Billån

Billån kan användas för att finansiera såväl en ny som en begagnad bil. Hos oss får du alltid en trygg och flexibel bilfinansiering.

Välj det bästa billånet för dig bland tre alternativ

Banklån

En engångskredit med säkerhet som ofta har en förmånligare ränta

 • Säkerhet t.ex. ägarbostad eller annan egendom
 • För alla bankers kunder
 • Över 10 000 euro - ingen fastställd övre gräns
 • Typisk ränta 3 - 5 % + 12 mån. euribor

OP Exaktkredit

Ansök om lån bekvämt på nätet och gör ditt köp var som helst

 • Du behöver inga säkerheter eller borgensmän
 • Endast för OP:s kunder
 • Max. 30 000 euro
 • Personlig ränta 3,5–10,95 % marginal + 3 mån. euribor

Avbetalning

Köp bil i en bilaffär eller av en privatperson med fast ränta och månadsbetalning

 • Bilen som köps utgör säkerhet för finansieringen
 • För alla bankers kunder
 • Ingen fastställd övre gräns
 • Typisk ränta 5 - 8 %

Många sätt att finansiera bilköp – hos oss får du ett billån som är bäst just för dig

Du kan välja bland tre typer av billån hos OP. De skiljer sig från varandra till säkerheter, ränta och maximilånebelopp. Du kan välja ett billån med säkerhet, ett billån utan säkerhet eller avbetalningsfinansiering. Hos oss hittar du säkert det lämpligaste sättet att finansiera bilköpet.

Det är förnuftigt att ansöka om billån hos OP. Vi döljer aldrig räntor eller kostnader. 
 

Billån med säkerhet – välj ett banklån

Du kan ansöka om ett lån med säkerhet från 10 000 euro uppåt utan övre gräns, ensam eller tillsammans med någon annan. Räntan på ett lån med säkerhet är vanligen förmånligare än räntan på ett lån utan säkerhet, eftersom säkerheterna tryggar återbetalningen av lånet till banken. Låneräntan bestäms kundspecifikt.

Som säkerhet används huvudsakligen bostadsegendom (till exempel en ägarbostad, placeringsbostad eller stuga). Bostaden behöver inte vara skuldfri för att den ska kunna erbjudas som säkerhet för lånet. 

Annan egendom såsom skog, placeringar eller besparingar kan också användas som säkerhet. Som säkerhet duger inte till exempel bilen som köps eller konsumtionsvaror. 

Visste du att du som ägarkund hos andelsbanken får OP-bonus för ett lån med säkerhet?

Billån utan säkerhet – välj en OP Exaktkredit

Du kan ansöka om OP Exaktkredit utan säkerhet för ditt bilköp bekvämt på nätet och göra ditt köp där du vill. 

Du kan få ett billån på högst 30 000 euro utan säkerhet. Endast kunder hos OP kan ansöka om OP Exaktkredit utan säkerhet. Räntan består av en marginal på 3,5–10,95 % + 3 mån. euribor.

Gör en ansökan på nätet, och du får beslutet senast inom två bankdagar. Du får pengarna på ditt konto när du godkänt kreditavtalet.

På avbetalning köper du en bil smidigt i en bilaffär

När du köper bilen på avbetalning utgör bilen säkerhet för lånet. Du behöver alltså inga separata säkerheter eller borgensmän. OP äger bilen tills den sista delbetalningen är betald.

I bilköparens hjälpreda Auton ostajan apuri kan du göra upp en preliminär avbetalningskalkyl

Vilket är det förmånligaste billånet?

När du väljer billån ska du beakta de slutliga helhetskostnaderna. Till ett lån hör alltid också andra kostnader än enbart räntan eller öppningsavgiften. För lånet tas det i allmänhet ut en uppläggningsavgift, handläggningsavgift och ränta. Det lönar sig inte att jämföra dessa separat. Lånet med den minsta öppningsavgiften är sist och slutligen inte nödvändigtvis det förmånligaste billånet.

Med OP:s billåneräknare ser du klart de slutliga räntorna och utgifterna för ditt bolån. Med räknaren kan du räkna ut en lämplig lånetid och se den effektiv räntan för de olika billånen. 

Jämför lånen med räknaren

Vad inverkar på billånets ränta och pris? 

På billånets ränta och pris inverkar lånebeloppet och om du vill ha lån med eller utan säkerhet. Räntan på ett billån med säkerhet är ofta förmånligare än räntan på ett billån utan säkerhet.

 

Fyll i låneansökan smidigt på nätet  

Vilket billånealternativ du än väljer lönar det sig att fylla i låneansökan på nätet. Du får beslutet om billånet senast inom två bankdagar.

 

Banklånet är en engångskredit. Om 12 mån. euribor är 3,701 % (7.6.2024), är den effektiva räntan på ett banklån på 10 000 euro med en återbetalningstid på fem år 9,1 %, då räntan på krediten är marginalen 3,9 % + 12 mån. euribor. För lånet debiteras en månatlig skötselavgift på 2,50 euro och en expeditionsavgift på 120 euro när lånet tas ut. Den uppskattade totalkostnaden för lånet är 12 350,48 euro.

Kalkylen har upprättats under antagande om att hela lånet tas ut, låneräntan och övriga avgifter hålls oförändrade under hela lånetiden samt att krediten betalas med jämna poster på 203,84 euro med en månads mellanrum. Banklånet beviljas av andelsbanken.

Avbetalningsfinansieringen är en engångskredit där den effektiva räntan på en kredit på 35 000 euro med en betalningstid på 6 år är 7,1 %, då fast räntan på finansieringen är 5,9 procentenheter (6/24), uppläggningsavgiften 299 euro och faktureringsavgiften 12 euro/mån. Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 43 348,74 euro, beloppet av delbetalningarna är 561,10 euro och antalet delbetalningar är 72. Kalkylen har upprättats under antaganden om att krediten tas ut på en gång samt att krediträntan och avgifterna hålls oförändrade under hela lånetiden.

Krediten beviljas av OP Företagsbanken Abp

Exempelkalkyl för en kredit på 10 000 euro:

Kredit med en personlig marginal på 3,5 procent + 3 mån. Euribor (3,78 %, 03.06.2024)

OP Exaktkredit är en engångskredit där den effektiva räntan på en kredit på 10 000 euro med en återbetalningstid på 5 år är 8,57 % om den personliga kreditmarginalen är 3,5 % och kreditavgiften är 6 euro per månad.

Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 12 246,58 euro. Kalkylen har upprättats under antagandet att krediten har tagits ut på en gång och att krediträntan samt avgifterna hålls oförändrade under hela lånetiden. Därtill antas att krediten betalas tillbaka med amorteringsposter på 210 euro varje månad ända till den sista amorteringsposten.

Kredit med en personlig marginal på 6,5 procent + 3 mån. Euribor (3,78 %, 03.06.2024)

OP Exaktkredit är en engångskredit där den effektiva räntan på en kredit på 10 000 euro med en återbetalningstid på 5 år är 11,66 % om den personliga kreditmarginalen är 6,5 % och kreditavgiften är 6 euro per månad.

Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 13 072,37 euro. Kalkylen har upprättats under antagandet att krediten har tagits ut på en gång och att krediträntan samt avgifterna hålls oförändrade under hela lånetiden. Därtill antas att krediten betalas tillbaka med amorteringsposter på 225 euro varje månad ända till den sista amorteringsposten.

Kredit med en personlig marginal på 10,95 procent + 3 mån. Euribor (3,78 %, 03.06.2024)

OP Exaktkredit är en engångskredit där den effektiva räntan på en kredit på 10 000 euro med en återbetalningstid på 5 år är 16,38 % om den personliga kreditmarginalen är 10,95 % och kreditavgiften är 6 euro per månad.

Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 14 293,83 euro. Kalkylen har upprättats under antagandet att krediten har tagits ut på en gång och att krediträntan samt avgifterna hålls oförändrade under hela lånetiden. Därtill antas att krediten betalas tillbaka med amorteringsposter på 250 euro varje månad ända till den sista amorteringsposten.

Krediten beviljas av OP Detaljkunder Abp.

Som ägarkund i andelsbanken samlar du OP-bonus som minskar avgifterna för dina bank- och försäkringstjänster. Under 2024 samlar du 40 % mer bonus än normalt.

OP-bonus samlas för

 • medel på sparkonton
 • bolån, studielån och banklån med säkerhet
 • fonder och fondanknutna försäkringar
 • betalda premier för till exempel hem- och fordonsförsäkring samt fortlöpande reseförsäkring.

OP-bonus är skattefri. Därför används bonus automatiskt till exempel för service- och expeditionsavgifter för lån och försäkringspremier.

Läs mer om OP-bonus

Som ägarkund får du också rejäla förmåner och rabatter. Du får till exempel de dagliga banktjänsterna utan månadsavgifter till slutet av 2024 samt ränta på ditt Brukskonto. Det är också förmånligare för dig att spara och placera.

Se alla förmåner för ägarkunder
Finansieringen beviljas av OP Detaljkunder Abp, OP Företagsbanken Abp eller andelsbanken, beroende på finansieringsprodukten.