On aika puhua virtahevosta huoneessa.

15–19-vuotias, hae mukaan OP:n uuteen nuorten ryhmään ja vaikuta!

Rahasta pitää puhua – mutta mitä ja miten?

Haemme nyt 15–19-vuotiaita nuoria mukaan OP:n uuteen nuorten ryhmään pohtimaan, millaista tietoa nuoret oikeasti kaipaavat rahaan ja talouteen liittyen. Miten tästä voisi puhua niin, että se olisi oikeasti myös kiinnostavaa?

Jos sinulla on aiheesta ajatuksia ja kysymyksiä tai haluat vaikuttaa siihen, mitä ja miten rahasta puhutaan, niin kannattaa hakea mukaan – voisit olla hyvä vahvistus tähän nyt valittavaan 10 nuoren porukkaan. Tietenkin saat ajastasi ja panoksestasi myös asianmukaisen korvauksen. 

Mitä nuorten ryhmä tekee?

  • Ensimmäinen OP:n nuorten ryhmä työskentelee kevätlukukauden 2024 ajan.  
  • Nuorten ryhmä ratkoo yhdessä nuorten velkaantumisen ehkäisyyn liittyvää tehtävänantoa kahdessa hackathon-tapahtumassa, jotka järjestetään Helsingissä keväällä 2024.  
  • Lisäksi ideoimme ja suunnittelemme yhteisissä etätapaamisissa 2-4 kertaa lukukauden aikana. 
  • Alustavat päivämäärät Helsingin hackathoneille 2.-3.2. ja 17.-18.5.2024

Mitä nuorten ryhmäläiset tästä saavat?

  • Valituille maksetaan ryhmään osallistumisesta korvaus (50 € / tunti, arvio kokonaispalkkiosta yhteensä n. 1 000 €) 
  • Lisäksi nuorten ryhmäläiset saavat uusia kokemuksia ja kontakteja sekä ennen kaikkea upean mahdollisuuden vaikuttaa siihen, miten taloustaidoista puhutaan ja mitä kaikkien nuorten tulisi rahasta ja taloudesta tietää.  
  • Korvaamme tietysti myös hackathon-reissujen matka- ja majoituskulut Helsinkiin muualta matkaaville.   

Kuka voi hakea mukaan?

  • Nuorten ryhmään voivat hakea kaikki 15–19-vuotiaat ympäri Suomen. 
  • Haemme mahdollisimman monipuolista joukkoa niin ikäjakauman, sukupuolen kuin asuinpaikankin suhteen. Nuorten ryhmä työskentelee yhdessä suomeksi.  
  • Haluamme, että haet mukaan juuri sellaisena kuin olet: jos sinulla on kiinnostusta vaikuttaa siihen, miten nuorten talousasioista puhutaan, olet valmis tehtävään. Aiempaa kokemusta tai muita näyttöjä teemasta emme odota – tärkeintä on innostus, kiinnostus ja omat mielipiteet.   

Miten haen mukaan? 

Alta löytyvän linkin kautta pääset jättämään videohakemuksen, jossa vastaat lyhyesti muutamaan kysymykseen. Hakeminen on helppoa: voit kuvata videon suoraan saitilla ja sinun tarvitsee vain olla oma itsesi. Koko hommaan menee yhteensä noin viisi minuuttia. 

Hae mukaan viimeistään sunnuntaina 26.11. klo 23.59 mennessä.

Nuorten ryhmän jäsenten valinnat tapahtuvat marraskuun viimeisellä viikolla, jolloin otamme yhteyttä sekä tällä kertaa jatkoon päässeisiin että kaikkiin hakemuksensa jättäneisiin.