Asuntovaunun vakuutus tuo mielenrauhaa matkailuun

Försäkring för husbil

Trafikförsäkring och kasko för husbil ger skydd på vägen

Det går inte just nu att räkna ut priset och att teckna en försäkring. Vi beklagar störningarna.

Prova på nytt om stund eller teckna en försäkring genom att kontakta kundtjänsten 0303 0303 (mån.-fre. kl. 8-19).

Vi använder oss av automatiskt beslutsfattande i försäkringsbeslut. Läs mer om automatiserat beslutsfattande
1

Den nya trafikförsäkringen som belönar

Hos oss får du både högre startbonus, snabb bonusutveckling och ett utmärkt bonusskydd.

2

Skydd enligt dina behov

Du kan som försäkring för din husbil välja en omfattande Helkasko eller en förmånlig Delkasko. 

3

Förmåner för andelsbankens ägarkunder

Som ägarkund får du rabatt på dina försäkringar och OP-bonus.

Trafikförsäkring och kasko för husbilar

Du kan bekymmersfritt njuta av din resa och frihet när försäkringarna för husbilen är i skick. Utöver den lagstadgade trafikförsäkringen för husbilar behövs en kaskoförsäkring, som ersätter exempelvis de skador som kollisioner eller stenskott förorsakar din husbil. 

I vår nätbutik kan du teckna en försäkring för husbil som väger högst 6 000 kg. Då du vill försäkra en husbil som väger mer, kontakta vår kundtjänst.

Försäkringen för husbil omfattar både bilen och den utrustning som är fast installerad i den.

Försäkring för husbil ger skydd för bilen och dess utrustning

I en husbil finns alla bekvämligheter. Därför är det bra att försäkringen för husbil ersätter både skador på bilen och den fasta utrustningen, exempelvis kylskåp eller spis som ingår i standardutrustningen. Försäkring för husbil omfattar också ett fast installerat förtält till husbilen.

Våra båda kaskoförsäkringar, omfattande Helkasko och förmånliga Delkasko, ersätter exempelvis brand- och stöldskador. Helkasko ersätter dessutom skador vid kollisioner, och om du vill kan du med hjälp av de valbara tilläggsskydden gardera dig också mot exempelvis glasskador.

Observera att exempelvis skador på matlagningsutrustning eller fristående elapparater som du hämtat till husbilen ersätts inte ur för försäkringen för husbil utan ur hemförsäkringen. Ur hemförsäkringen ersätts i regel skador upp till 5 000 euro. Om saker stjäls ur en husbil, som står på gårdsplanen till ditt hem, din studieplats eller din fritidsbostad eller fågelvägen är på ett avstånd av mindre än 50 km från dessa, är maximiersättning 1 000 euro.

Försäkringen för husbil ersätter också exempelvis om en stor gren vid en storm skadar husbilens förtält.

Pertti Suomussalmi

Den bästa försäkringen för husbilar ersätter också bogsering och glasskador

Med försäkringen för husbilar säkerställer du att du får hjälp snabbt och enkelt om det sker en skada. Med valbara tilläggsskydd kan du om du vill göra din försäkring för husbil ännu mer omfattande.

Till Delkasko kan du foga ett tilläggsskydd, som hjälper utan självrisk, om din resa avbryts exempelvis på grund av ett tekniskt fel eller en skada på bilen. Vi ersätter bogseringen samt kostnader som uppstår av att fortsätta resan, såsom resebiljetter eller kostnader för övernattning. 

Till Helkasko kan du välja tilläggsskydd också i händelse av glasskador, eller om en okänd part bucklar till din bil på parkeringsplatsen eller för förlorade användningsdagar. Vi ersätter ur försäkring för husbil utan självrisk reparation av en glasruta och utan bonusförlust ett byte av glasruta eller skador som förorsakas av ett okänt fordon parkeringsplatsen. Du får också en dagersättning för förlorade användningsdagar, om din husbil är inne för reparation på grund av en skada som ersätts ur försäkringen.

Autovakuutus henkilöautolle
Bilförsäkring för personbil

Bonus i trafikförsäkringen för husbilar stiger snabbt, och den sjunker måttligt då en skada inträffar. Startbonus för trafikförsäkringen är minst 40 % och maxbonus 80 %. Den höga bonusprocent som du samlat får du också till dina andra bilar.

Till Helkasko får du genast 70 % av maxbonus. Bonus i kasko minskar på premien för kollisions- och krockskyddet, och en skada som ersatts ur skyddet minskar åter på bonus.

Som preferenskund hos Pohjola Försäkring får du lägre försäkringspremier. Om du också är ägarkund hos andelsbanken får du ännu bättre rabatter och de bonus som du samlat som ägarkund kan användas behändigt även för försäkringspremierna.

Försäkringen beviljas av Pohjola Försäkring Ab.