Pohjola Vakuutuksen vahinkokumppaneiden edut ja palvelut

Vahinkokumppanimme tarjoavat Pohjola Vakuutuksen asiakkaille ainutlaatuisia etuja, alennuksia ja palveluita vahingon hoidon aikana. Useat vahinkokumppanimme hoitavat myös vahinkoilmoittamisen puolestasi. Tutustu vahinkokumppaneidemme etuihin, alennuksiin ja palveluihin tällä sivulla.

Terveysvakuutuksiin sisältyvät palvelut ja kumppanit


Kun sinulla on Pohjola Terveysvakuutus, saat sairastuessasi apua Pohjola Terveysmestarilta ja hoitoa luotettavilta lääkärikumppaneiltamme.

Pohjola Terveysmestari

 

Nopea veloitukseton hoidon tarpeen arviointi ja ohjaus sopivan ammattilaisen vastaanotolle. Terveysmestari hoitaa myös vahinkoilmoittamisen puolestasi.
 
Pohjola Vakuutuksen asiakkaana Pohjola Terveysmestari -palvelu on käytössäsi joka päivä klo 7–22 puhelimitse numerossa 0100 5225 ja Pohjola Terveysmestari -sovelluksen chatissa.

 

  • Pohjola Vakuutuksen asiakkaana saat maksutonta terveysneuvontaa ja tiedon siitä, kannattaako lähteä lääkäriin tai miten oireitasi pitäisi hoitaa.
  • Kun asioit terveysmestarin kanssa ensin, maksat vastaanotolla vain mahdollisen omavastuun. Saat helpotusta korvauksenhakuun, koska vahinkoilmoitus hoidetaan puolestasi.
  • Vakuutusasiakkaanamme pääset heti oikeaan hoitoon, koska terveysmestari ohjaa sinut suoraan sopivan ammattilaisen vastaanotolle tai etävastaanotolle. 
  • Jos lääkärikäyntiä ei tarvita, saat selkeät omahoito-ohjeet, joiden avulla hoidat itsesi kuntoon.
Puhelusta veloitetaan vain normaali paikallisverkkomaksu (pvm) tai kotimaisen matkapuhelinoperaattorin hinnaston mukainen matkapuhelinmaksu (mpm).
 
Pohjola Terveysmestari -palvelun tuottaa Pihlajalinna Lääkärikeskukset Oy. Vakuutuspalvelut tarjoaa Pohjola Vakuutus Oy.
Veloitukseton Pohjola Terveysmestari -palvelun käyttö edellyttää, että terveytesi on turvattu Pohjola Vakuutuksen henkilövakuutuksella, kuten terveysvakuutuksella.
Katso Pohjola Vahinkoavusta tarkemmat ohjeet erilaisiin sairaus- ja tapaturmatilanteisiin. Vahinkoavusta löydät myös tietoa siitä, mitä vakuutus korvaa.

 

Lääkärikumppanit

 

Saat nopeasti ammattitaitoista hoitoa ja hyödyt Pohjola Vakuutuksen lääkärikumppanien tarjoamista sopimushinnoista! Myös korvausasiat sekä vahinkoilmoittaminen hoidetaan puolestasi, kun olet ensiksi ottanut yhteyttä Pohjola Terveysmestari -palveluun.

Pohjola Vakuutuksen lääkärikumppaniverkosto koostuu kattavasta palvelutarjonnasta, josta saa laadukasta hoitoa. Hoitoonpääsyajat ovat lyhyet ja ne noudattavat sopimusaikoja. Lääkärikumppaniemme sopimushinnat myös säästävät enimmäiskorvausmäärää. Tiesitkö, että pääset hoitamaan itsesi sopimushinnoin, vaikka vahingon hoidon aikana kävisi ilmi, ettei vahinkoa voisi korvata vakuutuksestasi?

 

Teemme yhteistyötä alla olevien lääkärikumppanien kanssa: 
Pihlajalinna   
Terveystalo
Mehiläinen 
Lääkärikeskus Aava 
Pikkujätti   
Orton  
Oral hammaslääkärit  
Docrates
 
Ennen ajan varaamista sinun kannattaa olla yhteydessä Pohjola Terveysmestari -palveluun, jotta voit hyödyntää suorakorvauspalveluamme. Jos varaat ajan lääkärikumppanille itse, sinun pitää maksaa lääkärikulut ensiksi itse ja hakea mahdollista korvausta myöhemmin op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa.
Lääkärikumppaneiden edut ja ilmainen Pohjola Terveysmestari -palvelu edellyttävät, että terveytesi on turvattu Pohjola Vakuutuksen henkilövakuutuksella, kuten terveysvakuutuksella.
Katso Pohjola Vahinkoavusta tarkemmat ohjeet erilaisiin sairaus- ja tapaturmatilanteisiin. Vahinkoavusta löydät myös tietoa siitä, mitä vakuutus korvaa.

 

Ajoneuvovakuutuksiin sisältyvät palvelut ja kumppanit


Kun olet ajoneuvovakuutusasiakkaamme, saat vakuutusturvasi laajuuden mukaan käyttöösi esimerkiksi autohätäpalvelun ja sijaisauton. Ajoneuvokumppanimme auttavat, jos tarvitset hinausta, tuulilasi on rikki tai etsit ajoneuvollesi osaavaa korjaamoa.

 

Pohjola Korjaamomestari ja muut ajoneuvojen korjaamokumppanit

 

Pohjola Korjaamomestari -toimipisteessä autosi korjataan ammattitaidolla. Korjaamomestari hoitaa puolestasi myös vahinkoilmoituksen tekemisen – saat saman käynnin yhteydessä myös korvauspäätöksen, jolloin maksat autosi korjauksesta vain mahdollisen omavastuun. 

Pohjola Korjaamomestari palvelee sinua ympäri Suomen usealla paikkakunnalla. Korjaamomestarit ovat Pohjola Vakuutuksen valitsemia korjaamokumppaneita, joilta saat ammattitaitoista ja mutkatonta palvelua.


Jos sinulle on sattunut autovahinko, voit mennä suoraan lähimpään korjaamomestarin toimipisteeseen. Sinun ei tarvitse huolehtia vahinkoilmoituksen lähettämisestä, sillä korjaamomestari tekee sen puolestasi. Voit saada myös korvauspäätöksen korjaamomestarilta. Korjaamomestarit käsittelevät vahinkoja, joita korvataan kaskon sisältävästä Pohjola Autovakuutuksesta. 

Jos läheltäsi ei löydy Pohjola Korjaamomestari -toimipistettä, voit hyödyntää kattavaa ja ammattitaitoista korjaamokumppaniverkostoamme. Huomioithan kuitenkin, että tällöin sinun tulee lähettää korvaushakemus joko op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa ennen asiointiasi kumppanilla.

Voit tarkistaa lähimmän Pohjola Korjaamomestari -toimipisteen tai korjaamokumppanin kumppanihaustamme.

Pohjola Korjaamomestari -palvelun tarjoaa Pohjola Vakuutus Oy.

Voit käyttää Pohjola Korjaamomestari -palveluamme, jos sinulla on kaskon sisältävä Pohjola Autovakuutus.
Lisätietoa Pohjola Korjaamomestarista ja muista autovahingon sattuessa palvelevista korjaamokumppaneistamme löydät Pohjola Vahinkoavusta.

 

Lasinkorjauskumppanit

 

Lasinkorjauskumppanit korjaavat lasivahingon ja hoitavat puolestasi vahinkoilmoituksen tekemisen. Pohjola Vakuutuksen lasinkorjauskumppanimme ovat apunasi ympäri Suomen.
 
Kun asioit lasinkorjauskumppanillamme, sinun ei tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta ja hakea vakuutuskorvausta itse, vaan kumppani hoitaa myös vahinkoon liittyvät vakuutusasiat puolestasi. Saat siis korjautettua lasivahingon ja hoidettua vakuutusasiat kätevästi yhdellä kertaa.
 
Lisätietoja ja lähimmän lasinkorjauskumppanin löydät Vahinkoavusta.
Lasinkorjaamokumppanin suorakorvauskäsittely edellyttää, että ajoneuvosi on turvattu Lasiturvalla. Lasiturva on valinnainen Pohjola Autovakuutuksen lisäturva.

 

Pohjola Vakuutuksen Autohätäpalvelu

 

Nopea apu ja neuvonta tien päällä. Saat Autohätäpalvelun kautta tarvittaessa sijaisauton ja hinauksen.

Autohätäpalvelu auttaa sinut takaisin liikenteeseen, jos esimerkiksi ajoneuvosi ei käynnisty tai matkasi katkeaa rengasrikon vuoksi. 

Vakuutusasiakkaanamme voit soittaa Autohätäpalveluun numeroon 010 253 0012. Autohätäpalvelu palvelee kaikkina vuorokaudenaikoina vuoden jokaisena päivänä. Saat puhelimitse ohjeita ongelmatilanteisiin tien päällä ja tarkistamme vakuutusturvasi. Tarvittaessa järjestämme paikalle sijaisauton ja kumppanimme REDGOn hoitamaan ajoneuvosi hinauksen.

Voit tilata hinauksen myös sähköisellä lomakkeella.

Hinauksesta koituvia kuluja korvataan kaskovakuutuksesi Autopalveluturvasta. Autopalveluturva sisältyy Superkaskoon, Kevytkaskoon ja Isokaskoon.

 

Sijaisautopalvelu

 

Tarjoamme vakuutusasiakkaillemme auto- tai liikennevahingon sattuessa nopeasti ja luotettavasti sijaisauton. Sijaisautopalvelun tarjoaa Pohjola Vakuutuksen kumppani Europcar tai Hertz.

Voit hyödyntää sijaisautopalvelua, jos ajoneuvovakuutuksessasi on liikennevakuutuksen lisäksi valinnainen keskeytysturvan sisältävä kasko. Pohjola Vakuutuksen asiakkaana voit tarkistaa vakuutusturvasi op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa.

 

Kotivakuutuksiin sisältyvät palvelut ja kumppanit


Pohjola Kotivakuutuksen asiakkaana kodinvahinkokumppanimme Gigantti ja Fonum huolehtivat kodinkoneidesi ja elektroniikkasi korjauksesta ja korvausasioista. Apunasi ovat myös silmälasikumppanit sekä isommissa vahingoissa rakennusvahinkojen osaavat kumppanimme.

 

Gigantti – kodinkoneiden ja kodin viihde-elektroniikan kumppani

 

Kodinkonevahinkojen yhteydessä saat alennuksen uuden laitteen hinnasta, uuden laitteen asennuksen puoleen hintaan ja vanhan laitteen poisviennin veloituksetta. Kodin viihde-elektroniikkavahingon hoitoon liittyy myös hienoja asiakasetuja.

Gigantti on Pohjola Vakuutuksen kodinkoneiden ja kodin viihde-elektroniikan kumppani. Voit asioida vahinkotilanteissa suoraan Gigantin kanssa, ja Gigantti hoitaa vahinkoilmoittamisen puolestasi. Gigantti arvioi vauriot, hoitaa korjauksen tilaamisen ja huolehtii korvausasiat puolestasi. Gigantti hoitaa uuden laitteen rikkoutuneen tilalle, jos laitteen korjaus ei ole mahdollista.

Voit soittaa suoraan Gigantin valtakunnalliseen palvelunumeroon 010 253 0106 ja ilmoittaa kodinkoneen tai viihde-elektroniikan rikkoutumisvahingosta. Suosittelemme tarkistamaan rikkoutuneen laitteesi merkki- ja mallitiedot ennen yhteydenottoa. Gigantin palvelunumero on auki arkisin klo 9–20 ja lauantaisin klo 10–16.

Puhelun hinta on kiinteän verkon lankaliittymistä ja kotimaisista matkapuhelinliittymistä 0,0835 e/puhelu + 0,167 e/min (hinta sisältää ALV:n).

Voit hyödyntää Gigantin etuja, jos laitteesi on turvattu Pohjola Kotivakuutuksella tai Pohjola Matkatavaravakuutuksella, jos viihde-elektroniikalle sattuu vahinko matkan aikana. Gigantin palvelua voit myös hyödyntää, jos olet osuuspankin omistaja-asiakas ja ostanut laitteen viimeisen 180 päivän aikana OP-Visa-kortilla, jolloin laitteen suojana on korttisi Tuoteturva.

 

Fonum – Mobiililaitteiden kumppani

 

Saat korvauspäätöksen suoraan Fonumin toimipisteessä. Kun korjautat puhelimen Fonumilla saat panssarilasin veloituksetta!

Mikäli puhelimesi tai tablettisi rikkoutuu, voit asioida suoraan kumppanillamme Fonumilla. Fonumilla saat nopean avun ja korvauspäätöksen samalla kertaa. Vakuutusasiakkaana sinun ei tarvitse tehdä erillistä vahinkoilmoitusta, koska Fonum hoitaa korvausasiat puolestasi. Maksat Fonumilla vain mahdollisen omavastuuosuuden korjauksesta. Jos laitetta ei kannata korjata, voit hankkia Fonumin kautta uuden laitteen, jolloin maksat omavastuun ohella myös laitteen mahdollisen ikävähennyksen.

 

Pohjola Vakuutuksen asiakkaana saat yleisimpiin puhelin- ja tablettimalleihin korjauksen yhteydessä panssarilasin veloituksetta. Tiesitkö, että saat edun käyttöösi, vaikka korvattava osuus puhelin- tai tablettivahingosta jäisi alle omavastuun? Etu on myös käytettävissä, vaikka vahinko ei olisi vakuutusehtojen mukaan korvattava. 

 

Fonum vastaa laitteen takuusta korjauksen jälkeen valmistajan takuun mukaisesti ja antaa tekemälleen korjaukselle elinikäisen takuun.
 
Katso Pohjola Vahinkoavusta puhelin- ja tablettivahinkojen toimintaohjeet, lähimmän Fonumin yhteystiedot ja ohjeet Fonumilla asioimiseen.
Saat Fonumin tarjoamat edut käyttöösi, jos sinulla on Pohjola Kotivakuutus tai vahingon sattuessa matkan aikana, Pohjola Matkatavaravakuutus. Fonumin palveluja voit myös hyödyntää, jos olet osuuspankin omistaja-asiakas ja olet ostanut OP-Visa-kortilla matkapuhelimen tai tabletin viimeisen 180 päivän aikana, jolloin laitteen suojana on korttisi Tuoteturva.

 

Silmä- ja aurinkolasikumppanit

 

Ilmainen näöntarkastus, alennus tuotteen tai korjauksen hinnasta ja kumppanikohtaisia etuja, kun asioit vahingon hoidon yhteydessä kumppanillamme!

Pohjola Vakuutuksen silmä- ja aurinkolasikumppanit ovat Instrumentarium, Nissen, KEOPS ja Silmäasema.

Saat ammattitaitoista ja nopeaa apua optikkoliikekumppaneiltamme, jos esimerkiksi silmälasisi on rikkoutunut tai aurinkolasisi on varastettu. Asioidessasi kumppanillamme maksat vain mahdollisen lasien ikävähennyksen ja omavastuun. Kumppani laskuttaa loppuosasta Pohjola Vakuutusta.
 
Ilmoita vahingosta ensiksi Pohjola Vakuutukselle tekemällä vahinkoilmoitus op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa. Tämän jälkeen saat korvauspäätöksen ja mahdollisen maksusitoumuksen kumppanillemme. 
 
Kun asioit vahingon hoidon yhteydessä optikkoliikekumppaneillamme, saat hienoja asiakasetuja. Asiakasedut ovat:
• ilmainen näöntarkastus
• alennus tuotteen tai korjauksen hinnasta 
• muita kumppanikohtaisia etuja.
 
Tiesitkö, että saat asiakasedut käyttöösi, vaikka korvattava osuus silmä- tai aurinkolasivahingosta jäisi alle omavastuun? Edut ovat myös käytettävissä, vaikka vahinko ei olisi vakuutusehtojen mukaan korvattava. 
 
Pohjola Vahinkoavusta löydät silmä- ja aurinkolasien vahinkojen toimintaohjeet.
Voit hyödyntää optikkoliikekumppaneidemme etuja, jos silmä- ja aurinkolasisi on turvattu Pohjola Kotivakuutuksella tai jos vahinko sattuu matkan aikana, Pohjola Matkatavaravakuutuksella. Optikkoliikekumppaneiden etuja voit myös hyödyntää, jos olet osuuspankin omistaja-asiakas ja olet ostanut tuotteen viimeisen 180 päivän aikana OP-Visa kortilla, jolloin tuotteen suojana on korttisi Tuoteturva.

 

Kodin rakennusvahinkojen kumppanit

 

Kumppaneiltamme saat nopean avun kodin rakennusvahingon hoitamiseksi.

Pohjola Vakuutuksella on laaja ammattitaitoinen rakennus- ja kuivausliikekumppaniverkosto.
 
Tilaamme juuri sinun vahinkotilanteeseesi sopivan kumppanin, kun olet ilmoittanut sattuneesta vahingosta ensiksi Pohjola Vakuutukselle op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa. Kiireellisissä tapauksissa vahinkoilmoituksen tekeminen onnistuu myös puhelimitse.
Voit hyödyntää kumppaneidemme tarjoamia etuja, jos kotisi on vakuutettu Pohjola Kotivakuutuksella.

 

Eläinvakuutuksiin sisältyvät palvelut ja kumppanit


Kun sinulla on Pohjola Eläinvakuutus, voit käyttää kätevää etäeläinlääkäri palvelua FirstVettiä ja saat lemmikillesi hyvää huolenpitoa eläinlääkärikumppaneiltamme. Eläinlääkärikumppaneillamme saat käynnin maksettua usein suorakorvauksena.

 

FirstVet-etäeläinlääkärin konsultaatio 

 

Rajaton määrä maksuttomia Firstvet-etäkonsultaatioita lemmikille, joka on vakuutettu hoitokuluvakuutuksen sisältävällä Pohjola Vakuutuksen Koira-, Kissa- tai Hevosvakuutuksella.

FirstVet on eläinten terveydenhuollon etäpalveluita tarjoava yritys. FirstVet-etäeläinlääkärin vastaanotolla saat neuvoja ja ohjeita koirien, kissojen sekä hevosten terveysasioissa videoyhteyden kautta missä ikinä oletkin.
 
Pohjola Vakuutus tarjoaa rajattoman määrän maksuttomia FirstVet-etäkonsultaatioita jokaiselle vakuuttamallesi lemmikillesi. Etu on voimassa toistaiseksi.
Edun saat käyttöösi, kun lemmikilläsi on hoitokuluvakuutuksen sisältävä Pohjola Koira-, Kissa- tai Hevosvakuutus.

 

Eläinklinikkakumppanit

 

Eläinklinikkakumppanimme hoitavat vakuutuskorvauksen hakemisen puolestasi ja tarjoavat asiantuntevaa hoitoa lemmikillesi. 

Pohjola Vakuutuksella on useita eläinklinikkakumppaneita. Voit asioida suoraan eläinklinikkakumppanillamme, kun lemmikkisi vaatii hoitoa sairastumisen tai loukkaantumisen vuoksi. 
 
Eläinklinikkakumppanimme tarjoavat asiantuntevaa hoitoa lemmikillesi ja he hoitavat vakuutuskorvauksen hakemisen puolestasi. Maksat lemmikkisi vakuutuksesta korvattavasta hoidosta paikan päällä vain vakuutuksesi omavastuun. Klinikka laskuttaa loppuosan suoraan Pohjola Vakuutukselta.
 
Voit hyödyntää eläinklinikkakumppaneiden suorakorvausta, kun lemmikilläsi on hoitokuluvakuutuksen sisältävä Pohjola Koira- tai Kissavakuutus.

 

Matkavakuutuksiin sisältyvät palvelut ja kumppanit


Pohjola Matkavakuutuksen kumppanit ja Pohjola Matkahätäpalvelu auttavat sinua ulkomaanmatkoillasi. 
Kotimaanmatkoilla saat apua vahinkotilanteissa Pohjola Vahinkoavusta ja sairauden tai tapaturman yllättäessä Pohjola Terveysmestari –palvelusta.

 

Pohjola Matkahätäpalvelu – Matkustajavahingot ulkomailla 

 

Saat apua sekä neuvontaa ulkomailla sattuneisiin sairastumis- ja tapaturmatilanteisiin ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. 

Jos sairastut tai loukkaat itsesi ulkomailla, voit soittaa Pohjola Matkahätäpalveluun, josta saat:
 
• apua luotettavan lääkärin tai sairaalan valintaan
• maksusitoumuksen sairaalahoitoon, leikkaukseen tai muuhun toimenpiteeseen
• yhteyden suomalaiseen lääkäriin, jonka kanssa voit keskustella esimerkiksi sinulle ehdotetusta hoidosta 
• apua matkasuunnitelmasta poikkeavan kotiinpaluun järjestämisessä.
 
Matkahätäpalvelu palvelee Pohjola Vakuutuksen matkustajavakuutusasiakkaita numerossa +358 10 253 0011 ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Saat palvelusta apua suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
Voit käyttää Pohjola Matkahätäpalvelua, jos olet turvannut itsesi matkan ajaksi Pohjola Matkavakuutuksella.

 

Euro-Center – Matkustajavahingot ulkomailla

 

Luotettavat hoitolaitokset ja vahinkotoimistot ulkomailla.

Pohjola Vakuutuksen kumppani ulkomaan matkustajavahinkoasioissa on Euro-Center. Euro-Center on apunasi, jos sairastut tai loukkaannut ulkomaanmatkalla.
 
Vakuutusasiakkaanamme Euro-Center tarjoaa käyttöösi 13 vahinkotoimistoa eri puolilla maailmaa ja verkoston sopimushoitolaitoksia tai muutoin luotettavaksi tiedettyjä hoitolaitoksia.
 
Löydät lähimmän lääkäriaseman ulkomailta Pohjola Vahinkoavusta.
Jos joudut ulkomailla sairaalahoitoon tai tarvitset tutkimuksen tai leikkauksen, otathan ensin yhteyttä Pohjola Matkahätäpalveluun.
Euro-Centerin palveluiden hyödyntäminen edellyttää, että olet turvannut itsesi matkan ajaksi Pohjola Matkavakuutuksella

 

Metsävakuutuksiin sisältyvät palvelut ja kumppanit


Saat metsävahinkoarvioinnin veloituksetta paikalliselta metsäkumppanilta.

 

Metsäkumppanit

 

Veloitukseton metsävahinkoarviointi paikalliselta metsäkumppanilta.

Voit hyödyntää metsäkumppaneiden palveluita, kun olet turvannut metsäsi Pohjola Metsävakuutuksella.
Pohjola Vakuutuksella on ympäri Suomen metsäkumppaneita, jotka tekevät metsävahinkoarvioita. Metsäkumppanit ovat paikallisia metsänhoitoyhdistyksiä tai metsäpalvelujen tuottajia. 
 
Pohjola Vakuutus pyytää metsäkumppanilta arvion vahingon määrästä ja järjestää tarvittaessa arviokäynnin vahinkopaikalle. Metsäkumppanit toimittavat laskun suoraan Pohjola Vakuutukselle.