Kesäduuni OPn piikkiin, Sommarjobb på OPs bekostnad

Vasa Andelsbank erbjuder Sommarjobb för 25 unga på OP:s bekostnad i lokala föreningar

Hej, du som är 15–17 år! För unga är den första kontakten med arbetslivet viktig. Föreningarna inom vårt område sysselsätter 15–17-åriga unga i sommar med stöd av Vasa Andelsbank. Ansökningstiden för sommarjobben pågick 4–31.3. och jobben skulle sökas direkt av föreningen.

Vem som helst som är 15–17 år gammal kan söka sommarjobb. Sommarjobben infaller under skolans sommarlov och sommarjobbet pågår i två veckor. Observera att du kan söka arbete hos flera av de föreningar som är med i kampanjen, men du kan bara ta emot ett jobb hos en av dem.

Ansökningstiden avslutades 31.3.2024

Föreningen ansvarar för att välja sommarjobbaren samt för hens introduktion, arbetsledning och lönebetalning samt för jobbets arbetsgivarskyldigheter. OP deltar i kampanjen Ansvarsfullt sommarjobb och då föreningen sysselsätter en ung person förbinder den sig att följa principerna för Ansvarsfullt sommarjobb. Vasa andelsbank donerar ett belopp som motsvarar den ungas lön till föreningarna. 

I hela landet erbjuder OP sommaren 2024 totalt över 2500 sommarjobb för 15–17-åringar på OP:s bekostnad i allmännyttiga föreningar. Det är den elfte sommaren som andelsbankerna i hela Finland erbjuder unga möjlighet att prova på arbetslivet via kampanjen. Kampanjen Sommarjobb på OP:s bekostnad började 2014, då OP Lounaismaa och OP Valkeakoski utmanade de övriga andelsbankerna att erbjuda unga sommarjobb.

Du får ytterligare information om kampanjen och om de andelsbanker som deltar i den här

 

#kesäduuniOPnpiikkiin #sommarjobbpåOPsbekostnad

 

Med hjälp av denna kampanj bär Vasa Andelsbank för egen del sitt samhällsansvar.

Mer information om kampanjen ger marknadsförings- och kommunikationschef Jens Björknäs t. 010 256 3717 eller jens.bjorknas@op.fi.