OP-Visa Platinum

Det är dags att njuta. Med OP-Visa Platinum kan du koncentrera dig på det väsentliga. Spara tid och möda. Res utan bekymmer och betala tryggt med bank- eller kreditfunktionen var som helst.

-

 • Trygga köp och betalningar

  När du betalar med kortet får du 180 dagars Produktskydd för köpet, även på nätet. I kortet ingår även ID-skydd. Med hjälp av råd från experter kan du förebygga att bli offer för identitetsstöld, eller vid behov får du hjälp med att begränsa påföljderna.

 • Lite lyx i livet

  Den avgiftsfria Concierge-tjänsten hjälper dig att sköta löpande ärenden. Du kan ringa till assistenten och be att personen reserverar ett hotellrum eller skaffar en födelsedagspresent. Med Hole in one-försäkringen firar du ditt drömslag med champagne tillsammans med dina medspelare.

 • Heltäckande förmåner för resande

  OP-Visa Platinum är kortet för den som reser mycket. I kortet ingår till exempel omfattande reseförsäkring, hyrbilsförsäkringen, avbeställningsskydd vid resa och Priority Pass för avgiftsfritt tillträde till VIP-lounger på flygplatser.

 • Flexibilitet i livet

  2 000–20 000 euro kredit efter ditt behov och din betalningsförmåga. Med kreditfunktionen får du i genomsnitt 35 dagar räntefri betalningstid för dina inköp.

Ansök om kort

Skydd i vardagen

 • Ägarkunder får Produktskydd i 180 dagar. Varor som du betalat med OP-Visa Platinum skyddas i händelse av skada eller stöld i sex månader från inköpstidpunkten upp till 2 000 euro, även på nätet och utomlands.
 • Skydd mot identitetsstöld. ID-Skyddsexperterna hjälper dig förebygga identitetsstölder samt vid behov att utreda och begränsa påföljder och ekonomiska förluster om dina uppgifter missbrukas.
 • Visa Secure skyddar nätbetalningar genom att bekräfta kortinnehavarens identitet. När du betalar med kortet på nätet, godkänner du betalningen genom att identifiera dig med mobilnyckeln eller dina nätbankskoder.
 • Det tryggaste alternativet är att betala med kreditfunktionen. Om något går fel vid köpet kan du ansöka om att få dina pengar tillbaka av kreditkortsbolaget. Du kan också ansöka om att få dina pengar tillbaka om researrangören eller flygbolaget går i konkurs.
 • Du kan lätt följa upp dina korttransaktioner i OP-mobilen, Pivo och tjänsten op.fi.

Heltäckande försäkringar och förmåner för resor

 • Med OP-Visa Platinum-kortet är dina fritidsresor i Finland och utomlands tryggade med en omfattande reseförsäkring från Pohjola Försäkring. Förutom dig själv täcker försäkringen din make eller maka och dina barn under 20 år.
 • Hyr bil utomlands utan uthyrningsfirmans dyra tilläggsförsäkringar. Med hyrbilsförsäkringen slopas självrisken för en hyrbil på dina utlandsresor upp till 2 000 euro.
 • Priority Pass ger dig och en person i ditt sällskap avgiftsfritt tillträde till VIP-loungerna på hundratals flygplatser.
 • Avbeställningsskydd vid resa. Då du betalar din utlandsresa och tjänsterna i anslutning till den med OP-Visa Platinums credit-funktion kan du för en avbeställd resa få en ersättning på 75 procent för resekostnaderna och tjänster i anslutning till resan.
 • Du har också tillgång till en tjänst där du kan få nödkontanter så att din resa tryggas, om ditt OP-Visa Platinum-kort skadas eller försvinner.

Lyx i livet

 • Concierge-tjänsten tar reda på saker och sköter ärenden åt dig. En personlig assistent bokar restaurangbesök och resor, skaffar födelsedagspresenter, söker fram en ny tvättmaskin med de kriterier som du valt, eller ger till exempel förslag på nya och intressanta upplevelser. Concierge-tjänsten fungerar avgiftsfritt överallt i världen. Eventuella köp debiteras kortet.
 • Med Hole in one-försäkringen firar du ditt drömslag med champagne tillsammans med dina medspelare.
 • Betjäning dygnet runt via ett eget nummer. OP-Visa Platinum-kundtjänsten på numret 0100 0510 hjälper i frågor som gäller ditt kort 24/7. På samma nummer når du också concierge-tjänsten, ID-skyddet och försäkringstjänsterna.

Betalningar

 • Betala med debit- eller credit-funktionen. Behändig kontaktlös betalning av inköp under 50 euro.
 • Dra nytta av betalningstiden. Då du betalar med kredit får du en räntefri betalningstid på i genomsnitt 35 dagar. Då du får fakturan väljer du om du betalar allt med en gång eller om du använder krediten, dvs. betalar krediten i rater.
 • Flexibilitet i livet. Kredit från 2 000 euro upp till 20 000 euro, kreditgräns efter ditt behov och din betalningsförmåga.
 • Minska antalet kort i din plånbok. Lägg till K-Plussa till ditt OP-Visa-kort.
 • Betala med Pivo. Ditt nya kort kan användas i betalningsappen Pivo nästan genast efter beställning.

Pris

OP-Visa Platinum 50,00 euro per månad inklusive månadsavgiften för kortet 2,95 euro och de tilläggstjänster som ansluter sig till kortet.

 

 

Ansök om kort

Kortets tilläggstjänster

 

Pohjola Reseförsäkring omfattar både en person- och resgodsförsäkring. Reseförsäkringen (i villkoren Reseskydd för företag) gäller till 86 års ålder för alla OP-Visa Platinum-kunder. Försäkrade är utöver dig också de familjemedlemmar under 18 år som är med på resan. Försäkringens giltighet förutsätter inte att resan betalas med kortet.

 • Reseförsäkringen gäller på högst 45 dygn långa resor på fritiden överallt i världen. I Finland gäller reseförsäkringen under resor som görs till platser som fågelvägen ligger minst 50 kilometer från den försäkrades bostad, arbetsplats, studieplats och fritidsbostad. Försäkringen gäller emellertid inte på dessa platser eller under resor mellan dessa platser.
 • Du kan anlita Pohjola Försäkrings unika servicenät utomlands. Kontoren som hör till servicenätet betalar ersättning direkt redan på ort och ställe, hjälper till med valet av läkare och sjukhus samt vid anskaffningen av brotts- och undersökningsprotokoll. Pohjola Försäkrings egna ersättningsexperter svarar på nödsamtal dygnet runt.
 • Via Pohjola Försäkrings skadejour vid resor 24 h +358 10 253 0011 får du på en utlandsresa hjälp med att välja en pålitlig läkare eller ett pålitligt sjukhus, personligt stöd vid sjukdom eller skada, en betalningsförbindelse för sjukhusvård, operation eller något annat ingrepp och kontakt med en läkare, med vilken du kan diskutera till exempel den vård som man föreslagit för dig. Vänligen informera försäkringsbolaget om reseförsäkringens nummer 16-634-291-2, då du ansöker om ersättning.

OP-Visa Platinum avbeställningsskydd vid resa

 • Då du betalar din utlandsresa och tjänsterna i anslutning till den med OP-Visa Platinums credit-funktion kan du för en avbeställd resa få en ersättning på 75 procent för resekostnader och tjänster i anslutning till resan, såsom resebiljetter och inkvartering. Du kan avbeställa resan utan särskild orsak. 

Läs försäkringsbeskedet och försäkringsvillkoren för både reseförsäkringen och avbeställningsskyddet vid resa:

Med hyrbilsförsäkringen (försäkringen gäller automatiskt om din resa börjar 14.10.2019 eller senare) slopas självrisken för hyrbilar upp till 2 000 euro. 

Du kan t.ex. undvika biluthyrarnas dyra avgifter för minskad självrisk. Försäkringens giltighet är inte bunden till användningen av OP-Visa Platinum-kortet. 

För mer information om hyrbilförsäkring och hjälp i händelse av en olycka, kontakta OP-Visa Platinum kundtjänsten på 0100 0510.

Du kan glömma överfulla avgångshallar – i VIP-loungen får du lugn och avskildhet. Med OP-Visa Platinum-kortet får du ett Priority Pass-kort, som ger dig och en gäst i ditt sällskap rätt att använda VIP-lounger på hundratals flygplatser. I VIP-loungen finns allt du behöver och du kan koppla av. Du ser också flygtidtabellerna i loungens infomonitorer.

Du kan njuta av den avskildhet som Priority Pass ger dig i mer än 1000 VIP-lounger i över 130 länder och 500 städer i hela världen. Då du besöker en VIP-lounge måste du visa upp ditt Priority Pass-kort.

I ärenden som gäller Priority Pass kan du vända dig till OP-Visa Platinum-tjänsten på numret 0100 0510 (välj 5: Platinum-tilläggstjänster). VIP-lounger får du på adressen www.prioritypass.com.

Concierge-tjänsten hjälper dig t.ex. att planera resor, boka hotellrum, sända blomsterhälsningar eller beställa biljetter. Du får också hjälp att boka bord på restauranger. Concierge-tjänsten söker reda på den närmaste golfbanan åt dig var i världen du än befinner dig. På så sätt kan du njuta av din resa fullt ut utan att bli störd av rutinartade ärenden.

Concierge-tjänsten är avgiftsfri, men biljetter, blommor, guidning och andra tjänster debiteras från ditt OP-Visa Platinum-kort.

Ytterligare information får du via OP-Visa Platinum-tjänsten på numret 0100 0510 (välj 5: Platinum-tilläggstjänster).

Att bli utsatt för ett identitetsbedrägeri är obehagligt, tidskrävande och kan leda till ekonomisk förlust. Genom ditt Visa Platinum har du nu tillgång till tjänsten ID-skydd. Med personlig service och tillgänglighet dygnet runt, året om, finns erfarna handläggare på plats för att hjälpa dig när du behöver. Du kan få råd kring hur du minskar risken för att bli utsatt för id-bedrägeri, hjälp att utreda om ett bedrägeri begåtts samt begränsa konsekvenserna om du blivit utsatt.

Ett identitetsbedrägeri innebär att en obehörig person, utan samtycke från dig, använder dina personuppgifter för att begå bedrägerier eller andra kriminella handlingar. Det kan hända vem som helst och när som helst. Det är vanligt att bedragaren tar krediter, tecknar mobilabonnemang, beställer varor eller till och med kommer över lagfarten till din fastighet. Bedragaren behåller det av värde medan du står kvar med skyldigheterna och betalningskraven.

ID-skydd hjälper dig att vidta förebyggande åtgärder samt utreda om ett bedrägeri begåtts och begränsa konsekvenserna om du blir utsatt genom att till exempel:

 • avvisa obefogade betalningskrav
 • annullera abonnemang
 • avlägsna betalningsanmärkningar


Förmånen gäller från 1.1.2019.

Om du är ägarkund, ingår ett nytt Produktskydd automatiskt i ditt OP-Visa-kort.

Produktskydd omfattar inköp med OP-Visa credit och debit

Dina inköp försäkras oberoende av om du betalar med credit- eller debit-funktionen.

Skydd mot missöden i 180 dagar

Skyddet gäller i ett halvt år från inköpstidpunkten för inköp i Finland, utomlands och i nätbutiker.

Avgiftsfri försäkring endast för ägarkunder

Produktskyddet ingår i Andelsbankens ägarkunders OP-Visa-kort och parallellkort.

Produktskyddet skyddar inköpen mot missöden

Ibland händer det ett och annat, telefonen faller i marken eller kaffet spills på tangentbordet. Till all tur finns försäkringen Produktskydd som skyddar inköp som betalats med OP-Visa mot missöden i ett halvt år. Du drar nytta av den här försäkringsförmånen för ägarkunder då du använder ditt OP-Visa-kort aktivt.

Produktskyddet är en avgiftsfri försäkring för ägarkunder som har OP-Visa Credit/Debit-kombikort, OP-Visa Gold, OP-Visa Platinum eller OP-Mastercard Credit. Du får förmånen också som innehavare av parallellkort till de ovannämnda korten, när innehavaren av huvudkortet är ägarkund. Det går inte att teckna försäkringen separat.

Skydda dina inköp också utomlands och i nätbutiker

Produktskyddet skyddar inköp som betalats med OP-Visa-kortets credit och debit funktioner inte bara i Finland utan också utomlands och i nätbutiker. Försäkringen skyddar i enlighet med villkoren inköpen i 180 dagar från den tidpunkt då kortinnehavaren har fått föremålet i sin besittning.

Produktskyddet kan ersätta om t.ex. dina splitternya glasögon går sönder, din nyinköpta datorplatta faller och går sönder eller telefonens skärm spricker. Självrisken är 75 euro och för ett enskilt föremål är maximiersättningen 2 000 euro.

Försäkringsförmån för ägarkunder

Genom att bli ägarkund får du, utöver Produktskyddet, bl.a. de dagliga banktjänsterna förmånligt. Du samlar värdefull OP-bonus som används för att betala serviceavgifter för banktjänster och försäkringspremier. Du kan också köpa, sälja och byta många av våra fonder utan kostnader.

Produktskyddet beviljas av OP Försäkring Ab.

Läs mer om Produktskydd

Lyckades du slå hole-in-one? Hole-in-One-försäkringen ersätter champagneserveringen till de spelare som var på banan samtidigt som du.

Ytterligare information får du via OP-Visa Platinum-tjänsten på numret 0100 0510.

Då du får OP-Visa Platinum-kortet får du samtidigt två nyckelringar med ett personligt nummer. Den som råkar hitta nycklarna ombes föra nycklarna till närmaste postlåda. Posten sänder nycklarna till dig som ett rekommenderat brev.

Om nyckelringen skadas, kan du avgiftsfritt en gång om året få en ny genom att ringa OP-Visa Platinum-tjänsten på numret 0100 0510 (välj 5: Platinum-tilläggstjänster).

Om ditt OP-Visa Platinum-kort skadas eller försvinner, kan du få nödkontanter så att din resa tryggas. Vid sådana situationer ska du kontakta OP-Visa Platinum-kundtjänsten på numret 0100 0510. Tjänsten är öppen dygnet runt alla dagar.

OP-Visa Platinum-telefontjänsten hjälper i frågor som gäller ditt kort.

OP-Visa Platinum-kortets

egen telefontjänst mån.–sön. 24h/dygnet

0100 0510 (24h)     

Per e-post betjänar vi på följande adresser:

ID-skyddet

opvisaplatinum@idturva.fi

PriorityPass och Concierge-tjänsten

opvisaplatinum@lisaetu.fi

 

Information om kortet

 

OP-Visa Platinum-kortets funktioner

 • Med OP-Visa Platinum kan du betala med credit- eller debit-funktionen.
 • Kredit från 2 000 euro upp till 20 000 euro, kreditgräns enligt ditt behov och din betalningsförmåga.
 • Kortets amorteringssätt: jämnstora månadsamorteringar som kunden valt. Minimiamortering 2 % av kreditlimiten.
 • Förfallodagsalternativen är den 7, den 15, den 23 eller den sista dagen i månaden.
 • Räntan på kortkrediten är 3 mån. euribor + 7,0 %
  • Den effektiva räntan på en kredit på 5 000 euro som är i bruk är 32,55 % (7/19) då månadsavgiften är 50 euro och faktureringsavgiften 3,50 euro. Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 5 805,00 euro. Beräkningen har gjorts under antaganden om att kredittiden är ett år och att krediten återbetalas i 12 lika stora poster med en månads mellanrum.
 • Lånet beviljas av OP-Kortbolaget Abp.

Så här använder du OP-Visa Platinum

 • Du kan betala med OP-Visa Platinum-kortet på mer än 29 miljoner försäljnings- och serviceställen runt om i världen.
 • Du kan ta ut kontanter och betala räkningar både från ditt bankkonto (Visa Debit) och från ditt Visa-konto (Visa Credit).
 • Debit-inköpen debiteras ditt konto inom några dagar, för credit-inköpen får du i genomsnitt en månad räntefri betalningstid, varefter du kan utnyttja kortets kredit.
 • Med OP-Visa Platinum-kortet är det tryggt att betala inköp på nätet och andra distansköp. Kortet är automatiskt anslutet till nätbetalningstjänsten Verified by Visa.
 • Ditt kort kan också anslutas till Pivo-mobilplånboken så att du enkelt kan följa upp korttransaktionerna och betala till eller ta emot betalningar från andra användare enbart på basis av telefonnumret.
Du kan ansöka om OP-Visa då du:

 

 • har fyllt 18 år
 • är huvudsaklig kund hos OP
 • har regelbundna löne- eller pensionsinkomster
 • har en tillräcklig betalningsförmåga och har skött dina penningaffärer klanderfritt och
 • har en fast boplats i Finland.

Samla Plussa-pengar behändigt med ditt OP-kort. Du kan enkelt ansluta K-Plussa-funktionen till ditt kort då du ansöker om kortet.

Betala tryggt på nätet Visa Secure (tidigare Verified by Visa)

Visa Secure (tidigare Verified by Visa) är en tjänst som gör det tryggare att betala på nätet. I tjänsten identifieras både köpmannen och köparen tillförlitligt. Du känner igen de nätaffärer som anlitar tjänsten på symbolen Visa Secure.

 • Ifall ditt kort skulle försvinna eller missbrukas är det bra att ange säkerhetsgränser för OP-Visa Platinum-kortet.
 • Du kan ange dygnsvisa säkerhetsgränser för kontantuttag, kortinköp som ska auktoriseras och nätbetalningar samt andra distansköp. Gränserna anges separat för kortets credit- och debit-funktioner.
 • Vi rekommenderar att du ändrar säkerhetsgränserna enligt dina behov.
 • Observera att också kontot kan ha en bruksgräns som begränsar kortbetalningarna, utöver säkerhetsgränsen för kortet.
 • Du kan lätt fastställa och ändra säkerhetsgränserna på op.fi och i OP-mobilen. Du kan också ringa telefontjänsten på numret 010 253 0022. Säkerhetsgränserna kan också ändras på OPs kontor.

OP-bonus

Som ägarkund samlar du OP-bonus för:

 • Pengar på konton för sparande

 • Bolån, studielån och banklån med säkerhet

 • Fonder och fondanknutna försäkringar

 • Betalda premier för till exempel hem- och fordonsförsäkring eller fortlöpande reseförsäkring

OP-bonus används för bankens serviceavgifter och premier.

 

 • OP-Visa Platinum 50,00 euro per månad inklusive månadsavgiften för kortet 2,95 euro och de tilläggstjänster som ansluter sig till kortet.
 • Ränta 3 månaders euribor + 7,95 %, då krediten har skuld med ränta.
 • Kontoavgiften är 3,50 euro per månad då krediten har skuld med ränta.

Den effektiva räntan beräknad på en kredit på 2 000 euro i bruk är 14,15 % (1/20). Kalkylen har upprättats under antaganden om att månadsavgiften för kortet är 2,95 euro, kontoavgiften är 3,50 euro per månad, krediträntan samt avgifterna och provisionerna är oförändrade hela kredittiden samt att krediten betalas tillbaka i 12 lika stora poster med en månads mellanrum. Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 2 146,75 euro.

Kortet beviljas av OP-Kortbolaget Abp.