Perhe seisoo auton vieressä

Ägarkund Plus-tjänsten

För ägarkunder som koncentrerar sina ärenden mångsidigt

 

Vi erbjuder Ägarkund Plus-tjänsten för andelsbankens ägarkunder som använder våra bank- och försäkringstjänster på ett mångsidigt sätt. Som Ägarkund Plus-kund får du det bästa stödet för dina ärenden och din ekonomi.

Tjänsten är avgiftsfri och du får automatiskt tillgång till den då du har ett visst antal produkter och tjänster i OP Gruppen. Du kontrollerar lätt om du är Ägarkund Plus-kund.

Ägarkund Plus-tjänstens förmåner

Som Ägarkund Plus-kund får du ägarkundens förmåner och rabatter men också övriga unika förmåner.

 1. Egen kontaktperson

Du har en egen kontaktperson i andelsbanken. Kontaktpersonen hjälper dig att sköta dina penningärenden. Du når din kontaktperson smidigt på hens direkta telefonnummer.

 1. Snabb kundbetjäning

Du är alltid bland de första att få betjäning då du kontaktar oss via chatten, per telefon eller med ett meddelande.

 1. Snabb behandling av din låneansökan

Vi behandlar dina ansökningar om lån med säkerhet snabbare än vanligt, till exempel när du söker bolån eller billån. Dessutom sköter samma expert hos oss ditt låneärende från början till slut.

 1. Kortpaket med de bästa förmånerna

Du får korten OP Gold och OP Duo jämte tjänster till paketpris. Med Gold får du försäkringar för vardagen och upplevelser, och med Duos prisgaranti säkerställer du att du inte betalar för mycket för dina inköp.

Läs mer om korten

Hur får jag Ägarkund Plus-tjänsten?

Du får Ägarkund Plus-tjänsten då du är ägarkund i andelsbanken och har produkter och tjänster i OP Gruppen för minst 150 000 euro, lånen medräknade, eller placeringar i fonder och aktier för minst 50 000 euro. Observera att tjänsten är avgiftsfri.

Dessutom har du minst tre av följande:

 1. Dagliga banktjänster: brukskonto, OP:s betalkort och OP:s digitala tjänster
 2. Lån, till exempel bolån eller studielån hos OP Gruppen
 3. Placeringar, minst en produkt för fond-, placerings- eller försäkringssparande frånsett Avkastningsandelen
 4. Du är preferenskund hos Pohjola Försäkring (du blir preferenskund när du har försäkringar ur tre olika kategorier)

Kom ihåg att du får du de bästa förmånerna som ägarkund

 1. Endast ägarkunder samlar OP-bonus
 2. Rejäla rabatter på placeringstjänster och försäkringar
 3. Tjänster för dagliga ärenden utan månadsavgifter 1.10.2023-31.12.2024* i den andelsbank där du är ägarkund
 4. Förmåner som erbjuds av OP Gruppens samarbetspartner

Läs mer om förmånerna för ägarkunder

* Efter att förmånen har upphört är priset på paketet med dagliga tjänster för ägarkunder från 3,95 euro/månad, och för ägarkunder under 30 år från 0 euro/månad. För övriga kunder från 8,25 euro/månad.

Hur blir jag Ägarkund Plus-kund?

- Du får Ägarkund Plus-tjänsten då du är ägarkund i andelsbanken och har de ovan på den här sidan nämnda ärenden som berättigar till tjänsten.

Kostar Ägarkund Plus-tjänsten något?

- Ägarkund Plus-tjänsten kostar ingenting.

Kan jag säga upp Ägarkund Plus-tjänsten?

- Observera att Ägarkund Plus-tjänsten är en avgiftsfri tjänst. Det är helt frivilligt att använda tjänsten, och du förpliktas inte till någonting av att du omfattas av den. Ägarkund Plus-tjänsten upphör om du säger upp ditt ägarkundskap eller 12 månader från det att dina ärenden inte längre uppfyller kriterierna för tjänsten.

Hur länge i taget gäller Ägarkund Plus-tjänsten?

- Du får tillgång till Ägarkund Plus-tjänsten för ett år (12 månader) åt gången, och dina ärenden som berättigar till tjänsten granskas årligen.

Kan en minderårig få Ägarkund Plus-tjänsten?

- En minderårig kan få Ägarkund Plus-tjänsten då hen har de ovan på den här sidan nämnda ärenden som berättigar till tjänsten. Kontaktpersonen för en minderårig är i regel densamma som för föräldern eller föräldrarna.

Hur räknas gemensamma lån och insättningar bland de ärenden som berättigar till Ägarkund Plus-tjänsten?

​​​​​​​- Om ett konto eller lån är gemensamt och i två personers namn, räknas medelsaldot till vardera personens ärendevolym. Till exempel om ett par har ett gemensamt bolån på 300 000 euro, räknas 300 000 euro till varderas ärendevolym, eftersom båda gäldenärerna ansvarar för det gemensamma lånet till fullt belopp. I fråga om gemensamma insättningar sker beräkningen enligt samma princip för kontohavarna.

Påverkar betalningshistorian möjligheten att få Ägarkund Plus-tjänsten?

- Du får Ägarkund Plus-tjänsten då du har de ovan på den här sidan nämnda ärenden som berättigar till tjänsten och du dessutom har uppfyllt dina avtalsförpliktelser, till exempel dina betalningar till OP, inom utsatt tid.

Jag ser inte min kontaktpersons uppgifter i OP-mobilen eller tjänsten op.fi. Hur länge tar det innan jag får en egen kontaktperson?

- Din kontaktpersons uppgifter syns i regel direkt när du ser Ägarkund Plus-tjänsten i OP-mobilen eller då du loggar in i tjänsten op.fi. Ibland syns kontaktpersonens uppgifter först senare, till exempel om din andelsbank fusioneras med en annan andelsbank eller om en expert vid din andelsbank byts ut.