Lääkäriliiton vakuutusedut

Lääkäriliiton vakuutusedut

Lääkäriliiton jäsenenä saat automaattisen vakuutusturvan lisäksi omat vakuutukset jäsenhintaan
1

Liiton automaattinen vakuutusturva

Kun liityt Lääkäriliiton jäseneksi, sinut turvataan automaattisesti liiton valitsemilla vakuutuksilla. Tutustu näihin vakuutuksiin sivun alalaidasta.

2

Omat vakuutuksesi jäsenhintaan

Pyydä tarjous haluamistasi vakuutuksista ja hyödynnä edut ilmoittamalla olevasi Lääkäriliiton jäsen ja jäsennumerosi.

3

Osuuspankin omistaja-asiakkaan edut

Omistaja-asiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja OP-bonuksia.

Lääkäriliiton jäsenetuna Pohjola Matkavakuutus pysyvin alennuksin

Matkustajavakuutuksesta lääkäriliiton jäsenelle 30 % alennus.

Matkustajavakuutus sisältää poikkeuksellisesti turvan tapaturman aiheuttamien kulujen varalle myös päivittäisessä elinympäristössä, kun vakuutuksen laajuudeksi on valittu sekä koti- että ulkomaanmatkat.

Pohjola Matkustajavakuutuksessa kotimaan matkalla tarkoitetaan Suomessa linnuntietä tehtyä matkaa vähintään 50 kilometrin päähän vakuutetun asunnosta, työpaikasta, opiskelupaikasta tai vapaa-ajan asunnosta. Olemme laajentaneet lääkäriliiton vakuutusturvaa ilman lisämaksua poistamalla kilometrirajoituksen liiton kautta hankitusta matkustajavakuutuksesta. Tämä tarkoittaa sitä, että vapaa-ajan tapaturmien hoitokuluja korvataan vakuutuksesta myös päivittäisessä elinympäristössä, vaikka tapaturmat sattuisivat matkan sijaan esimerkiksi kotona tai vapaa-ajan asunnolla.

Matkatavaravakuutuksesta 10 % alennus.

Matkustaessasi ennalta sovittuun kohteeseen, matkatavaravakuutus korvaa välttämättömyystarvikkeiden lisäksi vaate- ja asustehankintoja 500 euroon saakka, kun kuljetettavaksi jätetty matkatavara myöhästyy.

Matkassa puolison tai perheenjäsenen kanssa? Saat matkustajavakuutuksen jäsenetuineen ja -hintaan myös puolisollesi sekä samassa taloudessa asuville alle 20-vuotiaille lapsillesi. Perhekohtainen matkatavaravakuutus kattaa puolestaan automaattisesti talouden kaikkien jäsenten matkatavarat.

Omaisuusvakuutukset etuhinnoin

Lääkäriliiton jäsenenä saat uusista omaisuusvakuutuksista pysyvät alennukset.

  • 5 % alennus kotivakuutuksesta, vastuu- ja oikeusturvavakuutuksesta, arvotavaravakuutuksesta ja pienvenevakuutuksesta.
  • 10 % alennus metsävakuutuksesta.

Koti- ja huvilairtaimiston osalta vakuutus on voimassa vakuutuspaikan ulkopuolella Suomessa ja muissa Pohjoismaissa 7 000 euroon saakka.

Kaskovakuutukset alennetuin hinnoin

Lääkäriliiton jäsenenä saat alennusta yksityiskäyttöisen henkilö- ja pakettiauton uudesta Super- ja Kevytkaskosta, sekä matkailuauton tai matkailuperävaunun uudesta Isokaskosta.

  • 10 %:n alennus Superkaskon ensimmäisen vuoden vakuutusmaksuista.
  • 20 %:n alennus Kevyt- tai Isokaskon ensimmäinen vuoden vakuutusmaksuista.

Henkivakuutukseen veloitukseton 60 % korotus

Tarjoamme sekä Lääkäriliiton jäsenelle, että samassa taloudessa asuvalle puolisolle, kuluttoman 60 % korotuksen henkivakuutuksen korvausmäärään. Etu koskee uusia vakuutuksia ja vakuutuksen korvausmäärä tulee olla 10 000 euron ja 50 000 euron väliltä. Kuluttoman korotuksen suuruus vahvistetaan vuosittain, ja tämä 60 % korotus on voimassa vuoden 2023 ajan.

Yrittäjän palvelut ja edut

Tarjoamme yrittäjälle palveluita, jotka sujuvoittavat kiireistä arkea ja tukevat yrityksen toimintaa. Tällaisia ovat mm. mukana kulkeva OP-yritysmobiili sekä yrityksen riskienhallintaan liittyvät palvelut. Tarkemmat tiedot yrittäjän palveluistamme löydät sivun alalaidasta.

Yrittäjänä saat myös vastaavat edut kodin ja perheen vakuutuksista, henkivakuutuksesta sekä autovakuutuksesta. Vastaavasti yrittäjänä voit hyötyä omistaja-asiakkaamme ainutlaatuisista eduista.

Aikuisen terveysvakuutus

Potilasvakuutus

Vakuutus korvaa terveyden- ja sairaanhoidon yhteydessä potilaalle aiheutuneen henkilövahingon potilasvahinkolain perusteella. Kuulut Potilasvakuutuksen piiriin, kun toimit yksin itsenäisenä ammatinharjoittajana. Korvauskäsittely hoidetaan Potilasvakuutuskeskuksessa. Vakuutus on voimassa Suomessa.

Ammatillinen vastuu- ja oikeusturvavakuutus

Tämä vakuutus korvaa vahingot, jotka liittyvät Suomen Lääkäriliiton jäsenen työsuhteeseen tai virkamiehenä toimimiseen. Kuulut vakuutuksen piiriin, kun olet laillistettu lääkäri tai harjoitat lääkärin toimea terveydenhuollon ammattihenkilöitä koskevan lain perusteella ammatissa, toimessa tai virassa. Vakuutus on voimassa Pohjoismaissa.

Järjestövakuutus

Vakuutus on voimassa Lääkäriliiton järjestämissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa kaikkialla maailmassa.  Turvanasi on myös matkustaja- ja matkatavaravakuutus, joka on voimassa liiton tapahtumissa ja tilaisuuksissa.

Kotivakuutus

Jokainen koti tarvitsee vakuutuksen. Kotivakuutus turvaa kotisi ja vapaa-ajan asuntosi sekä tavarasi esimerkiksi murron, palon ja äkillisen vuotovahingon varalta. Voit vakuuttaa kodin tavarat, huoneiston kiinteät osat kerrostalossa, rivitalossa ja paritalossa, omakotitalon, mökin ja huvilan, erilliset saunat ja talousrakennukset sekä rakenteilla olevan rakennuksen.

Matkavakuutus

Matkustajavakuutuksen avulla saat turvaa matkalla sattuvien tapaturmien ja matkalla alkavien sairauksien varalta. Vakuutus korvaa lisäksi matkan peruuntumisia ja keskeytymisiä, matkalta myöhästymisiä ja matkan odottamisia. Matkatavaravakuutus turvaa matkatavarasi kaikkialla maailmassa, niin kotona Suomessa kuin ulkomailla. Siihen sisältyy aina matkavastuuvakuutus ja -oikeusturvavakuutus.

Arvotavaravakuutus

Tällä vakuutuksella saat turvaa kodin ulkopuolella kuljettamillesi arvotavaroille kuten soittimelle, kameralle, objektiiville, kellolle tai rakkaalle korullesi. Turva on voimassa kaikkialla maailmassa, missä ikinä kuljetkin.

Vapaaehtoinen autovakuutus

Auton kokonaisvaltainen turva koostuu pakollisesta liikennevakuutuksesta sekä vapaaehtoisesta autoturvasta eli kaskosta. Kaskolla turvaat ajoneuvosi muun muassa liikenteessä sattuvan vahingon sekä pysäköitynä tapahtuvan ilkivallan varalta.

Henkivakuutus

Henkivakuutuksen avulla varmistat, etteivät läheisesi joudu menehtymisesi takia taloudellisesti hankalaan tilanteeseen. Sen avulla tavallisen arjen pyörittäminen vaikeassa tilanteessa on askelen helpompaa.

Pienvenevakuutus

Veneilyssä tarvitaan taitoa ja huolellisuutta. Ennakoimalla vältät monet vaarat, mutta kaikesta huolimatta vahinkoja sattuu vesillä ja maissa. Valitse paras turva veneellesi.

Oikeusturva- ja vastuuvakuutus

Joskus voi käydä niin, että aiheutat toiselle vahingon, jonka olet velvollinen korvaamaan. Saatat myös tahtomattasi joutua tilanteeseen, jossa tarvitset oikeudellista apua omien oikeuksiesi puolustamisessa. Vakuutus koskee kätevästi myös kaikkia läheisiäsi, jotka asuvat kanssasi saman katon alla. Lue lisää Oikeusturva- ja vastuuvakuutuksesta Kotivakuutuksen sivuilta.

Tarjoamme yrittäjille palveluita, jotka sujuvoittavat arkea ja tukevat yrityksen toimintaa. Yrittäjälle suosittelemme seuraavia palveluita:

Riskienhallinnan palvelut

Yritystoimintaan sisältyy aina riskejä. Mitä paremmin olet tietoinen yrityksesi toiminnan mahdollisista riskeistä, sitä paremmin olet kykeneväinen hallitsemaan niitä ja suojautuman riskeiltä ennakkoon oikeanlaisilla toimenpiteillä.

Kun tunnistamme yrityksesi riskit, voimme auttaa yritystäsi sekä minimoimaan riskien haitalliset vaikutukset että hyödyntämään mahdollisuudet ottaa oikeanlaisia riskejä.

OP-yritysmobiili

Yrityksen vakuutus- ja pankkiasiointi onnistuu kätevästi verkossa. Tämän lisäksi voit hoitaa yrityksesi asiointia ajasta ja paikasta riippumatta mobiililaitteella, kun lataat käyttöösi OP-yritysmobiilin. OP-yritysmobiili sisältää peruspalvelut, joiden avulla hoidat yrityksesi arkiset pankkiasiat helposti. Lisäksi käytössäsi on mobiili laskutuspalvelu asiakas- ja tuotehallinnan tueksi. Pääset seuraamaan yrityksesi laskutustietoja, ja voit toimittaa laskuja asiakkaillesi haluamallasi tavalla.

Yrittäjän palvelunumerot

Yrittäjänä saat apua kaikissa yrityksesi vakuutusasioissa numerosta 0303 0303 (valinta 3, arkisin klo 8-22). Kyseisestä numerosta saat apua myös Ilmarisen työeläkkeeseen liittyen. Vakuutusasioissa voit myös olla yhteydessä sähköpostitse: yrityspalvelut@op.fi.

Mikäli sinulla on kysyttävää pankkiasiointiisi tai säästöihisi tai sijoituksiisi liittyen, palvelee sinua paikallisen osuuspankkisi ohella yritysten neuvonta numerosta 0100 05151 (arkisin klo 8-18).

Pohjola Vahinkoapu ja Pohjola Sairaala

Apu on lähellä vahingon sattuessa. Pohjola Vahinkoavusta löydät kattavat ohjeet vahinkotilanteiden varalle. Syöttämällä palveluun sattuneen vahingon saat toimintaohjeet, joiden avulla saat mahdollisimman nopean avun. Jos loukkaannut tai sairastut, voit hyödyntää Pohjola Sairaalan palveluita nopean ja ammattitaitoisen avun saamiseksi. Pohjola Sairaala hoitaa koko sydämellä ja varmistaa, että pääset takaisin arjen normaaliin rytmiin niin nopeasti kuin mahdollista.

Vahingon sattuessa on tärkeää, että saat apua mahdollisimman nopeasti. Tällä varmistat sen, että pääset takaisin normaaliin arkeen mahdollisimman nopeasti.

Pohjola Vahinkoavusta löydät helpot ohjeet erilaisiin vahinkotilanteisiin sekä sinua lähimmän kumppanimme, oli kyseessä sitten sairastuminen, kännykän rikkoutuminen tai kolari. OP:n asiakkaana voit lisäksi tehdä vahinkoilmoituksen OP-mobiili -sovelluksella välittömästi vahingon sattuessa. Pohjola Vahinkoavun pikainen ohjeistus sekä välitön vahinkoilmoitus muodostavat hyvän pohjan ikävistä sekä yllättävistä vahinkotilanteista selviämiselle.