OP-Visa Platinum

Det är dags att njuta. Med OP-Visa Platinum kan du koncentrera dig på det väsentliga. Spara tid och möda. Res utan bekymmer och betala tryggt med bank- eller kreditfunktionen var som helst.

-

 • Reseförsäkring, avbeställningsskydd vid resa och hyrbilsförsäkring då du ska ut och resa

  OP-Visa Platinum är kortet för den som reser mycket. I kortet ingår Pohjolas omfattande reseförsäkring och avbeställningsskydd vid resa. I hyrbilsförsäkringen ingår avskaffandet av självrisken för hyrbil upp till 2 000 euro i Finland och utomlands. Du slipper alltså biluthyrningsfirmornas dyra tilläggsförsäkringar.

 • Priority Pass öppnar dörrarna till lounger

  Priority Pass ger dig och en person i ditt sällskap avgiftsfritt tillträde till loungerna på hundratals flygplatser.

 • Concierge-tjänsten underlättar ditt liv

  Den avgiftsfria Concierge-tjänsten hjälper dig att sköta löpande ärenden. Du kan ringa och be assistenten boka hotellrum, beställa blommor eller skaffa födelsedagspresenter.

 • Fira ditt drömslag med Hole in one-försäkringen

  Med Hole in one-försäkringen firar du ditt drömslag med champagne tillsammans med andra medspelare.

 • ID-skyddet ger sinnesro

  I kortet ingår ett ID-skydd. Med hjälp av råd från experter kan du förebygga att bli offer för identitetsstöld, eller vid behov får du hjälp med att begränsa påföljderna.

Ansök om kort

Betalningar

 • Betala med debit- eller credit-funktionen. Behändig kontaktlös betalning av inköp under 50 euro.
 • Flexibilitet i livet. Kredit från 2 000 euro upp till 20 000 euro, kreditgräns efter ditt behov och din betalningsförmåga.
 • Då du betalar med kredit får du en räntefri betalningstid på i genomsnitt 35 dagar.
 • En produkt eller tjänst som du har köpt på kredit är försäkrad av Inköpsskydd av kreditbolaget i enlighet med konsumentskyddslagen. Om något går fel vid köpet kan du ansöka om att få dina pengar tillbaka av kreditkortsbolaget.
 • Som ägarkund får du ett Produktskydd i 180 dagar. Varor som du betalat med OP-Visa Platinum skyddas i händelse av skada eller stöld i sex månader från inköpstidpunkten upp till 2 000 euro.
 • Minska antalet kort i din plånbok. Lägg till K-Plussa till ditt OP-Visa-kort.
 • Anslut ditt kort till Pivo eller Apple Pay och betala behändigt med din smartenhet, var du än är.

Stöd och hjälp för kortanvändning 24/7

OP-Visa Platinum-kundtjänsten på numret 0100 0510 hjälper i frågor som gäller ditt kort 24/7. På samma nummer når du också concierge-tjänsten, ID-skyddet och försäkringstjänsterna.

Pris

OP-Visa Platinum-paketet kostar 50,00 euro per månad inklusive månadsavgiften för kortet 2,95 euro och de tilläggstjänster som ansluter sig till kortet.

 

 

Ansök om kort

Kortets tilläggstjänster

 

Pohjola Reseförsäkring omfattar både en person- och resgodsförsäkring.

Reseförsäkringen (i villkoren Reseskydd för företag) gäller till 86 års ålder för alla OP-Visa Platinum-kunder. Försäkrade är utöver dig också de familjemedlemmar under 18 år som är med på resan. Försäkringens giltighet förutsätter inte att resan betalas med kortet.

 • Reseförsäkringen gäller på högst 45 dygn långa resor på fritiden överallt i världen. I Finland gäller reseförsäkringen under resor som görs till platser som fågelvägen ligger minst 50 kilometer från den försäkrades bostad, arbetsplats, studieplats och fritidsbostad. Försäkringen gäller emellertid inte på dessa platser eller under resor mellan dessa platser.
 • Du kan anlita Pohjola Försäkrings unika servicenät utomlands. Kontoren som hör till servicenätet betalar ersättning direkt redan på ort och ställe, hjälper till med valet av läkare och sjukhus samt vid anskaffningen av brotts- och undersökningsprotokoll. Pohjola Försäkrings egna ersättningsexperter svarar på nödsamtal dygnet runt.
 • Via Pohjola Försäkrings skadejour vid resor 24 h +358 10 253 0011 får du på en utlandsresa hjälp med att välja en pålitlig läkare eller ett pålitligt sjukhus, personligt stöd vid sjukdom eller skada, en betalningsförbindelse för sjukhusvård, operation eller något annat ingrepp och kontakt med en läkare, med vilken du kan diskutera till exempel den vård som man föreslagit för dig. Vänligen informera försäkringsbolaget om reseförsäkringens nummer 16-634-291-2, då du ansöker om ersättning.

OP-Visa Platinum avbeställningsskydd vid resa

 • Då du betalar din utlandsresa och tjänsterna i anslutning till den med OP-Visa Platinums credit-funktion kan du för en avbeställd resa få en ersättning på 75 procent för resekostnader och tjänster i anslutning till resan, såsom resebiljetter och inkvartering. Du kan avbeställa resan utan särskild orsak. 

Läs försäkringsbeskedet och försäkringsvillkoren för både reseförsäkringen och avbeställningsskyddet vid resa:

Med hyrbilsförsäkringen slopas självrisken för hyrbilar upp till 2 000 euro i Finland och utomlands. 

Du kan t.ex. undvika biluthyrarnas dyra avgifter för minskad självrisk. Försäkringens giltighet är inte bunden till användningen av OP-Visa Platinum-kortet. 

För mer information om hyrbilförsäkring och hjälp i händelse av en olycka, kontakta OP-Visa Platinum kundtjänsten på 0100 0510.

Du kan glömma överfulla avgångshallar – i loungen får du lugn och avskildhet. Med OP-Visa Platinum-kortet får du ett Priority Pass-kort, som ger dig och en person i ditt sällskap rätt att av-giftsfritt använda lounger på hundratals flygplatser.

I loungen har du förutom serverings- och restaurangtjänster tillgång till bl.a. Wi-Fi, gratis dags- och veckotidningar, möjlighet att arbeta i trivsamma och lugna utrymmen eller konferensrum, underhållning samt möjlighet att tvätta dig och vila. Du har alltid tillträde till loungerna oberoende av med vilket flygbolag eller i vilken flygklass du reser. 

• Du kan njuta av den avskildhet som Priority Pass ger dig i mer än 1000 lounger i över 130 länder och 500 städer i hela världen.
• Loungerna ser du på adressen www.prioritypass.com.
• Då du besöker en lounge måste du visa upp ditt Priority Pass-kort.

I ärenden som gäller Priority Pass kan du vända dig till OP-Visa Platinum-tjänsten på numret 0100 0510 ( välj 5: Platinum-tilläggstjänster). 

 

Tjänsten ID-Skydd, som ingår i kortet, hjälper att förebygga, upptäcka och begränsa identitetsstölder. Erfarna experter står till tjänst då du behöver hjälp.

Identitetsstöld innebär att en person, rentav en närstående person, får tag på dina personuppgifter och utnyttjar dem för att få ekonomisk vinning till exempel genom bedrägeri eller andra brottsliga gärningar såsom kreditansökan utan ditt tillstånd. Det här kan hända vem som helst och när som helst. Dina uppgifter kan hamna i fel händer också vid dataläckor eller om till exempel ditt pass eller körkort försvinner eller blir stulet. Det är helt möjligt att bedragaren tar kredit, öppnar telefonabonnemang, beställer varor eller ansöker om lagfart för din fastighet. Bedragaren behåller allt av värde och du står ensam med förpliktelserna och betalningskraven. Det är obehagligt och tidskrävande att bli offer för en identitetsstöld, och det kan också leda till ekonomiska förluster.

ID-Skyddets experter hjälper dig med förebyggande åtgärder och ger dig råd om hur du ska minska risken för att råka ut för bedrägeri. Om du misstänker att du råkat ut för en identitetsstöld, hjälper experterna dig att kartlägga stöldens omfattning för att kunna förebygga missbruk och ekonomiska förluster. Om du råkar ut för identitetsstöld eller ekonomiskt bedrägeri, hjälper experterna dig att reda ut situationen och begränsa följderna till exempel genom att hjälpa dig:

 • bestrida obefogade betalningskrav
 • annullera abonnemang
 • avlägsna betalningsanmärkningar som kreditkortsbolagen gjort

Med global Conciergetjänsten kan du t.ex. beställa en blomstersändning till en bekant, även i utlandet. Concierge hjälper dig att hitta och leverera en födelsedagspresent till exempel till din partner eller ditt fadderbarn. Tjänsten sköter också stugbokningen till midsommar eller höstlovet åt dig. Med Concierge beställer du bekvämt biljetter till konserter, musikaler och sportevenemang, bord på restauranger och gör bokningar på gästlistan till restauranger och nattklubbar i de nordiska länderna. Du kan också höra dig för om lokala råd och tips av våra experter som har tillgång till omfattande nätverk och lokala samarbetspartner. 

Du kan kontakta Concierge per telefon må–fre kl. 09.00–22.00 och lördag 10.00-18.00 genom att ringa OP-Visa Platinum-kundtjänsten 0100 0510, välj 5.

Tjänsten kan användas avgiftsfritt så ofta som det behövs. Eventuella köp debiteras kortet. 

Om du är ägarkund, ingår ett nytt Produktskydd automatiskt i ditt OP-Visa-kort.

Produktskydd omfattar inköp med OP-Visa credit och debit

Dina inköp försäkras oberoende av om du betalar med credit- eller debit-funktionen.

Skydd mot missöden i 180 dagar

Skyddet gäller i ett halvt år från inköpstidpunkten för inköp i Finland, utomlands och i nätbutiker.

Avgiftsfri försäkring endast för ägarkunder

Produktskyddet ingår i Andelsbankens ägarkunders OP-Visa-kort och parallellkort.

Produktskyddet skyddar inköpen mot missöden

Ibland händer det ett och annat, telefonen faller i marken eller kaffet spills på tangentbordet. Till all tur finns försäkringen Produktskydd som skyddar inköp som betalats med OP-Visa mot missöden i ett halvt år. Du drar nytta av den här försäkringsförmånen för ägarkunder då du använder ditt OP-Visa-kort aktivt.

Produktskyddet är en avgiftsfri försäkring för ägarkunder som har OP-Visa Credit/Debit-kombikort, OP-Visa Gold, OP-Visa Platinum eller OP-Mastercard Credit. Du får förmånen också som innehavare av parallellkort till de ovannämnda korten, när innehavaren av huvudkortet är ägarkund. Det går inte att teckna försäkringen separat.

Skydda dina inköp också utomlands och i nätbutiker

Produktskyddet skyddar inköp som betalats med OP-Visa-kortets credit och debit funktioner inte bara i Finland utan också utomlands och i nätbutiker. Försäkringen skyddar i enlighet med villkoren inköpen i 180 dagar från den tidpunkt då kortinnehavaren har fått föremålet i sin besittning.

Produktskyddet kan ersätta om t.ex. dina splitternya glasögon går sönder, din nyinköpta datorplatta faller och går sönder eller telefonens skärm spricker. Självrisken är 75 euro och för ett enskilt föremål är maximiersättningen 2 000 euro.

Försäkringsförmån för ägarkunder

Genom att bli ägarkund får du, utöver Produktskyddet, bl.a. de dagliga banktjänsterna förmånligt. Du samlar värdefull OP-bonus som används för att betala serviceavgifter för banktjänster och försäkringspremier. Du kan också köpa, sälja och byta många av våra fonder utan kostnader.

Produktskyddet beviljas av OP Försäkring Ab.

Läs mer om Produktskydd

Om du har betalat för en produkt eller tjänst med kreditfunktionen på ditt kort, kan du i problemsituationer ansöka om att få tillbaka dina pengar av kreditkortsbolaget. Så kan du göra till exempel om ett företag inte levererar ett inköp eller om en produkt försvinner under transporten, om en produkt har ett fel som företaget inte går med på att ansvara för eller om säljaren har gått i konkurs. 

Du får också skydd om ett flygbolag eller en researrangör går i konkurs. Du kan också ansöka om återbetalning från kreditkortsbolaget om flygbolaget eller researrangören ställer in en resa utan att ersätta den.

Inköpsskyddet är ett skydd i enlighet med konsumentskyddslagen. Om du har betalat ett inköp med kortets kreditfunktion och säljaren har begått ett avtalsbrott, kan du framställa ett krav som gäller inköpet, dvs. göra en reklamation, till kreditgivaren i stället för till säljaren. Det är fråga om avtalsbrott till exempel i de ovan nämnda situationerna.

Så här gör du en reklamation till kreditbolaget

Lyckades du slå hole  in one? Hole in one -försäkringen ersätter champagneserveringen till de spelare som var på banan samtidigt som du.

Ytterligare information får du via OP-Visa Platinum-tjänsten på numret 0100 0510.

Då du får OP-Visa Platinum-kortet får du samtidigt två nyckelringar med ett personligt nummer. Den som råkar hitta nycklarna ombes föra nycklarna till närmaste postlåda. Posten sänder nycklarna till dig som ett rekommenderat brev.

Om nyckelringen skadas, kan du avgiftsfritt en gång om året få en ny genom att ringa OP-Visa Platinum-tjänsten på numret 0100 0510 (välj 5: Platinum-tilläggstjänster).

Om ditt OP-Visa Platinum-kort skadas eller försvinner, kan du få nödkontanter så att din resa tryggas. Vid sådana situationer ska du kontakta OP-Visa Platinum-kundtjänsten på numret 0100 0510. Tjänsten är öppen dygnet runt alla dagar.

OP-Visa Platinum-telefontjänsten hjälper i frågor som gäller ditt kort. OP-Visa Platinum-kortets egen telefontjänst 0100 0510 betjänar 24/7. Det finns 5 val i menyn:

 • Val 1: Kortkundstjänsten 24/7
 • Val 2: Spärrtjänsten för kort 24/7
 • Val 3: Försäkringstjänster
  • 1. Reseförsäkring, avbeställningsskydd vid resa och Produktskydd (Pohjola Försäkring) mån-fre 8-18 (24 h skadejour vid resor +358 10 253 0011)

  • 2. Hyrbilsförsäkring (AXA)​ mån-fre 9-17
 • Val 4: ID-Skydd mån-fre 9-17 (24/7 på engelska) eller e-post: opvisaplatinum@idturva.fi
 • Val 5: Priority Pass, Concierge och Nyckeltjänsten eller e-post: opvisaplatinum@lisaetu.fi mån-fre 9-22, lördag 10-18.

 

Information om kortet

 

 • OP-Visa Platinum-paketet kostar 50,00 euro per månad inklusive månadsavgiften för kortet 2,95 euro och de tilläggstjänster som ansluter sig till kortet.
 • Ränta 3 månaders euribor + 8,95 %, då krediten har skuld med ränta.
 • Kontoavgiften är 3,50 euro per månad då krediten har skuld med ränta.

Den effektiva räntan beräknad på en kredit på 2 000 euro i bruk är 15,07 % (6/21). Kalkylen har upprättats under antaganden om att månadsavgiften för kortet är 2,95 euro, kontoavgiften är 3,50 euro per månad, krediträntan samt avgifterna och provisionerna är oförändrade hela kredittiden samt att krediten betalas tillbaka i 12 lika stora poster med en månads mellanrum. Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 2 156,15 euro.

 • Kredit från 2 000 euro upp till 20 000 euro, kreditgräns enligt ditt behov och din betalningsförmåga.
 • Du väljer om du vill betala med debit-funktionen, så att inköpen debiteras ditt bankkonto direkt eller med credit-funktionen, så att du kan utnyttja kortets betalningstid eller kredit.
 • Du får i snitt 35 dagar räntefri betalningstid.
 • Du kan välja en förfallodag för bland fyra alternativ: den 7, den 15, den 23 eller den sista dagen i månaden.
 • Du kan ansluta K-Plussa-egenskapen till kortet.
 • Du kan ta ut kontanter vid kassorna i K-mataffärer och Tokmanni-butiker.
 • Med den kontaktlösa funktionen betalar du snabbt små inköp på högst 50 euro utan att du behöver knappa in din kod.
 • Du kan lätt följa upp dina korttransaktioner i OP-mobilen, Pivo och op.fi-tjänsten.
 • Du kan samla besparingar varje gång du betalar med debit-funktionen, då du tar i bruk Sparbössan och funktionen Spara vid kortbetalning.
Du kan ansöka om OP-Visa då du:

 

 • har fyllt 18 år
 • är huvudsaklig kund hos OP
 • har regelbundna löne- eller pensionsinkomster
 • har en tillräcklig betalningsförmåga och har skött dina penningaffärer klanderfritt och
 • har en fast boplats i Finland.

Samla Plussa-pengar behändigt med ditt OP-kort. Du kan enkelt ansluta K-Plussa-funktionen till ditt kort då du ansöker om kortet.

Betala tryggt på nätet Visa Secure (tidigare Verified by Visa)

Visa Secure (tidigare Verified by Visa) är en tjänst som gör det tryggare att betala på nätet. I tjänsten identifieras både köpmannen och köparen tillförlitligt. Du känner igen de nätaffärer som anlitar tjänsten på symbolen Visa Secure.

Börja betala mobilt Apple Pay och Pivo

Anslut ditt kort till Apple Pay eller Pivo. De är betalningsappar med vilka du kan betala såväl i butiker som på nätet genom att endast använda din smartenhet. Du behöver varken ditt kort eller kortuppgifterna när du betalar.

Med Apple Pay och Pivo kan du betala kontaktlöst, alltså genom att föra din smartenhet intill betalterminalen, också då inköpen överskrider 50 euro.

Läs mer om mobilbetalning

Du kan justera säkerhetsgränserna för ditt betalkort, höja kreditgränsen och göra betalningsplanen flexiblare enkelt på nätet eller i OP-mobilen. Kom också ihåg att utnyttja kortets förmåner!

Som ägarkund i andelsbanken samlar du OP-Bonus för:

 • Pengar på konton för sparande

 • Bolån, studielån och banklån med säkerhet

 • Fonder och fondanknutna försäkringar

 • Betalda premier för till exempel hem- och fordonsförsäkring eller fortlöpande reseförsäkring

OP-bonus används för bankens serviceavgifter och premier.

 

 

Kortet beviljas av OP Detaljkunder Abp.