Sirjoitusasuntolaina

Lån för placeringsbostad

Bli förmögen genom att placera i bostäder – ansök om lån för placeringsbostad
1

Ansök om lån för placeringsbostad på nätet redan i dag

Populära placeringsbostäder blir snabbt sålda. Därför är det lönt att ansöka om lån i god tid, också om man inte ännu vet vilket placeringsobjektet är. Du kan enkelt ansöka om lån på nätet.

2

Ansök lån enkelt med en annan banks koder

Det går smidigt att ansöka om lån för placeringsbostad också om du är kund i en annan bank. Låneofferten binder dig inte till att ta lån, det är bara en offertbegäran.

3

Alla tjänster för bostadsplacerare till förfogande

På OP får du andelsbankens banktjänster, Pohjolas försäkringstjänster och OP Hems fastighetsförmedlingstjänster. Som ägarkund i andelsbanken samlar du OP-bonus, med vilka du kan kvitta exempelvis bankens serviceavgifter och försäkringspremiefakturor.

4

Köp en placeringsbostad helt digitalt

Om du vill, kan du köpa en lämplig placeringsbostad helt digitalt. Du kan göra allt på nätet – förhandla om lån, få bostäder visade på distans och underteckna köpebrev.

Ansök om lån för placeringsbostad

Påbörja en ansökan om lån för en placeringsbostad, fortsätt en ansökan som du redan påbörjat
eller lägg till bilagor som behövs.

Ansök om lån

Vill du bekräfta den gemensamma ansökan om lån?

Ge samtycke

Börja ansökan om lån för
placeringsbostad på nätet

Ansök om lån

Vill du bekräfta den gemensamma ansökan om lån?

Ge samtycke

 

Skicka låneansökan bekvämt via nätet, vare sig du har din första placeringsbostad i sikte eller är en erfaren bostadsplacerare. Man ansöker om lån för placeringsbostad på samma sätt som ett vanligt bolån. Så här går det till:

  1. Logga in på tjänsten op.fi med dina nättjänstkoder, fyll i och skicka ansökan om bolån
  2. Vi kontaktar dig och för underhandlingar om bolånet per telefon, online eller på kontoret
  3. Du får ett låneerbjudande, och kan med hjälp av det lämna ett anbud på objektet som intresserar dig.

Räkna fram ett lämpligt lån för placeringsbostad – låneräknaren är ett behändigt redskap

Med låneräknaren kan du på förhand testa hur lånebeloppet, lånetiden och räntorna påverkar månadsbetalningen för ditt lån för placeringsbostad.

Gå till låneräknaren

Finansiera placeringsbostad med lån

Det har blivit allt populärare att bo på hyra, vilket gör placeringar i bostäder till en attraktiv placeringsform. För ett lån för placeringsbostad krävs säkerhet och eget kapital, precis som för ett vanligt bolån. Det är ofta placeringsbostaden eller den egna bostaden som fungerar som säkerhet. Säkerheterna granskas under låneförhandlingen. Ta det första steget i finansieringen av en placeringsbostad genom att skicka låneansökan och diskutera dina planer närmare under låneförhandlingen.

Bostadsplaceringar kräver god planering

God planering är viktigt då man sysslar med bostadsplaceringar. Till en början lönar det sig att tänka på hurdan avkastning man vill ha på sin placering. Man ska kalkylera avkastning och kostnader med ett realistiskt grepp. Det är också bra att tänka på hur den egna ekonomin klarar riskerna som anknyter till bostadsplaceringar, om allt inte går helt enligt plan. Kolla på videon (på finska) experternas tips om hur man kommer igång med bostadsplacerandet.

 

Den som vill börja placera i bostäder ska absolut kontakta sin bank, skicka en låneansökan och ta reda på vilka möjligheter hen eventuellt har att börja bostadsplacera.

Outi Kapanen utvecklingschef, OP

Alla tjänster för bostadsplacerare under ett och samma tak

Vi är en finländsk, ansvarskännande bank som ägs av våra kunder. Fördelen med vårt lån för placeringsbostad jämfört med andra bankers lån är att du som ägarkund hos oss samlar värdefull OP-bonus för ditt lån. Bonus används exempelvis för att kvitta bankens serviceavgifter, premiefakturor och arvoden till fastighetsförmedlaren på OP Hem.

Bli ägarkund

Tänker du sälja eller köpa en placeringsbostad? Mäklarna i OP Hem är experter på bostadsmarknaden på olika håll i Finland. Om du så vill kan försäljningen av din nuvarande placeringsbostad, inklusive namnteckningarna på köpebreven, skötas helt digitalt. Vi står gärna till tjänst med att leta upp ett lämpligt placeringsobjekt snart sagt var som helst i Finland.

Läs mer om OP Hem

Bolånet tillhandahålls av andelsbanken. OP Hem förmedlar bostäder i hela landet.

Exempelkalkyl: Ett bolån är en engångskredit. Om 12 mån. euribor är 4,116 % (16.08.2023), är den effektiva räntan på ett bolån på 170 000 euro med en återbetalningstid på 20 år 5,0 %, då lånets marginal är 0,7 %. För lånet tas ut månatligen en kreditavgift på 2,50 euro och en expeditionsavgift av engångsnatur på 680 euro då lånet tas ut. Den uppskattade totalkostnaden för lånet är 266 183,85 euro.

Kalkylen har upprättats under antaganden om att hela lånet har tagits ut på en gång, låneräntan och avgifterna är oförändrade hela lånetiden samt att lånet betalas tillbaka med jämna poster på 1 103,77 euro med en månads mellanrum.

Lånet beviljas av andelsbanken.

Läs villkoren för skuldebrevslån, panter och borgensförbindelser. Du godkänner villkoren då du undertecknar skuldebrevet och säkerhetsförbindelsen.

Skuldvillkor

Försäkringen beviljas av Pohjola Försäkring Ab.