Var kan jag ta ut kontanter? Var kan jag sätt in kontanter?

Du får behändigt kontanter i automater eller butiker. Du kan också sätta in kontanter via automater.

Det är alltid behändigt och tryggt att betala med kort och smarttelefonernas betalningsappar. Vid behov kan du behändigt ta ut kontanter i automater eller till exempel i matbutiken i samband med inköp. I insättningsautomaten går det också att sätta in pengar.

Överväg om du behöver kontanter. I Finland går det att betala med kort eller betalningsapp nästan överallt. Du kan alltid föreslå att betalningsmottagaren till exempel laddar ner appen Pivo. Då du betalar via appen, räcker det att du vet mottagarens telefonnummer. Pengarna syns genast på mottagarens konto. Då kan du enkelt återgå till betalningsuppgifterna senare, om du till exempel har glömt betalaren eller beloppet. Om du ska på en resa, tar du ut resevaluta förmånligare i resmålet.

Du får kontanter i automater eller butiker

Med OP:s kort kan du ta ut kontanter utöver i Otto-automater också i

  • K-gruppens mataffärernas
  • Tokmannis
  • R-kioskernas
  • Neste-servicestationernas kassor och
  • andra uttagsautomater.

Du ser var det finns Otto-automater direkt på otto.fi eller i OP-mobilen. Om du tänker ta ut ett större kontantbelopp, var beredd på att förete en utredning över medlens användningssyfte för myndigheterna.

Du kan använda TalletusOtto- och OttoPlus-automater för att sätta in kontanter på kontot

Du kan använda insättningsautomater om du har ett bankkort. Sätt kortet i automaten och mata därefter in mynt och sedlar. Pengarna sätts in på ditt bankkortskonto.

Om du tänker sätta in ett större kontantbelopp, måste du sätta in pengarna på kontoret. Var beredd på att identifiera dig och förete en utredning över medlens ursprung för myndigheterna.