Venevakuutus

Venevakuutus on turva veneelle ja veneen varusteille. Venevakuutukset suojaavat veneesi osat esimerkiksi ilkivallan, palovahingon, kuljetettaessa sattuvan vahingon sekä talvisäilytyksen aikana yllättävän varkauden varalta. Paras venevakuutus tuo veneellesi turvaa myös karilleajosta, pohjakosketuksesta tai vesillä sattuvasta törmäyksestä aiheutuvan vahingon varalle. Valitse alta tarpeisiisi sopiva Pohjola Vakuutuksen venevakuutus, tutustu, laske venevakuutuksen hinta ja turvaa veneesi niin vesillä kuin mailla.

 

Valitse venevakuutus, laske hinta ja osta

 

Venevakuutus moottoriveneelle
Venevakuutus moottoripurjehtijalle
Venevakuutus purjeveneelle
Muu vesikulkuneuvo

 

Venevakuutuksen hinta riippuu veneestä

Venevakuutuksen hinta on riippuvainen muun muassa veneen arvosta varusteineen, veneen tyypistä, moottoreiden lukumäärästä ja tehosta sekä veneelle valitsemastasi kaskosta.

Venevakuutuksen hinta selviää, kun valikoit yltä haluamasi venevakuutuksen, kerrot veneen perustiedot ja valitset haluamasi turvat. Laskemme antamiesi tietojen perusteella veneesi vakuutukselle hinnan. Tämän jälkeen pääset vielä tarvittaessa muuttaman valitsemiasi turvia ja vertailemaan hintoja ennen venevakuutuksen ostamista.

Vuodenaikahinnoittelu huomioituna venevakuutuksen hinnassa

Kattavamman venevakuutuksen, Kaskon, venevahinkoturva noudattelee vuodenaikahinnoittelua. Voit siis sääolosuhteiden salliessa ajaa veneellä läpi vuoden venevahinkoturvan maksun painottuessa vuodenajan mukaan. Maksat siis vähemmän talvikuukausilta, jolloin venevahingon riski on pienimmillään.

Vakuutuksen hinta pienemmäksi bonusta kerryttämällä

Venevakuutuksesi on bonusoikeudellinen, kun olet valinnut vakuutuksen omavastuuksi 150, 200 tai 335 euroa. Bonus on vahingottomalta vakuutuskaudelta annettava 10 prosenttiyksikön hyvitys vakuutusmaksustasi, ja turvallisella veneilyllä voit ansaita venevakuutuksesi jopa 60 %:n bonuksen.

Mitä venevakuutus korvaa?

Voit valita veneesi turvaksi joko Kaskon tai suppeamman venevakuutuksemme, Osakaskon. Molemmat vakuutukset sisältävät turvan varkauden ja ilkivallan, palovahingon sekä telakointi- ja kuljetusvahingon varalle. Kumpaankin turvaan kuuluu lisäksi vastuu- ja oikeusturvavakuutus.

Kasko sisältää lisäksi turvan venevahingon varalle. Venevahinkoja ovat mm. veneillessä sattuvat karilleajot ja pohjakosketukset, veneen törmäykset sekä myrskytuulen tai trombin veneelle aiheuttamat vahingot. Suosittelemmekin turvaamaan veneen kattavammalla Kaskolla, jolloin saat parhaan turvan veneillessä sattuvien vahinkojen varalle.  

Venevakuutuksen piirissä myös perämoottori ja veneen varusteet

Venevakuutus on luonnollinen turva veneen rungolle sekä mahdollisille moottoreille ja purjeille. Tämän lisäksi venevakuutuksen piiriin kuuluvat veneessä yksinomaan käytettäväksi tarkoitetut varusteet ja veneen elektroniset laitteet sekä ohjelmat.

Voit siis hakea venevakuutuksesta korvausta, jos esimerkiksi veneessä sijaitseva tai väliaikaista säilytystä varten irrotettu veneen varuste varastetaan tai se rikkoutuu. Muistathan aina ilmoittaa uusista varusteista, jotta veneesi pysyy varmasti vakuutettuna sen oikeasta arvosta.

Venevakuutus on voimassa vesillä ja maalla, ympäri vuoden. Veneen vesillelasku ja nosto ovat mahdollisia vahingon paikkoja. Siksi onkin korostuneen tärkeää, että veneen vakuutus on voimassa myös varsinaisen veneilyn ulkopuolella.

Onko venevakuutus voimassa myös ulkomailla?

Venevakuutuksemme ovat automaattisesti ilman laajennusta voimassa

  • Suomen, Ruotsin ja Tanskan aluevesillä ja vesistöissä sekä Norjan aluevesillä maan rannikoilla
  • Itämerellä ja sen lahdissa, Saimaan ja Kielin kanavilla sekä Kattegatissa ja Skagerrakissa
  • Säilytettäessä ja kuljetettaessa venettä näiden valtioiden alueella.

Venevakuutuksen voimassaoloaluetta on mahdollista laajentaa lisämaksusta myös Eurooppaan ja sen ulkopuolelle.

Tarvitseeko soutuvene venevakuutuksen?

Soutuveneet ja enintään viiden hevosvoiman perämoottorit kuuluvat kodin tavaroihin eli irtaimistoon esimerkiksi Pohjola Vakuutuksen Omakoti-vakuutuksessa. Huomioithan siis veneesi arvon turvatessasi kotiasi ja kodin irtaimistoa Omakoti-vakuutuksella.

Venevahingon sattuessa navigoi Pohjola Vahinkoapuun

Pohjola Vahinkoapu on haavereiden hakukone. Jos veneillessä sattuu, käännä siis kurssi kohti Pohjola Vahinkoapu -palvelua. Vahinkoavusta löydät toimintaohjeet vahinkotilanteeseen ja tietoa siitä, mistä venevakuutuksen turvasta voit hakea korvausta. Vahinkoavusta löydät myös suosittelemamme venekorjaamokumppanimme, jotka hoitavat vahinkotilanteen ja veneesi korjauksen lujalla ammattitaidolla, jolloin pääset takaisin vesille mahdollisimman vikkelästi.

Siirry siis venevahingon sattuessa Pohjola Vahinkoapuun, kerro sattunut vahinko ja hoida vahinkotilanne sutjakkaasti ja ilman turhia töyssyjä.

Tutustu muihin liikkumisen palveluihimme

Autovakuutus henkilöautolle
Perävaunun vakuutus
Pakettiauton vakuutus