Nainen uimassa

Terveysvakuutus

Pohjola Vakuutuksen oma sairausvakuutus tai tapaturmavakuutus aikuiselle
1

Terveysvakuutus tarpeidesi mukaan

Terveysvakuutus kattaa valintasi mukaan joko tapaturmat ja sairaudet tai pelkät tapaturmat. Voit lisäksi täydentää terveysvakuutusta valinnaisilla lisäturvilla juuri sinulle oikeanlaisen turvan varmistamiseksi.

2

Terveydenhoitopalvelut kattavasti käytössäsi

Terveysvakuutuksen avulla voit käyttää laajasti erilaisia julkisia ja yksityisiä terveydenhoitopalveluja ja saat nopeasti asiantuntevaa hoitoa.

3

Turvaa koko hoitopolulle

Terveysvakuutuksen laaja korvauspiiri mahdollistaa turvan läpi hoitopolun - diagnoosista ja hoidosta aina kuntoutukseen asti. Terveysvakuutus auttaa myös paluussa arkeen ja kattaa tarvittavien apuvälineiden hankintakustannuksia.

4

Maksuton Pohjola Terveysmestari -palvelu apunasi

Kokenut terveydenhuollon ammattilainen kuuntelee ja auttaa sinut sopivaan hoitoon sairastumisen, loukkaantumisen tai terveyshuolien yllättäessä. Ota yhteyttä puhelimitse tai sovelluksen chatissa.

Terveysvakuutuksesta alennus etuasiakkaille

Kun olet Pohjola Vakuutuksen etuasiakas,saat alennusta myös terveysvakuutuksesta. Tarkista oletko jo etuasiakas ja pyydä tarvittaessa vakuutustarjous useammasta vakuutuksesta kerralla.

Parasta hoitoa terveytesi turvaksi

Terveysvakuutuksella varmistat nopean hoitoon pääsyn ja parhaan mahdollisen hoidon myös yksityisellä lääkärillä. Kun turvanasi on terveysvakuutus, voit keskittyä sairaudesta tai tapaturmasta toipumiseen ilman huolta suurista hoito- tai lääkekuluista. Terveysvakuutuksesta voit valita juuri sinulle sopivan laajuuden ja haluamasi valinnaiset turvat.

Tärkeää turvaa vammautumisen tai menehtymisen varalta tuo lisäksi toimeentulovakuutus, josta maksettava kertakorvaus pahimman tapahtuessa auttaa sinua tai läheisiäsi jatkamaan arkea. Työkyvyttömyysvakuutuksesta taas saat kertakorvauksen, jos sairauden tai vamman vuoksi menetät pysyvästi kykysi tehdä työtä.

Terveysvakuutus tuo turvaa tarpeesi mukaan, sillä voit valita vakuutukseen haluamasi turvat sairauksien ja tapaturmien varalle.
Mies ui järvessä

Tarpeisiisi sopiva terveysvakuutus

Valitse henkilövakuutukseesi juuri sinulle sopiva laajuus ja haluamasi valinnaiset turvat. Parhaan turvan saat kattavalla terveysvakuutuksella, joka on paljon enemmän kuin sairausvakuutus.

Usein yleislääkärikäynnit voi hoitaa joko työterveyshuollossa tai omalla rahalla, jolloin toinen vaihtoehto, työterveyttä täydentävä terveysvakuutus, voi olla sinulle riittävä. Terveysvakuutus korvaa silloin lääkkeet, leikkaukset ja kalliimmat tutkimukset, kuten magneettikuvaukset lääkärikäynteineen, mutta muut lääkärikäynnit jäävät vakuutuksen ulkopuolelle. 

Jos taas haluat turvata terveytesi tapaturmavakuutuksella, voit valita kahdesta tapaturmien hoidon korvaavasta terveysvakuutuksesta. Suosittelemme kattavampaa tapaturmavakuutusta, joka kattaa tapaturmien lisäksi myös yleisten sairausperäisten vammojen hoitokuluja.

Jos minulle jottain sattuu, niin tiedän, että pääsen noppeesti hoitoon eikä rahasta tarvii huolehtia.

Aira Jyväskylä

Terapiaa, tukea toipumiseen ja turvaa urheiluun

Terveysvakuutukseen voit liittää valinnaisia turvia, joita saat vain meiltä. Korvaamme esimerkiksi fysioterapian kuluja myös vaihtoehtona leikkaushoidolle. Joskus mielikin voi sairastua, joten on helpottavaa tietää, että terveysvakuutus korvaa myös psykoterapian kuluja. Terveysvakuutus kattaa lisäksi avustajan tai kodin muutostöiden kuluja, jotta kotona asuminen onnistuisi myös sairaudesta tai vammasta toipuessa.

Terveysvakuutus kattaa aina esimerkiksi ulkoilun ja kuntoliikunnan. Jos harrastat urheiluseurassa ja osallistut kilpailuihin tai otteluihin, voit saada kilpaurheilun kattavan vakuutuksen joko lisäämällä terveysvakuutukseen urheilijan turvia tai ottamalla urheiluseuran kautta erillisen Sporttiturvan. Urheiluvakuutus voi olla tarpeen myös, jos harrastat jotain riskialtista urheilulajia – tarkista silloin terveysvakuutuksesi kattavuus asiakaspalvelustamme.

Terveysvakuutuksen hinta selviää laskurilla

Paljonko terveysvakuutus sitten maksaa? Terveysvakuutuksen hinta on riippuvainen muun muassa siitä, mitä turvia valitset tarpeisiisi räätälöitävään vakuutukseen. Pohjola Vakuutuksen yksityiseen terveysvakuutukseen sisältyy aina hoitoturva sairauden ja/tai tapaturman varalle, mutta voit halutessasi laajentaa vakuutusta lisähoitoturvilla ja hammasturvalla eli hammasvakuutuksella. Terveysvakuutuksen hinta muuttuu ja päivittyy tekemiesi valintojen mukaisesti.

Terveysvakuutuksen hintaan vaikuttaa myös vakuutukseen valitsemasi omavastuu. Omavastuuta muuttamalla vaikutat siihen, kuinka paljon itse maksat vahingon sattuessa. Mitä suurempi omavastuu, sitä pienempi hinta. On kuitenkin hyvä muistaa, että halvin terveysvakuutus ei välttämättä vahingon sattuessa ole paras tai aidosti halvin. Katso suosituksemme ja hinta terveytesi turvalle siirtymällä laskuriin alla olevasta linkistä.

    
  
  
  
  
                        Pohjola Sairaala -sovelluksesta nopea apu terveyshuoliin
Pohjola Terveysmestari -palvelu
Ota yhteyttä Pohjola Sairaalan asiantuntijoihin sovelluksen chatissa tai puhelimitse, jos sairastut tai loukkaannut.
Mies ja nainen turvattuna parivakuutuksella
Henkivakuutus

Aikuisen terveys- ja toimeentulovakuutus myönnetään pääsääntöisesti terveysselvityksen perusteella. Terveysselvityksen voi täyttää verkossa, ja selvityksen perusteella ratkaistaan, voidaanko vakuutusta myöntää.

Vakuutuksen voi usein saada, vaikkei olisikaan täysin terve. Esimerkiksi mahdolliset jo todetut sairaudet voivat kuitenkin vaikuttaa myönnettävän vakuutuksen laajuuteen.

On tärkeää, ettet irtisano mahdollista olemassa olevaa vakuutusta ennen kuin saat päätöksen uuden vakuutuksen myöntämisestä.

Pohjola Vakuutuksen edut

Saat käyttöösi seuraavat vakuutuksen etuasiakkaan edut, kun sinulla on vakuutuksia vähintään kolmesta eri tuotekategoriasta:

 • 7 %:n alennus koti- ja muista omaisuusvakuutuksista, henkilövakuutuksista, jatkuvista matkavakuutuksista sekä ajoneuvojen kaskovakuutuksista.
 • 18-27-vuotiaana etuasiakkaana 21 %:n alennus lähes kaikista kodin ja perheen vakuutuksista.
 • 40 %:n maksuton korotus henkivakuutuksen vakuutusmäärään.

Jos olet myös osuuspankin omista-asiakas, saat lisäksi 3 %:n lisäalennuksen useimmista vakuutuksista.

Saat meiltä aina myös seuraavat edut, vakuutustesi määrästä tai asiakkuutesi luonteesta riippumatta:

 • 2,5 %:n maksutapaetu, kun maksat vakuutuslaskusi yhdessä erässä.
 • pysyvä 5 %:n alennus verkkokaupasta ostettavasta henkivakuutuksesta
 • alle 1-vuotiaan vauvan vanhemmille maksuton henkivakuutusturva vuodeksi

Osuuspankin omistaja-asiakkaan edut

Omistaja-asiakkaana saat aina seuraavat edut vakuutustesi määrästä riippumatta:

 • kertyneitä OP-bonuksiasi käytetään vakuutusmaksuihin*
 • 40 %:n maksuton korotus henkivakuutuksen vakuutusmäärään.
 • 250 € omavastuuetu Omakoti-vakuutukseen.
 • maksuton Tuoteturva-vakuutus OP:n luottokortilla maksetuille ostoksillesi

*Omistaja-asiakkaana sinulle kertyy OP-bonuksia, joita käytetään vakuutusmaksuihin ja pankin palvelumaksuihin. OP-bonuksia kertyy vakuutuksista, lainoista, säästöistä ja sijoituksista, tileillä olevista varoista sekä OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista.

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Osuuspankit toimivat Pohjola Vakuutuksen asiamiehenä.