Billån – ansök om lån för köp av bil tryggt hos banken

Jämför tre olika typer av billån och välj det som passar dig bäst. Hos oss får du alltid ett förmånligt, tryggt och flexibelt billån.

Banklån

Förmånligaste räntan

 • Säkerhet t.ex. ägarbostad eller annan egendom
 • För alla bankers kunder
 • Över 8 000 euro - ingen fastställd övre gräns
 • Typisk ränta 3 - 5 %

Specialkredit

Snabbast – pengarna på kontot direkt

 • Du behöver inga säkerheter eller borgensmän
 • Endast för OP:s kunder
 • Max. 15 000 euro
 • Typisk ränta 6 – 8 %

Avbetalning

För alla bankers kunder

 • Bilen som köps utgör säkerhet för finansieringen
 • För alla bankers kunder
 • Ingen fastställd övre gräns
 • Typisk ränta 2 – 7 %

Vill du först räkna ut månadsbetalningen för ditt billån?

Gå till låneräknaren Gå till låneräknaren

Många sätt att finansiera bilköp – hos oss får du ett billån som är bäst just för dig

Du kan välja bland tre typer av billån hos OP. De skiljer sig från varandra till säkerheter, ränta och maximilånebelopp. Du kan välja ett billån med säkerhet, ett billån utan säkerhet eller avbetalningsfinansiering. Hos oss hittar du säkert det lämpligaste sättet att finansiera bilköpet.

Det är förnuftigt att ansöka om billån hos OP. Vi döljer aldrig räntor eller kostnader. 
 

Billån med säkerhet – välj ett banklån 

Du kan ansöka om ett lån med säkerhet från 8 000 euro uppåt utan övre gräns, ensam eller tillsammans med någon annan. Räntan på lån med säkerhet är förmånligare än räntan på lån utan säkerhet, eftersom säkerheterna tryggar återbetalningen av lånet till banken. Låneräntan bestäms kundspecifikt.

Som säkerhet används huvudsakligen bostadsegendom (till exempel en ägarbostad, placeringsbostad eller stuga). Bostaden behöver inte vara skuldfri för att den ska kunna erbjudas som säkerhet för lånet. 

Annan egendom såsom skog, placeringar eller besparingar kan också användas som säkerhet. Som säkerhet duger inte till exempel bilen som köps eller konsumtionsvaror. 

Visste du att du som ägarkund hos andelsbanken får OP-bonus för ett lån med säkerhet?

Billån utan säkerhet – välj en Specialkredit

Om du ansöker om bilfinansiering med Specialkredit får du pengarna för köpet av bil snabbt på ditt konto så att du kan ingå affären var du vill. 

Du kan få ett billån på högst 15 000 euro utan säkerhet. Endast kunder hos OP kan ansöka om Specialkredit utan säkerhet. Räntan är vanligen 6 – 8 %. 

Fyll i ansökan på nätet så får du i regel lånebeslutet och låneofferten genast. När du har läst villkoren för ditt billån kan du godkänna offerten på op.fi så får du pengarna på ditt konto genast.

 
På avbetalning köper du bilen enkelt och bekymmersfritt i bilaffären

När du köper bilen på avbetalning utgör bilen säkerhet för lånet. Du behöver alltså inga separata säkerheter eller borgensmän. OP äger bilen tills den sista delbetalningen är betald.

I bilköparens hjälpreda Auton ostajan apuri kan du göra upp en preliminär avbetalningskalkyl

Vilket är det förmånligaste billånet?

När du väljer billån ska du beakta de slutliga helhetskostnaderna. Till ett lån hör alltid också andra kostnader än enbart räntan eller öppningsavgiften. För lånet tas det i allmänhet ut en uppläggningsavgift, handläggningsavgift och ränta. Det lönar sig inte att jämföra dessa separat. Lånet med den minsta öppningsavgiften är sist och slutligen inte nödvändigtvis det förmånligaste billånet.

Med OP:s billåneräknare ser du klart de slutliga räntorna och utgifterna för ditt bolån. Med räknaren kan du räkna ut en lämplig lånetid och se den effektiv räntan för de olika billånen. 

Jämför lånen med räknaren

Vad inverkar på billånets ränta och pris? 

På billånets ränta och pris inverkar lånebeloppet och om du vill ha lån med eller utan säkerhet. Räntan på ett lån med säkerhet är alltid förmånligare än på ett lån utan säkerhet.

 

Fyll i låneansökan på nätet – du får beslutet snabbt  

Vilket billånealternativ du än väljer lönar det sig att fylla i låneansökan på nätet. Beslutet om billånet får du alltid snabbt.

 

Som ägarkund samlar du OP-Bonus för:

 • Pengar på konton för sparande

 • Bolån, studielån och banklån med säkerhet

 • Fonder och fondanknutna försäkringar

 • Betalda premier för till exempel hem- och fordonsförsäkring eller fortlöpande reseförsäkring

OP-bonus används för bankens serviceavgifter och premier.

 

Finansieringen beviljas av OP Detaljkunder Abp, OP Företagsbanken Abp eller andelsbanken, beroende på finansieringsprodukten.