Ägarkundskapet i Andelsbanken för Åland

Ägarkundskapet i Andelsbanken för Åland

Som ägarkund hos oss får du mångsidiga tjänster för dagliga ärenden, med rejäla rabatter och gratis brukskonto i vår bank. Även förmåner för sparande, placeringar och försäkringar tillkommer. Om du blir ägarkund redan som ung, så får du en bra början på skötseln av din ekonomi och drar nytta av dina förmåner under en längre tid.

Förmåner som ägarkund


Våra ägarkunder belönas med 30 % extra OP-bonus under 2023
I enlighet med vår grunduppgift vill vi i dessa ekonomiskt utmanande tider använda en del av vår goda lönsamhet till att underlätta vardagen för våra ägarkunder. Bonusen hjälper till och minskar kundernas kostnader 2023 då räntorna och kostnaderna i övrigt stiger.

OP-bonus
Det samlas bonus endast för andelsbankens ägarkunder. Ju mer ärenden du har hos oss, desto mer nytta har du också av bonus.
Läs mer och räkna ut din bonus

Rabatt på bank- och försäkringstjänster
Som ägarkund i andelsbanken får du rejäl rabatt på våra banktjänster och försäkringar samt förnyade förmåner för placering.
Se alla rabatter

Fast ränta för ditt bolån under hela lånetiden
Fast ränta skyddar ditt lån från en räntestegring. Som ägarkund hos oss kan du nu få en lång fast ränta på ditt bolån för hela lånetiden, rent av för 25 år. Om du vill kan du återbetala ditt bolån med lång fast ränta i förtid utan extra kostnader.

Bli ägarkund!

Du kan bli ägarkund i andelsbanken genom att betala en medlemsinsats som i de flesta banker är 100 euro. Inga andra anslutningsavgifter tillkommer. Om du någon gång beslutar dig för att avstå från ditt ägarkundskap, får du tillbaka medlemsinsatsen.

Kontrollera om du redan är kund hos oss
Om du är kund hos andelsbanken och har OP-koder, kontrollerar du ditt ägarkundskap enkelt genom att logga in i tjänsten op.fi.
Kontrollera om du redan är ägarkund

Bli kund hos oss enkelt via nätet
Om du inte ännu är kund hos andelsbanken och du har en annan banks koder, kan du bli ägarkund utan att besöka kontoret.
Bli kund hos oss enkelt på nätet

Boka tid på nätet om du inte kan logga in
Om du inte kan logga in i vår nättjänst, boka en tid med oss utan koder. 
Boka tid

Kontakta oss per telefon
Du är alltid välkommen att ringa vår kundtjänst på telefon: 010 257 2901.
Vi håller öppet måndag - fredag 9:30 - 16:15

Då du är ägarkund kan du granska din månatliga OP-bonus i OP-mobilen eller i tjänsten op.fi.

  • I OP-mobilen ser du ditt bonusläge under Annat genom att där välja Ägarkund. Ditt månatliga bonusmeddelande ser du under Annat genom att i Meddelanden välja % Bonus nertill. I bonusmeddelandena ser du för vad det har samlats OP-bonus och till vad OP-bonus har använts.  
  • I tjänsten op.fi ser du ditt uppdaterade OP-bonusläge genast när du loggat in. Välj OP-bonus nedanför dina kontouppgifter, och du kommer till transaktionsflödet för ditt bonuskonto. I transaktionsflödet för bonuskontot ser du hur OP-bonus har samlats och till vad det har använts. OP-bonus uppdateras i olika takt i tjänsten op.fi och OP-mobilen. Din uppdaterade OP-bonus ser du i tjänsten op.fi.
  • Den månatliga OP-bonusen baserar sig på värdet av dina tjänster i euro under den föregående månaden.
  • Om du inte använder OP-mobilen eller nättjänsten op.fi, får du två gånger per år i anslutning till dina kontoutdrag per post en sammanfattning där du kan kontrollera ditt bonusläge.