Autolainalaskuri_auton avain

Billåneräknaren – så här räknar du ut hur mycket bilfinansiering du behöver

Billåneräknaren är ett behändigt verktyg då du funderar på hur du finansierar en bil. Läs hur billåneräknaren fungerar och räkna ut ett lämpligt billån för dig.

Gör bilköpet möjligt med bilfinansiering

Att köpa en bil kräver planering – och oftast finansiering. Det väcker frågor: hur skaffar jag finansiering? Hur mycket finansiering behöver jag?

Med billåneräknaren räknar du snabbt ut hur mycket finansiering du behöver för en bil. Med finansieringen i sin ordning kan du koncentrera dig på att söka dina drömmars kärra.

Billåneräknaren

Billåneräknaren rekommenderar en lämplig finansieringsform för dig

Billåneräknaren uppskattar lånekostnaderna för en valfri lånetid. På basis av det valda lånebeloppet och den valda lånetiden rekommenderar vi ett lån som passar för dina behov.

Finansieringsalternativen är avbetalning, banklån och specialkredit. Räknaren visar månadsbetalningen, räntan och totalkostnaden för den föreslagna finansieringen.

Så här fungerar billåneräknaren

  1. Ange lånebeloppet du behöver och en lämplig lånetid.
  2. På basis av de uppgifter som du ger rekommenderar vi en lämplig finansiering för dig.
  3. Ansök om finansiering med en gång på nätet.

Du kommer väl ihåg att en kalkyl alltid är en uppskattning. Krediträntan och villkoren för krediten specificeras i låneofferten.

Lånet beviljas av OP Detaljkunder Abp. Lånet beviljas av andelsbanken. Avbetalningsfinansieringen beviljas av OP Företagsbanken Abp.

Billåneräknaren

Ett banklån är en engångskredit där den effektiva räntan på ett lån på 10 000 euro med en betalningstid på 5 år är 4,7 %, då krediträntan är 12 månaders euribor + 3,85 % (3,54 % 02/2022) och för lånet debiteras en månatlig kreditavgift på 2,50 euro samt en expeditionsavgift av engångsnatur på 120 euro då lånet tas ut. Den uppskattade totalkostnaden för lånet är 11 208 euro. Kalkylen har upprättats under antaganden om att hela lånet har tagits ut, låneräntan och avgifterna är oförändrade hela lånetiden samt att krediten betalas med jämna poster på 182,30 euro med en månads mellanrum.

Lånet beviljas av andelsbanken.

En Specialkredit är en engångskredit där den effektiva räntan på en kredit på 7 000 euro med en återbetalningstid på 5 år är 9,52 % då krediträntan är 3 mån. euribor + 7,95 % (7,57 % 5/22) och kreditavgiften är 6 euro per månad.

Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 8 754,76 euro. Kalkylen har upprättats med antagandet att krediten har tagits ut på en gång och att krediträntan och avgifterna hålls oförändrade under hela kredittiden. Därtill har man antagit att krediten betalas tillbaka med amorteringsposter på 150 euro varje månad ända till den sista posten.

Krediten beviljas av OP Detaljkunder Abp

Avbetalningsfinansieringen är en engångskredit där den effektiva räntan på en kredit på 10 000 euro med en betalningstid på 5 år är 6,595 %, då räntan på finansieringen är 3,9 procentenheter (10/21), uppläggningsavgiften 190 euro och faktureringsavgiften 8 euro/mån. Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 11 712,60 euro, beloppet av delbetalningarna är 195,21 euro och antalet delbetalningar är 60. Kalkylen har upprättats under antaganden om att krediten tas ut på en gång samt att krediträntan och avgifterna hålls oförändrade under hela lånetiden.

Krediten beviljas av OP Företagsbanken Abp