Venevakuutus

Venevakuutus on turva veneelle ja veneen varusteille. Venevakuutukset suojaavat veneesi osat esimerkiksi ilkivallan, tulipalon, kuljetettaessa sattuvan vahingon sekä talvisäilytyksen aikana yllättävän varkauden varalta. Paras venevakuutus tuo veneellesi turvaa myös karilleajosta, pohjakosketuksesta tai vesillä sattuvasta törmäyksestä aiheutuvan vahingon varalle. Venevakuutusten vertailu on helppoa verkkokaupassamme. Valitse alta tarpeisiisi sopiva Pohjola Vakuutuksen venevakuutus, tutustu, laske venevakuutuksen hinta laskurilla ja turvaa vene niin vesillä kuin mailla.

 

Valitse venevakuutus, laske hinta ja osta

 

Venevakuutus moottoriveneelle
Venevakuutus purjeveneelle
Venevakuutus moottoripurjehtijalle
Muu vesikulkuneuvo

 

Miten venevakuutuksen hinta määräytyy?

Venevakuutuksen hinta on riippuvainen muun muassa veneen arvosta varusteineen, veneen tyypistä, veneen merkistä ja moottoreiden tehosta sekä veneelle valitsemastasi kaskosta. Vakuutusmaksu määräytyy muun muassa veneen vakuutusturvan laajuuden ja valitsemasi omavastuun mukaan. Jos esimerkiksi suurennat omavastuuta, on vakuutusmaksu pienempi.

Venevakuutuksen hinta selviää, kun valikoit yltä haluamasi venevakuutuksen, kerrot venevakuutuksen hintaan vaikuttavat tiedot ja valitset haluamasi turvat. Laskurimme laskee antamiesi tietojen perusteella veneesi vakuutukselle hinnan. Tämän jälkeen pääset vielä tarvittaessa muuttamaan valitsemiasi turvia ja vertailemaan hintoja ennen venevakuutuksen ostamista.

Vuodenaikahinnoittelu huomioituna venevakuutuksen hinnassa

Kattavamman venevakuutuksen, Kaskon, venevahinkoturva noudattelee vuodenaikahinnoittelua. Voit siis sääolosuhteiden salliessa ajaa veneellä läpi vuoden venevahinkoturvan maksun painottuessa vuodenajan mukaan. Venevakuutuksen hinta on pienempi talvikuukausina, jolloin venevahingon riski on pienimmillään.

Vakuutuksen hinta pienemmäksi bonusta kerryttämällä

Venevakuutuksesi on bonusoikeudellinen, kun valitsemasi omavastuu on 150, 200 tai 335 euroa. Bonus on vahingottomalta vakuutuskaudelta annettava 10 prosenttiyksikön hyvitys venevahinkoturvan vakuutusmaksustasi. Turvallisella veneilyllä voit ansaita venevakuutuksesi jopa 60 %:n bonuksen.

Uusiin vakuutuksiin lähtöbonus 40 %

Saat uuteen bonusoikeudelliseen kaskovakuutuksen venevahinkoturvaan 40 % lähtöbonuksen. 

Mitä venevakuutus korvaa?

Voit valita veneesi turvaksi joko Kaskon tai suppeamman venevakuutuksemme, Osakaskon. Molemmat vakuutukset sisältävät turvan varkauden ja ilkivallan, palovahingon sekä telakointi- ja kuljetusvahingon varalle. Kumpaankin turvaan kuuluu lisäksi vastuu- ja oikeusturvavakuutus.

Kasko sisältää lisäksi turvan venevahingon varalle. Venevahinkoja ovat mm. veneillessä sattuvat karilleajot ja pohjakosketukset sekä veneen törmäykset. Kasko korvaa myös joistain luonnonilmiöistä, kuten myrskystä, johtuvia kuluja. Voit hakea korvausta esimerkiksi myrskytuulen, trombin tai rakeiden veneelle aiheuttamista vahingoista. Voit varautua vakuutuksella myös tulipalon aiheuttamiin vahinkoihin.

Halvin venevakuutus ei ole siis välttämättä aina paras vaihtoehto, jos vahinko sattuu. Suosittelemmekin turvaamaan veneen kattavammalla Kaskolla, jolloin saat parhaan turvan veneillessä sattuvien vahinkojen varalle.  

Venevakuutuksen piirissä myös perämoottori ja veneen varusteet

Venevakuutus korvaa luonnollisesti veneen rungolle sekä mahdollisille moottoreille ja purjeille aiheutuneet vahingot. Tämän lisäksi venevakuutuksen piiriin kuuluvat veneessä yksinomaan käytettäväksi tarkoitetut varusteet ja veneen elektroniset laitteet sekä ohjelmat.

Voit siis hakea venevakuutuksesta korvausta, jos esimerkiksi veneessä sijaitseva tai väliaikaista säilytystä varten irrotettu veneen varuste varastetaan tai se rikkoutuu. Muistathan aina ilmoittaa uusista varusteista, jotta veneesi pysyy varmasti vakuutettuna sen oikeasta arvosta.

Venevakuutus on voimassa vesillä ja maalla, ympäri vuoden. Veneen vesillelasku ja nosto ovat mahdollisia vahingon paikkoja. Siksi onkin korostuneen tärkeää, että veneen vakuutus on voimassa myös varsinaisen veneilyn ulkopuolella.

Onko veneesi vuokraus- tai charterkäytössä?

Jos vuokraat huvikäytössä olevaa venettäsi tai se on charter-käytössä, tarvitset venevakuutukseesi laajennuksen. Lisäsopimuksesta- ja maksusta voidaan venevakuutuksesi voimassaoloa laajentaa koskemaan myös vuokraus- ja charter-käyttöä. Ota yhteyttä, kerromme lisää!

Onko venevakuutus voimassa myös ulkomailla?

Venevakuutuksemme ovat automaattisesti ilman laajennusta voimassa

  • Suomen, Ruotsin ja Tanskan aluevesillä ja vesistöissä sekä Norjan aluevesillä maan rannikoilla
  • Itämerellä ja sen lahdissa, Saimaan ja Kielin kanavilla sekä Kattegatissa ja Skagerrakissa
  • Säilytettäessä ja kuljetettaessa venettä näiden valtioiden alueella.

Venevakuutuksen voimassaoloaluetta on mahdollista laajentaa lisämaksusta myös Eurooppaan ja sen ulkopuolelle.

Onko veneen vakuutus pakollinen?

Venevakuutus ei ole ajoneuvojen liikennevakuutuksen tapaan pakollinen vakuutus. Veneet ovat kuitenkin usein arvokasta omaisuutta, joka kannattaa turvata tarpeeksi kattavalla vakuutuksella. Esimerkiksi moottorin varkaus tai karilleajosta aiheutuneiden vahinkojen korjaus voivat tehdä lompakkoon suurenkin loven.

Omaa venettä kohtaavien vahinkojen lisäksi venevakuutuksesta korvataan myös muille aiheuttamiasi vahinkoja. Venevakuutuksiimme sisältyy aina vastuuvakuutus, joka kattaa ulkopuoliselle aiheuttamasi esine- ja henkilövahingot. Vapaaehtoisen venevakuutuksen turvin voitkin keskittyä veneilyyn huoletta, kun taloutesi on turvattu ja voit luottaa saavasi asiantuntevaa apua, jos jotain sattuu.

Tarvitseeko soutuvene venevakuutuksen?

Soutuveneet ja enintään viiden hevosvoiman perämoottorit kuuluvat kodin tavaroihin eli irtaimistoon esimerkiksi Pohjola Vakuutuksen Omakoti-vakuutuksessa. Huomioithan siis veneesi arvon turvatessasi kotiasi ja kodin irtaimistoa Omakoti-vakuutuksella.

Venevahingon sattuessa navigoi Pohjola Vahinkoapuun

Pohjola Vahinkoapu on haavereiden hakukone. Jos veneillessä sattuu vahinko tai vene vahingoittuu säilytyksessä, käännä kurssi kohti Pohjola Vahinkoapu -palvelua. Vahinkoavusta löydät toimintaohjeet vahinkotilanteeseen ja tietoa siitä, mistä venevakuutuksen turvasta voit hakea korvausta vahingosta. Vahinkoavusta löydät myös suosittelemamme venekorjaamokumppanimme. Kumppanimme hoitaa vahinkotilanteen ja veneesi korjauksen lujalla ammattitaidolla, jolloin pääset takaisin vesille mahdollisimman vikkelästi.

Siirry siis venevahingon sattuessa Pohjola Vahinkoapuun, kerro sattunut vahinko ja hoida vahinkotilanne sutjakkaasti ilman turhia töyssyjä.

Tutustu muihin liikkumisen palveluihimme

Autovakuutus henkilöautolle
Pakettiauton vakuutus
Perävaunun vakuutus