Seniori Sporttilvartissa

Pohjola Försäkring ordnar balkonggympa för seniorer i vår

Under coronakarantänen oroar sig många för seniorernas välbefinnande, eftersom de äldre kan ha mycket begränsade möjligheter att röra på sig. Det är viktigt att seniorer har en bra muskelkondition, eftersom det förebygger till exempel fallolyckor. Musklerna behöver träning varje dag, men det räcker med ett kort pass för att uppehålla konditionen.

I vår bjuder Pohjola Försäkring på balkonggympa, s.k. Sportkvarter, för seniorer på fem olika orter. Aktiviteterna ordnas tillsammans med idrottsklubbar som Pohjola Sjukhus samarbetar med. Balkonggympa ordnades för första gången i Tammerfors på Valborgsmässoafton och därefter i Åbo den 6 maj 2020. Den följande Sportkvarten ägde rum den 14 maj 2020 i Uleåborg på gården till Oulun Palvelusäätiös servicecentral i stadens centrum. Gympa ordnades också i Kuopio på torsdagen den 14 maj 2020 på gårdarna till Mäntylä, Lepola och Puijonlaakso servicehus. Evenemangsserien kulminerar med en Sportkvart som ordnas på gården till Saga-servicehuset i Munksnäs i Helsingfors vecka 21.

Syftet med evenemangen är att bjuda seniorer på rekreation och motion. Med evenemangen kan vi också stödja lokala idrottsklubbar som vi samarbetar med. Idrottsklubbarna spelar en viktig roll för finländarnas motion och vi vill stödja denna verksamhet även när klubbarna råkar ut för svåra tider.