Venevakuutus purjeveneelle

Parasta turvaa purjeveneellesi ja sen varusteille
1

Turvaa veneelle vuoden ympäri

Venevakuutus korvaa purjeveneesi vahingot niin vesillä kuin kuljetuksen ja säilytyksen aikana.

2

Myrskyvahingot ilman tuulennopeusrajaa

Korvaamme veneen myrskyvahinkoja tuulen nopeudesta riippumatta.

3

Uusiin vakuutuksiin lähtöbonus 40 %

Saat uuteen bonusoikeudelliseen kaskovakuutuksen venevahinkoturvaan 40 % lähtöbonuksen.

4

Omistaja-asiakkaan edut

Omistaja-asiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja OP-bonuksia.

Suuntaa vesille ja nauti vapaudesta

Jos purjehtijalta kysytään, ei ole lähestyvää veneilykautta parempaa syytä odottaa kevättä ja kesää. Venevakuutuksesi on voimassa läpi vuoden, joten voit vapaasti suunnata purjeveneelläsi vesille aina, kun sääolosuhteet sen sallivat.

Kiireettömyydestä ja vapauden tunteesta on helppo nauttia, kun venevakuutuksesi on ajan tasalla. Muistathan siis ilmoittaa aina, jos hankit veneellesi uusia varusteita. Veneen vakuutusmäärän tulee aina kattaa sekä vene että sen varusteet.

Venevakuutus kattaa esimerkiksi purjeveneen

  • rungon, takilan ja purjeet
  • jollan (enintään 3,5 m)
  • telakointipukin ja -peitteen
  • moottorin, kulkuvarusteet ja käyttöön liittyvät laitteet.

Mitä purjeveneen venevakuutus korvaa?

Korvaamme veneen Kaskosta esimerkiksi, jos purjeveneesi varastetaan, palaa tai vahingoittuu karilleajossa, törmäyksessä, palossa tai kuljetuksessa. Purjeveneen Osakaskokin korvaa esimerkiksi varkaus- ja palovahingot, mutta jättää venevahingot, kuten törmäykset tai karilleajot, omalle vastuullesi.

Purjeveneen venevakuutus eli niin sanottu purjevenevakuutus on voimassa myös purjehduskilpailuissa ja sisältää aina veneen vastuu- ja oikeusturvavakuutukset. Vastuuvakuutus korvaa, jos aiheutat veneelläsi toiselle veneelle tai veneilijälle vahinkoa, josta olet lain mukaan korvausvastuussa. Voit tarvittaessa myös korottaa vastuuvakuutuksen korvausrajoja maksutta purjehduskilpailuja varten.

Yleisin vahinko on karilleajo, mutta vahinkoja voi sattua myös silloin, kun venettä ei käytetä.

Hannu Partanen Tuoteasiantuntija, Pohjola Vakuutus

Trossi-palvelulla varmistat purjeveneellesi maksuttoman avun

Vaikka olisi kuinka huolellinen, voi vesillä sattua kaikenlaista. Vesillä toimintakyvyttömäksi joutuneen purjeveneen pelastaminen on usein maksullista, mikäli ihmishenkiä ei ole vaarassa. Tällaisesta purjeveneen kiireettömästä siirrosta peritään omakustannushinta, joka voi olla jopa satoja euroja pelastusaluksen koosta ja tehtävän pituudesta riippuen.

Hankkimalla Suomen Meripelastusseuran Trossi-palvelun varmistat purjeveneellesi maksuttoman avun. Jos matkasi vesillä keskeytyy, saat hinauksen lähimpään satamaan ja apua korjaajan hankkimisessa. Palvelun hankkiessasi tuet samalla vapaaehtoista meri- ja järvipelastustyötä.

Voimassaolo purjehduskilpailuissa

Venevakuutus on voimassa myös osallistuessasi tai harjoitellessasi Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n rekisteröimään tai muuhun järjestettyyn kilpapurjehdukseen.

Kilpapurjehduksen tai sen virallisten harjoitusten aikana sattuneita purje- ja takilavahinkoja koskee 25 % lisäomavastuu, joka lasketaan perusomavastuulla vähennetystä vahingon määrästä.

Kansainvälisten purjehduskilpailujen järjestäjät vaativat osallistujilta kirjallisen todistuksen veneen vastuuvakuutuksesta. Joissain tilanteissa järjestäjä voi vaatia myös veneen vastuuvakuutuksen normaaleja enimmäiskorvauksia suurempia korvaussummia. Tällöin vastuuvakuutuksen korvausrajoja on mahdollista korottaa maksutta ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Voimassaolo ulkomailla

Venevakuutuksemme ovat automaattisesti ilman voimassaoloalueen laajennusta voimassa

  • Suomen, Ruotsin ja Tanskan aluevesillä ja vesistöissä sekä Norjan aluevesillä maan rannikolla
  • Itämerellä ja sen lahdissa, Saimaan ja Kielin kanavalla sekä Kattegatissa ja Skagerrakissa
  • Säilytettäessä ja kuljetettaessa venettä näiden valtioiden alueella.

Venevakuutuksen sekä veneen vastuuvakuutuksen voimassaoloaluetta on mahdollista laajentaa lisämaksusta myös Eurooppaan ja sen ulkopuolelle.

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja etuja. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, hyödyt vieläkin suuremmasta alennusprosentista ja vakuutusmaksuihisi käytetään OP-bonuksia.

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

Miehet vaeltamassa turvallisin mielin, kun terveysvakuutus on kunnossa.
Aikuisen terveysvakuutus
Perävaunun vakuutus