Kotivakuutus

Kotivakuutus on turva kodille ja kodin tavaroille. Meiltä löydät kotivakuutukset niin kodille kuin mökille tai vapaa-ajan asunnollekin. Kotivakuutuksella suojaat kodin rakenteet, huoneiston osat ja irtaimiston esimerkiksi vesi- ja palovahingon varalta. Voit valita kotivakuutuksen kattavuuden ja omavastuun helposti tarpeisiisi ja asumismuotoosi sopivaksi. Valitse alta sinulle paras kotivakuutus ja osta se helposti netistä. Alta pääset tutustumaan myös kodin arvotavaroiden vakuutukseen sekä sijoitusasuntoosi soveltuvaan kotivakuutukseemme.

Valitse sinulle sopivin Pohjola Kotivakuutus

Kerrostalo
Erillistalo
Vuokranantajan vakuutus
Rivitalo
Paritalo
Varastoidun tavaran vakuutus
Omakotitalo
Mökki
Arvotavaravakuutus

 

Mitä kotivakuutuksesta korvataan?

Kotivakuutuksesta korvataan huoneiston ja irtaimiston vahinkoja. Vakuutuksesta saat turvaa esimerkiksi palovahingon, vesivahingon ja myrskyvahingon varalle. Voit määritellä vakuutuksen kattamaan myös kodin tavaroiden vahingot, kuten tavaroiden särkymiset, varkaudet ja menetykset. Tutustu alta koostamiimme esimerkkeihimme siitä, mitä kotivakuutuksesta korvataan.

Kotivakuutuksen hinta

Kotivakuutuksen hinta määräytyy sekä kotisi että omien tietojesi perusteella. Kotivakuutuksen hintaan vaikuttavat myös valitsemasi turvat ja omavastuut, joiden avulla voit räätälöidä vakuutuksen juuri sinun kodillesi sopivaksi. Esimerkiksi suurempi omavastuu vaikuttaa kotivakuutuksen hintaan alentavasti, jolloin säästä vakuutusmaksuissa.

Huomioithan, että räätälöidessäsi turvia ja omavastuita myös kotivakuutusten hinnat muuttuvat. Kotivakuutuksen hinta on kätevintä laskea verkkokaupassamme, josta näet vakuutusten hintojen lisäksi myös suosituksemme kodillesi.

Haussa halpa kotivakuutus? Sopivan kotivakuutuksen valinnassa on hyvä huomioida muutkin tekijät kuin kotivakuutuksen hinta. Halvin kotivakuutus ei välttämättä korvaa haluamallasi laajuudella vahinkotilanteessa, jolloin halvin kotivakuutus ei usein olekaan paras kotivakuutus. Räätälöi kodillesi siis vakuutus, joka tarjoaa kattavan turvan vahingon sattuessa. Tällöin kotisi turvana on aidosti edullinen kotivakuutus.

Kotivakuutusten vertailu säännöllisin väliajoin on suositeltavaa

Kodin vakuutus on usein yksi tärkeimmistä vakuutuksistasi ja näin ollen sen ajantasaisuuden ja kattavuuden varmistaminen ajoittain on suositeltavaa. Kotivakuutusten vertailussa ja itsellesi parhaan vaihtoehdon etsinnöissä on kuitenkin hyvä ottaa huomioon muitakin seikkoja kuin kotivakuutuksen hinta. Tällaisia ovat muun muassa kotivakuutuksen sisältämät turvat, enimmäiskorvaukset ja omavastuut sekä kotisi turvaa täydentävät palvelut. Kun vertailet esimerkiksi eri vakuutusyhtiöiden kotivakuutuksia tulevaan kerrostaloasuntoosi, kannattaa varmistaa enimmäiskorvauksen riittävyys niin kiinteiden kalusteiden kuin irtaimistonkin osalta.

Kun vakuutettavan kotisi tiedot ovat selvillä, voit vertailla kotivakuutuksen hintoja eri kattavuuksilla ja enimmäiskorvauksilla kätevästi verkkokaupassamme. Voit myös valita sopivan omavastuun oman riskinsietokykysi mukaan. Tiesithän, että omistaja-asiakkaanamme saat jopa 250 euron omavastuuedun, etkä välttämättä maksa omavastuuta lainkaan. Omavastuuetu koskee palo-, luonnonilmiö- ja rikosvahinkoja vahingon määrän ylittäessä valitsemasi omavastuun. Kotivakuutuksia vertaillessa kannattaakin tutustua huolella myös sinulle tarjottaviin etuihin – erityisesti jos tarkoituksenasi on tehdä kotivakuutusten hintavertailua.

Termit tutuiksi: Pohjola Vakuutuksen Omakoti-vakuutus ja Mittaturva

Pohjola Vakuutuksen kotivakuutus kantaa nimeä Omakoti-vakuutus. Vakuutuksen nimi säilyy samana, vakuutit sillä sitten kerros-, rivi- tai paritalon, omakotitalon, mökin taikka huvilan. Kun vakuutat kotisi Pohjola Vakuutuksella, muodostuu vakuutuksesta Mittaturva-sopimus. Mittaturvaan sisällytetään kaikki asumisen, terveyden sekä omaisuuden vakuutuksesi, kun taas Autoturva koostuu mahdollisista ajoneuvojesi vakuutuksista.

Laaja vai hieman suppeampi kotivakuutus?

Voit valita kotivakuutukseen haluamasi kattavuuden kätevästi verkkokaupassamme. Voit lisäksi muokata kotivakuutuksen omavastuuta ja räätälöidä enimmäiskorvaukset juuri sinulle ja kodillesi sopiviksi. Suosittelemme kodin vakuuttamista mahdollisimman kattavasti, jolloin saat parhaan turvan asumisellesi ja ikävien yllätysten varalta.

Turvaa kodin tavaroille

Irtaimistovakuutus tuo turvaa kotisi tavaroille niille sattuvien vahinkojen varalta. Vakuutus korvaa irtaimiston valitsemaasi enimmäiskorvaukseen asti mm. huonekalut, vaatteet, astiat, viihde-elektroniikan kuten puhelimen ja tv:n, harrastus- ja urheiluvälineet sekä erilaiset arvoesineet.

Sopivaa enimmäiskorvauksen määrää miettiessä on hyvä muistaa, että kodin irtaimistoon kuuluu pääsääntöisesti kaikki, mitä otat mukaan muuttaessasi. Kannattaakin pohtia, paljonko kotisi tavaroiden hankkiminen kaupasta maksaisi nyt, ja asettaa enimmäiskorvaus vastaamaan tätä summaa. Muista kuitenkin huomioida vakuutuksen ikävähennykset ja valitsemasi omavastuu, kun määrittelet irtaimiston arvoa.

Laskiessasi kotivakuutuksen hintaa, ehdotamme kotisi tavaroille huoneistoalaan perustuvaa vahinkokohtaista irtaimistovakuutuksen enimmäiskorvausta. Mikäli irtaimistosi on tavanomaista arvokkaampi tai siihen kuuluu arvoesineitä kuten kallis koru tai taulu, saatat tarvita suuremman euromääräisen enimmäiskorvauksen.

Kiinteät kodinkoneet ja elektroniikka turvattuina

Kotivakuutus tuo turvaa kiinteille kodinkoneille, kuten astianpesukoneelle ja jääkapille. Vakuutathan tavaroidesi lisäksi myös huoneistosi osat tai asuinrakennuksesi. Kun kodinkone rikkoutuu, voit hakea kotivakuutuksesta korvausta esimerkiksi korjauksen aiheuttamiin kuluihin tai uuden kodinkoneen hankkimiseen.

Kun vakuutat kotisi tavarat, turvaa vakuutus myös kännykkäsi, tablettisi tai kannettava tietokoneesi rikkoutumisen, kastumisen tai varastamisen varalta. Huomioithan kuitenkin, että kotivakuutuksen korvaavuus on riippuvainen siitä, mitä turvia valitset huoneiston, rakennuksen sekä tavaroiden ja omaisuuden suojaksi.

Kotivakuutuksen laiterikkoturva

Laiterikkoturva on turvanasi laiterikon yllättäessä. Laiterikkoturvasta voidaan korvata koneen, laitteen, putkiston tai johdon rikkoutuminen, kun ensisijainen syy rikkoutumiselle on äkillinen ja ennalta arvaamaton sähköilmiö tai mekaaninen syy.

Kotivakuutus rakentamisen tai remontin ajaksi

Jos rakennat tai peruskorjaat rakennusta yksityishenkilönä omaan käyttöösi, voit vakuutta rakennuksen samoilla turvilla kuin millä vakuuttaisit sen valmiina. Huomioithan, että rakentamisen ja peruskorjauksen aikana omavastuu on kaikissa vahingoissa vähintään 1 000 euroa. Jos rakennat tai remontoit talkoovoimin, muistathan vakuuttaa myös talkoolaiset talkoovakuutuksella. Vakuutus turvaa talkoisiin osallistujat tapaturmien varalta sekä talkootyön aikana että siihen välittömästi liittyvillä matkoilla.

Kotivakuutuksesta turvaa myös matkatavaroille?

Tiesitkö, että kotivakuutuksemme turvaa joskus myös matkatavarasi? Pitää paikkansa. Kun matkustat Suomessa tai muissa Pohjoismaissa, kotivakuutuksemme turvaa matkatavarasi jopa 5 000 euroon asti valitsemallasi vähintään 150 euron omavastuulla. Muista kuitenkin turvata matkalla mukana kulkeva omaisuus erillisellä matkatavaravakuutuksella, jos suuntaat reissusi Pohjoismaiden ulkopuolelle tai jos matkalle lähtee mukaan kalliimpiarvoisempaa matkatavaraa. Matkatavaravakuutus on hyvä turva myös siitä syystä, että voit hankkia sen ilman omavastuuta.

Pohjola Vahinkoapu auttaa, kun kotona sattuu vahinko

Pohjola Vahinkoavusta löydät toimintaohjeet kodin moninaisiin vahinkotilanteisiin. Vahinkoavusta löydät myös vahinkotilanteessa palvelevat Pohjola Vakuutuksen huoltoliikekumppanit sekä ohjeet vakuutuskorvauksen hakemiseen. Tiesithän, että Pohjola Vakuutuksen asiakkaana korvaushakemusta ei aina tarvitse lähettää, sillä monien vahinkotilanteiden kohdalla korjaus- ja korvausasiat hoituvat suoraan kumppanillamme.

Vahinkoapu palvelee asiakkaitamme 24/7.