Mobiiliavain on tunnistustapa, kuten avainlukulistakin.

Mobilnyckeln

Mobilnyckeln är ett identifieringssätt precis som nyckeltalslistan.

Mobilnyckeln är ett identifieringssätt precis som nyckeltalslistan

Mobilnyckeln är en identifieringssätt med vilken du med en PIN-kod som du själv har valt kan logga in och bekräfta transaktioner i en apparat i ditt personliga bruk. Om du vill kan du också logga in i mobiltjänsterna med fingeravtrycksidentifikation eller ansiktsigenkänning.

Mobilnyckeln är en trygg identifieringssätt

Mobilnyckeln följer alltid med dig och den kan inte kopieras. Den är en trygg identifieringssätt, som kan användas i OP-mobilen och OP-företagsmobilen, i tjänsten op.fi, i nättjänster samt för att bekräfta nätbetalningar.

Mobilnyckel fungerar nu i stor omfattning i olika tjänster

Det är möjligt att använda Mobilnyckeln förutom i OP-mobilen och tjänsten op.fi, men du kan också använda den i andra tjänster såsom MinSkatt och FPA samt för att bekräfta nätbetalningar. Med Mobilnyckeln bekräftar du dessutom inköp på nätet med de flesta korten.

Så här aktiverar du Mobilnyckeln

För att aktivera Mobilnyckeln behöver du en telefon eller en datorplatta till vilken du gratis kan ladda ner OP:s mobilapp, dvs. OP-mobilen eller OP-företagsmobilen. För att aktivera Mobilnyckeln behöver du användarkoden, lösenordet och nyckeltalslistan för OP:s nättjänster. Dessutom ska koderna vara anslutna till ett telefonnummer till vilket du tar emot tilläggsbekräftelser som textmeddelanden.

Läs mer om numret för tilläggsbekräftelse

  • Ladda ner OP-mobilen eller OP-företagsmobilen i din telefon eller datorplatta i appbutiken. 
  • Logga in i appen med OP:s nättjänstkoder.
  • Appen kontrollerar att numret för tilläggsbekräftelse är rätt.
  • Följ anvisningarna för aktiveringen av Mobilnyckeln i appen.

Om du inte ännu har nättjänstkoder får du dem på OP:s kontor.

Boka tid till kontoret

Du kan beställa företagstjänstkoderna också via nättjänsten. Med de här koderna kan du använda Mobilnyckeln i OP-företagsmobilen. Om du sköter företagets ärenden med dina nättjänstkoder för privatkunder, kan du använda Mobilnyckeln i OP-företagsmobilen eller OP-mobilen.

Beställa företagsjänstkoderna

Använd Mobilnyckeln och vinn!

Bland dem som använder Mobilnyckeln lottar vi varje månad ut fina vinster såsom smarttelefoner, resepresentkort, iPad-datorplattor eller brusreducerande hörlurar. I utlottningen deltar alla som använder Mobilnyckeln och som har fyllt i utlottningsblanketten.

Hur kan jag börja använda Mobilnyckeln?

Mobilnyckeln tas i bruk i OP-mobilen. Logga in i OP-mobilen som sedan föreslår att du ska börja använda Mobilnyckeln. Du behöver bara en nyckeltalslista samt en telefon till vilken du har anslutit numret för tilläggsbekräftelse*. Du kan också börja använda Mobilnyckeln senare via Förmåner och verktyg.

*Numret för tilläggsbekräftelse är det telefonnummer som anslutits till dina uppgifter i op.fi. Numret används bl.a. vid bekräftelse per textmeddelande. Du kan lägga till numret i op.fi via Inställningar och administration.

Kan Mobilnyckeln användas i flera apparater?

Du kan samtidigt ha två Mobilnycklar, t.ex. en i din telefon och en i din datorplatta.

Är Mobilnyckeln säker att använda?

Mobilnyckeln ansluts alltid till en viss personlig apparat och användningen baserar sig på en PIN-kod som du valt och som bara du känner till.

Kan jag slänga nyckeltalslistan?

Du behöver fortfarande nyckeltalslistan för att aktivera Mobilnyckeln och för att sköta ärenden i andra kanaler. Därför ska du inte slänga den.

PIN-koden för Mobilnyckeln har hamnat i fel händer

Du kan själv byta PIN-kod i OP-mobilen eller avlägsna Mobilnyckeln i OP-mobilen, op.fi eller genom att kontakta ett kontor.

Min telefon har försvunnit

Du kan ta bort Mobilnyckeln från en enskild apparat via nättjänsten op.fi som självbetjäning eller genom att kontakta OP-telefontjänsten eller ett kontor.