Palvelumaksuerittelystä näet edellisen vuoden palvelumaksut

Palvelumaksuerittely on yhteenveto sinulta edellisen vuoden aikana veloitetuista palvelumaksuista sekä maksetuista ja sinulle kertyneistä koroista. Sen tarkoitus on kertoa kootusti ja selkeästi yleisimmistä Käyttötililtä veloitetuista palvelumaksuista sekä helpottaa niiden vertailemista eri palveluntarjoajien välillä. Jokainen henkilöasiakkaan Käyttötili, Yhteinen taloustili ja Perusmaksutili muodostavat erillisen palvelumaksuerittelyn. Palvelumaksuerittely perustuu EU:n tilidirektiiviin. (2014/92/EU).

Mistä löydän palvelumaksuerittelyni?

Saat vuoden 2023 palvelumaksuerittelyn maaliskuun 2024 loppuun mennessä op.fi-palvelun ja OP-mobiilin omaan arkistoon. Jos sinulla on useampi OP:n Käyttötili, saat jokaisesta tilistäsi erillisen palvelumaksuerittelyn.

Pääset omaan arkistoon, kun kirjaudut op.fi-palveluun OP:n tai muun pankkisi tunnuksilla. Oma arkisto löytyy palvelun yläreunassa olevasta käyttäjävalikosta, kun valitset sieltä ensin oman nimesi ja sen jälkeen avautuvasta valikosta kohdan Oma arkisto.

Siirry omaan arkistoon (vaatii kirjautumisen)

OP-mobiiliin voit kirjautua vain OP:n tunnuksilla. Omaan arkistoon pääset seuraavaa polkua pitkin: kirjaudu palveluun ja valitse ensin Muut, sitten Oma profiili ja tämän jälkeen Oma arkisto.

Jos sinulla ei ole minkään suomalaisen pankin tunnuksia, voit tilata palvelumaksuerittelyn 1.4.2024 alkaen soittamalla asiakaspalveluumme 0100 0500 (ma-pe 8-16, pvm/mpm) tai asioimalla osuuspankkisi konttorissa.

Miksi en saanut palvelumaksuerittelyä?

Palvelumaksuerittely koskee Käyttötilejä, Yhteisiä taloustilejä sekä Perusmaksutilejä. Jos et ole yhdenkään tällaisen tilin pääomistaja, sinulle ei muodostu palvelumaksuerittelyä. Palvelumaksuerittelyä ei myöskään muodostu, jos edellä mainituilta tileiltä ei ole veloitettu palvelumaksuja vuoden 2023 aikana.

Mitä tietoja näen palvelumaksuerittelystä?

Palvelumaksuerittelystä näet Käyttötiliisi liitettyjen palveluiden maksut, jotka on veloitettu sinulta aikavälillä 1.1.–31.12.2023. 

Kohdasta ”Maksetut maksut yhteensä” näet sinulta vuonna 2023 veloitetut palvelumaksut. Jos olet osuuspankin omistaja-asiakas, palvelumaksuihin käytetään asioinnistasi kertyneitä OP-bonuksia. Kohta ”Maksetut maksut yhteensä” kertoo palvelumaksujen määrän ennen mahdollisten OP-bonusten käyttöä. Kohdasta ”Lisätiedot” voit tarkistaa palvelumaksuihin käytettyjen OP-bonusten määrän.

Miksi palvelumaksuerittelyssä ei näy kaikkia minulta veloitettuja palvelumaksuja?

Palvelumaksuerittely perustuu EU:n tilidirektiivin vaatimuksiin ja se sisältää sen vuoksi vain palvelumaksut, jotka direktiivissä katsotaan kuuluvan Käyttötiliin. Tällaisia palveluita ovat yleiset tilipalvelut, maksut, kortit ja käteinen. Esimerkiksi sijoittamiseen tai lainoihin liittyviä palvelumaksuja ei ole mukana erittelyssä.

Miten Käyttötililleni maksettu korko näkyy palvelumaksuerittelyssä?

Käyttötilillesi maksettu korko voi näkyä palvelumaksuerittelyssä hieman eri tavoin riippuen siitä, onko korkoa kertynyt vuoden jokaiselta kuukaudelta ja onko tilisi korkoprosentti pysynyt samana vai muuttunut vuoden aikana.

Jos korkoa on kertynyt vuoden jokaiselta kuukaudelta ja korkoprosentti on pysynyt samana koko tämän ajan, näet koko vuoden aikana tilillesi kertyneen talletuskoron yhdellä rivillä.

Jos taas Käyttötilisi korko on muuttunut vuoden aikana tai korkoa on maksettu vain osana kuukausista, näet kertyneet korot eriteltynä omille riveillensä sen mukaan, miten korkoa on maksettu eri kuukausina. Tilillesi kertynyt korko on saattanut vaihdella esimerkiksi silloin, jos jonkin kuukauden aikana tilisi alin saldo on ollut nolla euroa.

Jos sinulla on useampi Käyttötili, saat jokaisesta tilistäsi erillisen palvelumaksuerittelyn.

Miten OP:n palvelumaksut veloitetaan?

Palvelumaksut veloitetaan kuukausittain tililtäsi. Jos olet osuuspankin omistaja-asiakas, palvelumaksuihin ja palkkioihin käytetään asioinnistasi kertyneitä OP-bonuksia.

Omistaja-asiakkuutesi ja tämänhetkiset OP-bonuksesi voit tarkistaa, kun kirjaudut op.fi-palveluun tai OP-mobiiliin. Jos sinulla ei ole OP:n tunnuksia, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Mistä löydän oman osuuspankkini hinnaston ja saan lisätietoa?

Oman osuuspankkisi hinnaston löydät, kun haet sen palveluhinnastosta.

Siirry palveluhinnastoon

Lisätietoja palvelumaksuerittelystä löydät myös Maksuja koskeva tietoasiakirja -sivulta, jonne on koottu linkit EU:n edellyttämiin virallisiin tietoasiakirjoihin tilityypeittäin.

Siirry Maksuja koskevan tietoasiakirjan sivuille

Voit myös kysyä lisätietoa viestillä tai chatissa, kun kirjaudut op.fi-palveluun tai OP-mobiiliin OP:n tunnuksillasi tai soittaa asiakaspalveluumme 0100 0500 (ma-pe 8–16, pvm/mpm).