus korvaa halutessasi myös kuntotestien ja niihin liittyvien asiantuntijapalveluiden kuluja, jos terveydenhuollon ammattilainen suosittelee sinulle liikuntaa tapaturman aiheuttaman vamman vuoksi.

Voit halutessasi laajentaa vakuutusta urheilijan turvilla, jolloin vakuutus korvaa valituista lajeista aiheutuvien tapaturmaisten loukkaantumisten lääkäri-, tutkimus ja leikkauskuluja.

Suosittelemme turvaamaan terveytesi tapaturmien ohella myös sairauksien varalta. Alta pääset tutustumaan, miten sairausvakuutus auttaa äkillisen sairastumisen yllättäessä.

Oletko opiskelija? Suosittelemme, että vakuutat itsesi mahdollisimman nuorena tapaturmien ja sairauksien varalta.

Tutustu myös opiskelijan vakuutuksiin

Tapaturmavakuutuksen hinta ja omavastuu?

Tapaturmavakuutuksen hinta riippuu suurilta osin siitä, mitä turvia sisällytät vakuutukseen. Tapaturmavakuutukseen sisältyy aina hoitoturva lääkärikäyntien, erityistutkimusten, lääkkeiden ja leikkausten aiheuttamien kustannusten varalta, mutta voit valikoida vakuutukseen myös laajempaa turvaa. Halvin tapaturmavakuutus ei välttämättä ole laajudeltaan kattava. Laaja tapaturmavakuutus kannattaa, kun haluat turvata itsesi ja perheesi mahdollisimman kattavasti erilaisten elämän varrella yllättävien tapaturmien varalta.

Tapaturmavakuutuksen hinta perustuu myös valitsemiisi vakuutuksen omavastuisiin. Omavastuu tarkoittaa summaa, jonka maksat vahingon sattuessa itse.

Kun olet valinnut tapaturmavakuutukseen haluamasi turvat ja omavastuut, näet vakuutuksen alustavan hinnan. Hintaan vaikuttaa lisäksi valitsemasi vakuutuslaskun maksuväli sekä vakuutusasiointisi laajuus.

Kun keskität vakuutuksesi saman katon alle, saat parhaat edut ja alennukset käyttöösi. Kun olet myös osuuspankin omistaja-asiakas, on tapaturmavakuutuksesi mahdollisimman edullinen. Voit halutessasi tehdä meille tarjouspyynnön kaikista taloutesi vakuutuksista. Se onnistuu kätevästi sähköisen tarjouspyynnön kautta.

Turvaako tapaturmavakuutus ulkomailla?

Tapaturmavakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa. Korvauksia maksetaan kuitenkin vain kuluista, jotka ovat syntyneet Suomessa. Hoitokulujen lisäksi vakuutuksesta voidaan korvata kotimaassa esimerkiksi kohtuulliset matkakulut paikalliseen lääkäriin tai hoitolaitokseen. Jos tapaturma sattuu ulkomailla ja edellyttää lääkäriä tai muita toimenpidekuluja ulkomailla, on turvanasi Pohjola Matkavakuutus.

Matkavakuutus antaa turvaa matkalla alkavien sairauksien sekä sattuvien tapaturmien varalta. Voit laajentaa vakuutuksen kattamaan myös läppärit, kamerat, puhelimet ja muut matkatavarat mm. katoamisen, rikkoutumisen sekä varastamisen varalta.

Harrastatko kilpaurheilua tai tarvitsetko vakuutuksen urheilevalle lapselle?

Jos kilpaurheilet ja osallistut tai valmistaudut urheiluliiton tai -seuran järjestämiin kilpailuihin tai otteluihin, tarvitset turvaa urheilun varalta. Myös urheiluseuran jäsenenä kilpaile lapsi tarvitsee vakuuttaa erikseen urheilijan tapaturmien varalta.

Vapaaehtoinen tapaturmavakuutus vai lakisääteinen tapaturmavakuutus?

Tällä sivulla esitellyt syntyvän lapsen, lapsen ja aikuisen tapaturmavakuutukset ovat vapaaehtoisia tapaturmavakuutuksia, joilla voit halutessasi varautua vapaa-ajalla sattuvaan loukkaantumiseen.

Jos olet yrittäjä, voit puolestaan turvata työntekijäsi lakisääteisellä tapaturmavakuutuksella. Lakisääteinen tapaturmavakuutus antaa turvaa, kun yrityksessäsi työsuhteessa oleva työntekijä loukkaantuu työssä, työmatkalla tai töihin liittyvissä olosuhteissa tai sairastuu ammattitautiin. Vakuuttamisvelvollisuus perustuu työtapaturma- ja ammattitautilakiin.

Tapaturman sattuessa Pohjola Terveysmestari ja lääkärikumppanit apunasi

Kun terveytesi turvana on Pohjola Vakuutuksen tapaturmavakuutus, saat käyttöösi maksuttoman Pohjola Terveysmestari -palvelun. Jos terveytesi mietityttää tai sattuu tapaturma ja pohdit parasta kotihoitotoimenpidettä tai käyntiä lääkärissä, voit soittaa tai laittaa chat-viestiä Pohjola Terveysmestarille.

Terveysmestari arvioi oireesi ja ohjaa sinut suoraan sopivalle ammattilaiselle hoitoon. Mikäli lääkärikäyntiä ei tarvita, saat terveysmestarilta kotihoito-ohjeet, joiden avulla hoidat itsesi kuntoon.

Jos tilanteesi edellyttää lääkärikäyntiä, suosittelemme asioimaan lääkärikumppanillamme. Saat nopeasti ammattitaitoista apua ja vakuutusasiakkaanamme sinun ei tarvitse hakea vakuutuskorvausta itse jälkikäteen. Maksat käyntisi yhteydessä vain vakuutuksesi mahdollisen omavastuun.