Euron kolikoita

Palvelumaksuerittelystä näet edellisen vuoden palvelumaksut

EU-tilidirektiivin mukainen palvelumaksuerittely lähetetään asiakkaille vuosittain.

Palvelumaksuerittely on osa laajempaa tilidirektiiviä (2014/92/EU). Tavoitteena on maksutiliin liittyvien toteutuneiden palvelumaksujen ilmoittaminen asiakkaalle niin, että asiakas saa kootusti tiedon maksamistaan palvelumaksuista. Näin toteutuneita palvelumaksuja on helppo vertailla eri palveluntarjoajien välillä.

Kenelle palvelumaksuerittely lähetetään?

OP:n henkilöasiakkaana saat palvelumaksuerittelyn kerran vuodessa, jos olet pääomistaja

  • käyttötilissä
  • käyttötiliin pohjautuvassa tilissä, esimerkiksi yhteisessä taloustilissä
  • perusmaksutilissä

Mistä löydän palvelumaksuerittelyni?

Jos käytät OP-mobiilia tai op.fi-palvelua saat palvelumaksuerittelystä kertovan viestin lähipäivinä. Viestissä kerrotaan, että palvelumaksuerittelysi on lisätty Omaan arkistoosi, jonka löydät OP-mobiilista kohdasta Muut ja Oma profiili. Op.fi-palvelussa Oma arkisto löytyy sivun oikeasta laidasta. Jos sinulla ei ole käytössä op.fi-palvelua palvelumaksuerittely lähetetään postitse kotiosoitteeseesi.

Miksi en saanut palvelumaksuerittelyä tai palvelumaksuerittely on tyhjä?

Jos et ole pääomistajana perusmaksutilissä, käyttötilissä tai käyttötiliin pohjautuvassa tilissä sinulla ei ole tällaisia tilejä, sinulle ei myöskään lähetetä palvelumaksuerittelyä.

Miten luen palvelumaksuerittelyä?

Palvelumaksuerittelystä näet kyseiseen tiliin liitettyjen palvelujen palvelumaksut ajalta 1.1.-31.12.2019. Kohdasta ”Maksetut maksut yhteensä” näet palvelumaksusi ennen mahdollisten OP-bonusten käyttöä palvelumaksuihin. Kohdasta ”Lisätiedot” löydät palvelumaksuihisi mahdollisesti käytettyjen OP-bonusten määrän. Jos palvelumaksuerittely on tyhjä, kyseisellä tilillä ei ole ollut palvelumaksuja.

Miksi Palvelumaksuerittelyssä ei näy kaikki veloitetut palvelumaksut?

Erittelyssä ovat vain ne palvelumaksut, jotka on katsottu tilidirektiivissä kuuluvaksi maksutiliin eli yleiset tilipalvelut, maksut, kortit ja käteinen. Esimerkiksi sijoittamiseen tai lainoihin liittyviä palvelumaksuja ei ole mukana erittelyssä.

Miten käyttötilin korko näkyy palvelumaksuerittelyssä?

Omistaja-asiakkaan käyttötilin korko on kiinteä 0,10 % ja muilla asiakkailla käyttötilin korko on 0,00%. Jos omistaja-asiakkuus on ollut voimassa koko vuoden ja korkoa on kertynyt jokaiselta kuukaudelta, näytetään talletuskorko palvelumaksuerittelyssä yhdellä rivillä.

Jos omistaja-asiakkuus ei ole ollut voimassa koko vuotta tai käyttötilin kalenterikuukauden alin saldo on ollut ajoittain niin alhainen, että korkoa ei ole kertynyt, näytetään talletuskorko usealla rivillä. Siltä ajalta, jolloin korkoa ei ole kertynyt, tai asiakas ei ole ollut omistaja-asiakas, näytetään korkoprosenttina (Korkokanta) 0,00 % ja koron määränä 0,00 €.

Miten OP:n palvelumaksut veloitetaan?

Palvelumaksut veloitetaan tililtä tai OP-bonuksista kuukausittain. Osuuspankin omistaja-asiakkaan palvelumaksuihin ja palkkioihin käytetään asioinnista kertyneitä OP-bonuksia. Omistaja-asiakkuutesi ja tämänhetkiset OP-bonuksesi voit tarkistaa op.fi-palvelusta tai OP-mobiilista. Jos sinulla ei ole käytössä OP:n verkkopalvelutunnuksia, saat tiedot käymällä osuuspankkisi konttorissa.

Mistä löydän oman osuuspankkini palvelumaksut ja lisätietoa?

Lisätietoja löydät sivulta Maksuja koskeva tietoasiakirja. Osuuspankkisi hinnaston löydät osoitteesta op.fi/hinnasto.

OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa voit kysyä lisätietoa viestillä tai chatissa. Puhelimitse tavoitat meidät numerosta 0100 0500, ma-pe klo 8-16 (pvm/mpm).