Nainen ja mies juttelevat

Bostäder

Ta ett steg mot din dröm

OP-Fastighetscentralen ger sakkunnig betjäning i alla frågor som gäller bostadsköp och hyresboende.

Om du håller på att byta bostad, kontakta OP-Fastighetscentralen och be våra mäklare komma på besök redan då du ännu bara drömmer om ett nytt hem. Vi hjälper dig att planera en lämplig tidtabell för försäljningen av den nuvarande bostaden och köpet av den nya.

OP-Fastighetscentralens tjänst Bostadssäljassistenten ger dig stöd då du vill sköta försäljningen av din bostad själv utan förmedlare. Bostadssäljassistenten ger anvisningar så du tryggt kan sköta bostadsaffärer, från prissättning till slutförande av försäljningen.
Om du är ute efter en hyresbostad, hjälper vi dig att hitta en bostad som passar just dig. Den kan vara en av OPs 4 000 egna hyresbostäder eller en hyresbostad som förmedlas av OP-Fastighetscentralen.

Vi hjälper dig att hitta dina drömmars bostad.  Läs mer om objekt till salu på adressen op-koti.fi.

Du kan också ladda ner den avgiftsfria mobilapplikationen i din smarttelefon. Applikationen hittar du på AppStore med sökordet "opkk".  Den fungerar med apparater av typen iPhone, iPad och iPod touch. Applikationen visar objekt i din närhet. Du kan avgränsa området genom att flytta kartan eller mata in området i sökfältet. Du kan avgränsa bostadens egenskaper med den avancerade sökningen. Applikationen berättar också tiderna för kommande visningar samt kontaktinformationen till mäklaren.

Vid en bostadsförsäljning är det viktigt att hitta en mäklare som ligger på samma frekvens. Det lönar sig att bjuda mäklaren på besök genast i början. På det sättet får du en professionell bedömning av värdet på din bostad.

Lång erfarenhet, gedigen yrkesskicklighet och omfattande insyn i den lokala bostadsmarknaden garanterar att priset på bostaden blir värderat tillförlitligt. Då prisvärderingen görs rätt, håller du tidtabellen och finansieringsplanerna för det nya hemmet på en stadig grund.

Vi har en omfattande kundkrets, så vi vet vem det lönar sig att tipsa om att din bostad är till salu.

Skulle du ändå själv sälja din bostad?

Ta OP-Fastighetscentralens tjänst Bostadssäljassistenten som stöd då du själv vill sköta försäljningen av din bostad.

Bostadssäljassistenten är din trogna tjänare då du vill sälja din bostad själv utan förmedlare. Tjänsten ger dig stegvisa anvisningar för att tryggt sköta bostadsaffärer. Den beskriver på ett lättförståeligt sätt vilka saker du ska beakta då du sköter försäljningen själv. Med räknaren som följer med bostadspriserna kan du enkelt bestämma försäljningspriset på din bostad t.ex. hemma i soffan.

Letar du efter en ny hyresbostad? OP investerar också i fastigheter och bostäder. Vi har över 4 000 högklassiga hyresbostäder med goda trafikförbindelser, i tillväxtcentra på olika håll i Finland. Våra bostäder är i regel nya eller relativt nya.

Vi har något för alla, allt från små bostäder för den som bor ensam till stora hem för större familjer. Som vår hyresgäst kan du också smidigt flytta från en bostad till en annan då din livssituation förändras.

Förutom i huvudstadsregionen har vi bostäder t.ex. på följande orter: Tammerfors, Åbo, Uleåborg, Kuopio, Jyväskylä, Vasa, Seinäjoki, Lahtis, Tavastehus, Villmanstrand och Rovaniemi.

OP har köpt och köper hyresbostäder på marknaden och låter bygga sådana själv. Hyresvärd är beroende på objektet OPs försäkrings- och pensionsbolag eller fastighetskapitalfonder som förvaltas av OP.

Uthyrningen av OPs bostäder sköts av Newsec Asset Management Oy:s Asuntopalvelut.

Tfn +358 10 389 6000 vardagar kl. 8:30–16:00
(Samtalspriser från fasta nätet 8,35 cent/samtal + 7,02 cent/min.
Från mobiltelefon 8,35 cent/samtal +17,17 cent/min.)

Hyresbostäder som förmedlas av OP-Fastighetscentralen

Vi på OP-Fastighetscentralen förmedlar också hyresbostäder. Vi hjälper hyresgäster och hyresvärdar att möta varandra och att ingå så goda och trygga hyresavtal som möjligt. Läs mer om objekt att hyra på adressen op-koti.fi.

Då man hyr en bostad är det vanligt att man i banken öppnar ett hyresgarantikonto, på vilket hyresgästen sätter in det hyresgarantibelopp som avtalats med hyresvärden. Du får tillbaka det insatta beloppet när du flyttar ut från bostaden.

Kontakta våra mäklare också då du vill hyra ut en bostad som du äger eller då du börjar leta efter en placeringsbostad. I andelsbanken ordnar du också enkelt finansieringen av placeringsbostäder.

OP-bonus

Som ägarkund samlar du OP-bonus till exempel för

  • lån
  • sparande och placering
  • medel på konton
  • inköp som betalats med OP-Visas Credit-funktion och
  • försäkringspremier för hemmet, familjen och fordon.

OP-bonus används för bankens serviceavgifter och premier.

Förmåner för ägarkunder

  • Som ägarkund får du också bättre ränta på ditt brukskonto: 0,10 % (normalt 0,00 %).
  • Som ägarkund får du fast ränta på ett nytt bolån för hela lånetiden, rent av för 25 år. På så vis försäkrar du dig om att räntekostnaderna för ditt bolån hålls oförändrade under hela lånetiden.
  • Som ägarkund får du studielån utan expeditionsavgift, då du ansöker om lån via tjänsten op.fi.