Palvelumaksuerittelystä näet edellisen vuoden palvelumaksut

Palvelumaksuerittely on yhteenveto sinulta edellisen vuoden aikana veloittamistamme palvelumaksuista, sekä maksamistasi ja sinulle kertyneistä koroista. Sen tarkoitus on kertoa kootusti ja selkeästi kaikista vuoden aikana kertyneistä palvelumaksuista ja helpottaa palvelumaksujen vertailemista eri palveluntarjoajien välillä. Palvelumaksuerittely perustuu EU:n tilidirektiiviin. (2014/92/EU).

Mistä löydän palvelumaksuerittelyni?

Saat vuoden 2021 palvelumaksuerittelyn helmikuun 2022 loppuun mennessä op.fi-palvelun omaan arkistoon. Jos sinulla on useampi OP:n käyttötili, saat jokaisesta tilistäsi erillisen palvelumaksuerittelyn.

Op.fi-palveluun voit kirjautua OP:n tai muun pankkisi verkkopalvelutunnuksilla. Jos sinulla ei ole minkään pankin verkkopalvelutunnuksia, voit tilata itsellesi palvelumaksuerittelyn 1.3.2022 alkaen soittamalla asiakaspalveluumme 0100 0500 (pvm/mpm) tai käymällä osuuspankin konttorissa. 

Siirry omaan arkistoon (vaatii kirjautumisen)

Miksi en saanut palvelumaksuerittelyä?

Palvelumaksuerittely koskee käyttötilejä, yhteisiä taloustilejä sekä perusmaksutilejä. Jos et ole minkään tällaisen tilin pääomistaja, emme toimita sinulle palvelumaksuerittelyä.

Miten luen palvelumaksuerittelyä?

Palvelumaksuerittelystä näet kyseiseen tiliin liitettyjen palvelujen palvelumaksut, jotka on veloitettu 1.1.-31.12.2021.

  • Kohdasta ”Maksetut maksut yhteensä” näet kaikki sinulta vuonna 2021 veloitetut palvelumaksut. 
  • Kohdasta ”Lisätiedot” löydät palvelumaksuihisi käytettyjen OP-bonusten määrän. 

Jos palvelumaksuerittely on tyhjä, kyseisellä tilillä ei ole ollut palvelumaksuja.

Miksi palvelumaksuerittelyssä ei näy kaikki veloitetut palvelumaksut?

Palvelumaksuerittely perustuu EU:n direktiiviin, jossa on määritelty mistä palvelumaksuista on toimitettava asiakkaalle kooste. Tällaisia palveluita ovat yleiset tilipalvelut, maksut, kortit ja käteinen.

Esimerkiksi sijoittamiseen tai lainoihin liittyviä palvelumaksuja ei ole mukana erittelyssä.

Miten näen käyttötililleni maksetut korot palvelumaksuerittelyssä?

Jos korkoa on kertynyt jokaiselta kalenterikuukaudelta, eikä korkoprosentti ole vuoden aikana vaihtunut, näet koko vuoden aikana tilillesi maksetun talletuskoron palvelumaksuerittelyssä yhdellä rivillä.

Jos käyttötilisi korko on vuoden aikana vaihdellut tai korkoa on maksettu vain osana kalenterikuukausista, näet palvelumaksuerittelyssä korot eriteltyinä eri riveille sen mukaan, miten korkoa on eri kuukausina maksettu. Korko on saattanut vaihdella esimerkiksi, jos tilisi kalenterikuukauden alin saldo on ajoittain ollut niin alhainen, ettei korkoa ole kertynyt.

Jos sinulla on useampi käyttötili, saat jokaisesta erillisen palvelumaksuerittelyn.

Miten OP:n palvelumaksut veloitetaan?

Palvelumaksut veloitetaan kuukausittain tililtäsi. Jos olet omistaja-asiakas, palvelumaksuihin ja palkkioihin käytetään asioinnistasi kertyneitä OP-bonuksia.

Omistaja-asiakkuutesi ja tämänhetkiset OP-bonuksesi voit tarkistaa op.fi-palvelusta tai OP-mobiilista. Jos sinulla ei ole käytössä OP:n verkkopalvelutunnuksia, saat nämä tiedot käymällä osuuspankkisi konttorissa.

Mistä löydän oman osuuspankkini palvelumaksut ja lisätietoa?

Lisätietoja löydät sivulta Maksuja koskeva tietoasiakirja. Osuuspankkisi hinnaston löydät osoitteesta op.fi/hinnasto.

OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa voit kysyä lisätietoa viestillä tai chatissa. Puhelimitse tavoitat meidät numerosta 0100 0500 (pvm/mpm).