Var kan jag ta ut kontanter? Var kan jag sätt in kontanter?

Du får kontanter i automater eller butiker. Du kan också sätta in kontanter via automater.

Det är alltid behändigt och tryggt att betala med kort och smarttelefonernas betalningsappar. Vid behov kan du behändigt ta ut kontanter i automater eller till exempel i matbutiken i samband med inköp. I insättningsautomaten går det också att sätta in pengar.

Överväg om du behöver kontanter. I Finland går det att betala med kort eller betalningsapp nästan överallt. Om du i händelse av undantagssituationer vill ta ut kontanter, kan du ta ut så mycket kontanter att du klarar dig några dagar.

Du får kontanter i automater eller butiker

Med OP:s kort kan du ta ut kontanter utöver i Otto-automater också i

  • K-gruppens mataffärernas
  • Tokmannis
  • R-kioskernas
  • Neste-servicestationernas kassor och
  • andra uttagsautomater.

I automater kan du ta ut pengar från bankkontot avgiftsfritt fyra gånger per månad. Du ser var det finns Otto-automater direkt på otto.fi eller i OP-mobilen. Automaterna ägs av Automatia.

 

Om du behöver göra en reklamation i anslutning till ett uttag eller en insättning i en Otto-automat, kontakta då vår kundtjänst.

Om du tänker ta ut ett större kontantbelopp, var beredd på att förete en utredning över medlens användningssyfte. Observera att uttag som överskrider 5 000 euro måste beställas på förhand antingen genom att ringa OP:s kundtjänst eller genom att besöka kontoret under dess öppettid. Det kan hända att kassatjänsterna är öppna endast med tidsbokning.

Du kan använda TalletusOtto- och OttoPlus-automater för att sätta in kontanter på kontot

Du kan använda insättningsautomater om du har ett bankkort. Sätt kortet i automaten och mata därefter in sedlar. Du kan sätta in sedlar i OttoPlus-automater och också mynt i TalletusOtto-automater. Pengarna sätts in på ditt bankkortskonto.

Största möjliga engångsdeponering är 1 000 euro/kalendermånad. Var beredd på att förete en utredning över medlens ursprung.