Hymyilevä nuori nainen istuu sohvalla ja selaa tietokonetta.

Opiskelijan vakuutukset

Opiskelijan kotivakuutus, terveysvakuutus ja matkavakuutus kaikki saman katon alta
1

Kaikki opiskelijan vakuutukset samasta paikasta

Laita vakuutukset kerralla kuntoon - pyydä tarjous kaikista tarvitsemistasi vakuutuksista helposti yhdellä kertaa.

2

Kotivakuutus opiskelija-asuntoon

Opiskelijan kotivakuutus turvaa kotisi ja tavarasi yllätysten varalta. Löydät meiltä vuokranantajien usein edellyttämän laajan kotivakuutuksen.

3

Opiskelijalle alennusta vakuutuksista

18-27-vuotiaana vakuutusasiakkaana voit saada yhteensä 24 %:n alennuksen useimmista vakuutuksistasi, kun olet sekä osuuspankin omistaja-asiakas että Pohjola Vakuutuksen etuasiakas.

Laita vakuutukset kerralla kuntoon ja keskity nauttimaan opiskelijaelämästä

Vakuutus tuo sinulle turvaa elämäsi jokaisessa tilanteessa. Sopivien vakuutusten hankkiminen on helppoa ja hoituu kätevästi verkossa.

Jätä meille tarjouspyyntö vakuutuksista, ja räätälöimme sinulle tarjouksen. Huomioimme tarjouksessa henkilökohtaiset etusi ja autamme sinua löytämään juuri sopivan kokonaisturvan. Voit hankkia vakuutukset helposti ja nopeasti myös suoraan verkosta. Vakuutusten turvien ja hintojen vertailu onnistuu helposti verkkokaupassamme.

Voit tarkastella omia vakuutustietojasi ja tehdä niihin muutoksia helposti, kun kirjaudut op.fi-palveluun. Jos eteen tulee esimerkiksi muutto, voit päivittää kotivakuutuksesi helposti uuteen osoitteeseen op.fi:ssä.

Vakuutuksen ostaminen ja op.fi-palvelussa asiointi onnistuu vaivattomasti myös silloin, kun et ole osuuspankin asiakas. Tällöin voit kirjautua vakuutusten verkkopalveluun oman pankkisi verkkopankkitunnuksilla.

Mitä vakuutuksia opiskelija tarvitsee?

Opiskelijana sinun kannattaa valita vakuutuksesi oman elämäntilanteesi mukaan. Esimerkiksi kotivakuutus, terveysvakuutus, matkustajavakuutus sekä matkatavaravakuutus ovat yleisiä opiskelijoiden suosimia vakuutuksia.

Vakuutuksen tärkeys korostuu ennen kaikkea silloin, kun vahinko sattuu. Ilman voimassa olevaa vakuutusta voivat pienenkin vahingon kustannukset nousta korkeiksi ja horjuttaa merkittävästi opiskelijan taloutta. Siksi sinun on opiskelijana hyvä ennakoida ja hankkia vakuutukset hyvissä ajoin omiin tarpeisiisi sopiviksi. Vakuutukset auttavat sinua sattuipa vahinko kotona, vapaa-ajalla tai matkustaessa.

Opiskelijan kotivakuutus omaan kotiin - turvaa koti ja irtaimisto

Oletko muuttamassa ensimmäistä kertaa omaan asuntoon? Omassa kodissa asuessasi tarvitset kotivakuutuksen. Nykyään useat vuokranantajat ja vuokrayhtiötkin edellyttävät vuokralaiselta kotivakuutuksen hankkimista. Onpa kotinasi sitten omistusasunto, vuokra-asunto tai opiskelija-asunto, vakuutus turvaa kotisi vahinkojen varalta. Kotivakuutus turvaa opiskelijan arjen, ja suojaa kotisi ja henkilökohtaiset tavarasi erilaisten tilanteiden varalta.

Kotivakuutus opiskelijalle on helppo hankkia verkkokaupastamme. Usein vuokranantajat edellyttävät vuokrattavaan asuntoon laajan kotivakuutuksen, joka tarjoaa kattavan turvan erilaisten pienempien ja suurempien vahinkojen varalle. Voit todistaa vakuutuksen voimassaolon vuokranantajalle helposti OP-mobiilissa, mihin kotivakuutuskortti latautuu automaattisesti vakuutuksen oston jälkeen.

Kotivakuutuksen hinta määräytyy muun muassa omien tietojesi, asunnon koon, huonekalujen ja muun irtaimiston arvon perusteella. Voit saada kotivakuutuksesta myös erilaisia alennuksia asiakkuutesi ja ikäsi mukaan.

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat kotivakuutukseesi myös 250 euron omavastuuedun. Omavastuusi vahinkotilanteessa voi siis olla jopa 0 euroa. Etu koskee tilanteita, joissa omaisuudellesi sattuu Pohjola Kotivakuutuksesta korvattava rikos-, palo tai luonnonilmiövahinko ja maksettava korvaus on suurempi kuin valitsemasi omavastuu. Jos esimerkiksi 400 euron arvoinen pyöräsi varastetaan ja kotivakuutuksen omavastuusi on 250 euroa, et maksa tilanteessa omavastuuta ollenkaan. Jos omavastuusi on 400 euroa, sinulle jää omavastuuedun jälkeen maksettavaksi ainoastaan 150 euron omavastuu.

Nuorena otettu terveysvakuutus kantaa pitkälle

Kun otat terveysvakuutuksen nuorena ja terveenä, saat mahdollisimman kattavan turvan. Tällöin terveysvakuutuksesta ei rajata pois sairauksia ja vaivoja, jotka ilmenevät myöhemmin elämässä. Terveysvakuutus kattaa esimerkiksi sairauteen tai tapaturmaan liittyviä kuluja ja on voimassa aina 100-vuotiaaksi asti.

Mietitkö, miksi tarvitsisit terveysvakuutuksen, kun opiskelijoilla on käytössä hyvä ja ilmainen terveydenhuolto? Mitä varhaisemmin elämässä terveysvakuutuksen ottaa, sitä laajemmin se turvaa. Nuorena ja terveenä otettu terveysvakuutus kattaa myös opiskeluaikana mahdollisesti puhkeavat sairaudet. Vakuutuksella varmistat itsellesi hyvän hoidon myös myöhemmin elämässä, kun et ole enää oikeutettu opiskelijoiden terveydenhoitoon.​

Terveysvakuutus auttaa sinua, kun kyseessä on vahingon ennaltaehkäisy, hoito tai vaivasta toipuminen. Terveysvakuutukseen sisältyvät muun muassa hoitoturva ja kuluturva, joiden avulla voit käyttää laajasti erilaisia lääkäripalveluita tai varaudut kalliimpiin hoitokuluihin.

Lähdössä matkalle tai opiskelemaan ulkomaille?

Vaihto-opiskelijan ja matkailijan kannattaa hoitaa vakuutusturva kuntoon hyvissä ajoin ennen lähtöä. Matkustajavakuutuksen avulla saat turvaa matkalla sattuvien tapaturmien ja matkalla alkavien sairauksien varalta. Muistathan vakuuttaa myös matkatavarasi.

Kun oleskelet ulkomailla yhtäjaksoisesti yli kolme kuukautta, sinun täytyy tarkistaa vakuutuksesi voimassaoloaika. Väliaikaisen ulkomailla asumisen ajaksi voit pidentää Pohjola Matkustajavakuutuksen turvien voimassaoloaikaa määräajaksi. Jos teet näin, pitenee saman vakuutetun matkatavara-, matkavastuu- ja matkaoikeusturvavakuutustenkin voimassaolo samaksi ajaksi ilman eri sopimusta tai maksua.

Kun lähdet matkalle tai muutat väliaikaisesti opiskelemaan ulkomaille, muista ladata puhelimeesi OP-mobiili. Sähköinen matkavakuutuskortti kulkee silloin mukanasi minne menetkin. Saat matkavakuutuskortin käyttöösi OP-mobiilissa osiossa Omat vakuutukset.

Muut opiskelijan vakuutukset

Onko sinulla lemmikkieläin, haluatko vakuuttaa arvokkaita tavaroitasi tai aiotko aloittaa uuden urheilulajin harrastamisen? Löydät meiltä kattavat vakuutukset koiralle, kissalle ja hevoselle. Arvotavaravakuutuksella turvaat puolestaan yli 5000 euron arvoisen omaisuutesi, esimerkiksi mukana kuljettamasi soittimet. Urheilijan vakuutuksilla turvaat itsesi harrastuksissa ja saat kattavan turvan loukkaantumisten varalta.

Saako vakuutuksista opiskelija-alennusta?

18‒27-vuotiaana voit saada jopa 24 %:n alennuksen lähes kaikista kodin ja perheen vakuutuksistasi.

Näin alennus muodostuu:

18-27-vuotiaana Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat 21 %:n alennuksen lähes kaikista kodin ja perheen vakuutuksista. Etu koskee seuraavia vakuutuksia:

  • kotivakuutus
  • henkilövakuutukset
  • jatkuva matkustaja- ja matkatavaravakuutus
  • arvotavaravakuutus
  • eläinvakuutus
  • venevakuutus

Saat myös 3 %:n lisäalennuksen useimpiin vakuutuksiin, kun olet osuuspankin omistaja-asiakas. Voit siis saada jopa 24 %:n yhteisalennuksen taloutesi vakuutuksista.

Huomioithan, että nuoren etuasiakkaan alennuksen piirin eivät kuulu ajoneuvovakuutukset, henki- ja työkyvyttömyysvakuutus tai myynnistä jo poistuneet sairauskuluvakuutukset ja Easy-vakuutuspaketit. Saat ajoneuvovakuutuksesta kuitenkin 7 % alennuksen, johon ovat oikeutettu kaikki etuasiakkaamme iästä riippumatta.

Olet etuasiakas, kun sinulla on vakuutuksia kolmesta eri vakuutuskategoriasta. Näitä ovat esimerkiksi koti-, auto- ja jatkuva matkavakuutus. Saat alennuksen ikäsi perusteella automaattisesti, kun tunnistaudut ja kirjaudut op.fi-palveluun vakuutuksia ostaessasi.

Kerrostalo
Matkustaja lähdössä turvallisin mielin reissuun, kun matkavakuutus on kunnossa.
Matkavakuutus
Koiravakuutus on kunnossa ja lemmikkisi voi nukkua leppoisasti
MAKSUTON ETU
Koiravakuutus