Hymyilevä nuori nainen istuu sohvalla ja selaa tietokonetta.

Opiskelijan vakuutukset

Vakuutus tuo sinulle turvaa elämäsi jokaisessa tilanteessa. Sopivien vakuutusten hankkiminen on helppoa ja hoituu kätevästi verkossa. 18‒27-vuotiaana saat 21 % alennuksen lähes kaikista kodin ja perheen vakuutuksista, kun ostat vakuutustuotteita kolmesta eri tuoteryhmästä.

Vakuutus tuo turvaa

Vakuutuksen tärkeys korostuu ennen kaikkea silloin, kun vahinko sattuu. Ilman voimassa olevaa vakuutusta voivat pienenkin vahingon kustannukset nousta korkeiksi ja horjuttaa merkittävästi opiskelijan taloutta. Siksi sinun on opiskelijana hyvä ennakoida ja hankkia vakuutukset hyvissä ajoin omiin tarpeisiisi sopiviksi. Vakuutukset auttavat sinua sattuipa vahinko kotona, vapaa-ajalla tai matkustaessa.

Kun vakuutusasiat ovat kunnossa, voit keskittyä opiskeluun ja muuhun elämiseen rauhassa.

Mitkä vakuutukset tarvitset?

Opiskelijana sinun kannattaa valita vakuutuksesi oman elämäntilanteesi mukaan. Tällöin voit valita itsellesi juuri ne vakuutukset, joita oikeasti tarvitset. Esimerkiksi kotivakuutus, terveysvakuutus, matkustajavakuutus sekä matkatavaravakuutus ovat yleisiä opiskelijoiden suosimia vakuutuksia.

Oletko muuttamassa uuteen asuntoon? Omassa kodissa asuessasi tarvitset kotivakuutuksen. Nykyään useat vuokranantajat ja vuokrayhtiötkin edellyttävät vuokralaiselta kotivakuutuksen hankkimista. Onpa kotinasi sitten omistusasunto, vuokra-asunto tai opiskelija-asunto, kannattaa asuntosi vakuuttaa vahinkojen varalta. Kotivakuutus turvaa kotisi ja henkilökohtaiset tavarasi.

Terveysvakuutus kattaa esimerkiksi sairauteen tai tapaturmaan liittyviä kuluja. Terveysvakuutus auttaa sinua, kun kyseessä on vahingon ennaltaehkäisy, hoito tai vaivasta toipuminen. Terveysvakuutukseen sisältyvät muun muassa hoitoturva ja kuluturva, joiden avulla voit esimerkiksi käyttää laajasti erilaisia lääkäripalveluita tai varaudut kalliimpiin hoitokuluihin. 

Onko sinulla lemmikkieläin, haluatko vakuuttaa arvokkaita tavaroitasi tai aiotko aloittaa uuden urheilulajin harrastamisen? Voit tällöin sisällyttää vakuutuksiisi eläin- tai arvotavaravakuutuksen, jolloin vakuutat omaisuutesi tai lemmikkisi vahingon varalle.

Lähdössä matkalle tai opiskelemaan ulkomaille?

Vaihto-opiskelijan ja matkailijan vakuutuspalvelut kannattaa hoitaa kuntoon omassa pankissa hyvissä ajoin ennen lähtöä. Huolehdi, että vakuutusturvasi on kattavasti hoidettu kuntoon ennen kuin lähdet matkalle. Matkustajavakuutuksen avulla saat turvaa matkalla sattuvien tapaturmien ja matkalla alkavien sairauksien varalta. Muistathan vakuuttaa myös matkatavarasi.

Kun oleskelet ulkomailla yhtäjaksoisesti yli kolme kuukautta, sinun täytyy tarkistaa vakuutuksesi voimassaoloaika. Väliaikaisen ulkomailla asumisen ajaksi voit pidentää Pohjola Matkustajavakuutuksen turvien voimassaoloaikaa määräajaksi. Jos teet näin, pitenee saman vakuutetun matkatavara-, matkavastuu-
ja matkaoikeusturvavakuutustenkin voimassaolo samaksi ajaksi ilman eri sopimusta tai maksua.

Kun lähdet matkalle tai muutat väliaikaisesti opiskelemaan ulkomaille, sinun kannattaa ladata puhelimeesi OP-mobiili. Sähköinen matkavakuutuskortti kulkee silloin mukanasi minne menetkin. Saat matkavakuutuskortin käyttöösi OP-mobiilissa osiossa Omat vakuutukset.

Vakuutuksen hankkiminen on helppoa

Voit hankkia vakuutuksen helposti ja nopeasti verkossa: valitse ensin itsellesi sopivat vakuutukset ja osta ne vaivattomasti. Voit helposti tarkastella omia vakuutustietojasi, kun kirjaudut verkkopalveluun.

Vakuutuksen ostaminen ja verkkopalvelussa asiointi onnistuu vaivattomasti myös silloin, kun et ole Osuuspankin asiakas. Tällöin voit kirjautua vakuutusten verkkopalveluun oman pankkisi verkkopankkitunnuksilla.

Muistathan kuitenkin tehdä muutoksia vakuutuksiisi, kun elämäntilanteesi näin vaatii. Jos esimerkiksi muutat uuteen asuntoon, kotivakuutuksesi täytyy päivittää.

Alennusta vakuutuksista

18‒27-vuotiaana saat 21 % alennuksen lähes kaikista kodin ja perheen vakuutuksista, kun ostat vakuutustuotteita kolmesta eri vakuutuskategoriasta.

Saat alennuksen ikäsi perusteella automaattisesti, kun tunnistaudut kirjautumalla verkkopalveluihin.

Huomioithan, että alennuksen piirin eivät kuulu henki- ja työkyvyttömyysvakuutus, ajoneuvovakuutukset tai myynnistä jo poistuneet sairauskuluvakuutukset ja Easy-vakuutuspaketit. Näiden vakuutusten osalta nuori saa etuja etuasiakasalennusten mukaisesti.